בין רשות התחרות למנוי החודשי: גבולות הכוח של וולט עומדים למבחן

החודש הקרוב מעלה שאלות על עתיד וולט בישראל: ועדת הכלכלה דנה בהגבלת כוחה, ורשות התחרות בוחנת אם להותיר את הפטור מהסדר כובל לוולט מרקט • וגם: כמה יסכימו לשלם דמי מנוי?

שליחי וולט / צילום: פביו טרופה
שליחי וולט / צילום: פביו טרופה

בחודש הקרוב ייבחנו גבולות הגזרה של וולט. מצד אחד, ברשות התחרות יבחנו האם להותיר על כנו את הפטור מהסדר כובל של וולט מרקט, כשמהצד השני יסתיים חודש ההתנסות שהעניקה פלטפורמת המשלוחים למשתמשיה בתוכנית הוולט פלוס. מדובר יהיה במבחן משמעותי עבור החברה - כמה לקוחות באמת יהיו מוכנים לשלם לה כמעט 50 שקל כל חודש.

באום אל־פחם נוצרה לוולט תחרות שבתל אביב יכולים רק לחלום עליה
ח"כ רון כץ בוועדת הכלכלה: "וולט הפכה למונופול, העלות בלתי אפשרית"
מתחרים נעלמו, ובשוק בטוחים: רשות התחרות תגביל את כוחה של וולט
בדיקת גלובס | החישוב שמראה כמה מקבלות המסעדות מכל הזמנה בוולט

במקביל, השבוע התקיים דיון ראשון של ועדת הכלכלה הכנסת, בו קראו להגביל את כוחה. בדיון, שעסק ב"דרכים למנוע ניצול לרעה של וולט על צרכני המשלוחים", נקבע כי בתוך שבוע תשלח רשות התחרות התייחסות כיצד בכוונתה לפעול לבחינת התחרותיות בשוק, וכן לבחון את ההסכמים של וולט עם מסעדנים וקמעונאים כדי לוודא שאינם כובלים.

הרשות לא תדון במחירים

רשות התחרות, שעדיין לא קיבלה את הבקשה הרשמית מהוועדה, לא צפויה להתמקד בהעלאת דמי התפעול עליה הכריזה פלטפורמת המשלוחים בחודש שעבר, שהייתה הזרז לקביעת הדיון. הבדיקות של הרשות צפויות להתמקד בטענות שעלו בנושא בלעדיות עם מסעדות, שבוולט מכחישים בתוקף, ובסוגיית וולט מרקט.

על אף הטענות בנוגע למחירי המשלוחים, דמי התפעול וההפרשים בין המחירים שמופיעים באפליקציה מול המחירים בבתי העסק עצמם, גם אם רשות התחרות תנקוט צעדים, לא ניתן יהיה לחייב את וולט להוריד מחירים - כפי שאין בסיס חוקי להכריח חברות אחרות.

הממונה על התחרות, עו''ד מיכל כהן / צילום: כדיה לוי
 הממונה על התחרות, עו''ד מיכל כהן / צילום: כדיה לוי

המהלך של וולט בחודש שעבר, במסגרתו העלתה את דמי התפעול והשיקה את התוכנית בתשלום, גרר ביקורת רבה ואף ירידה רגעית בהורדות האפליקציה. עם זאת, אלה התאזנו מאז, ועל אף שוולט טרם חזרה לרמות ההזמנות שקדמו להתייקרות - יותר אנשים חוזרים לעשות שימוש באפליקציה.

בוולט גם מספרים על כמות גדולה של נרשמים לתוכנית הוולט פלוס (מנוי חודשי ב־49 שקל שמאפשר משלוחים בחינם מחלק מבתי העסק). המבחן הגדול כאמור יהיה כשתקופת ההסתגלות החינמית תיגמר בקרוב.

גם בעלי המסעדות ניצבים בפני דילמה: האם להמשיך לשלם את העמלות של וולט - או אולי לעבוד עם המתחרות או להפעיל מערך משלוחים משל עצמם. בענף, בינתיים, מחכים להתעצמות התחרות. אם חברות חדשות יחליטו להיכנס לשוק, או שהמתחרים הקיימים יצליחו לתעל את הסערה הנוכחית לטובתם, לא מן הנמנע כי וולט תיאלץ בסופו של דבר להוריד מחירים. בינתיים כמעט ולא נרשמו התבטאויות פומביות נגד הפלטפורמה מצד מסעדנים.

ההכרעה לגבי וולט מרקט

במרץ 2022 פרסמה רשות התחרות החלטה שלפיה היא מעניקה לוולט מרקט (שירות משלוחי מוצרי מזון ופארמה) פטור מהסדר כובל. זאת על רקע העובדה שהיא גם מתחרה בשוק המשלוחים הקמעונאיים בעזרת "חנויות רפאים" הפרוסות ברחבי הארץ, וגם מאפשרת ללקוחות להזמין דרך האפליקציה שלה משלוח מאחת מרשתות השיווק הקיימות, דרך שליח של וולט.

החשש שעלה אז היה שוולט, שמארחת באפליקציה שלה את רוב הרשתות הקמעונאיות הגדולות, אוספת מידע על ההזמנות מהן. אולם שלוש שנים עברו, המצב בשוק השתנה דרמטית, ובחודש הבא צפוי לפוג תוקף הפטור. וולט תפסו בשנים האחרונות מקום דומיננטי, והיום הם מעניקים שירותי משלוחים ל־450 סניפי סופרמרקטים, נוסף על 26 סניפים של וולט מרקט עצמה.

כעת, רשות התחרות בוחנת האם הפטור המקורי, שניתן כשוולט מרקט הייתה בחיתוליה, עדיין רלוונטי לאחר ההתחזקות המהירה שלה ולאור כך ששתיים ממתחרותיה (AVO וקוויק) פשטו את הרגל. בהתחשב בכל אלה, לא מן הנמנע כי הצעד הבא של רשות התחרות בנושא יהיה קביעת צעדים שיגבילו את פעילות וולט מרקט באופנים מסוימים.

בלעדיות? וולט מכחישה

זו לא הפעם הראשונה שרשות התחרות בודקת את התנהלות וולט. רק לפני שנה שילמה החברה קנס של 8.5 מיליון שקל לאחר שהפרה את חוק התחרות. וולט הודתה אז כי הבליטה באפליקציה מסעדות שעובדות רק עמה באופן שהיה עלול לפגוע בתחרות, וכי התנהלותה הייתה מנוגדת לחוק התחרות הכלכלית. עוד הודתה כי "בתקופה הרלוונטית וולט פעלה תחת רסנים תחרותיים מוגבלים, והתלות של מסעדות בשירותי השילוח שלה, בשים לב לגודלה ולהיקף ההזמנות באמצעותה, הייתה גבוהה". במילים אחרות, כבר אז הודתה וולט בכוחה הרב, שרק התעצם מאז.

מנכ"ל משלוחה, דניאל רחמים, טען בדיון השבוע בכנסת כי יש לו עדות של מסעדה שאומרת שיש לה בלעדיות עם וולט, אולם בוולט מכחישים בתוקף את הדברים. "היו מסעדות שעזבו אותנו כדי לקבל הבלטה בוולט. כל המסעדות שלא עובדות עם משלוחה משלמות עמלה מופחתת ומקבלות לא מעט עבודה", אמר רחמים, אולם המשנה למנכ"ל וולט ישראל, עמרי שינפלד, הכחיש את ההאשמות ואמר כי אין הסכמי בלעדיות - לא למסעדות ולא לשליחים.

את אותו קנס של מיליוני שקלים שילמה וולט בעקבות קטגוריה שנקראה "רק בוולט" והוצגה באפליקציה באזור תל אביב עד לינואר 2022. הקטגוריה הופיעה במיקום גבוה בפלטפורמה שהעניק חשיפה מוגברת לאותן מסעדות, באופן שהעלה חשש לתמרוץ של המסעדות לעבוד עם וולט בלבד. וולט הפסיקה להציג את הקטגוריה בעקבות הבדיקה של רשות התחרות.

בענף יש מי שטוענים כי בשל כוחה העצום של וולט יש לשקול להתייחס אליה כמונופול, גם אם היא לא מוכרת ככזה עדיין, וטענות בנושא עלו בדיון בכנסת. "הייתה הרבה ביקורת סביב השולחן הזה היום, אבל זו זכות להיות במקום הזה", סיכם שינפלד בדיון. לדבריו, "לפני כמה שנים מי שיכול היה לנהל מערך משלוחים היו רק החזקים. להם יש עדיין אפליקציות עצמאיות, אבל ל־80% מהעסקים הקטנים לא היה סיכוי לשלוח מאות משלוחים ביום. אם הולכים אחורה, לשם חוזרים. החזקים ייהנו מזה, אבל אני לא בטוח שהחדר הזה רוצה להוביל לשם".