איציק תמיר, מנכ"ל קוקה-קולה ישראל, משיב מלחמה: "מאז המחאה, המחירים לא ירדו בכלום. זרקו את הכול על היצרנים, כאילו שבעיית המחירים היא רק בגלל תעשיית המזון" ■ "ההקלות ביבוא יביאו לסגירת מפעלים קטנים"
איגוד תעשיות המזון מזהיר כי מפעלים ישראליים יעתיקו את הייצור לחו"ל ■ יו"ר האיגוד: "התחרות צריכה לבוא מבפנים, ולא ע"י יבוא אבטלה מאיטליה לישראל"
בחסות המזון התעשייתי, האדם המערבי התמכר למלח וכיום הוא צורך כפול מהכמות המומלצת ■ תוכנית לאומית תנסה להוריד את צריכת הנתרן עד 2020 ■ עכשיו רק צריך למצוא תקציב ולשכנע את היצרניות לשווק מוצרים טעימים פחות
מנכ"ל כיל, סטפן בורגס, בפאנל "מזון ומים - הזהב החדש" בוועידת ישראל: "לגבי מחירי המזון, אני מאד מודאג מהשלכות של גידול במספר העניים" ■ פרופ' יורם קפולניק: "בישראל אין חקלאי אחד שירצה שהילדים שלו יישארו בתחום החקלאות"
אפילו במלחמה יש מותר ואסור, יש מלחמה ויש פשעי מלחמה
איך מגיעים היצרנים ל"נקודת העונג" שבה המזון הכי טעים? ■ למה הנשנושים מגיעים בחתיכות קטנות? ■ ואילו מניפולציות מפעילים בסימון הערכים התזונתיים?
גדי לסין בכנס תעשיות המזון: "תחרות נוספת היא סיסמה יפה, אבל היא לא תוריד מחירים; אנחנו לא מרוויחים מעל לבנצ'מרק העולמי. איך אומרים שיש כאן גזלה?"
פדיון מפעלי המזון הסתכם ב-2012 ב-67 מיליארד שקל ■ בכיר בתעשייה: אנחנו מתאוששים מהמחאה החברתית, הציבור מבין שהתעשייה לא אשמה
"פרשת בשר הסוסים" בבריטניה אינה הפעם הראשונה שתעשיית המזון העולמית וצרכניה חווים פגיעה מליקויים במוצרים ■ מהחיידקים שפגעו ביותר מ-1,000 אירופים שאכלו מלפפונים ועד הסלמונלה בשוקולד - פרויקט מיוחד
מיקי חיימוביץ': "השוק המוסדי מייצג את אחד מהיעדים של יוזמת 'יום שני ללא בשר', וזהו צעד חשוב עבורנו"
בכנס על תעשיית המזון היכה אריק שור על חטא: "חטפנו מהלומה" ■ בכירים בתעשייה: יש להוריד את המע"מ על המזון ■ גדי לסין: "כשהמחירים גבוהים הצרכנים קונים פחות. מחירי המזון בארץ לא גבוהים בהשוואה לשאר העולם"
המשנה לסטטיסטיקן הממשלתי התייחס לעבודת ועדת קדמי להורדת מחירי המזון: "נתוני הלמ"ס לא מתאימים להשוואת מחירים בין ישראל ומדינות אחרות בעולם"
הגיע הזמן לשינוי רדיקלי: יש קשר הדוק ומאיים בין קרטון חלב לחטיף "פסק זמן"
כך עולה מדוח התאחדות התעשיינים ■ בחודשים אוקטובר ונובמבר 2011 נרשמה ירידה של 0.5% במצבת העובדים בתעשייה, ובסך-הכול פוטרו כ-1,700 עובדים
כיום יותר מתמיד מודגש הצורך באינפורמציה על המזון שאנו אוכלים ■ הפתרונות נעים מרגולציה מחמירה, דרך מודלים מתמטיים ועד לשבבים שמדווחים ישירות לאייפון על מה שאנו אוכלים
חברי ועדת הבריאות חתמו פה-אחד על הצעת החוק שהגיש יו"ר הוועדה, ח"כ חיים כץ ■ גלית אבישי, מנכ"לית "אמון הציבור": "מדובר בצעד היסטורי שיביא סוף-סוף לשינוי המיוחל"
ביטחון תזונתיחברות מזוןחקלאותטכנולוגיה: פודטקיבואכנס ביטחון המזון בישראלמזוןענף המזוןתנובהתקלות