שבועיים לפני סוף השנה הצרכנים משאירים את הארנק בכיס וממתינים למבצעים: לפי מדד הפניקס גמא, בשבוע האחרון נרשמה מגמה מעורבת במחזורי הקניות ברוב ענפי הצריכה, עם תנודות מזעריות לעומת השבוע הקודם. בחלקם מדובר בירידה מתונה ביחס לשבועות האחרונים, לאחר שהציגו שיאי מחזורים בימי הקניות של נובמבר.
● באירופה הוא תופס שליש מהמכירות, אז למה בישראל המותג הפרטי לא מתרומם?
● לא מאוימים מהבינה המלאכותית: כ־60% מאנשי השיווק לא חוששים לעבודתם
כך, לשם המחשה, ענף המחשבים ירד בשבוע האחרון ב־3% במחזור הקניות, נתון שמורכב מכמות עסקאות שעלתה ב־4% וגובה קנייה הממוצע שירד ב־6%, משמע הציבור החל לנצל את המבצעים בענף המחשבים.
בענף התיירות נרשמה ירידה של 2% במחזור הקניות, שנבעה מעלייה של 5% במספר הקניות וירידה של 7% בגובה קנייה ממוצע, כלומר יותר אנשים סוגרים ומזמינים חופשות - אך במחיר נמוך יותר מהשבוע הקודם.

לעומת זאת, בענף החשמל והאלקטרוניקה - שרשם את העלייה הגבוהה של השבוע - נרשמה מגמה הפוכה. מחזור הקניות בענף עלה ב־4% כתוצאה מעלייה של 10% בגובה הקנייה ממוצע וירידה של 5% בכמות העסקאות בכרטיסי אשראי. כלומר, הציבור קנה פחות אך שילם יותר.
"מחד, השבוע השלישי של דצמבר רשם מחזורים נאים, ומאידך, במרבית הענפים מדובר בירידות מתונות בהשוואה לשבוע שעבר", אומר נדב לחמני, מנכ"ל קונטרול מבית הפניקס גמא. "ההמתנה של הציבור למבצעי סוף השנה והשילוב של חופשת החנוכה צפויים להשפיע לטובה על מחזורי הקניות בשבוע הבא.
"בשבוע הקרוב אנחנו צפויים לראות עלייה בכמות העסקאות, כאשר מבצעי סוף השנה יהוו פקטור משמעותי, לצד עליית המע"מ שתחול בינואר".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.