סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים
23:00
וול סטריט רשמה היום ירידות זה היום הרביעי ברציפות, נאסד"ק ירד ב-1.3% ו-S&P 500 ב-0.5%, מדד דאו ג'ונס ננעל בעליה של 0.4%.
השוק רשם ירידה נוספת לאחר שסקר אמון הצרכנים האחרון של Conference Board פורסם עם תוצאות חלשות משמעותית מהערכות הכלכלנים. הנתון מגיע בעקבות סדרת פרסומים מאכזבים מהשבוע שעבר, כולל נתוני ייצור וקמעונאות חלשים. בנוסף, תחזית זהירה מצד וולמארט החמירה עוד יותר את הסנטימנט השלילי בנוגע לבריאות הצרכנים ולמצב הכלכלה.
גם המתחים סביב מלחמת הסחר ממשיכים להעיב על השווקים, לאחר שהנשיא דונלד טראמפ הודיע ביום שני כי המכסים על יבוא מקנדה וממקסיקו "ייכנסו לתוקף" עם סיום ההקפאה הזמנית בת 30 הימים. במקביל, הבית הלבן מתכנן להדק את ההגבלות על יצוא שבבים מסין, כך לפי דיווח של בלומברג.
כעת, המשקיעים ממתינים לתוצאות הרבעוניות של אנבידיה, שיפורסמו מחר לאחר סיום המסחר, בניסיון לקבל תובנות נוספות לגבי מצב שוק הבינה המלאכותית. מניית החברה רשמו ירידה של כמעט 5% מתחילת 2025.
טסלה ירדה בכ-8.5% ומשלימה ירידה של כרבע משוויה בחודש האחרון, כ-330 מיליארד דולר. החברה רשמה ינואר גרוע במיוחד באירופה. מכירות יצרנית הרכב החשמלי צנחו ב-45% באזור בהשוואה לחודש המקביל בשנת 2024, כך על פי נתונים שפרסמה ביום שלישי ACEA, התאחדות יצרני הרכב האירופית.
22:09
בוול סטריט ממשיכות הירידות אם כי מעט נחלשות - נאסד"ק יורד ב-1% ו-S&P 500 ב-0.3%, מדד דאו ג'ונס עבר לעליה של 0.4%.
השוק רשם ירידה נוספת לאחר שסקר אמון הצרכנים האחרון של Conference Board פורסם עם תוצאות חלשות משמעותית מהערכות הכלכלנים. הנתון מגיע בעקבות סדרת פרסומים מאכזבים מהשבוע שעבר, כולל נתוני ייצור וקמעונאות חלשים. בנוסף, תחזית זהירה מצד וולמרט החמירה עוד יותר את הסנטימנט השלילי בנוגע לבריאות הצרכנים ולמצב הכלכלה.
21:06
מחיר הביטקוין נופל על רקע מכירת חיסול גלובלית של נכסים מסוכנים, כאשר המשקיעים מתמודדים עם ההשלכות של פריצת הקריפטו הגדולה בהיסטוריה. המטבע הדיגיטלי הגדול בעולם לפי שווי שוק נסחר לאחרונה סביב 87,100 דולר, ירידה של כ-7% ב-24 השעות האחרונות. לפי נתוני CoinDesk, הוא צנח לשפל של 85,991 דולר לפני שצמצם מעט מהפסדיו.
הירידה החדה מגיעה לאחר פריצה בהיקף של יותר מ-1.4 מיליארד דולר לבורסת הקריפטו Bybit ביום שישי - אחת מהבורסות הגדולות בעולם. במקביל, משקיעים ממשיכים להיפטר ממטבעות דיגיטליים, על רקע ירידות נרחבות בשוק הנכסים המסוכנים הגלובלי.
"הסנטימנט השלילי בשווקים האחרים מחלחל גם לקריפטו," אמר ג'ושוע לים, ראש תחום השווקים הגלובליים בפירמת המסחר FalconX . "בין כותרות על מכסים והידוק מדיניות פיסקלית, אנו רואים השפעה מאקרו-כלכלית שמובילה לירידות במחירי הקריפטו."
עד לאחרונה, שוק הקריפטו היה במגמת עלייה חדה מאז ניצחונו של דונלד טראמפ בבחירות לנשיאות, כאשר ביטקוין אף חצה את רף ה-100,000 דולר בתחילת דצמבר.
"כל החדשות הטובות שהניעו את הקריפטו כבר מאחורינו," אמר קווין תומפסון, מייסד קרן הגידור Lekker Capital המתמחה בהשקעות קריפטו.
גם מחירי הנפט יורדים היום ונסחרים ברמתם הנמוכה ביותר מאז דצמבר, על רקע השיחות בין ארה"ב לרוסיה סביב סיום המלחמה באוקראינה. הסכם לסיום המלחמה עשוי להביא להסרת הסנקציות על רוסיה, וכי הדבר ישחרר נפט לשוק. בד בבד, טראמפ מאיים להשיב "הלחץ המקסימלי" על איראן, שבכוחו לפגוע ביצוא הנפט של הרפובליקה האיסלאמית. מחיר הנפט האמריקאי יורד ב-2.6% ול-69 דולר לחבית. מחיר הנפט מסוג ברנט נסחר ב-73 דולר לחבית.
20:26
מיילסטון חדש למיקרוסטרטג'י: המניה רשמה היום אבן דרך שלילית, כשהיא ירדה ביותר מ-50% מהשיא היומי שלה בנובמבר. במונחים של וול סטריט, מדובר בהתרסקות. החברה, בהובלת היו"ר הכריזמטי מייקל סיילור, נפגעה מירידת מחירי הביטקוין, אשר צנח לאחרונה מתחת ל-87,000 דולר.
למרות שהמניה עדיין נסחרת בפרמיה ביחס לערך אחזקות הביטקוין שלה, הפער הצטמצם משמעותית. החברה הודיעה לאחרונה כי היא פועלת תחת השם Strategy , אך לפי מסמכים רשמיים, שמה נותר MicroStrategy כפי שמופיע בתקנון החברה.
ב-21 בנובמבר, כשהמניה נסקה ל-543 דולר, שווי השוק של החברה רמז כי ביטקוין בבעלות MicroStrategy שווה פי ארבעה מביטקוין בבעלות אדם רגיל. נכון להיום, המניה ירדה לפחות מפי שניים. לאחרונה היא נסחרה בירידה של 11% מהסגירה ביום שני, סביב 250 דולר.
MicroStrategy מחזיקה בכ-43 מיליארד דולר בביטקוין (לפי המחירים הנוכחיים) ולמעלה מ-9 מיליארד דולר חוב נטו. שווי השוק שלה עומד על כ-65 מיליארד דולר, כל עוד המניה נסחרת בפרמיה ביחס להחזקותיה, יש לה עדיין לאן לרדת.
20:18
בעוד שנמשכות הירידות בשוק המניות, המשקיעים מפנים את כספם לשוק האג"ח הממשלתיות של ארה"ב ובו נרשמים ביקושים, והתשואות יורדות. התשואה על האג"ח לעשר שנים יורדת ב-8 נקודות בסיס ל-4.3%; התשואה על האג"ח לשנתיים יורדת ב-6 נקודות בסיס לרמה של 4.1%.
19:31
טסלה יורדת כעת במעל 7% ומשלימה ירידה של כרבע משוויה בחודש האחרון, כ-330 מיליארד דולר. החברה רשמה ינואר גרוע במיוחד באירופה. מכירות יצרנית הרכב החשמלי צנחו ב-45% באזור בהשוואה לחודש המקביל בשנת 2024, כך על פי נתונים שפרסמה ביום שלישי ACEA, התאחדות יצרני הרכב האירופית.
אחת הסיבות האפשריות לכך היא האקטיביזם הפוליטי של המנכ"ל אילון מאסק, שתמך במפלגת "אלטרנטיבה לגרמניה" לפני הבחירות האחרונות בגרמניה. טסלה מכרה רק 1,277 רכבים חדשים בשוק הגדול ביותר באירופה בחודש שעבר - ירידה של 60% בהשוואה לשנה הקודמת, לפי נתוני רשות התחבורה הגרמנית שפורסמו החודש.
סיבה נוספת היא התחרות שמחריפה באירופה. יצרניות הרכב הוותיקות נתונות ללחץ כבד למכור יותר רכבים חשמליים השנה, כדי לעמוד בדרישות המחמירות יותר של האיחוד האירופי לפליטות פחמן דו-חמצני.
המכירות הכוללות של רכבים חשמליים באירופה עלו ב-37% בינואר לעומת השנה הקודמת. התחרות מצד פולקסווגן ומותגים מסורתיים נוספים התחזקה משמעותית, בעוד שנתח השוק של טסלה ירד באופן משמעותי.
18:50
המסחר באירופה שהתנהל ברוב היום בעליות ננעל במגמה מעורבת בעקבות הירידות בוול סטריט - דאקס ננעל ללא שינוי אך הקאק הצרפתי ירד ב-0.5%, מדד פוטסי הבריטי עלה בכ-0.2%.
בוול סטריט, הירידה בביטחון הצרכנים בארה"ב ואמירתו של הנשיא דונלד טראמפ כי ימשיך בתוכניתו להטיל מכסים על קנדה ומקסיקו מורידה זה היום הרביעי ברציפות את השוק. נאסד"ק משיל 1.8%, S&P 500 יורד ב-0.8% ודאו ג'ונס ללא שינוי.
17:58
הביטחון בקרב הצרכנים האמריקאים רשם את הירידה החודשית החדה ביותר ביותר משלוש שנים בפברואר, כאשר חששות ממיתון שבו להופיע על רקע דאגות מהשפעתם האינפלציונית של מדיניות המכסים הפוטנציאלית של הנשיא טראמפ.
מדד אמון הצרכנים ירד בפברואר זו הפעם השלישית ברציפות, ב-7 נקודות לרמה של 98.3, זו הייתה הירידה החודשית החדה ביותר מאז אוגוסט 2021. התוצאה הייתה גרועה משמעותית מהצפי של 102.3.
17:25
לאחר שנפתח ביציבות מדד נאסד"ק עבר לירידה של כ-1.8% בהובלת אנבידיה שיורדת בכ-4% וטסלה שיורדת במעל 5% ומאבדת יותר מ-50 מיליארד דולר בשווי שוק. מדד S&P 500 יורד ב-0.6% ודאו ג'ונס ללא שינוי. זהו יום המסחר הרביעי ברציפות של ירידות.
טסלה רשמה ינואר גרוע במיוחד באירופה. מכירות יצרנית הרכב החשמלי צנחו ב-45% באזור בהשוואה לחודש המקביל בשנת 2024, כך על פי נתונים שפרסמה ביום שלישי ACEA, התאחדות יצרני הרכב האירופית.
אחת הסיבות האפשריות לכך היא האקטיביזם הפוליטי של המנכ"ל אילון מאסק, שתמך במפלגת "אלטרנטיבה לגרמניה" לפני הבחירות האחרונות בגרמניה. טסלה מכרה רק 1,277 רכבים חדשים בשוק הגדול ביותר באירופה בחודש שעבר - ירידה של 60% בהשוואה לשנה הקודמת, לפי נתוני רשות התחבורה הגרמנית שפורסמו החודש.
סיבה נוספת היא התחרות שמחריפה באירופה. יצרניות הרכב הוותיקות נתונות ללחץ כבד למכור יותר רכבים חשמליים השנה, כדי לעמוד בדרישות המחמירות יותר של האיחוד האירופי לפליטות פחמן דו-חמצני.
המכירות הכוללות של רכבים חשמליים באירופה עלו ב-37% בינואר לעומת השנה הקודמת. התחרות מצד פולקסווגן ומותגים מסורתיים נוספים התחזקה משמעותית, בעוד שנתח השוק של טסלה ירד באופן משמעותי.
16:59
הום דיפו פרסמה היום תוצאות רבעוניות חזקות שהפתיעו את תחזיות וול סטריט, למרות הריביות הגבוהות ועליית מחירי הדיור, שפגעו בביקוש לשיפוצים גדולים ופרויקטים יקרים. רווח למניה (EPS): 3.02 דולר לעומת 3.01 דולר שציפו האנליסטים, הכנסות: 39.70 מיליארד דולר, מעל התחזית של 39.16 מיליארד דולר.
תחזית לשנה הקרובה: החברה צופה צמיחה של 2.8% במכירות ועלייה של כ-1% במכירות בחנויות זהות. הרווח למניה פוי לרדת בכ-2% לעומת השנה הקודמת.
למרות הירידה הצפויה ברווח למניה, הביקוש למוצרים של החברה נותר חזק , במיוחד בקרב קבלנים ובעלי בתים שמבצעים שיפוצים קטנים.
16:31
המסחר בוול סטריט נפתח אחר הצהריים ביציבות יחסית וזאת לאחר שלושה ימים של ירידות. נאסד"ק יורד ב-0.3%, דאו ג'ונס ו-S&P 500 ללא שינוי.
הביטקוין נסחר היום סביב 89,500 דולר - שפל של שלושה חודשים, ירידה של כ-20% מאז שהגיע לשיאו בעקבות בחירת דונלד טראמפ לנשיא. הירידות מיוחסות לחשש המשקיעים סביב הצהרותיו האחרונות של דונלד טראמפ סביב הטלת המכסים על קנדה ומקסיקו.
ירידת המטבע משפיעה גם על מניות הקריפטו ובעיקר על מיקרו-סטרטג'י מרתון הולדינגס וקוינבייס גלובל , גם תעודת הסל גרייסקייל צונחת. מיקרו סטרטג'י איבדה 21% בחמשת ימי המסחר האחורנים, 18 מיליארד משוויה.
15:58
אלוט פרסמה את דוחות הרבעון הרביעי של 2024 שהייתה נקודת מפנה עם חזרה לרווחיות, כאשר החברה נהנית מצמיחה מואצת בתחום שירותי אבטחת הסייבר בענן (SECaaS), לצד שיפור במרווחים. מניית החברה מזנקת בטרום מסחר בוול סטריט בכ-6%.
החברה רשמה הכנסות של 24.9 מיליון דולר, מעל ציפיות השוק שעמדו על 24.4 מיליון דולר, ובכך סימנה חזרה לצמיחה לעומת הרבעון הקודם לאחר ירידה בהכנסות השנתיות.
לצד זאת, מגזר הגנת הסייבר כשירות (SECaaS) המשיך להוביל את הצמיחה, עם זינוק של 49% בהכנסות ו-ARR של 18.2 מיליון דולר, עלייה של 43% לעומת השנה שעברה. השיפור ברווחיות בולט במיוחד, עם רווח נקי חיובי של 0.2 מיליון דולר, לעומת הפסד עמוק ברבעון המקביל. שיעור הרווח הגולמי זינק ל-69.7% לעומת 51.7% אשתקד, מה שמעיד על שיפור משמעותי.
רגע לפני פרסום הדוחות, הודיעה החברה על שיתוף-פעולה עם ווריזון (VZ), במסגרתו תספק את פתרון NetworkSecure להגנת סייבר מבוססת רשת ללקוחות הסלולר של החברה.
מנכ"ל החברה, אייל הררי, אמר כי מדובר בציון דרך משמעותי, עם חזרה לצמיחה ורווחיות, כאשר החוזה החדש עם ווריזון ממשיך את המומנטום החיובי שנבנה סביב שותפויות עם Vodafone, O2 ו-MEO. הוא הוסיף כי החברה נכנסת ל-2025 עם צפי להמשך צמיחה דו-ספרתית ב-SECaaS וב-ARR, לצד המשך שיפור ברווחיות.
14:40
מגמה מעורבת באירופה: הדאקס עולה בכ-0.2%, הפוטסי מתקדם בכ-0.5% והקאק יורד בכ-0.1%.
מניית טוקספייס נפלה מאז פרסום הדוחות בשבוע שעבר, וכעת מגיע עוד גורם לחץ על המניה: קרן ההון סיכון הישראלית Qumra Capital פרסמה דיווח על כוונה למכור את כל ההחזקה שלה בחברה, כ-5.1% מהון המניות בשווי כ-24 מיליון דולר. הקרן השקיעה בטוקספייס עוד לפני שהפכה לחברה ציבורית כך שגם לאחר הירידה בשווי נראה שהיא מממשת את המניות ברווח.
גילת הודיעה על השקעה בסך של עד 3.5 מיליון דולר בחברת הסטארט אפ הישראלית Crosense, במסגרת סבב גיוס בהובלה משותפת עם Frontier Capital. הסטארט-אפ, בהובלת המייסד גיל צבירן, נמצא בשלבי פיתוח מוקדמים של טכנולוגיה לאיתור ומעקב אחר רחפנים, במטרה להגן על תשתיות קריטיות.
14:00
מגמה מעורבת באירופה: הדאקס עולה בכ-0.2%, הפוטסי מתקדם בכ-0.4% והקאק נסחר ביציבות.
הקמעונאית האמריקאית הום דיפו פרסמה את תוצאותיה הכספיות לרבעון הרביעי, ועקפה את תחזיות האנליסטים. החברה דיווחה על הכנסות של 39.7 מיליארד דולר, לעומת צפי האנליסטים, שעמד על 39.16 מיליארד דולר; כמו כן, דיווחה החברה על רווח למניה של 3.02 דולר, לעומת צפי האנליסטים, שעמד על 3.01 דולר. עם זאת, המניה לפי שעה יורדת בכ-2% בטרום־מסחר.
13:10
מגמה מעורבת באירופה: הדאקס מתקדם בכ-0.1%, הפוטסי עולה בכ-0.4% והקאק נסחר ביציבות.
מנכ"ל ריינאייר הודיע היום שחברת הלואו־קוסט מצפה שמחירי הטיסות שלה יתייקרו בשיעור של 4-6% בקיץ, לעומת התקופה המקבילה ב-2024.
בגרמניה, סקר ה-IFO לעסקים, בו משתתפים מעל 2,000 עסקים, הצביע על כך שבעלי העסקים במדינה הפכו לפחות פסימיים לגבי יצוא ללקוחות זרים בפברואר, כאשר מדד ציפיות היצוא עלה משיעור שלילי של 7.1- נקודות, לשיעור של 5-.
12:20
המסחר באירופה עבר לעליות קלות: מדד הדאקס עולה בכ-0.2%, הפוטסי מתקדם בכ-0.4% והקאק מוסיף לערכו כ-0.1%.
בין המניות שעושות תנועות משמעותיות בטרום־מסחר בוול סטריט: אנבידיה יורדת בכ-1%, אינטל יורדת בכ-1.5%, סופר מיקרו קמפיוטר יורדת בכ-3.5%, פלנטיר טכנולוג'יס יורדת בכ-2.5%.
הביטקוין נופל כעת ב-8%, וכעת נסחר סביב 88 אלף דולר.
11:30
מגמה מעורבת באירופה: הדאקס והקאק נסחרים ביציבות, הפוטסי מתקדם בכ-0.3%.
מניית חברת הציוד הרפואי הבריטית סמית' אנד נפיו קופצת במעל 8%, לאחר שפרסמה תוצאות כספיות חזקות מהמצופה. סך המכירות של החברה ב-2024 עמד על 5.81 מיליארד דולר - ועקף ב-1% את תחזיות האנליסטים.
מניית חברת התרופות נובו נורדיסק עולה כעת בכ-5%. אתמול, חברת שירותי הרפואה המקוונים האמריקאית הימס אנד הרס ה'לת הודיעה כי היא עשויה להפסיק למכור סמגלוטייד - אלטרנטיבה לתרופות הרזיה כמו אוזמפיק ו־וויגובי, אותן מייצרת נובו נורדיסק.
בשוק החוב האמריקאי, האג"ח הממשלתיות רושמות כעת ירידות: אג"ח לעשר שנים יורדות בכ-5 נקודות בסיס, עם תשואה של כ-4.34%; אג"ח לשנתיים יורדות גם הן בכ-5 נקודות בסיס, עם תשואה העומדת על כ-4.12%.
בשוק הקריפטו, הביטקוין יורד כעת ב-7%, ומחירו נע סביב 88,500 אלף דולר. האת'ריום צונח גם הוא, ומחירו נע כעת סביב 2,400 דולר.
10:40
מגמה מעורבת באירופה: הדאקס והקאק יורדים שניהם בכ-0.2%, הפוטסי מתקדם בכ-0.1%.
כלכלת גרמניה התכווצה ב-0.2% ברבעון האחרון של 2024. הנתון מגיע לאחר שברבעון השלישי נרשמה צמיחה של 0.1%. בכירים ציינו ירידה משמעותית ביצוא, וכן דשדוש מתמשך בתפוקות הייצור.
מנכ"ל יוניליוור , היין שומאכר, הודיע כי יסיים את תפקידו בחברה, לאחר פחות משנתיים. במקומו ייכנס סמנכ"ל הכספים של החברה, פרננדו פרננדז. החברה מסרה כי אין שינוי בתחזיות שלה לשנת 2025.
10:15
פתיחה מעורבת באירופה: מדד הדאקס נסחר ביציבות, הקאק נסחר גם הוא ביציבות, והפוטסי עולה בכ-0.1%.
נעילה שלילית באסיה: מדד הניקיי ירד בכ-1.4%, בורסת שנגחאי נסוגה בכ-0.8%, ההנג סנג צנח בכ-1.4%, והקוספי השיל מערכו כ-0.6%.
מניית ניסאן צנחה בכ-8%, בעוד היא מתמודדת עם השלכות עסקת המיזוג עם הונדה שנכשלה, וכן עם לחץ סביב תוכניותיו של דונלד טראמפ להתקדם עם מכסים על קנדה ומקסיקו.
מניות של בתי מסחר בפורטפוליו של ברקשייר הת'אוויי רשמו עליות, לאחר שוורן באפט הצהיר כי הוא מתכנן להגדיל את השקעותיו ביפן לטווח הארוך. מיצובישי, איטוצ'ו, מארובני וסומימוטו טיפסו במעל 5%, בעוד מיטסוי עלתה קלות בקרוב ל-1%.
הביטקוין יורד כעת בכ-6% ומחירו נע סביב 89,500 דולר - שפל של שלושה חודשים. הירידות מיוחסות לחשש המשקיעים סביב הצהרותיו האחרונות של דונלד טראמפ סביב הטלת המכסים על קנדה ומקסיקו.
8:45
אסיה
הבוקר באסיה, הבורסות רושמות ירידות: מדד הניקיי יורד בכ-1.4%, בורסת שנגחאי נסוגה בכ-0.8%, ההנג סנג צונח בכ-1.3%, והקוספי משיל מערכו כ-0.6%. הירידות באות על רקע הנחייתו של דונלד טראמפ בסוף השבוע להדק את המדיניות מול סין. בבלומברג פורסם כי טראמפ הנחה את הוועדה להשקעות זרות להגביל השקעות סיניות בטכנולוגיה ובסקטורים אסטרטגיים נוספים בארה"ב. כמו כן, הירידות באות על רקע הצהרתו של טראמפ כי הטלת המכסים על מקסיקו וקנדה תיכנס לתוקף באפריל.
וול סטריט
אמש בוול סטריט, יום המסחר ננעל במגמה מעורבת: מדד הדאו ג'ונס הוסיף 0.1%, ה-S&P 500 ירד ב-0.5%, והנאסד"ק איבד 1.2%. ענקיות הטכנולוגיה הובילו את הירידות: אנבידיה צנחה ב-3.1%, אמזון נחלשה ב-1.8%, אינטל ירדה ב-2.4%, וטסלה איבדה 2.2%.
ענקית הטכנולוגיה אפל הכריזה על השקעה של יותר מ־500 מיליארד דולר בפרויקטים של החברה בארה"ב, שיימשכו לאורך ארבע השנים הקרובות. החברה הגדירה את ההשקעה כ"התחייבות הגדולה ביותר שלה אי-פעם". התוכנית אמורה להביא לתוספת של כ-20 אלף משרות.
● 500 מיליארד דולר: השקעת הענק של אפל בארה"ב
ברקשייר האת'וויי , חברת ההחזקות של וורן באפט, זינקה בכ-4%, לאחר שפרסמה דוחות טובים. לפי הנתונים שפירסמה ברקשייר, הרווח התפעולי של הקונגולמרט קפץ ב-71% ל-14.5 מיליארד דולר ברבעון הרביעי.
מניית פלנטיר טכנולוג'יס ירדה בחדות והשלימה צלילה של כ-25%, תוך חמישה ימי מסחר. על רקע הירידות במניית הטכנולוגיה, שני גורמים מרכזיים: הראשון הוא מכירת מניות על־ידי המנכ"ל: דווח כי המנכ"ל, אלכס קארפ, ביטל את תוכנית המכירה הקודמת שלו והחליף אותה בתוכנית חדשה שהוגשה לרשות ניירות ערך (SEC) בסוף השנה שעברה. התוכנית כוללת מכירת 9,975,000 מניות עד ספטמבר, בשווי של כ-1.24 מיליארד דולר לפני הירידות האחרונות. מאחר וחלק גדול מהתגמול של קארפ מבוסס על מניות, הצעד הזה אינו מפתיע במיוחד.
הסיבה השנייה היא קיצוצים אפשריים בתקציב הביטחון: בעקבות דיווח של הוושינגטון פוסט שלפיו ממשל טראמפ הנחה את הפנטגון לתכנן קיצוצים תקציביים משמעותיים בחמש השנים הקרובות, מה שמטיל ספק באחד ממקורות ההכנסה העיקריים של חברת הטכנולוגיה.
מניית עליבאבא גרופ צללה בכ-10%, לאחר שהחברה הודיעה על תוכניותיה השאפתניות להשקיע לפחות 53 מיליארד דולר בבינה מלאכותית לאורך שלוש השנים הקרובות, ועל אף הדוח הרבעוני שפרסמה הענקית הסינית בשבוע שעבר. במקביל, במורגן סטנלי שדרגו את המלצתם על המניה לעודף משקל וציינו כי החברה ערוכה להמשך מנהיגות בשוק ענן הבינה המלאכותית.
החוזים העתידיים על וול סטריט נסחרים כעת במגמה מעורבת: הנאסד"ק נסחר ביציבות, בעוד ה-S&P 500 והדאו ג'ונס מתקדמים שניהם בכ-0.1%.
שוק החוב האמריקאי
האג"ח הממשלתיות בארה"ב נסחרות בירידות שערים הבוקר: אג"ח לעשר שנים יורדות בכ-2 נקודות בסיס, עם תשואה העומדת על כ-4.37%; אג"ח לשנתיים יורדות גם הן בכ-2 נקודות בסיס, עם תשואה העומדת על כ-4.15%.
שוק הפורקס העולמי
הדולר נחלש קלות מול האירו (1.04 דולר) והליש"ט (1.26 דולר), ומתחזק קלות מול הין היפני (149.8 ין).
שוק הקריפטו
בשוק הקריפטו, נרשמות ירידות שערים: הביטקוין יורד בכ-4.5%, ומחירו נע סביב 91,500 דולר; האת'ריום צולל בכ-8.5%, ומחירו נע סביב 2,500 דולר.
שוק הסחורות
מחירי הנפט רושמים עליות קלות: נפט מסוג אמריקאי עולה בכ-0.5%, ומחיר חבית עומד על כ-71.1 דולר; נפט מסוג ברנט עולה בכ-0.4%, ומחיר חבית עומד על כ-74.6 דולר.
מאקרו
בדרום קוריאה, הבנק המרכזי חתך את הריבית ב-25 נקודות בסיס, מרמה של 3% ל-2.75%, בניסיון לתמרץ את הכלכלה המדשדשת במדינה. כמו כן, ההחלטה מגיעה בעוד המדינה מתמודדת עם אי־יציבות פוליטית, בהמשך לניסיון ההפיכה של הנשיא יון סוק יאול ולהדחתו. מדובר בריבית הנמוכה ביותר בדרום קוריאה מאז אוגוסט 2022.
הבוקר, יפורסמו נתוני התמ"ג בגרמניה. בהמשך היום, יפורסם מדד אמון הצרכן של CB בארה"ב, הסוקר את דעתם של הצרכנים על המצב הכלכלי במדינה.