העורך הראשי של אתר וואלה ערן טיפנברון עוזב. לאן הוא עשוי לעבור?

לאחר ארבע שנים בחברה, טיפנברון הודיע לבעלים ולהנהלה על רצונו לסיים את תפקידו • לפי הערכות, הוא צפוי להצטרף לרשת 13 ולבנות מחדש את חטיבת הדיגיטל של הערוץ ושל חברת החדשות, שנמצאת בפער לעומת המתחרות שלה - בכפוף לכך שהצעתו של ניר צוק לרכישת הרשת תתקדם כמתוכנן

ערן טיפנברון, עורך אתר וואלה / צילום: ירון ברנר-ynet
ערן טיפנברון, עורך אתר וואלה / צילום: ירון ברנר-ynet

העורך הראשי של אתר וואלה, ערן טיפנברון, הודיע היום (ב') לבעלים ולהנהלה על רצונו לסיים את תפקידו, לאחר ארבע שנים בחברה. על־פי הערכות, הוא צפוי להצטרף לרשת 13 ולבנות מחדש את חטיבת הדיגיטל של הערוץ ושל חברת החדשות - זאת, בכפוף לכך שהצעתו של ניר צוק לרכישת הרשת תתקדם כמתוכנן.

כפי שנחשף בגלובס: ניר צוק בדרך לרכישת רשת 13
האיסור על טיקטוק בארה"ב וחבל ההצלה שטראמפ עשוי לזרוק לסינים

לפי שעה, בוואלה לא הכריזו על זהות העורך הראשי שיחליף אותו - אבל על־פי הערכות, מנכ"ל חדשות 13 ורדיו 103FM לשעבר, אור צלקובניק, צפוי להיות זה שימונה במקומו. נזכיר כי צלקובניק משמש בשבועות האחרונים כיועץ לבעלי קבוצת התקשורת.

חטיבת הדיגיטל של רשת 13 נמצאת בפער לעומת המתחרות שלה. בעוד שהמתחרות עובדות שעות נוספות על הפלטפורמות הדיגיטליות שלהן, רשת 13 נמצאת מאחור בשל כלל הבעיות הקיימות בחברה. שמו של טיפנברון עלה מול טלי בן עובדיה על מנכ"לות חדשות 13. בעוד שנציגים מטעם הציבור בדירקטוריון חדשות 13 תמכו בטיפנברון, שאר החברה העדיפה את טלי בן עובדיה - מה שהוביל בסופו של דבר למינויה הזמני

טיפנברון מונה לתפקיד באתר וואלה בתחילת 2021, זמן קצר לאחר שוואלה נרכשה על־ידי אלי עזור, בעלי "מעריב" ו"ג'רוזלם פוסט". טיפנברון החל את עבודתו העיתונאית בעיתון העיר, לאחר מכן ב"ידיעות אחרונות" ואף מונה לתפקיד ראש מערך החדשות בעיתון. בשנת 2013 מונה לעורך אתר ynet.

וואלה, האתר שמתחרה מול מאקו של קשת על המקום השני ברשימת האתרים הגדולים בישראל, יצאה לאחרונה בשורה של השקות ומהלכים אסטרטגיים: מיתוג מחדש של וואלה, ערוץ טלוויזיה חדש (וואלה+), אפליקציית ספורט לאוהדים, פיצ'רים לצריכת תוכן חדשותי ובעתיד השקה מחודשת של האתר והאפליקציה.