התפתחות דרמטית בתביעה הייצוגית בפרשת הנפקת החברים: איתי שטרום, איש שוק ההון הנתבע בתיק לצדו של נוחי דנקנר, בעל השליטה לשעבר באי.די.בי, חתם היום (ג') על הסכם פשרה ולפיו הוא והחברה שבבעלותו, קלוס טריידינג, ישלמו 7.5 מיליון שקל כדי לסיים את ההליך נגדם.
● בלעדי | נוחי דנקנר במגעים עם הבנקים לפריסת חוב של 400 מיליון שקל
● מה יישאר למחזיקי האג"ח? דה זראסאי נתבעת על מלוא ההתחייבויות בגין נכסיה בארה"ב - יותר מ-800 מיליון דולר
זאת, בהשוואה לסכום שהסכים שטרום לשלם בגלגול המקורי של הפשרה, אשר בוטלה בינתיים, ואשר הסתכם ב-2.5 מיליון שקל בלבד. הפשרה החדשה יוצאת אף היא מנקודת הנחה כי אחריותו של שטרום לסכום הנתבע בתביעה הייצוגית היא 25%, בעוד שדנקנר נושא ב-75% מהאחריות. ההסדר כפוף לאישורה של השופטת סיגל יעקבי בבית המשפט הכלכלי בתל אביב.
לפי הפשרה החדשה, שטרום יעביר 2 מיליון שקל בתוך 10 ימים לאחר אישורה בבית המשפט, ואת יתרת הסכום בגובה 5.5 מיליון שקל תוך 60 ימים לאחר מכן. כל הסכום אמור להיות ממומן באמצעות הלוואות ואשראי.
שטרום, המיוצג בידי עו"ד אורי שורק ממשרד אגמון ובידי עו"ד ארז חבר ממשרד עמית, פולק, מטלון, הבהיר כי כדי לקבל מימון הוא נאלץ "להימתח עד קצה היכולת" והסכים רק אחרי שבדק כי יהיו מממנים בישראל ובחו"ל שיעמיד עבורו את ההלוואות.
ברקע הגדלת הסכום שהסכים שטרום לשלם עומדים, בין היתר, הנתונים שנחשפו מאז בוטלה הפשרה הקודמת לגבי מצבו הכלכלי. התובע בתיק, אריה רהב, טען כי נודע לו ששטרום חי "ברמת חיים גבוהה ביותר (ובכלל זה רכש רכב יוקרתי ומתגורר בבית יוקרתי בהרצליה)". עוד נטען, כי שטרום מחזיק בזכויות בקבוצת ISP. שטרום הכחיש את הטענות.
שכר טרחה בגובה 1.5 מיליון שקל
עורכי דינו של התובע הייצוגי, סיני אליאס ואיתן חיימוביץ', יקבלו לפי הפשרה שכר טרחה בגובה 1.5 מיליון שקל. התובע עצמו, אריה רהב, יקבל גמול בגובה 150 אלף שקל, ובנוסף החזר הוצאות בגובה 146 אלף שקל. החזר זה כולל - בין היתר - 80 אלף שקל שהעמידה רשות ניירות ערך לצורך מימון חוות הדעת בתביעה, ו-25 אלף שקל עבור חוות הדעת שכתב פרופ' אשר בלס.
ב-2021, אחרי שדנקנר ושטרום סיימו לרצות את עונשי המאסר שנגזרו עליהם בעקבות מעורבותם בהרצת מניות סביב הנפקת החברים שהתרחשה ב-2012, אושרה תביעה ייצוגית נגד השניים. סכום התביעה עומד על 50 מיליון שקל. בהנפקת החברים גייסה אי.די.בי 321 מיליון שקל מאנשי עסקים מקורבים לדנקנר.
בעקבות אישור הייצוגית, הגיעו במקור הצדדים לפשרה בגובה 10 מיליון שקל. דנקנר אמור היה לשלם מתוכם 7.5 מיליון שקל ושטרום 2.5 מיליון שקלים, מבלי להודות בכשלים.
שטרום העביר את מלוא הסכום, ודנקנר העביר את הפעימה הראשונה בגובה 937 אלף שקל ואמור היה להעביר סכום זהה במסגרת פעימה נוספת. אלא שהפשרה בוטלה אחרי שדנקנר לא עמד באחד מתנאיה ולא המציא ערבות להפקדת הסכומים מאת גיסו, איש העסקים עדו ברגמן.
בעקבות ביטול הפשרה הוטלו עיקולים בגובה התביעה - 50 מיליון שקל - על נכסיהם של דנקנר ושטרום. מחר צפוי בית המשפט לדון בבקשת דנקנר להסיר את העיקולים על נכסיו כדי לאפשר לו להגיע להסכמות עם הבנקים שכלפיהם הוא נושא בחוב של 400 מיליון שקל. העיקולים על נכסיו של דנקנר מתייחסים לחשבון שלו בבנק הפועלים, למניות שבהן הוא מחזיק בחברת חושן פודטק, ולזכויותיו מהעזבון של אביו, איש העסקים יצחק דנקנר, שנפטר ב-2023.
*** גילוי מלא: גלובס הוא לקוח של בר הפצה שבבעלות עדו ברגמן, גיסו של נוחי דנקנר
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.