באפריל 1917 התגבשו בסנט פטרסבורג ובוושינגטון תמורות ששינו את העולם
סין מזהירה מפני "נקודת האל-חזור", רוסיה קוראת לאיפוק, ויפן מתכוננת למספר תרחישים מבהילים ■ האם העימות בין ארה"ב למשטר הקיצוני יביא לסיום הראלי בשווקים?
גורמי מודיעין אמריקאים ל-NBC: ארה"ב הציבה שתי משחתות עם יכולות שיגור של טילי טומהאוק באזור; אחת מהן במרחק כ-350 ק"מ מהאתר שבו אמור להתבצע הניסוי ■ פיוניאנג: "אירוע גדול" צפוי בקרוב
רשת CNN: לראשונה אי-פעם - ארה"ב הטילה נשק קונבנציונלי מסוג GBU-43 שמכיל 9.5 טון חומר נפץ על מעוז דאע"ש באפגניסטן במחוז ננגהאר שבמדינה ■ מדובר בנשק הגדול ביותר בעולם שאינו גרעיני והשני בעוצמתו בעולם
בתגובה ראשונה מאז תקיפת ארה"ב אמר נשיא סוריה כי דמשק ויתרה על כל הנשק הכימי שהיה ברשותה, בהתאם להסכם מ-2013 ■ לדבריו, "ארה"ב לא רצינית לגבי פתרון בסוריה"
ברקע ההאשמות כי דמשק אחראית למתקפה הכימית באידליב, משטר אסד מפיל האשמות דומות על וושינגטון ■ לפי הודעת הצבא, שלא קיבלה אימות משום גורם אחר, התקיפה פגעה במאגר כימי של דאעש בדיר א-זור
נשיא רוסיה נועד עם טילרסון בקרמלין, אחרי שהפגישה ביניהם הוטלה בספק בשל המתיחות סביב התקיפה האמריקאית בסוריה ■ במועצת הביטחון של האו"ם דנים בגינוי לדמשק, אך מוסקבה כבר הבהירה כי שוב תטיל וטו
טילרסון ולברוב נועדים במוסקבה ברקע המתיחות בין הצדדים סביב התקיפה האמריקאית בסוריה ■ לברוב אמר כי יש להבטיח שלא יהיו תקיפות נוספות, ואילו טילרסון רוצה לגשר על הפערים ■ פוטין היה תקיף יותר: "היחסים מידרדרים"
לפני המראתו לפגישה עם מקבילו הרוסי לברוב ברוסיה, אמר רקס טילרסון כי הבריתות הנוכחיות של רוסיה אינן משרתות את האינטרסים שלה, וכי עליה "להתאים עצמה" למדיניות ארה"ב ■ לדבריו, "ברור לכל ששלטון אסד קרב לקצו"
בכירים בפיונגיאנג מאשימים את ארה"ב ב"צעדי תוקפנות" - בראשם שליחת נושאת מטוסים מאזור - והזהירו כי המדינה לא תהסס להשתמש ב"יכולות ההגנה וגם במתקפת מנע"
בתדרוך לכתבים הבהיר הדובר שון ספייסר כי תקיפה נוספת מצד ארה"ב נגד משטר אסד עדיין על הפרק ■ לדבריו, "מי שמשתמש בגז עצבים נגד תינוקות – צריך לצפות לתגובה מטראמפ"
ניל גורסץ' הושבע היום לתפקידו החדש ■ המינוי השנוי במחלוקת התרחש בתום קרב התשה בין הדמוקרטים לרפובליקנים, ומשיב את הרוב השמרני לבית המשפט העליון של ארה"ב
הגורמים שהביאו את דונלד טראמפ להורות על התקיפה בסוריה
בהצרה של מרכז הפיקוד המשותף לבעלות בריתה של דמשק הן הבהירו כי המתקפה בחומס "חצתה את כל הקווים האדומים" ■ רוחאני התקשר לתמוך באסד, ואילו בטורקיה קראו למוסקבה להפסיק להתעסק על הישארותו של הנשיא בתפקיד
בעוד שהממסד הרפובליקאי ואפילו הילארי קלינטון מריעים להתקפת הטילים - גרעין התמיכה בטראמפ, ה"בייס", חש עצמו נבגד ■ "היה כיף, חברים, עכשיו הכיף נגמר"
איראןדונלד טראמפהמומלצותישראל במלחמהמכסמכס מגןמלחמת סחריחסי סין-ארה"בסחר עולמיסין