תעשיית המזון

כתבות אחרונות

 
המנכ"ל בועז נוי וסמנכ"לית התפעול צפרא כהן, חברת נקסטפרם / צילום: כדיה לוי

השוק החם של תחליפי בשר: החברה הישראלית שמתכוונת לייצר חלבון משמרים מושבחים

נקסטפרם בניהולו של בועז נוי, בעבר מנהל חטיבת המזון של אנזימוטק, מפתחת שמרים משופרים ע"י שינוי תנאי סביבת הגידול שלהם • כעת מגייסת החברה 10 מיליון דולר כדי לקדם שלושה מוצרים שפיתחה לתעשיית המזון ולתעשיית הדלק הביולוגי, ולפתח את היעד הבא שלה: ייצור חלבון תחליפי לבשר

גלי וינרב 13/08/2019
מוצרי שטראוס/ צילום: תמר מצפי

בניגוד לתחזיות ולמרות עליות המחירים: שחיקה במכירות שוק המזון והמשקאות בפברואר

לראשונה מזה קרוב לשנה וחצי, שוק המזון והמשקאות ירד בחודש שעבר ב-0.4%, בין היתר על רקע תזמון החגים • שטראוס, ספקית המזון השנייה בגודלה, יורדת במכירות אחרי חודשים ארוכים • שוק הטואלטיקה, לעומת זאת, נהנה מצמיחה של 4.6% • ניתוח "גלובס"

שני מוזס 13/03/2019
קניית ירקות בסופרמרקט/ צילום: אייל פישר

משרד הבריאות לוחץ, אבל המוצרים הבריאים יקרים

מה תעשיית המזון הישראלית יכולה ללמוד מהמקרה של קראפט-היינץ? • לרבות מהחברות הגדולות שפועלות היום בארץ יש בתמהיל מוצרים שכבר לא מותאמים לצריכה של הצרכן החדש בשל גודלם או הרכבם

שני מוזס 25/02/2019
שופרסל / צילום: תמר מצפי

לרשתות השיווק תפקיד מפתח בהפסקת בזבוז המזון במשק

אריזות קטנות או סימון פקיעת תוקף אחיד יכולים לסייע לצריכה נבונה יותר

יעל ערמון 20/02/2019
אריזת פרוסטיז / צילום: SHUTTERSTOCK

בקרוב גם בישראל? רפורמת סימון המוצרים בצ'ילה הובילה לירידה של כ-25% במשקאות המסוכרים

מה צפוי לשוק המזון הישראלי אחרי שרפורמת סימון המוצרים תיכנס לתוקף? כמה נקודות על רקע מה שהתרחש בשנתיים וחצי שחלפו מאז כניסתה לתוקף של רפורמה דומה בצ'ילה

שני מוזס 06/01/2019
דוכן בסופרמרקט / צילום: תמר מצפי

תמיד חוזרים לבעיה הבסיסית - אין תחרות

מותר לחברות למקסם רווחים, אסור לרגולטורים להתרשל בתפקידם וליצור תחרות בין יצרני המזון

אלכס זבז'ינסקי 17/12/2018

סטארט אפ הזרעים הישראלי Equinom יפתח זן אפונה חדש עם תאגיד התזונה Roquette

במסגרת ההסכם תאגיד המזון הצרפתי וקרן פורטיסימו ישקיעו 4 מיליון דולר באקווינום, סטארט-אפ להשבחת זרעים לתעשיית המזון העולמית

גלי וינרב 17/10/2018
אילנית קבסה-כהן (יושבת) ורות אלון צילום: איל יצהר

ממדעי החיים לטכנולוגיות מזון: קרן השקעות חדשה לרות אלון

אלון, לשעבר שותפה בכירה בקרן הון הסיכון פיטנגו, מדברת לראשונה על מדסטרה, קרן הון סיכון ייעודית לפוד-טק שהקימה עם אילנית קבסה-כהן • הקרן תתמקד במזון חדש, תזונה מותאמת אישית, מידע לתעשיית המזון ומזון בר-קיימא

גלי וינרב 04/09/2018
מנכ"ל IFF אנדריאס פיביג ומנכ"ל פרוטרום אורי יהודאי / צילום: איל יצהר

לקראת המיזוג עם IFF: רווחי פרוטרום עולים ב-44% ברבעון השני

מניית החברה, הפועלת בתחום פיתוח, ייצור ושיווק של חומרי גלם ותמציות טעמים לתעשיית המזון, רשמה עלייה של קרוב ל-40% בשנה האחרונה ושווי החברה הגיע לכ-22 מיליארד שקל

קובי ישעיהו 23/08/2018

סימון המזון: חילוקי דעות בדרך ליישום הרפורמה

חילוקי דעות בין משרד הבריאות לתעשייני המזון בדרך לרפורמת הסימון האדום על מוצרים • הפערים העיקריים: קצב ההתקדמות באישור מענקים למפעלים קטנים ובינוניים והגדרות התקינה של מכון התקנים שסותרות את התקנות החדשות של הסימון • הרפורמה צפויה להיכנס לתוקף בשנת 2019

שני מוזס 14/08/2018
משה כחלון / צילום: איל יצהר

הדילמה של כחלון: החותמת שתכשיר עליות במחירי המזון?

שר האוצר לא יוכל לשתוק לנצח ביחס לסוגיית התייקרות מוצרי החלב המפוקחים • פרשנות

שני מוזס 21/06/2018
מוצרי מזון של יכין. ממותגי זנלכל   / צילומים: אתר החברה

חמוצים, אבל בקטע טוב: זנלכל מפתיעה את השוק

חברת המזון זנלכל מציגה צמיחה שעולה בהרבה על זו של הענף ויציבות מרשימה לאורך זמן - אבל רמת התמחור שלה שמרנית ביותר והופכת אותה הזדמנות להשקעה • מזון למחשבה

אייל דבי 27/05/2018
תחליפי הבשר תוספים תאוצה / עיבוד מחשב, צילומים: Shutterstock | א.ס.א.פ קריאייטיב

בדרך אל עולם ללא בשר: האתגר הבא של תעשיית הפוד-טק

זה אולי לא יקרה בעשור הקרוב, ואולי גם לא בעשרים השנים הבאות, אבל כל הסימנים בפוד-טק מראים שהאנושות הולכת לקראת עולם ללא בשר המופק מבעלי חיים • מה יהיה במקום? מוצרים משודרגים מהתפריט הטבעוני, בשר אמיתי שגודל במעבדה - וחלבונים שיופקו מזבובים ומחגבים • הצצה לתעשייה הישראלית שמפתחת את התחליפים

שחר סמוחה 12/05/2018
יעקב ליצמן / צילום: אוריה תדמור

ליצמן עשה את שלו

יש להניח כי חברות המזון לא יחזרו בהן מצעדים שכבר התרחשו

שני מוזס 30/11/2017
אלי איצקין  / צילום: סיון פרג'
אלי איצקין | לפני כולם

מה מסתתר בתוך המוצרים של ענקיות המזון?

בשטראוס גייסו גסטרנומית כדי לבחון את רכיבי המוצרים שלא השתנו יותר מעשור ■ התוצאה: הפחתה בחומרי טעם וריח, צבעי מאכל וחומרים מייצבים ■ מנכ"ל מחלבות שטראוס: "כשפתחנו את המתכונים, נתקלנו בדברים שהטכנולוגים שלנו שמו פשוט כי זה מה שהיה נהוג"

שני מוזס 29/11/2017
לחם אחיד / צילום: תמר מצפי

מלחמה בטחנות קמח

למה אנחנו משלמים כל-כך הרבה על לחם מלא?

שני מוזס 08/11/2017

   123456   

   נמצאו 85 כתבות   |   עמוד 3 מתוך 6