מזון

כתבות אחרונות

 
מוצרים עתירי רווח / צילום: יח"צ

עובדים על הצרכנים: 660 שקל לק"ג תה ירוק, 260 שקל לק"ג מסטיק

יצרניות מזון משתמשות בחוזק המותג ובגודל האריזה וכדי למכור מוצרים במחירים גבוהים במיוחד ■ בכיר לשעבר בתעשיית המזון: "זו קטסטרופה לצרכן. רווחיות מטורפת"

אילנית חיות 08.12.2016
מוצרי חלב, סופרמרקט / צילום: תמר מצפי

2016 ללא בשורה: שוק המזון בקיפאון שנה שלישית ברציפות

לפי סטורנקסט, היקף המכר צפוי לעמוד השנה על 40.6 מיליארד שקל - כמו ב-2013 ■ צריכת קטגוריות בסיס כמו לחם מפוקח ירדה בשיעור דו-ספרתי - ולעומת זאת צריכת קטגוריות פרימיום כמו גבינות מיוחדות זינקה בשיעור משמעותי

אילנית חיות 04.12.2016
מחוץ לקופסא, פודטק/ צילום: מתוך הוידאו

סטייק צרצר או חלב עשוי שמרים: טכנולוגיות המזון החדשות

ממזון שהותאם לשיפור מצב-הרוח שלכם באופן אישי - ועד מודלים חדשים וטכנולוגיות מלהיבות לשיווק מזון לבית הצרכן ■ תחום הפודטק מסתמן כדבר הגדול הבא בעולם - וגם בישראל

גלי וינרב ואיתן בייגל 28.11.2016
ילד / צילום: שאטרסטוק

בין ההמלצות למשרד הבריאות: איסור פרסום מזון מזיק לילדים

לפי המלצות הוועדה לרגולציה מקדמת תזונה בריאה, לפחות 39% ממוצרי המזון הארוזים יקבלו סימון של מזון מזיק ■ חברות כמו שטראוס, יוניליוור, קוקה-קולה ואסם-נסטלה עלולות להידרש לסמן בסימון שלילי את רוב המוצרים שלהן

אילנית חיות 14.11.2016
מיכל הלפרין / צילום: איל יצהר
מזון | לפני כולם

חשד: יבואנים וספקים חסמו יבוא מקביל כדי למנוע הוזלה

רשות ההגבלים בוחנת חשד כי ספקים ויבואנים רשמיים רכשו מזון שיובא ביבוא מקביל והשמידו אותו, ובנוסף איימו על קמעונאים שיצמצמו את העבודה איתם אם ימכרו מזון כזה

אילנית חיות 13.11.2016
המבורגר המעבדה ה”מדמם” של חברת Impossible foods / צילום: רויטרס

מהפכת הפוד-טק - הדור הבא: רוטב בולונז מצרצרים

התפתחות תחום הפוד-טק בשנים האחרונות מאפשרת לרעיונות מדיסציפלינות מדעיות שונות לצאת במהירות מהמעבדה אל העולם ■ ומה יקרה אז? מהפכה כלכלית

גלי וינרב 11.11.2016
עגלה של Halal Guys / צילום: בלומברג

מזון חלאל, שהוכן לפי דין הכשרות המוסלמי, צומח במהירות בארה"ב

אניני הטעם של דור המילניום מעדיפים מזון חלאל, והרשתות משווקות יותר ויותר מוצרים כאלה ■ המכירות צפויות להגיע השנה ל-20 מיליארד דולר

שירות בלומברג 30.10.2016
מחוץ לקופסא, בשר מעובד/ צילום שאטרסטוק

המהפכה הבאה? המזון החדשני שעשוי לחולל שינוי דרמטי

הרעיון של גידול בשר במעבדה צובר תאוצה, כשהחשיבות של פיתוח שכזה היא ברורה: בשר מלאכותי לא רק יבטל את הצורך בהריגת מיליארדי חיות בשנה, אלא גם ייצר מקור מזון בר-קיימא, שיוכל להצעיד את האנושות קדימה ולהזין מיליארדי בני אדם

איתן בייגל 26.10.2016
קורנפלקס של אלופים / צילום: תמר מצפי
יוניליוור | לפני כולם

המכירות לקראת ראש השנה ולאחריו ירדו ב-3.5%

פגיעה קשה נרשמה בתחומי המשקאות, המוצרים לבית והטיפוח ■ בינואר-ספטמבר רשמו תנובה, אסם, נטו ודיפלומט ירידה במכירות - ואילו יוניליוור רשמה עלייה של 0.6% למרות משבר הסלמונלה

אילנית חיות 25.10.2016
קובי ברק, אידו סביר, פרופ' קובי נחמיאס / צילומים: ענבל מרמרי

תאכלו את זה? החברה הישראלית שמתכננת לייצר בשר במעבדה

בסטארט-אפ "סופרמיט" עובדים על המצאה מהפכנית: רקמת בשר עוף שתיוצר במעבדה, ללא פגיעה בבע"ח ■ גם קרניבורים מושבעים היו שמחים לוותר על רגשות האשמה

מיכל פלטי 03.10.2016
מחוץ לקופסא, מדע, אריזה אכילה/ צילום: יחצ

צפו: פיתוח אמריקאי חדש עשוי לחולל מהפכה בתחום המזון

חוקרים בארה"ב גילו כי ניתן להשתמש בחלבון בשם קזאין, בכדי לייצר עטיפות אכילות ומתכלות למוצרי מזון שונים, אשר טובות פי 500 מהפלסטיק שנהוג להשתמש בו כיום ■ הפיתוח מפחית זיהום סביבתי וגם מוסיף ערכים תזונתיים וטעם למזון

איתן בייגל 22.09.2016
איתן ברושי/ צילום: איל יצהר

ברושי: אולטימטום של חודש - ואז נשבית אספקת המזון הטרי

יו"ר הלובי החקלאי בכנסת: "השבתת מזון טרי זה הנשק היחיד שלנו. זה יעלה 30 מיליון שקל, אבל זה כלום לעומת הנזק שהממשלה גורמת לחקלאות"

אילנית חיות 20.09.2016
סלמונלה / צילום:  Shutterstock / א.ס.א.פ קרייטיב

המאבק בסלמונלה: האם המסעדות בישראל יסכימו לפיקוח במצלמות?

בארה"ב סובלים 48 מיליון בני אדם מרמות שונות של כאבי בטן כתוצאה ממזון מזוהם ■ אבל שם פועלים במרץ ובדרכים יצירתיות למיגור התופעה

שמחה סיגן 13.09.2016
נגה שוורץ משולם, מנהלת תחום הבריאות בתנובה / צילום: יחצ

תעשיית המזון נערכת לעתיד: "שינוי דרמטי בייצור ובאיכות"

הטכנולוגיות שמאחורי פיתוח המזון עומדות בפני אתגרים גדלים והולכים ■ תוכנית Tech for Good food שתושק החודש נועדה לסייע ליזמים שמפתחים את הטכנולוגיות הללו לספק לצרכנים תזונה בריאה יותר

שירות גלובס 10.09.2016
נתחי בשר עטופים בפלסטיק / צילום:בלומברג

מוכנים לנסות? לאכול את העוגה - ואז גם את האריזה

חוקרים בארה"ב הצליחו ליצור יריעות אכילות דמויות פלסטיק שעשויות מהחלבון קזאין שמקורו בחלב ■ הן יוכלו להפחית את הזיהום הסביבתי - וגם להוסיף ערכים תזונתיים וטעם למזון

שירות גלובס 25.08.2016
דגני בוקר, קלוג`ס קורנפלקס / צלם בלומברג

רפורמת הקורנפלקס אושרה בוועדת העבודה, הרווחה והבריאות

הרפורמה, שגובשה ע"י משרדי האוצר, הבריאות והכלכלה, נועדה לאפשר יבוא מקביל של מזון רגיל, להגביר את התחרות ולהוזיל את מוצרי המזון היבש ■ תיכנס לתוקף באופן מיידי

עמירם ברקת 30.06.2016

   123456789101112131415   

   נמצאו 545 כתבות   |   עמוד 7 מתוך 35

צרו איתנו קשר *5988