פוליטיקאי בראשל"צ משלם פחות ארנונה

עם היחלשות איגודי העובדים וכתוצאה מכך מכירת נכסים שהיו ברשותם, נותרו מטות המפלגות חשופים לתעריפי ארנונה גבוהים

הזירה החברתית-הפוליטית המתחממת בלהבות המחאה, משיאה לאוויר ריח בחירות ומשכה אותנו לבדוק את גובה הארנונה שגובות רשויות ממטות מפלגות. לכאורה, מטה הוא משרד הנותן שרות לחברי המפלגה, ונשאלת השאלה אם הרשויות אמנם מחייבות אותו בארנונה, כאילו היה כזה.

בשנים עברו, ישבו מטות מפלגות במבנים שאכלסו איגודי עובדים ומועדוני גמלאים, שכנות שהולידה הנחות גדולות בארנונה. לימים, עם היחלשות איגודי העובדים וכתוצאה מכך מכירת נכסים שהיו ברשותם, נותרו מטות המפלגות חשופים לתעריפי ארנונה גבוהים.

עד אמצע שנות האלפיים, נתנו הרשויות המקומיות למטות מפלגות הנחה בגובה 50% מתעריפי הארנונה שנגבו ממשרדים. משרד הפנים אסר על מתן ההנחה, בטענה שהבסיס החוקי להנחה זו לא ברור דיו, והורה לרשויות המקומיות להגדיר סיווג מיוחד למטות המפלגות.

בטבלה מופיעים תעריפים ממוצעים למ"ר ברוטו לשנה, עבור מטה מפלגה ששטחו 200 מ"ר, וניתן להבחין בפערים האדירים בין הרשויות השונות, המגיעים עד פי שלושה ויותר.

ראשון לציון גובה את התעריף הנמוך ביותר ובאר שבע גובה את התעריף הגבוה ביותר. יש רשויות שגובות 24 שקלים למ"ר ברוטו לחודש, שהוא נמוך מתעריף משרדים הנהוג באותן רשויות, אולם עדיין תעריף ראוי בהתייחס לחשיבות שיש לנגישות אזרחים לנציגים הפוליטיים שלו.

הכותב הוא מנכ"ל חברת ערך - מיסוי עירוני וניהול נדל"ן

המתודולוגיה: חישוב עלות מ"ר מורכבת וכוללת מכלול שלם של עלויות, שברוב המקרים אינן מוכרות וזמינות. ערך מיסוי עירוני וניהול נדל"ן בנתה טבלה עם נתון ממוצע, בהתחשב בכל הפרמטרים המשפיעים על עלות מ"ר מושכר: שכ"ד חודשי (כולל העמסת שטח ציבורי), דמי ניהול, חניה, ארנונה ("מנורמלת" על מנת שתשמש בסיס להשוואה בין אזורים /ערים) ועלות אגרת שילוט.