חברת הפינטק הישראלית בלו ויין מפטרת עשרות עובדים

חברת הפינטק הישראלית-אמריקאית בלו ויין מפטרת כ-100 מתוך כלל עובדיה, מתוכם 30 עובדים בישראל • גל הפיטורים הנוכחי פוגע בכ-20% מעובדי החברה ברחבי העולם • מנכ"ל החברה אייל ליפשיץ: "החשיבות לשרטט פה מסלול לרווחיות נהיה יותר ויותר קריטי"

אייל ליפשיץ וניר קלר מייסדי חברת BlueVine / צילום: BlueVine
אייל ליפשיץ וניר קלר מייסדי חברת BlueVine / צילום: BlueVine

בלו ויין (Bluevine), חברת הפינטק הישראלית-אמריקאית, מפטרת כ-100 מתוך כלל עובדיה, מתוכם 30 עובדים בישראל. לחברה כיום כ-500 עובדים ברחבי העולם, משמע שגל הפיטורים הנוכחי פוגע בכ-20% מעובדי החברה. ממרכז הפיתוח הישראלי של החברה, שמונה כיום כ-150 עובדים, יפוטרו כאמור כ-20% מסך העובדים.

חדשות ההייטק | למה החברות הגדולות רוצות שתחזרו לעבוד מהמשרד? 
הקשר המפתיע בין יצרנית דקסמול הישראלית ליזם שהתמודד מול טראמפ 
שעות לאחר שהושק: OpenAI הקפיאה את הרישום למחולל הווידאו שלה 

״מן הסתם זה תהליך שהוא קשה ואף אחד לא היה רוצה לעשות אותו״, אומר לגלובס מנכ"ל ומייסד החברה אייל ליפשיץ. ״מבחינת החברה והאסטרטגיה שלה, אנחנו מתקדמים בצורה חיובית, האסטרטגיה עובדת טוב והתרחבנו משמעותית מבחינת הפלטפורמה שלנו.

"אנחנו מעניקים שירותי בנקאות מלאים בארצות הברית- יש לנו 200 אלף חשבונות עם יתרה ומעל מיליארד דולר בפקדונות. אז אנחנו ממשיכים לגדול מבחינת היקף הפעילות והצורך לצאת בגל הפיטורים הוא נטו התייעלות. החשיבות לשרטט פה מסלול לרווחיות נהיה יותר ויותר קריטי. התאמה למציאות ולשוק ולציפיות המשקיעים״.

עוד אמר ליפשיץ לגלובס כי ״השינוי הארגוני התמקד בלגרום לצוותי העובדים להיות יעילים יותר- לא היה מיקוד בפיטורים במחלקה כזאת או אחרת אלא באמת מיקוד באיך אנחנו יכולים בתור ארגון לעבוד בצורה יעילה יותר״.

חשבונות עסקיים ללא עמלות חודשיות והתרחבות גיאוגרפית

בלו-ויין נוסדה בשנת 2013 על ידי אייל ליפשיץ וניר קלר בתל אביב, מתוך זיהוי הפער המשמעותי בשירותים הבנקאיים הניתנים לעסקים קטנים ובינוניים, כך לפי תיאור החברה עצמה. זמן קצר לאחר הקמתה, פתחה החברה את המטה הראשי שלה בעמק הסיליקון והחלה להתרחב בשוק האמריקאי.

בשנת 2019 הגיעה החברה לציון דרך משמעותי כשהעניקה הלוואות בהיקף של מיליארד דולר. ב-2020, על רקע השינויים בעולם הבנקאות, השיקה בלו ויין חשבון עסקי ללא עמלות חודשיות, תוך הרחבת הפתרונות הפיננסיים שהיא מציעה. כמו כן, ההתרחבות הגיאוגרפית של החברה המשיכה עם פתיחת משרדים באוסטין, טקסס ובהודו.

ב-2022 השיקה החברה מערכת לניהול תשלומים ופיתחה ממשק ייעודי לרואי חשבון ומנהלי חשבונות. בשנה לאחר מכן השיקה גם כרטיס אשראי עסקי. כיום מספקת החברה שירותים פיננסיים הכוללים כאמור חשבונות עסקיים, הלוואות, כרטיסי אשראי ותשלומים בינלאומיים.

עד היום גייסה החברה כמעט 250 מיליון דולר, ממשקיעים דוגמת סיטי ונצ'רס, גריילוק, קרן וינטג', לייטספייד ו-OG ונצ'רס.

מהחברה עצמה נמסר בתגובה כי ״מתוך רצון להתאים את פעילות החברה לשינויים המתרחשים בשוק הגלובלי והרצון להמשיך ולממש את האסטרטגיה ארוכת הטווח של החברה בצורה יעילה ומותאמת ליעדי החברה, הוחלט להיפרד מכ-18 אחוז מעובדי החברה בעולם. המהלך נעשה במקביל להמשך צמיחת הפלטפורמה הבנקאית לעסקים קטנים של החברה ומתוך רצון להבטיח את המשך הצלחתה לשנים ארוכות. כחלק מהמחויבות של Bluevine לעובדים שליוו אותה החברה תסייע להם במציאת משרה חדשה וכן תתמוך בהם בתקופת ההסתגלות בדרכם החדשה. ישראל היא מרכז המו״פ המרכזי של החברה, אשר ימשיך להניע את החברה קדימה ויבטיח ש-Bluevine תתמיד כמובילה עולמית בתחומה, חזקה, צומחת ויציבה פיננסית״.