יום המסחר בבורסה של תל אביב הסתיים במגמה חיובית שהושפעה מהנתונים החיוביים שפורסמו מעבר לים והצפי לעליות בתחילת המסחר בוול סטריט. בכך הצטרף היום למגמה החיובית שאפיינה את שבוע המסחר בבורסה של תל אביב. מחזורי המסחר שהיו נמוכים בתחילת השבוע שבו בסופו לרמה הממוצעת והסתכמו בכ-1.6 מיליארד שקל.
המסחר בבורסה בת"א שהתנהל במרבית שעות היום במגמה מעורבת וביציבות יחסית, עבר לעליות בשעת המסחר האחרונה גם בעזרתה של כי"ל שהגיבה בחיוב לדיווח כי חברה ברזילאית מתכוונת לרכוש את מתחרתה, מוזאיק בתמורה ל-25 מיליארד דולר. לעוד נתונים מעבר לים היתה השפעה על השוק המקומי כאשר נתונים שוק התעסוקה בארה"ב שהעידו על ירידה בתביעות דמי האבטלה לרמה שלא היתה כבר מזה חצי שנה - עודדה את המשקיעים, וכן דוחותיה של ענקית הבנקאות האמריקנית JP מורגן שתוצאותיה עלו על התחזיות המוקדמות. מנגד, הקריסה האפשרית של חברת הפיננסים הגדולה CIT בארה"ב לאחר שהמו"מ לחילוץ החברה עם הממשל עלה הלילה על שרטון העיבה על המסחר גם בת"א.
המשקיעים בבורסה הגיבו היום לראשונה לנתוני המדד הגבוה בשיעור של 0.9% הגבוה פי שלוש מהציפיות שהיו לו והפתיעו אמש לרעה. חשוב לציין כי רוב העלייה במדד נזקפת לעלייה חדה במחיר הדלק שעלה בתקופה זו בכ-10%. יצויין כי באופן מסורתי מדד יוני הוא מדד נמוך סביב כ-0.1% בשל השפעות עונתיות. בנק ישראל לפי שעה אינו צפוי לשנות את המדיניות המוניטרית המרחיבה הכוללת רכישת אג"ח ממשלתיות, ריבית קרובה ל-0% ורכישות מט"ח יומיות.
מדדי התל בונד רשמו עלייה כשנראה כי המשקיעים באג"ח את האפיק הקונצרני על פני האפיק הממשלתי משום שרוב האג"ח הקונצרניות צמודות למדד. נציין כי גם בשוק הג"ח הממשלתיות בלטה היום השפעת המדד כאשר המשקיעים מכרו את החזקותיהם באג"ח מסוג שחר שאינן צמודות ועברו להשקיע בגלילים הצמודים.
היום הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה פרסמה היום את האומדן השלישי לנתוני התוצר המקומי הגולמי (התמ"ג) בישראל, מהן עולה כי ברבעון הראשון הושלמה צמיחה שלילית של 3.7% בשנה, לאחר ניכוי השפעות עונתיות. האומדן הקודם הצביעה על ירידה שנתית חדה יותר ב-12 החודשים שהסתיימו ברבעון הראשון - 3.9%. התוצר העסקי השלים ברבעון הראשון ירידה שנתית של 5.2% - זינוק חד בהשוואה לירידה השנתית של 2.4% ברבעון שקדם לו, ובהתחשב שעד הרבעון השלישי אשתקד צמח התוצר העסקי ב-0.3%.
עוד פורסם היום כי שיעור האבטלה בישראל טיפס במאי ל-8.4%, לאחר שבאפריל עמד על 8.2% בלבד. בכך מהווה שיעור האבטלה פרמטר נוסף המצביע החרפת אותות המיתון על המשק הישראלי - כאשר האבטלה מגיעה לשיא של 3 שנים.
המדדים בבורסות של אסיה הגיבו גם הם בעליות אך מתונות יותר. קצב הצמיחה של סין עלה מעבר לתחזיות ל-7.9% ברבעון השני לאחר עלייה של 6.1% ברבעון הראשון של 2009 וצפי ל-7.8% ברבעון הנוכחי. באירופה נסחרות הבורסות בעליות.
בסיום המסחר עלה מדד המעו"ף ב-0.2% ל-874 נק' ■ ת"א 100 טיפס ב-0.2% ל-813 נק' ■ התל-טק עלה ב-0.3% ל-191 נק' ■ מדד הנדל"ן עלה ב-0.2% ל-255 נק' ■ מדד הבנקים בלט בעלייה של 0.5% ל-835 נק' ■ התל-בונד 40 עלה ב-0.4% ל-220 נק'.
בסיכום שבועי: המעו"ף עלה ב-3.06%, ת"א 100 טיפס ב-3.69%, מדד התל-טק הוסיף 6.11%, מדד הנדל"ן זינק ב-7.14% ומדד הבנקים עלה ב-5.96%.
מניות בכותרות
כי"ל הגיבה בחיוב לדיווח על רכישת מוזאיק ב-25 מיליארד דולר, מה שמקפיץ את מניות הדשנים בעולם. כי"ל עברה מירידה של 2.7% לעלייה של כ-0.5% . עיתון ברזילאי דווח כי חברת ואלה, שנסחרת בוול סטריט לפי שווי של 94 מיליארד דולר, תרכוש את מוזאיק תמורת 25 מיליארד דולר. בנוסף, כי"ל הודיעה היום על מינויה של מיקי הרן, מנכ"לית המשרד לאיכות הסביבה לשעבר כדירקטורית חיצונית בחברה.
שעיה בוימלגרין, בעל השליטה בבוימלגרין קפיטל , הצליח להגיע להסדר של פריסת אשראי עם בנק מזרחי טפחות , הנושה הגדול של הקבוצה. חוב של 680 מיליון שקל שנלקח בעבר לצורך רכישת השליטה באזורים יחולק לשלוש הלוואות חדשות תמורת ערבויות ושעבודים בהיקף של 88 מיליון דולר.
FCR, זרוע הפעילות של גזית גלוב בקנדה, גייסה 45.84 מיליון דולר. לפני ההנפקה, 51.3% ממניותיה של FCR הוחזקו בידי גזית גלוב. אלוני חץ המשמשת בעלת עניין מרכזית ב-FCR מרכזת עניין באותו נושא.
מניות הבנקים הגדולים - לאומי , פועלים ,דיסקונט , מזרחי טפחות והבינלאומי ריכזו עניין על רקע פרסום דוחות JP מורגן שהציג עלייה של 36% ברווח והפתיע את השוק לחיוב הבנק הוא אחד מספקי האשראי המרכזיים למשק האמריקני ותוצאות הרבעון שלו עשויות להעיד על קצב ההתאוששות של המשק האמריקני. לעומת זאת הקריסה הצפויה של חברת הפיננסים CIT משפיעה על המשקיעים לרעה.
נייס הודיעה כי הבנק הבינלאומי יטמיע מערכת לניתוח אינטראקטציות שתעזור לבנק לענות על הצרכים הפיננסיים של הלקוחות ולהפוך את מרכז השירות לגורם המייצר הכנסות לבנק.
אחרי תשע שנים בנק דיסקונט יוצא מקבוצת הביטוח הראל השקעות , כך נודע ל"גלובס". הבנק מעמיד למכירה את חלקו (5.97%) בהראל, ששווי השוק שלו עומד על 197 מיליון שקל. בדיסקונט, בניהולו של גיורא עופר, כבר לא רואים באחזקה בהראל נכס אסטרטגי ובהינתן ההזדמנות המתאימה, ובעיתוי הנכון, הבנק ימכור את אחזקותיו. דיסקונט מנצל בכך עלייה של 69% במחיר מניית הראל מאז תחילת השנה.
מניית חלל תקשורת הגיבה להודעת החברה כי תספק שירותי תקשורת לוויינית לפלטפורמת טלוויזיה לוויינית נוספת באירופה בהיקף של כ-17 מיליון דולר ל- 11 שנים.
איתות שלילי לטבע - ועדה של הסנאט קבעה כי תקופת הבלעדיות לתרופות ביולוגיות תואר ל-12 שנים כשבתקופה זו לא תתאפשר כניסת תרופות ביוגנריות לשוק. לא מדובר בהחלטה סופית.
ולסיום: משקיעי יצרנית ציוד התקשורת אורכית ישמחו לגלות שלחברה יש לקוח חדש - חברת התקשרות המקסיקנית מטרונט (MetroNet). מטרונט תתקין את מוצר ה-CM-4000 של קוריג'נט, החברה הבת של אורכית, במטרה לשדרג את תשתיות התקשורת שלה. היקף העסקה לא נמסר, אך המשקיעים שולחים את המניה לעלייה של כ-10% בבורסה.
שבת שלום
[לאתר המעו"ף]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.