קבוצת משקיעים שנפגעו מאיש העסקים פושט הרגל אלי רייפמן פנו היום (ד') לבית המשפט בבקשה לצו פתיחת הליכים ומינוי נאמן לחברת אלטראגו שבבעלות מרגריטה אלטר, בת זוגו של רייפמן ואם חלק מילדיו.
בית המשפט המחוזי בלוד קבע כי הממונה על חדלות פירעון ימסור את עמדתו עד מחר. דיון יתקיים ב-21 לאפריל.
● נוחי דנקנר קיבל מרווח נשימה: העיקולים על נכסיו הופחתו ל-20 מיליון שקל
● אושרה תביעה נגזרת נגד בעל השליטה באאורה, יעקב אטרקצ'י: "ניצל הזדמנות עסקית של החברה"
הבקשה הוגשה בעקבות הפרסום על צו המאסר שהוצא נגד רייפמן, לאחר שלא עמד בהסדר הנושים, ועקבותיו נעלמו. המשקיעים טוענים כי לחברת אלטראגו יש חוב של קרוב ל-70 מיליון שקל כלפיהם, והם מבקשים למנות לה נאמן זמני.
"כל האינדיקציות מלמדות כי המבקשים, לצד נושים רבים נוספים של החברה, נפלו קורבן למעשי הונאה חמורים אשר העומד מאחוריהם הוא מר אלי רייפמן", נטען בבקשה שהוגשה על-ידי עורכי הדין ישראל בכר ועומר קלנר ממשרד פרל כהן. "כל האינדיקציות מלמדות כי עניין לנו במעשה הונאה שתוכנן בקפידה, במסגרתו 'עקצו' החברה, מר רייפמן והגברת אלטר עשרות מיליוני דולרים מלקוחותיה ומנושיה של החברה, ובהם המבקשים".
לטענתם, החברה חדלת פירעון ופועלת במטרה להונות את נושיה, מבריחה נכסים ולא פורעת את התחייבויותיה.
"בלעה אותו האדמה"
המשקיעים התקשרו בהסכמים עם החברה ורכשו זכויות בחברות מדף ציבוריות הנסחרות בבורסת טורונטו בקנדה, כאשר החברה התחייבה להקים עבורם נכס ציבורי או לרכוש עבורם זכויות בנכסים ציבוריים ולאתר רוכש לזכויותיהם.
הם טוענים כי ממאי 2024 החברה לא עומד בהתחייבויות כלפיהם, לאחר שהייתה פעילה מספר שנים. "הבטחות חוזרות ונשנות של החברה ומר רייפמן כי כספיהם של המבקשים ישולמו להם במהרה, וכי העיכובים בתשלומים נובעים מסיבות טכניות הקשורות בהיבטי ציות של המערכת הבנקאית - התבררו כשקרים מוחלטים", נטען.
בנוסף, המשקיעים טוענים כי מזה שבועיים שלא ניתן לאתר את רייפמן, "בבחינת בלעה אותו האדמה". הם גם טוענים כי רייפמן פעל למחיקת ההודעות האישיות ששלח למבקשים במסגרת הוואטסאפ, וסגר את האפליקציה.
"הרוח החיה מאחורי החברה"
המשקיעים טוענים כי הרוח החיה מאחורי החברה הוא רייפמן, למרות שאלטר היא הבעלים והמנהלת הרשומה של החברה. "מר רייפמן נהג להציג את החברה ככזו הרשומה על שם רעייתו הגברת אלטר, כאשר לטענתו, ובהיותו תחת הליך חדלות פירעון - נאסר עליו להחזיק בחברה במישרין", נטען.
לדברי המשקיעים, למרות שאלטר הייתה מעורבת באופן מסוים בפעילות החברה והייתה מעורבת בשיחות עם המשקיעים מיי פעם, רוב ההתקשרות נעשתה מול רייפמן, כולל חתימת הסכמי ההתקשרות.
"מר רייפמן נהג להציג את החברה ככזו אשר גייסה לקוחות רבים, חלקם בעלי תפקידים עסקיים ו/או ציבוריים מכובדים", ציינו המשקיעים. "לטענת מר רייפמן, החברה מפעילה צוותים בקנדה, כאשר על-מנת להבטיח את כספי הלקוחות והנושים, הכספים מופקדים בחשבונות ליווי בבנק קנדי".
"מעשי הונאה שתוכננו בקפידה"
לטענת המשקיעים, מדובר במעשי הונאה שתוכננו בקפידה, כאשר רכשו את אמונם בשנים הראשונות ותמרצו אותם להשקיע כספים נספים. הם טוענים כי רייפמן והחברה הציגו מכתב מבנק קנדי לפיו העברות כספים בהיקף של 15 מיליון דולר מעוכבות מטעמים של ציות. המשקיעים טוענים כי בבנקים לא מכירים את ההעברות המדוברות, ולכן "נראה כי מדובר במכתב מזויף".
אלי רייפמן, מייסד חברת אמבלייז, הוכרז כפושט רגל בשנת 2011. בהמשך הוא הורשע בקבלת דבר במרמה, זיוף ושימוש במסמך מזויף. הוא נידון לארבע שנות מאסר בפועל, ונקבע כי ישלם לחברות שהונה כ-6 מיליון דולר. ערעור שהגיש בנושא נדחה על-ידי בית המשפט העליון.
עו"ד אביעד בללתי מסר בתגובה: "ייצגנו את מר אלי רייפמן במסגרת הסדר נושים. מעולם לא ייצגנו את חברת אלטראגו ולא את הגברת אלטר".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.