יצאו לעצמאות: בזמן שהחברים שלהם לומדים לבגרויות, בני הנוער האלה כבר בונים קריירות מצליחות

שירה הפסיקה ללמוד כדי להתמקד בקריירה כמקעקעת, איתמר סיים את הבגרויות בכיתה י' ועובד כמפתח תוכנה בכיר, וטל מוכרת בגדי ים בעיצובה מגיל 14 • שישה נערות ונערים שמסרבים להסתפק בבית ספר ובתחביבים מספרים על הקריירות המצליחות שפיתחו עוד לפני שסיימו תיכון • סדרת כתבות על יזמים צעירים ומעוררי השראה

הנוער העובד
הנוער העובד

החברים שלהם עסוקים בלימודים ובחברים, אבל בני הנוער האלה רוצים יותר: 6 נערות ונערים הפכו תחביבים לעסקים של ממש ועוד לפני שסיימו תיכון הם כבר מחזיקים מותגים מצליחים, מרוויחים כסף ומנהלים עובדים. שישה סיפורים על יציאה לעצמאות מוקדמת. 

1. המקעקעת: "אני לא עובדת בשביל אף אחד"

שירה טוויג, בת 17 מראשון לציון, לא מקבלת לקוחות מתחת לגיל 18, ולא מבינה למה החברים שלה מוותרים על התחביבים שלהם כדי להשקיע בבגרויות ● כתבה ראשונה בסדרה

2. ההייטקיסט: "ההורים הציעו שאעזוב את בי"ס בכיתה ט'"

איתמר קאופמן, בן 18 מאלקנה, התחיל לתכנת בגיל 9 והספיק כבר להקים שני סטארט-אפים ולעבוד בשורה של חברות הייטק. אחרי שלימד את עצמו בבית וסיים את הבגרויות בכיתה י', הוא מחכה לגיוס ולשחרור כדי להתקדם למיזם הבא ● כתבה שנייה בסדרה

3. צלמי האופנה: "זה הגיל הכי טוב לעסוק באמנות"

דניאל ואוריאל פחימה, תאומים בני 17 מקריית גת, התחילו לשחק עם מצלמה כשהיו בני 12 והיום הם כבר צלמי אופנה מבוקשים שמגלגלים אלפי שקלים להפקה ● כתבה שלישית בסדרה

4. מעצבת בגדי הים: "אני לא מעגלת פינות, זה השם שלי"

טל גינדי, בת 16 ממושב תלמי מנשה, נרשמה לקורס תפירה לפני שלוש שנים והיום כבר מוכרת בגדי ים תחת מותג שנושא את שמה. הציונים שלה, לדברי אמא שלה, רק השתפרו מאז שפתחה את העסק ● כתבה רביעית בסדרה

5. גורו השיווק: "הכי טוב לקפוץ למים בלי לדעת לשחות"

יובל הס, בן 17 מתל אביב, חלם בכלל להיות שחקן פינג פונג מקצועי ודורג חמישי בארץ. אחרי שנפצע בידו, החליט להמשיך להתאמן - אבל על המוח. היום הוא מלמד בעלי עסקים לשווק את עצמם בכנסים של מאות משתתפים, ומנהל חברה שמגלגלת מעל 100 אלף שקל בחודש ● כתבה חמישית בסדרה

6. הקונדיטור: "היה לי משעמם, ונתקלתי בספר מתכונים"

אור ויצמן, בן 15 מכפר ויתקין, למד לאפות מיוטיוב. לפני כשנה הוא פתח עסק לאפיית עוגות ראווה ועוגות בוטיק, ובעתיד חולם לפתוח רשת קונדיטוריות ● כתבה שישית בסדרה