ליתר ביטחון: מי סבור שיש להתמודד עם פסימיות באופטימיות?

וגם: על בחירות באווירה אחרת ועל משרד ובו אוויר הרים איטלקי

יאיר גולן, יעל רביע צדוק ויונס זולקן / צילום: רונן טופלברג וגלעד קוולרצ'יק
יאיר גולן, יעל רביע צדוק ויונס זולקן / צילום: רונן טופלברג וגלעד קוולרצ'יק

בתזמון מתאים משהו ובאווירה ביטחונית למדי, התקיים אמש ערב הגאלה הביטחוני-דיפלומטי של תערוכת הביטחון והגנת המולדת ISDEF 2019 מקבוצת אבנון. אל מלון הרודס בהרצליה הגיעו נציגים ונציגות של המערכת הביטחונית והתעשיות הרלוונטיות, שגרירים ושגרירות, לצד משלחות שהגיעו לישראל כדי לבחון טכנולוגיות ביטחוניות מקומיות.

יונס זולקן, מנכ"ל ISDEF הבינלאומית, הסביר בפתח הערב כיצד הם משמשים פלטפורמה למינוף עסקים ולשיתופי פעולה ליצרנים, לקראת הכנס שייערך ביוני.

יעל רביע צדוק, סמנכ"לית כלכלה במשרד החוץ עדכנה על "התזכורת למציאות הישראלית", היא אמרה שהיא "מודה למדינות שתומכות בישראל ומפגינות סולידריות. הניסיון של ישראל מבוסס על המציאות שלה, על חדשנות וקריאטיביות. ממשלת ישראל לוקחת מקסימום אחריות כשזה מגיע לניסיון בביטחון".

האלוף יאיר גולן, לשעבר סגן הרמטכ"ל, הוסיף כי "יש לחימה כרגע מכיוון עזה וזה יכול להשפיע על כל ישראל. הלחימה בעזה מהווה רקע מעניין לכנס הזה ואולי זה מייצג את המציאות הישראלית יותר מכל דבר אחר. ישראל, ב-71 השנים האחרונות, מתמודדת עם טרור כל שנה. אני חושב שהיום חשוב לנו לשתף בידע הזה את כולם כדי להילחם בטרור. אני מאחל לכולם שנוכל להסדיר את העתיד שלנו בצורה טובה. בעולם שלנו אין פתרונות קלים, ואין פתרונות טובים. יש רע ויש גרוע, ואנחנו צריכים להתמודד עם הכול. זה נשמע פסימי אך אנחנו צריכים להתמודד באופטימיות גדולה".

עוד השתתפו: ד"ר סוזנה ואזום-ריינר, שגרירת גרמניה בישראל; מריאנו קאצ'ינו' שגריר ארגנטינה בישראל; נמרוד שפר, מנכ"ל התעשייה האווירית; קרין מאיר רובנשטיין, מנכ"לית ונשיאה של האיגוד הישראלי לתעשיות מתקדמות IATI; סגן השר מייקל אורן ואחרים.

על בחירות באווירה אחרת ועל משרד ובו אוויר הרים איטלקי

השבוע, רגע לפני שהמצב הביטחוני הרעוע תפס את הכותרות, התכנסו במוזיאון תל אביב לאמנות בכירים ובכירות, משווקים ומשווקות מחברות קמעונאות שונות. המטרה: חגיגת בחירות. לשם שינוי, לא מדובר בבחירות לכנסת, אלא בבחירת מוצרי השנה, בדגש על חדשנות.

לצד ההכרזות והשבחים המרובים למוצרים השונים, עיקר החגיגה היה במינגלינג. כך למשל, שמחה ענת גרוס-שון, מנכ"לית חטיבת החלב של תנובה, לפגוש את יואש בן אליעזר, משנה למנכ"ל טמפו. השניים מכירים עוד מהימים שבהם עבדה שון-גרוס בטמפו, ואף קיבלה את בן אליעזר לעבודה. 

את האירוע אירחו וערכו אתי עמיעד וערן יסעור, מארגני התחרות. הם קיבלו את פניהם של: רביב ברוקמאייר, מנכ"ל גולף (שהגיע רגע לפני פרסום דוחות החברה והתפטרותו של היו"ר, אפי רוזנהויז); ניצן לביא, מנכ"ל סופר פארם, דני לוזון, המשנה למנכ"ל ועופר לוי סמנכ"ל הסחר והשיווק; רונן בר שלום, מנכ"ל כתר ישראל; שלום זידלר, בעלי ויסוצקי; אבי שומר, מנכ"ל ומבעלי צומת ספרים; יפית גרינברג, מבעלי סטימצקי; רמי לוי, בעלי ומנכ"ל רמי לוי שיווק השקמה; אורי וטרמן, מנכ"ל BE; אבי אדרי, מנכ"ל סינמה סיטי; עזרא כהן, מייסד  ומבעלי השליטה במחלבות גד; אסף אזולאי ראש מטה השיווק של בנק הפועלים; ירון אנג'ל מנכ"ל ובעלי מאפיות אנג'ל; עמיחי קילשטיין, מנכ"ל H&M ישראל; יורם בדש, מנכ"ל מחסני חשמל; ואחרים.

אורחת נוספת הייתה מרטינה פוסטל, מנהלת השיווק של לואקר, שהגיעה היישר ממילנו לאחר שבשבוע שעבר נערך הטקס המקביל שם. היא סיפרה שהנוף מצפון איטליה שמופיע על  אריזת לואקר הוא הנוף שנשקף מחלון המשרד שלה במטה החברה.

אבי שומר, עזרא כהן ורביב ברוקמאייר / צילום: רפי דלויה
 אבי שומר, עזרא כהן ורביב ברוקמאייר / צילום: רפי דלויה

דני לוזון, ניצן לביא ואתי עמיעד / צילום: רפי דלויה
 דני לוזון, ניצן לביא ואתי עמיעד / צילום: רפי דלויה

יפית גרינברג ורמי לוי / צילום: רפי דלויה
 יפית גרינברג ורמי לוי / צילום: רפי דלויה

עושים עסק: חנוך ברקת מזכיר מה חשוב להביא בחשבון

חנוך ברקת, יו"ר ומייסד קרן דואליס להשקעות חברתיות, היה אורח אירוע הענקת התארים במנהל עסקים של הפקולטה לניהול ע"ש קולר באוניברסיטת תל אביב. אל בית התפוצות בתל אביב הגיעו ביום א' הבוגרות והבוגרים, כשבמברכים היו פרופ' משה צבירן, דיקן הפקולטה; טלי שקל-גרף, מנהלת תוכניות האקזקוטיב MBA; אורית מנדלסון שהם, מנהלת התוכניות היוצאת, וד"ר יובל קליש, המנהל האקדמי של התוכניות.

ברקת, שבעצמו הוא בוגר תכנית קלוג-רקנאטי למנהלים בפקולטה, הסביר על הדרך שעשה בעשור האחרון כמשקיע המלווה עסקים חברתיים. "למרות ההתפתחות של התחום המונה כיום כמה מאות של עסקים חברתיים, עדין מדובר בשיעור קטן", הוא הבהיר.

הוא הזכיר כי "מדובר על עשייה עם משמעות שחודרת יותר ויותר לתחום הניהולי, כך שכל מנהל יכול לקחת החלטה במסגרת הפעילות שלו לשלב את הנושא החברתי, ובכך להשפיע על הסביבה. ככל שהנושא יתפתח יהיו יותר ויותר עסקים שפועלים לטובת החברה", אמר ברקת.

הוא הדגים כיצד קבוצה בראשות השף אייל שני נכנסה לשותפות עם קרן דואליס, שבמסגרתה ישולב נוער בסיכון במסעדות. "זו דוגמה לכך שההכרה בערך העסקי בשילוב הערך החברתי תופסת תאוצה. המטרה היא להתרחב משמעותית גם בתחומי פעילות נוספים", הוא הצהיר.

יובל קליש, אורית מנדלסון שוהם, טלי שקל־גרף, חנוך ברקת ומשה צבירן / צילום: חן גלילי
 יובל קליש, אורית מנדלסון שוהם, טלי שקל־גרף, חנוך ברקת ומשה צבירן / צילום: חן גלילי

נעמי הורביץ תפעיל את טרקלין העסקים שיקימו עידו וצחי חג'ג'

חברת ניטן תאי שבבעלות אשת העסקים נעמי הורביץ, זוגתו לשעבר של איש העסקים חיים הורביץ, תתפעל את טרקלין העסקים של חברת הנדל"ן האחים חג'ג'. הטרקלין יופעל בקומה ה-14 של מתחם מגדלי הארבעה בתל אביב, שאותו הקימה החברה בשנים האחרונות.

לצורך הקמת ותפעול המתחם הקולינרי (שיכלול מסעדה, אולם כנסים ואירועים, בר קפה וספא אורבני) הקימה חג'ג' חברה נכדה ייעודית בשם "קבוצת חג'ג' טרקלין עסקים" (שהיא חברה בת של חג'ג' יזמות עסקית) שתשקיע בהקמת המתחם 20-15 מיליון שקל.

מדוחות חג'ג' שפורסמו אתמול עולה כי ניטן תאי, שהוקמה על-ידי חיים ונעמי הורביץ (שכאמור נפרדו באחרונה) ומפעילה בין השאר את המסעדה התאילנדית בשם זה ברחוב הארבעה בתל אביב, תחתום בקרוב עם האחים חג'ג' על הסכם ההפעלה. ניטן תאי תעניק לחג'ג' טרקלין שירותי הקמה, ניהול והפעלה של המתחם, "בין היתר באמצעות השף שחף שבתאי, כאשר בתמורה לשירותים אלו, תהיה זכאית ניטן תאי לתמורה הונית או כספית, על פי שיקול דעתה".

בנוסף, צפויה חג'ג' טרקלין להתקשר עם קבוצת Art & Lounge המתמחה בהקמת מתחמים ייחודיים כדוגמת המתחם, "וזו תעבוד בשיתוף פעולה עם ניתן טאי לצורך הקמת וניהול המתחם".

את המימון הנדרש להקמת המתחם, הפעלתו ותפעולו, תספק חג'ג' טרקלין, "כאשר הסכומים הנדרשים לפתיחת המתחם יועמדו לחג'ג' טרקלין על ידי החברה כהלוואות בעלים ו/או באמצעות מימון בנקאי שתיטול חג'ג' טרקלין מעת לעת".

חברת ייזום הנדל"ן של האחים עידו וצחי חג'ג', שדיווחה אתמול על רווח נקי של 115 מיליון שקל ב-2018, נסחרת בתל אביב בשווי של 437 מיליון שקל.

נעמי הורביץ / צילום: סיון פרג'
 נעמי הורביץ / צילום: סיון פרג'

מפגשים מהגיל השלישי: הטכנולוגיה בשירות נפגעי האלצהיימר 

מגוון טכנולוגיות למען הגיל השלישי הוצגו אתמול בפני בכירים ובכירות מעולם הרפואה. זאת כחלק ממפגש בינלאומי של המרכז הרפואי הישראלי לאלצהיימר ברמת גן.

במסגרת זו הציעו חברות ישראליות, פיתוחים המתאימים לחולי אלצהיימר, כאשר בקהל המאזינים היו נציגים שהגיעו בין היתר מיפן, מוייטנאם, מרוסיה, מקנדה, מקניה ומארה"ב, ואת פניהם קיבלו ניתאי אליאש, מנכ"ל המרכז לאלצהיימר, ופרופ' מיכאל דוידזון, יו"ר המרכז. 

כך למשל, הוצגו פיתוחים להפגת בדידות, טכנולוגיות שמזהות בזמן אמת הפרעות קצב לב, נפילות, שינויים בלחץ הדם, שינויים בטמפרטורה וכיו"ב. רועי טל, מנכ"ל ובעלי טוגדר מוזיקה, המפתחת אפליקציית מוזיקה טיפולית-חברתית להפחתת בדידות בגיל השלישי, הסביר כיצד ניתן להעניק טיפול משמעותי לדמנציה, בעזרת פלייליסט המותאם באופן אישי לכל מטופל. 

בנושאי הדברים בפן הרפואי במפגש היו: ד"ר אליסון סקולר, נציגת בית החולים בייקרסט בקנדה; פרופ' מארי סאנו, מומחית לנוירולוגיה מבית החולים הר סיני בניו יורק; ד"ר ג'ודית קורנפלד מהמרכז לפיתוח חדשנות וטכנולוגיה בארה"ב; ווי זהאנג וניה איגון, מנהלי בתי חולים בסין, ואחרים.

אמוץ אליאש, מארי סאנו, ווי זהאנג וניה איגון/ צילום: יוני רייף
 אמוץ אליאש, מארי סאנו, ווי זהאנג וניה איגון/ צילום: יוני רייף