הכנסות רשת המלונות פתאל , בניהולו ובשליטתו של דוד פתאל, הסתכמו ב-7.5 מיליארד שקל, עלייה של 7.4% ביחס לשנה הקודמת. כאשר עיקר הזינוק בהכנסות מוסבר על-ידי הנהלת פתאל בעליית המחיר הממוצע לחדר, עלייה בתפוסה של חדרי המלון ופתיחת בתי מלון חדשים, וזאת בניכוי השפעת הירידה בשער החליפין.
פילוח ההכנסות מלמד כי עיקר הצמיחה הייתה באירופה (שם גם נמצאים מרבית המלונות של פתאל). הכנסות הרשת באירופה (למעט בריטניה ואירלנד) עמדו אשתקד על 2.9 מיליארד שקל, עלייה של 11% בתוך שנה. ההכנסות ממלונות הרשת בארץ הסתכמו ב-1.9 מיליארד שקל, ירידה של כ-1% ביחס לשנת 2023.
אשתקד הייתה כאמור שנת מלחמה, והיה מיעוט משמעותי בטיסות שהגיעו לכאן. לכן 92% מהלינות במלונות רשת פתאל בישראל היו של ישראלים, כלומר תיירים כמעט ולא הגיעו לארץ; זאת לעומת 70% בשנת 2023 של ישראלים ו-30% של תיירים. תפוסת חדרי המלון של רשת פתאל אשתקד הייתה 61%, לעומת 64% בשנה שקדמה לה.
ההכנסה הממוצעת של הרשת מחדר במלון עמדה אשתקד על 554 שקל, עלייה קלה של 3%. ביחס לשנת 2022 מדובר בעלייה די חדה של 16%. הרווח התפעולי זינק ב-42% והסתכם ב-1.58 מיליארד שקל, ובשנה התחתונה הרווח הנקי זינק פי 6 (עלייה של 515% ביחס לשנה הקודמת) ל-246 מיליון שקל.
פתאל ציינה כי נכון למועד פרסום הדוח היום (ה') יש ברשותה 303 בתי מלון (258 פעילים) ב-21 מדינות באירופה ובאגן הים התיכון, הכוללים יחד כ-53 אלף חדרי אירוח.
פעילות החברה בחו"ל מהווה כ-80% מכלל הפעילות של פתאל, וברשת מסרו כי הם "בוחנים עסקאות נוספות לרכישת בתי מלון באמצעות השותפות השלישית עם המוסדיים, שזכתה לביקושים גבוהים, כאשר מרבית השותפים בחרו לממש את האופציה להגדלת השקעתם".
עד כה קיבלה שותפות שלוש התחייבויות השקעה של כ-542 מיליון אירו, כאשר יעד הגיוס הראשוני עמד על כ-400 מיליון אירו. יצוין כי שותפויות פתאל זכו עד היום להתחייבויות של כ-1 מיליארד אירו.
רשת פתאל לא רק מפנקת את התיירים בחדריה, אלא גם את הבכירים בשכר מתגמל. בעל השליטה, המנכ"ל והדירקטור דוד פתאל נהנה מעלות שכר של 10.3 מיליון שקל אשתקד, כולה במזומן (שכר של 3.3 מיליון שקל ובונוס של 6.8 מיליון שקל). כמו כן, סמנכ"ל הכספים והדירקטור, שחר עקה, נהנה מעלות שכר של 5.6 מיליון שקל.
בשנה שעברה ביצעה הרשת מספר עסקאות וביניהן עסקת פרותאל. במסגרתה רכשה פתאל את חלקו של השותף ב-11 בתי מלון בישראל, במטרה להשביח את הנכסים ולשפר את התוצאות בשנים הקרובות. השותפות רכשה גם 12 בתי מלון בהולנד הכוללים יחד 1,522 חדרים. בנוסף רכשה פתאל את מלון THE JAFFA ביפו, כאשר לדברי עקה, "רכישה זו תואמת את תוכניתה האסטרטגית של פתאל להרחבת תחום מלונות היוקרה שברשותה".
חזי שטרנליכט