טעימות יין ודבש: חוויה משובחת ב"יקב יפתחאל" שבגליל

יין, נוף גלילי צפוף חורש, ודבשים - מהטובים שטעמתם, מחכים לכם במרכז המבקרים החדש של "יקב יפתחאל"

בקתת עץ עתיקה שהובאה בשלמותה מיערות מערב וירג'יניה, ארצות הברית. נוף גלילי צפוף חורש, ודבשים - מהטובים שטעמתם, מחכים לכם במשק של הדס וצביקה אופיר, שניהם דור שני למגדלי דבורים ודור ראשון ליצרני יינות משובחים, עתירי פרסים (אשכול הזהב היוקרתי), תחת השם "יקב יפתחאל". במרכז המבקרים החדש, טעימות של יין ושל דבש. הבקתה עצמה נבנתה בשנת 1840 בהרי האפלצ'ים בארה''ב ע''י מהגרת סקוטית, ויהודי תושב האזור בשם אלן רדלי פירק אותה לחלקים ושלח אותה ארצה.

הדבשים מחולקים הן לפי אזורים והן לפי פרחים - כך שמקור הצוף ידוע, וכך נוצרים ארבעה סוגי דבש - דבש הדרים, דבש תלתן, דבש שיזף (עץ הדומים), ודבש חרוב, שטעמו טוב מכל שוקולד.

בכרם, אופיר מטפח בעיקר ענבי מרלו, סנג'ובזה ופטיט סירה. חלק הוא מוכר ליקבים אחרים, חלק הוא מייצר בעצמו. המקום פתוח בסופי שבוע, בימי שישי ובערבי חג, והמבקרים החפצים בכל יוכלו להכין יין תירוש בעצמם (ולשתות באותו יום, אחרת היין מתקלקל). בשתי השבתות של החודש (אוגוסט) מתקיים בארץ פסטיבל הדבש השנתי, ובמסגרת הפסטיבל, מכוורת אופיר תהיה פתוחה למבקרים.

שעות פתיחה: ימי שישי וערבי חג: 10:00-14:00, שבתות וחגים: 10:00-19:00. אלון הגליל. לסיורים במועדים אחרים, לתאם עם צביקה בטל: 052-2824644.

רוצה להשאר מעודכן/ת בנושא הסיפורים הגדולים של השבוע?
✓ הרישום בוצע בהצלחה!
צרו איתנו קשר *5988