דה זראסאי, חברת הנדל"ן האמריקאית שחייבת למחזיקי אג"ח בישראל יותר ממיליארד שקל (רובם בחוב לא מובטח בנכסים), ממשיכה להסתבך - ונמצאת תחת איום של איבוד כל נכסיה.
החברה, שבשליטת ג'ואל וינר דיווחה כי הוגשו נגדה שלוש תביעות חדשות בניו יורק, בנוסף לתביעה שהגיש נגדה בחודש שעבר המלווה הבכיר שלה - ה-New York Community Bank. התביעות מבקשות להעמיד לפירעון מיידי את כלל נכסי החברה ששועבדו להן, בהיקף של כ-850 מיליון דולר.
● "מטשטש את עקבותיו והתנתק ממשפחתו": צו מאסר לאיש העסקים אלי רייפמן
● בלעדי | נוחי דנקנר במגעים עם הבנקים לפריסת חוב של 400 מיליון שקל
● קריסה באג"ח, הפחתת דירוג ותביעה: מחיר ההסתרה של חברת הנדל"ן מניו יורק
התביעות החדשות מכוונות גם לנכסים שמנהלת חברת הניהול של דה זראסאי מחוץ לחברה, ותביעה נוספת - חמישית במצטבר - הוגשה בגין הלוואה פרטית שנטל וינר עצמו. לדברי החברה, אין קשר בין ההלוואות הללו לבין ההלוואות על נכסיה - מלבד העובדה שאותו המלווה עומד מאחוריהן.
הפסיקה את תשלומי הריבית
משמעות הדיווח היא שכלל נכסיה של דה זראסאי מצויים כעת בסכנה. ספק אם דה זראסאי לקחה זאת בחשבון כאשר החליטה בינואר האחרון להפסיק לשלם למלווה הבכיר שלה תשלומי ריבית בהיקף של 16 מיליון דולר מבלי לדווח על כך למשקיעים, כחלק מאסטרטגיה שנועדה "למשוך את תשומת-לב" המלווה ולנסות להפחית את הריבית בגין אותן הלוואות.
המהלך האגרסיבי של דה זראסאי הגיע אחרי שמוקדם יותר השנה פעלה החברה לשפר את תנאי ההלוואות שנטלה מהמלווה הבכיר שלה, אשר העמיד לה סכום של 562 מיליון דולר, המהווים 64% מהתחייבויותיה לבנקים.
דה זראסאי עוסקת במכירה והשכרה של דירות בשכירות מפוקחת בניו יורק. תיק הנכסים של החברה נאמד בכ-1.7 מיליארד דולר וכולל כ-8,700 יחידות דיור ביותר מ-130 בנייני מגורים ברחבי ניו יורק. החברה הרשומה באיי הבתולה הבריטיים (BVI) הנפיקה לראשונה אג"ח בתל אביב ב-2013 כחלק מגל גיוסי חוב של חברות דומות ששטף את הבורסה המקומית.
בחודש שעבר, בעקבות הדיווח על העמדת החוב מצד המלווה הבכיר לפירעון מיידי, צנחו האג"ח מסדרה ג' של דה זראסאי - חוב של כמיליארד שקל ללא ביטחונות - בעשרות אחוזים, וכעת הן נסחרות בתשואת זבל של 73%. סדרת אג"ח ה' המייצגת חוב מובטח של 280 מיליון שקל נסחרת בתשואה של 66%.
התשלום הבא למחזיקי סדרה ג' צפוי במאי, בסכום של 71 מיליון שקל, בעוד שהיקף המוזמנים שבקופת החברה בסוף 2024 מסתכם בכ-15 מיליון שקל נזילים בלבד. דה זראסאי צופה כי תקבל דיבידנד של כ-6 מיליון דולר ממכירת דירות בניו יורק, כ-3 מיליון דולר ממכירת דירות קונדו ו-2.1 מיליון דולר מבעל השליטה עבור מכירת דירות נוספות. דה זראסאי אף דיווחה כי היא מנהלת משא-ומתן עם משקיע פוטנציאלי לצורך "השקעה מהותית בחלק מהותי של פורטפוליו הנכסים".
חברות ה-BVI החלו "לעשות עלייה" לבורסה המקומית לפני יותר מעשור, במטרה לגייס כאן חוב זול יחסית לטובת פעילותן מעבר לים. הן מוחזקת לרוב בידי יזמים יהודים ופועלות בתחומי הנדל"ן המניב ולעתים גם היזמי בארה"ב. מאז כמה מהן כבר הספיקו להתרסק: אורבנקורפ, ברוקלנד אפריל, סטארווד ווסט ואול-יר, שמחקו בסך-הכול כ-3 מיליארד שקל למשקיעי האג"ח המקומיים. חברת BVI נוספת, הרץ פרופרטיס, הקפיאה אשתקד את התשלומים למחזיקים בגלל מצבה הפיננסי, כאשר נותר לה לשלם יותר ממחצי מיליארד שקל.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.