ארבע שנים לאחר שהחל לפעול, ולאחר תקופה ממושכת שבה התקשה להתרומם, שוק האוכל שרונה מרקט מחליף ידיים: חברות הנדל"ן המניב ביג ומגה אור חתמו ערב יום הכיפורים על עסקה לרכישת מלוא המניות במתחם שבמרכז תל אביב מידי גינדי החזקות בתמורה ל-160 מיליון שקל. העסקה כוללת את מתחם הקמעונות והאוכל, שמונה כ-90 חנויות ודוכני מזון בשטח של 8,700 מ"ר, והיא אינה כוללת את החניון הציבורי הצמוד שיישאר בידי גינדי החזקות. השלמת העסקה כפופה לאישור רשות התחרות.
בעבר ניהלה גינדי מו"מ עם גורמים שונים למכירת המתחם והחניון, ביניהם עם קבוצות הנדל"ן מליסרון ועזריאלי , כאשר על פי דיווחים בעבר דובר אז על שווי גבוה בהרבה של 500-400 מיליון שקל. בגינדי החזקות מסבירים את הפער בכך ששווי החניון שנותר בידיהם עומד על 240 מיליון שקל.
המתחם שיזמה ופתחה גינדי החזקות ב-2015 סבל כבר משנת הפעילות הראשונה שלו מתשומת לב שלילית עקב סכסוך חריף עם השכנים שגרים בפרויקט שמעל למתחם, שאף הגישו שנה מאוחר יותר תביעה נגד יזמי המתחם, כשההליך המשפטי בנושא עדיין נמשך.
בכך לא תמו הצרות של המתחם, בו התרחש מן קצר לאחר הפתיחה פיגוע שהותיר חותם על הפעילות של שוק האוכל, כאשר הפדיונות נפגעו כמו גם המורל של עובדי המקום ותנועת המבקרים בו נחלשה. על רקע האירועים הללו מנכ"ל השוק דאז עזב את תפקידו, לאחר פחות משנה כהונה. גם בהמשך התמודד המתחם עם רצף עזיבות של שוכרים כשחלק מהחללים הוסבו לחללי ישיבה לסועדי המתחם.
במקביל לשרונה מרקט קם גל של שווקי אוכל נוספים בישראל, אשר מרביתם מתקשים להתרומם עד היום דוגמת שוק צפון ברמת החייל בתל אביב. אחרים כבר קרסו או סגרו את פעילותם, ביניהם שוק רוטשילד-אלנבי בתל אביב, אושילנד בכפר סבא ואחרים.
"מסוגלים להפוך אותו ליותר ממה שהוא"
מבחינת הרוכשות, ביג, שבשליטת רוני ויהודה נפתלי, ומגה אור של צחי נחמיאס, לא מדובר בשיתוף פעולה ראשון. בתחילת השנה הן הובילו יחד, לצד קבוצה של משקיעים מוסדיים וקרנות גידור, עסקה לרכישת השליטה בחברת הנדל"ן אפריקה נכסים מידי נושי אפריקה ישראל. שתי החברות הפכו לבעלות המניות הגדולות בחברה (13% כל אחת) בהשקעה של 319 מיליון שקל כל אחת, ששווייה זינק מאז בכ-40% ל-445 מיליון שקל. אפריקה נכסים (ששינתה שמה לאפי נכסים) עוסקת בייזום, הקמה, תפעול והשכרה של מבנים לתעשיה, למשרדים ולמסחר בארץ ובחו"ל החברה נסחרת בבורסה לפי שווי של 3.4 מיליארד שקל.
"מבחינתנו זה המשך למימוש אסטרטגיה כפי שכבר הצהרנו עליה בעבר של כניסה לתחומים משיקים ונוספים מעבר למרכזי הקניות הפתוחים והקניונים, כפי שעשינו בשנים האחרונות כשנכנסנו לפרויקטים גם של מגורים ומשרדים בסרביה או לוגיסטיקה בצרפת" אומר ל"גלובס" מנכ"ל ביג, חי גאליס. מניית ביג נסקה ביותר מ-50% מתחילת השנה לשווי של 4.6 מיליארד שקל. שותפתה לעסקה מגה אור, נסחרה הבוקר בשווי של 2.5 מיליארד שקל לאחר שמתחילת השנה היא נסקה בכ-95%.
"בסוף במרכז קניות גולת הכותרת היא תמהיל השוכרים: הלקוחות לא באים בגלל השם ביג או עזריאלי אלא בגלל תמהיל החנויות" המשיך גאליס והוסיף: "מבחינתנו זהו נכס מצוין. 'הגינדים' עשו עבודת יזמות מדהימה ויצרו שם מרקט שלא נופל ממרקטים הכי יפים בעולם. עם זאת, יש שם כל מיני דברים שהייתי עושה אחרת ואפשר וצריך לתקן. אנחנו מסוגלים להפוך אותו ליותר ממה שהוא". עוד הסביר כי "אם אני מסתכל על תל אביב של עוד שלוש-ארבע שנים זה המיקום הכי טוב שיכול להיות: תחנת הרכבת הקלה של שדרות יהודית תצא על המתחם ויש אלפי יחידות דיור שנבנות סמוך למתחם".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.