ניר אורגד, אנליסט מניות חו"ל במערך הייעוץ בבנק לאומי, עונה על שאלת השבוע
בזמן שמדד S&P 500 רשם מתחילת השנה תשואה של 27%, בהובלת סקטורים כמו טכנולוגיה, שירותי תקשורת ופיננסים - יש סקטורים שנשארו מאחור. אחד מהם הוא הבריאות. לפי נתוני בית ההשקעות פידליטי, המבוססים על המדדים הסקטוריאליים של S&P, הוא עלה ב־7.4% מתחילת שנה. האם הוא צפוי לתקן את הפער? ניר אורגד, אנליסט מניות חו"ל במערך הייעוץ בבנק לאומי, מעריך שהתשובה חיובית.
● שאלת השבוע | מהו מח"מ ואיך הוא משפיע על הכסף שלכם?
● שאלת השבוע | כמעט לא קיים בארה"ב ובאירופה: שיטת התשלומים של הישראלים
"נקודת המוצא היא שסקטור הבריאות רושם ביצועי חסר מתחילת שנת 2024, גם לעומת מדד S&P 500 וגם אם משווים אותו לסקטור דפנסיבי אחר, utilities (שירותי תשתיות) שעלה ב־27%", אומר אורגד. "רמת התמחור הכללית במדד S&P 500 גבוהה יחסית: מכפיל הרווח ל־12 חודשים קדימה עומד על 22, וזה גבוה לעומת הממוצע ב־5 או 10 השנים האחרונות. חלק מזה נובע מחברות הטכנולוגיה הגדולות, ברוב המניות של שבע המופלאות המכפיל הוא 30 ומעלה. עם זאת, סקטור הבריאות היום נסחר במכפיל רווח של סביב 18 ל־12 חודשים קדימה, וזה די דומה לממוצע שלו ב־5־10 השנים האחרונות".
נוסף על כך, צפוי גידול ברווחיות החברות. לדברי אורגד, "ב־2024 רוב הגידול ברווחיות במדד הגיע מחברות הטכנולוגיה הגדולות, בדגש על השבבים. ב־2025 גם סקטור הבריאות אמור לרשום גידול דו ספרתי ברווחיות. אז יש כאן סקטור עם סנטימנט די שלילי ותמחור אטרקטיבי, ומה שיכול להביא לביצועים יותר חיוביים במניות זה הגידול ברווחיות".
מאיפה מגיע הגידול הצפוי ברווח?
"חלק מזה מגיע מחברות גדולות כמו נובו נורדיסק ואיליי לילי, שהמניות שלהן כבר תיקנו - נובו נורדיסק נסחרת בשווי של כמעט חצי טריליון דולר, ואיליי לילי הגיעה בשיא כמעט לטריליון דולר (כיום היא בשווי 731 מיליארד דולר). שתיהן פועלות בתחום החדש של תרופות הרזיה שאמור לצמוח בקצב משמעותי בעשור הקרוב, וזה עוד פלוס - השקעה בסקטור נותנת חשיפה גם לטרנד הזה. באיליי לילי הרווח הנקי למניה אמור לצמוח ב־75% ב־2025 לעומת 2024, ובנובו נורדיסק הוא אמור לגדול בקרוב ל־25%. גם אסטרה זנקה זו חברה שצומחת יפה".
אורגד מזכיר גם תחומים נוספים בסקטור הבריאות, כמו חברות בתי חולים בארה"ב וחברות ביטוח רפואי - גם שם צפוי גידול ברווחיות. עוד תחום בתוך הסקטור הוא חברות מדעי החיים, ושם אורגד מציין את חברת תרמו פישר, שנסחרת בשווי 204 מיליארד דולר. "השנה, תרמו פישר הורידה תחזית הכנסות שנתית, שזה אירוע מאוד נדיר. הסביבה הייתה מאתגרת והצפי הוא שב־2025 נראה גידול בפעילות העסקית - חזרה לגידול בהכנסות, שיוביל לגידול גם ברווחיות", הוא אומר.
חוששים מהשר החדש
על רקע בחירת טראמפ לנשיאות ארה"ב, וכוונתו למנות לתפקיד שר הבריאות את רוברט קנדי ג'וניור, עורך דין ללא השכלה פורמלית בתחומי הבריאות או המדעים וגישה ביקורתית כלפי תעשיית החיסונים - עלה לא מעט חשש בקרב משקיעים בסקטור.
אורגד דווקא רואה כאן עוד גורם חיובי: "המינוי הביא לירידה בחלק מהמניות ויצר רקע טוב יותר לקראת 2025", הוא אומר. "כמובן שיהיו חברות שיכולות להיות מושפעות, כמו מודרנה שרוב ההכנסות שלה מגיעות מחיסונים, אבל עדיין, במאסה הקריטית ענף הבריאות בארה"ב נהנה ממגמת צמיחה עקבית וזה הצפי להמשך. תוחלת החיים הממוצעת נמצאת במגמת עלייה ואנשים צורכים יותר תרופות. האם אפשר לעשות רגולציה על מחירי התרופות? היסטורית, הרפובליקנים היו פחות בקו הזה. גם בקדנציה הראשונה של טראמפ לא היו צעדים להגבלת מחירי תרופות, ואני לא צופה שיהיו עכשיו. בכל מקרה הבחירה בקנדי היא לא סיבה לפסול השקעה בסקטור שלם".
הנציגה הישראלית הבכירה בסקטור היא טבע, שנסחרת בשווי 19.9 מיליארד דולר אחרי עלייה של 68% מתחילת שנה. החברה צפויה לפרסם תוצאות מניסוי שלב 2 בתרופה לטיפול בקוליטיס כיבית וקרוהן. להערכתו, התוצאות יקבעו את התנועה העתידית של המניה.
באופן כללי, אורגד אומר שלקראת סוף השנה יש מסחר מומנטום. משקיעים מוכרים לדוגמה את סקטור הבריאות, כדי לקנות מטבעות קריפטו או בנקים (שאמורים ליהנות מבחירת טראמפ). לקראת 2025, כשמשקיעים יסתכלו על השקעה בסקטורים דפנסיביים, ויראו למשל שה־utilities עלו הרבה, הם עשויים לחזור לסקטור הבריאות. השקעה כזו יכולה להתבצע באמצעות ETFים שונים, ובהסתכלות על מניות ספציפיות. אורגד מציין את אסטרה זנקה: "מאוד מעניינת, עם תמחור טוב - מכפיל 14, צמיחה בהכנסות, ו־40% מהכנסותיה מתרופות לטיפול במחלת הסרטן".
***גילוי מלא: שאלת השבוע הוא פרויקט מערכתי הנעשה בשיתוף מומחי בנק לאומי. אין לראות באמור המלצה או תחליף לשיקול-דעתו העצמאי של הקורא, או הזמנה לבצע רכישה או השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. הוא אינו מהווה תחליף לייעוץ השקעות אישי המתחשב בצרכיו ובנתוניו של כל אדם
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.