ועדת השרים לענייני חקיקה אישרה היום (א') את הצעת החוק שתספק הגנה פלילית למשרתי כוחות הביטחון שיעבירו מידע מודיעיני רגיש לראש הממשלה, לחברי הקבינט המדיני-ביטחוני או ליו"ר ועדת חוץ וביטחון של הכנסת. ההגנה הפלילית תחול על משרתי צה"ל, שב"כ, המוסד, משטרת ישראל ושירות בתי הסוהר, והיא צפויה לעלות לקריאה טרומית ביום רביעי.
● ועדת החוקה: להעלות את ציון הבחינה לעורכי הדין ב-10-15 נקודות
● המתווה החדש של השרים לוין וסער לוועדה לבחירת שופטים
ההצעה, שעלתה בעקבות העמדתו לדין של הנגד ארי רוזנפלד בפרשת יועץ ראש הממשלה אלי פלדשטיין, מכונה "הגנה על חושפי שחיתויות ומתריעים בנסיבות ביטחוניות", ולפיה לא יועמד לדין איש כוחות הביטחון שמסר מידע כאמור, אם סבר כי הוסתרה מגורם בכיר בזדון או ברשלנות, והוא נקט את כל האמצעים הסבירים על-מנת למנוע מהידיעה לדלוף לגורם לא מורשה, והעביר את הידיעה שלא בכוונה לפגוע בביטחון המדינה. התיקון כולל אפשרות לקבינט לעצור חקירה או הליך משפטי בנסיבות אלה.
בדברי ההסבר להצעה נכתב כי "במלחמת 'חרבות ברזל' ובאירועים שקדמו לה עלו טענות רבות על מידע אודות התארגנות במטרה לפגוע במדינה, שנעצר בתוך המערכת הביטחונית ולא הובא לידיעת נבחרי הציבור".
עוד נכתב כי "בנושא הביטחוני יש צורך להעניק הגנה גם למתריעים בשער, הרואים סכנה ונחסמים על-ידי דרגים נמוכים עקב טעות, ערלות-לב או עקב קונספציה ביטחונית שגויה".
לדברי ח"כ שמחה רוטמן, ממציעי החוק, התיקון נועד להבטיח שראש הממשלה וחברי ועדת השרים יהיו חשופים למידע מודיעיני רלוונטי בלתי ממודר, כך שיוכלו לקבל תמונה מודיעינית שלמה ומדויקת ככל האפשר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.