המיליארדר וינסנט צ'נגוויז מינה את שני זנסקו לנציגתו בישראל

וגם: אפיק ושות' מינתה עו"ד אוסטרלי שילווה חברות להנפקות ב-ASX

 

וינסנט צ'נגוויז/ צילום: Christopher Ratcliffe
וינסנט צ'נגוויז/ צילום: Christopher Ratcliffe

איל הנדל"ן הבריטי-יהודי, המיליארדר וינסנט צ'נגוויז, מינה נציגה בישראל במטרה לקדם את השקעותיו בחברות הייטק מקומיות. עד היום השקעותיו של צ'נגוויז במיזמים ישראלים נעשו באופן ישיר בסטאר-טאפים ובאמצעות חממות וקרנות הון סיכון, וסך השקעותיו בחברות ישראליות מוערך בכ-300 מיליון דולר.

לתפקיד הנציגה בישראל מינה צ'נגוויז את שני זנסקו בת ה-29. זנסקו, בת 29, כיהנה לאחר שחרורה משירות צבאי במחלקת קשרי החוץ של צה"ל, בשגרירות ישראל בהולנד כאחראית על שיתוף הפעולה המדיני-בטחוני עם מדינות הבנלוקס (האיחוד הכלכלי והפוליטי במערב אירופה). בהמשך היא השלימה תואר שני בדיפלומטיה וביטחון מדיני לבכירים באוניברסיטת תל אביב. זנסקו הצטרפה למועצה הבריטית כראש מחלקת קשרי החוץ שם ניהלה את פעילות הארגון בישראל ושיתופי הפעולה בין בריטניה לישראל בתחומי החינוך, התרבות, המדע והחדשנות. באחרונה היא ייסדה ומנהלת את  sratech Vetures, העוסקת בייצוג משקיעים.

צ'נגוויז מוכר כמיליארדר בעל אורח חיים ראוותני במיוחד. אחד הסיפורים בהם הוא מתפאר הוא על שאיבד 80 מיליון דולר בלילה אחד. בעבר חשף ב"גלובס" כי בכוונתו להיכנס להשקעות ביומד בישראל.

זנסקו הסבירה כי "אנו מעוניינים להשקיע ביזמים ישראלים הפועלים בתחומי הרפואה,   הקלינטק, המים, האנרגיה והפודטק. במודל זה שפותח על ידי וינסנט צ'נגוויז נשלב את הטכנולוגיות הישראליות ברכש גומלין, נחבר את היזמים לתאגידים בינלאומיים, ולנציגים המחפשים פתרונות לבעיות קריטיות של מדינות שונות בעולם כגון צמצום טביעת רגל פחמנית".

שני זנסקו / צילום: הארי ארליך
 שני זנסקו / צילום: הארי ארליך

אפיק ושות' מינתה עו"ד אוסטרלי שילווה חברות להנפקות ב-ASX

למרות ההאטה שנרשמה בשנה האחרונה במספר ההנפקות הישראליות בבורסה האוסטרלית (ASX), בשוק האוסטרלי עדיין קיים עניין בחברות הישראליות, ומאחורי הקלעים נמשכת פעילות נמרצת להביא עוד ועוד חברות לבורסה, שיצטרפו לכ-20 החברות הישראליות שכבר נסחרות שם. אחד הגורמים שעוסקים בתחום הוא משרד עורכי הדין אפיק ושות' שליווה מספר חברות להנפקות ב-ASX. לאחרונה, המשרד צירף לשורותיו עו"ד אוסטרלי שמתמחה בתחום: עו"ד פול סטיבנסון (Paul Stephenson) שב-13 השנה האחרונות, טרם עלייתו לישראל והצטרפותו לאפיק, שימש כשותף הנפקות בסניף סידני של המשרד האוסטרלי HWL Ebsworth - ממשרדי עוה"ד הגדולים והוותיקים באוסטרליה.

"אנו מטפלים כרגע במקביל במספר הנפקות, ולמרות הביצועים הפחות מזהירים של רוב החברות הישראליות בבורסה האוסטרלית, אין ספק שהשוק האוסטרלי עדיין מתעניין בחברות ישראליות", אמר עו"ד סטיבנסון. "אני דחפתי לפני מספר שנים את הבורסה האוסטרלית להתעניין בשוק הישראלי וגם בפגישה השבוע עם הנהלת הבורסה בסידני הובהר לי שהבורסה עדיין מעודדת רישום של חברות ישראליות. רוב החברות הישראליות שהנפיקו באוסטרליה הן חברות בראשית דרכן והשוק האוסטרלי משווע לחברות ישראליות בוגרות, עם מחזורי הכנסות של שבע ספרות ורצוי אף עם נתוני רווחיות. חברות שינצלו את הזרועות הפתוחות שהבורסה האוסטרלית מקבלת בהם חברות ישראליות ייהנו משוק הון מפותח, מקפצה למדינות המערב כמו גם למזרח הרחוק ויתרונות רבים נוספים של ניהול עסק באוסטרליה וגישה לשוק ההון האוסטרלי".
עו"ד דורון אפיק, השותף המנהל באפיק ושות', מוסיף כי "בשנים האחרונות המשרד התמקד בשוק הישראלי-אוסטרלי ובשיתוף פעולה מלא עם לשכת המסחר אוסטרליה-ישראל, שעושה עבודה נפלאה, אנחנו מקדמים מסחר בין שתי המדינות בכלל והנפקות של חברות ישראליות בבורסה האוסטרלית וליווי שלהן לאחר ההנפקה בפרט. הצטרפותו של פול למשרדנו היא אבן דרך חשובה שמאפשרת לנו כיום לתת ייעוץ משפטי אוסטרלי בישראל, על כל היתרונות הנלווים לכך, גם ללקוחות הישראליים שלנו וגם ללקוחות האוסטרליים".

טוב לכולם: משרד עוה"ד תדמור ושות' קיבל אות על פעילותו לקידום נשים

אל מלון סבוי בלונדון הגיעו בחודש שעבר אורחות ואורחי אירוע חלוקת הפרסים - Europe Women in Business Law Awards במסגרתו הוענקו פרסים למשרדי עורכי דין בעלי הישגים בקידום נשים. לאירוע הגיעו נציגי המדינות השונות הלוקחות בו חלק, ומי שעוד הייתה שם היא עו"ד עירא ריק-לחמן, יחד עם נציגות ונציגים אחרים ממשרד תדמור לוי ושות' שהוגדר שם כ"טוב עבור נשים העוסקות בתחום המשפט". נמסר כי מחצית ממחלקות המשרד מנוהלות על-ידי נשים, ובכלל הוא מתאפיים ברוב נשי בקרב עוה"ד והמתמחים, וכמעט מחצית מהשותפים הן נשים. עו"ד דודי תדמור הבהיר כי "החובה לקיים שוויון מגדרי במקום העבודה כלל אינה יכולה להיות שנויה במחלוקת, ואנחנו גאים מאד ושמחים על ההכרה שקיבלנו, כמשרד שוויוני ומקדם".

בקריטריונים לבחירה היו בין היתר - פעילות לקידום עורכות הדין; שיעור מנהלות המחלקות, השותפות, ועורכות הדין בתפקידים בכירים וניהוליים גבוה ביחס למספר הגברים במשרד בתפקידים המקבילים; פעילויות המאפשרות לעורכות הדין בו לשמור על איזון בין קידום הקריירה לבין חיי המשפחה; קידום שוויון מגדרי באמצעות תכניות ייעודיות ומנטורינג; פעילויות פרו בונו לקידומו של השוויון; וכיו"ב.  

עו"ד עירא ריק־לחמן  / צילום: Colin
 עו"ד עירא ריק־לחמן / צילום: Colin