קבוצת מרכזי המסחר והמשרדים ביג נמצאת בשבועות האחרונים בכותרות בעקבות פתיחתו המתוקשרת של מתחם ביג פאשן גלילות. זאת, בזמן שבשקט בשקט הופכת החברה, שבשליטת האחים יהודה ורוני נפתלי, למתמודדת על המקום השני בשווייה בין חברות הנדל"ן המניב הגדלות בישראל, לאחר קבוצת עזריאלי . מניית ביג זינקה בשנה האחרונה ב-34%, ומשקפת לחברה שווי של כ-13 מיליארד שקל - רק מיליארד שקל פחות משוויה של ענקית הקניונים מליסרון , הנמצאת בשליטת ליאורה עופר (שמנייתה עלתה 16% בשנה האחרונה).
● מעמדה של חברת הבנייה הגדולה בתל אביב בסכנה. זו הסיבה
● זה אחד הדוחות הכי חשובים שתקבלו, כך תוודאו שלא שילמתם יותר מדי
הדוחות הכספיים של ביג לשנת 2024 מלמדים כי מבחינת ההכנסות והרווח הנקי, היא כבר שם. ההכנסות גדלו אשתקד ב-20% והסתכמו ב-2.3 מיליארד שקל (לעומת 2 מיליארד שקל במליסרון); זאת, הודות, בין היתר, לעלייה בשיעור דו־ספרתי בפדיונות קניוני החברה בארץ, הצמדה של חוזי השכירות למדד, וכן פתיחת נכסים והתרחבות באירופה, באמצעות החברה הבת אפי נכסים . הרווח הנקי זינק ב-66% ועמד על 1.6 מיליארד שקל (בדומה לזה שהציגה מליסרון). הרווח הושפע לטובה מעלייה חדה בשערוכי הנכסים של החברה. ביג לא חילקה דיבידנד בשנתיים האחרונות, אך ציינה בדוחות כי תחזור לחלק רווחים השנה.
יו"ר ביג, איתן בר זאב, נהנה אשתקד משכר בעלות של 13 מיליון שקל, מחציתו בתשלום מבוסס מניות. מנכ"ל החברה, חי גאליס, זכה לשכר בעלות של 7.1 מיליון שקל. משנת 2020 עד 2024, הסתכמה עלות שכרו של בר זאב ב-44 מיליון שקל, ואילו זו של גאליס ב-23.5 מיליון שקל.
3 דברים שחשוב לדעת על דוחות ביג
8.6 מיליארד שקל
הפדיונות בקניוני ביג ב־2024, זינוק של 15% הודות להישארות רוב הציבור בארץ
16%
העלייה הריאלית בדמי השכירות בחוזים חדשים. במחודשים כשליש מכך
13 מיליון שקל
שכרו של היו"ר איתן בר זאב, שמסתכם כבר ב־44 מיליון ב־5 שנים
זינוק חד בשכירות
מרכזי המסחר מהווים כ-57% משווי הנדל"ן של קבוצת ביג, כולל החברה הבת אפי נכסים. כמחצית מהם בארץ והשאר בעיקר באירופה (סרביה ומונטנגרו, רומניה, פולין וצ'כיה). כשליש משטחי הנדל"ן המניב של הקבוצה, הם משרדים וחניונים, והיתרה מגורים להשכרה (9%).
מדוחות ביג עולה כי היא נהנתה אשתקד מגידול דו-ספרתי של כ-15% בפדיונות המרכזים המסחריים שלה בארץ, אשר משפיע על הכנסות החברה מפדיונות השוכרים. גם מדד המחירים לצרכן השפיע לטובה (חוזי השכירות מוצמדים אליו), ועלייתו תרמה לגידול של 14 מיליון שקל בהכנסות החברה - בשכירות ובדמי ניהול. יתרת הגידול בהכנסות בארץ, מסבירים בביג, נבעה מהשפעות המלחמה, בסך של 28 מיליון שקל (שכן הישראלים חזרו לקנות בקיץ ומיעטו לטוס לחו"ל, בשל מיעוט בטיסות). הרחבת מרכזי המסחר של ביג באשדוד ובבאר שבע, כמו גם פתיחת בניין משרדים ביהוד, תרמו לגידול בהכנסות בסך של 28 מיליון שקל.
ההכנסות נטו מהשכרה (NOI) של ביג גדלו אשתקד ב-24%, לשיא של כ-1.7 מיליארד שקל, כאשר בפעילותה בארץ הוא צמח ב-26.7% ל-463 מיליון שקל. החברה מציינת כי במרכזים המסחריים שלה בארץ חודשו 323 חוזים, שדמי השכירות בהם זינקו ב-5.8%, בשיעור ריאלי. בחוזים חדשים נרשם זינוק חד יותר של 15.9% בדמי השכירות.
הרווח התזרימי התפעולי (FFO) מפעילות נדל"ן עלה אשתקד בכ-18% לשיא של כ-920 מיליון שקל, כאשר בארץ, הוא צמח ב-20% ל-239 מיליון שקל. ההון העצמי של ביג עומד על 12 מיליארד שקל, נמוך משווי השוק של החברה.
במהלך הרבעון הרביעי, השלימה ביג הקמת חמישה מרכזי קניות, כולל מתחם ביג פאשן גלילות, בו הושקעו 2.7 מיליארד שקל. רוב חנויות המתחם פועלות גם בשבת, כשבחודש הראשון לפעילותו, הגיעו 100-150 אלף איש מדי סופ"ש, בעוד שבימי חול, פקדו אותו 30-40 אלף איש. המנכ"ל גאליס אומר בשיחה עם גלובס כי "היה ברור שיהיה חזק בשבת, אבל מה שמדהים זה שגם בימי ראשון עד חמישי יש תנועה חזקה. בחודש האחרון, רוב החנויות בגלילות היו במקום הראשון בפדיונות ברשת שלהן בארץ".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.