צמיחה חדה יחסית בהכנסות משירותי הפצת מידע וקישוריות על ידי הבורסה לניירות ערך, לצד צמיחה במתן שירותי מסלקה, היו שני מנועים שסייעו להגדיל את הכנסות הבורסה אשתקד ב-14%. הערב (ג') פרסמה הבורסה את התוצאות הכספיות לסיכום השנה שחלפה, מהן עולה כי הרווח הנקי שלה טיפס בכ-22% בסיכום השנה לכ-101.4 מיליון שקל.
● הבנקים הגדולים חילקו 7 מיליארד שקל בדיבידנד: מי החוסכים שנהנו יותר, ומי פחות
● מי שהקשיב לכלכלנית הזו עשה תשואה של 50% השנה. ואיפה עוד היא ממליצה להשקיע?
ההכנסות של הבורסה בסיכום השנה שחלפה הסתכמו ב-438 מיליון שקל, עלייה של 12%. הסעיף הגדול בהכנסות הבורסה הוא בתחום העמלות שהיא גובה על מסחר, הכנסות אלה הסתכמו ב-43 מיליון שקל בסיכום השנה שחלפה, עלייה של 5%. בתחום האגרות שגובה הבורסה מרישום חברות וכן מהכנסה שנתית מאגרות, נרשמו הכנסות של 22.3 מיליון שקל (11%+). בשירותי המסלקה נרשם זינוק של 25% בהכנסות ל-26 מיליון שקל, בעיקר כתוצאה מעלייה בהכנסות משירותי מסלקה לחברי הבורסה והשלמת צעדי אסדרה של עסקאות מחוץ לבורסה.
מעבר לכך, על שירותי הפצת מידע ושירותי קישוריות רשמה הבורסה הכנסות של 23.1 מיליון שקל, אלה זינקו ב-24% ביחס לשנה הקודמת. הסיבה היתה מתן הרשאות לשימוש במדדי הבורסה, אבל בעיקר ייקור של תעריפי השימוש במדדים ועלייה בשווי ובהיקף השימוש בהם.
ברבעון הרביעי אשתקד הסתכמו ההכנסות בסך של כ-115 מיליון שקל, עלייה של 14% ביחס לרבעון המקביל בשנת 2023. צמיחת ההכנסות נובעת בעיקרה גם כן מגידול בהכנסות מהפצת מידע ושירותי קישוריות, כתוצאה מעלייה בפעילות ומהשפעת עדכון תעריפי שימוש במדדים. זאת בנוסף לגידול בהכנסות משירותי מסלקה, שנבעו בעיקר מעלייה משירותי מסלקה לחברים כתוצאה מהשלמת צעדי אסדרה בקשר לעסקאות מחוץ לבורסה. הרווח הנקי ברבעון הרביעי הסתכם ב-25 מיליון שקל, עלייה של 22% ביחס למקבילו, בדומה לביצועי הבורסה בסיכום השנה. מעבר לגידול בהכנסות, הוא הושפע בשיפור נתון הרווח לפני הכנסות מימון, נטו.
עלות שכר המנכ"ל - 6.1 מיליון שקל
הבורסה גם יודעת לתגמל את הבכירים שלה: מנכ"ל הבורסה, איתי בן זאב, שמחזיק ב-3.6% ממניותיה, רשם עלות שכר של 6.1 מיליון שקל. אלה הורכבו משכר של 4.8 מיליון שקל, בונוס של 782 אלף שקל, ותשלום מבוסס מניות של 551 אלף שקל. ארבעת הסמנכ"לים בבורסה: ליבנת עין-שי וילדר, יניב פגוט, אורלי גרינפלד וחני שטרית-בך השתכרו כ-2.1 מיליון שקל כל אחד.
בתחילת השנה (ב-9 בינואר) התקשרה הבורסה עם קרן הגידור מניקיי, בעלת עניין בבורסה ורכשה 4.6 מיליון ממניותיה (4.8% מהון המניות) בסך כולל של 202 מיליון שקל. עסקה שלשמה נלקחה הלוואה של 130 מיליון שקל (שפרעה הלוואה קודמת של 100 מיליון שקל), וכן חולק דיבידנד לשם כך מחברה בת.
העסקה עצמה זכתה לביקורת רבה בשוק ההון, משום שזו לכאורה עשתה בשימוש בכספיה כדי לתמוך במחיר המניה ובכך לשרת גם את התגמול ההוני של מנהליה. החשש בבורסה היה שהקרן, שעלולה להתפרק, ומחזיקה לאחר העסקה עדיין בנתח גדול ממניותיה (15.2%), היתה מוכרת באגרסיביות את המניה, מה שהיה מוביל לנפילתה. בבורסה תיארו את העסקה, וציינו עוד בדוח השנתי כי ב-16 בינואר התקבלה אצלה בקשה לאישור תובענה כייצוגית נגדה בהקשר של העסקה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.