הבורסה בת"א | סיקור שוטף

בורסת תל אביב ננעלה בעליות חדות; מדדי הבנקים ונפט וגז עלו בכ-3%

מדד ת"א 35 עלה ב-2.1% • ממשל טראמפ פרסם בסוף השבוע מסרים סותרים בנוגע להטלת מכסים על מכשירים אלקטרוניים • השקל ממשיך להתחזק הבוקר • אובדן האמון בכלכלה האמריקאית: תשואות האג"ח מזנקות, הדולר צולל, והזהב בשיא • לאחר ירידות חדות, אנליסטים בוול סטריט מזהים מניות שמהוות הזדמנות מבטיחה, אחת מהן ישראלית שתזנק ב-30% • המסחר בבורסה יינעל במשך השבוע ב-14:30

הבורסה בתל אביב / צילום: איל יצהר
הבורסה בתל אביב / צילום: איל יצהר

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

14:28

האופטימיות שפשטה בשווקים בעולם משעות הבוקר גרמה היום לפתיחה מעודדת של שבוע המסחר המקוצר בת"א. מניות הטכנולוגיה העולמיות עלו ביום שני לאחר שממשל טראמפ העניק הקלה מכסית חשובה - גם אם זמנית - ליצרני אלקטרוניקה ושבבים שנפגעו מהמתחים המסחריים. אפל ואנבידיה, הנהנות המיידיות מההקלה עלו במסחר המוקדם בוול סטריט ב-4%, המדדים המרכזיים באסיה, באירופה ובוול סטריט עלו בשיעורים חדים יחסית ודחפו את המניות המקומיות.

וכך, מדד ת"א 35 עלה היום ב-2.17% ומדד ת"א 90 עלה ב-2.6%. בין המדדים בלטו מדדי הבנקים והפיננסים שעלו ב-2.8% ו-3.2% בהתאמה.

עוד בלט מדד נפט וגז שעלה ב-3% בהובלת מניית אנרג'יאן שזינקה ב-5.6% לאחר שהאחרונה, שעוסקת בחיפושי נפט וגז ברחבי העולם ושולטת במאגרי "תנין" וכריש" זינקה ב-5% לאחר שהיום, פורסם על עסקת ענק לפיה תחנת הכוח "קסם", חתמה היום (ב') על הסכמי אספקת גז ממאגרי הגז של אנרג'יאן, בשווי צפוי של 2 מיליארד דולר למשך 17 שנה. מבטח שמיר שמקימה את תחנת הכוח קסם ליד ראש העין עלתה ב-3%.

13:40

אל על דיווחה הבוקר שקיבלה ממדינת ישראל את האישור לחזור ולחלק דיבידנדים למשקיעים החל משנת 2025, כלומר שנה אחת מוקדם יותר מההסכמים עליהם היא חתומה בעקבות משבר הקורונה.

עם זאת, אל על לא תוכל לחלק דיבידנדים על רווחי שנות השיא של 2024-2023. כזכור, בשנת 2024 על רקע שליטתה בשמים בעקבות מלחמת חרבות ברזל, ובעיקר בקווים הרווחיים לארה"ב (90.7%), אל על רשמה רווחי שיא של יותר מחצי מיליארד דולר (545 מיליון דולר), זינוק של כמעט פי חמישה ביחס לשנה שלפניה, על הכנסות שיא של 3.4 מיליארד דולר, זינוק של 37% ביחס לשנת השיא הקודם, 2023.

12:23

העליות בת"א הולכות ומתגברות - מדד ת"א 35 עולה ב-1.8% ומדד ת"א 90 ב-2.2%, הבנקים עולים ב-2.4%, מדד הפיננסים עולה ב-2.6%.

שמן נדל"ן השלימה בהצלחה את השלב המוסדי בגיוס אג"ח להמרה. במסגרת השלב המוסדי זכתה החברה לביקושים בהיקף כולל של כ-141 מיליון שקל, ומתוכם בחרה החברה לגייס כ-91 מיליון שקל.

סדרת האג"ח 1 הינה כאמור סדרת אג"ח להמרה, היא שקלית (אינה צמודה למדד) ונושאת ריבית של 4.5%. מח"מ הסדרה הינו 3 שנים, כאשר תשלום הקרן (100%) יהיה ביום 31.5.2028. תנאי ההמרה הינם מיום ההנפקה ועד ליום 30.11.2026 מחיר מימוש של 18 שקל למניה, ומיום 1.12.2026 ועד ליום21.05.2028 במחיר מימוש של 19.5 שקל למניה. את ההנפקה הובילה חברת החיתום האנטר קפיטל ולצידה ברק קפיטל

11:21

האופטימיות בת"א לא נעצרת והעליות אף הולכות ומתגברות - מדד ת"א 35 עולה ב-1.8% ומדד ת"א 90 ב-2.2%, הבנקים עולים ב-2.4%.

אנרג'יאן עולה בכ-4% ומובילה את מדד נפט וגז שעולה ב-2.4%, וזאת לאחר שפורסם הבוקר שתחנת הכוח "קסם", שתוקם בסמוך לצומת קסם על אדמות של קיבוץ גבעת השלושה, חתמה היום (ב') על הסכמי אספקת גז ממאגרי הגז של אנרג'יאן, ובראשם "כריש-תנין", בשווי צפוי של 2 מיליארד דולר למשך 17 שנה, ועם שותפות "תמר" בשווי 800-700 מיליון שקל עד 2035. תחנת קסם צפויה להתחיל את פעילותה החל משנת 2029.

10:27

עם רוח גבית מהבורסות באסיה, אירופה וארה"ב, המסחר בת"א מתנהל הבוקר בעליות די חדות - מדד ת"א 35 עולה ב-1.3% ומדד ת"א 90 ב-1%. הבנקים עולים ב-2%. בולטות במדד ת"א 125 המניות הדואליות קמטק ואיי.סי.אל .

באירופה המדדים עולים בכ-1.8% ובוול סטריט החוזים העתידיים בכ-1% בהובלת מניות הטכנולוגיה, נאסד"ק עולה ב-1.5%.

בשוק המט"ח השקל ממשיך להתחזק הבוקר ונסחר ב-3.68 שקלים לדולר אחד, עלייה של 0.6% וזאת בהתאם למגמה העולמית. השקל מתחזק גם מול האירו, 4.19 שקלים לאירו.

תשואות גבוהות בארה"ב אמורות לחזק את הדולר מול סל המטבעות. זה ממש לא מה שקרה. הוא נחלש ב-2.8% השבוע, וירד ב-7.7% מתחילת השנה. הבוקר מדד הדולר מוסיף להיחלש מול סל המטבעות ב-0.5% ועומד על 99.6 נקודות.

הדולר, שבדרך כלל נחשב לנכס מפלט בטוח בזמני לחץ בשווקים, נחלש - והירידה המתמשכת שלו מתחילת השנה מצביעה על בעיה עמוקה יותר בכל הנוגע לנכסים אמריקאיים. ביום שישי, ירד מדד הדולר אל מתחת ל-100 והשלים ירידה של 9% מתחילת השנה על רקע המשך התנודתיות בשווקים הפיננסיים בארה"ב שנגרמת מהמתחים סביב המכסים.

ישראמקו יהש מדווחת כי השותפים בפרויקט תמר חתמו על הסכם למכירת גז טבעי לתחנת הכוח קסם. על-פי ההסכם, יספקו שותפי תמר לתחנת קסם כמויות גז יומיות בהיקף שנתי מצטבר מקסימלי של כ-0.8 BCM, החל ממועד תחילת האספקה המסחרית, הצפוי בשנת 2029, ולמשך 5 שנים או עד ליום 1 בינואר 2035 (המאוחר מביניהם). מחיר הגז הקבוע בהסכם יוצמד בהתאם למנגנון הצמדה המשקלל תעריפים במשק החשמל, ובכפוף למחיר מינימום.

כניסתו לתוקף של ההסכם כפופה להתקיימותם של מספר תנאים מתלים.

להערכת ישראמקו, היקף ההכנסות הכולל שינבע מההסכם (100% שותפי תמר) עשוי להסתכם בכ- 700-800 מיליון דולר, וזאת, בין היתר, בהתבסס על הערכות השותפות לגבי כמויות הגז שיירכשו ע"י תחנת קסם בתקופת ההסכם.

10:02

המסחר בתל אביב נפתח הבוקר בעליות שערים - מדד ת"א 35 עולה ב-1.3% ומדד ת"א 90 ב-1%. הבנקים עולים ב-2%.

08:07

1. שוק המניות

המסחר בת"א צפוי להיפתח הבוקר בעליות בעקבות העליות בשישי בוול סטריט והעליות הבוקר באסיה ובחוזים העתידיים בארה"ב. בנוסף, כמה מהמניות הדואליות יהנו הבוקר מהעליות שלהן בשישי בוול סטריט, ובעיקר מניות איי.סי.אל , קנון , אלביט מערכות וקמטק , אולם חלק לפחות מהעליות הללו יקוזזו בעקבות התחזקות השקל מול הדולר בשישי.

אך למרות זאת אפשר לצפות לשבוע תנודתי נוסף בעולם ולכן אצלנו. סדרת מסרים סותרים מממשל טראמפ במהלך סוף השבוע בנוגע להטלת מכסים על סמארטפונים, מחשבים ניידים ואלקטרוניקה אחרת מגבירה את חוסר הוודאות סביב מדיניות הסחר של ארצות הברית. (ראה הרחבה בהמשך).

אצלנו, את שבוע המסחר האחרון סיימה הבורסה המקומית בדישדוש, והושפעה כמעט לגמרי מהתנודתיות בוול סטריט, למרות שכאן הסערה הורגשה במידה פחותה. בסיכום שבועי למעט שניים, כל המדדים כולל המדדים הענפיים נצבעו באדום. ת"א 35 ירד השבוע ב1.3% ות"א 90 ב-0.3%. הבנקים השילו 2% ומדד הביומד 7%, מדד הנפט והגז נחלש השבוע בכ-4% ומדד הביטוח השיל כ-3.5% מערכו. מדד רשתות שיווק עלה השבוע בכ-2.5% ומדד הבניה עלה השבוע ב-1.3%.

במבט רחב יותר זה נראה יותר טוב - מתחילת השנה מדד ת"א 35 עלה בכמעט 2%, בעוד שמדד S&P500 ירד באותה תקופה בכ־7%.

השבוע חוגגים בישראל את חג פסח. בעקבות זאת, שבוע מסחר המקומי יערך במתכונת מקוצרת, והמסחר יינעל ב-14:35.

ראיון | "הטעות הכי גדולה היא להתלהב מעליות בזמן משבר. זה דווקא הזמן לצמצם החזקות"

באסיה כאמור נפתח שבוע המסחר בעליות בעיקר אצל מניות הטכנולוגיה שנסחרות במדד הנג סנג שמזנק ב-2.7%. בולטות שם מניות לנובו, עלבאבא וביידו. טוקיו עולה ב-1.6% בהובלת מניות של חברות הקשורות לסמארטפונים ולשבבים: Murata Manufacturing, המספקת רכיבים לאייפונים, יצרנית הרכיבים האלקטרוניים TDK, יצרנית ציוד לבדיקת שבבים Advantest. שנגחאי עולה ב-0.8% ובורסת דרום קוריאה עולה ב-1%.

החוזים עתידיים בוול סטריט עולים אף הם - נאסד"ק ב-1.3%, S&P 500 ב-0.8% ודאו ג'ונס ב-0.4%.

השבוע בוול סטריט היה אחד השבועות הסוערים בתולדות שוק המניות האמריקאי. הנשיא טראמפ טילטל את השוק עם הכרזה על מדיניות מכסים אגרסיבית שהציתה מלחמת סחר עולמית, בזמן שבוול סטריט נפתחה עונת הדוחות לרבעון הראשון של 2025. התנודתיות העזה בשוק הובילה את מדד הפחד VIX לרמות שלא נראו מאז תחילת מגפת הקורונה בשנת 2020.

למרות זאת, הביצועים השבועיים של מדדי S&P 500 ודאו ג'ונס היו הטובים ביותר שלהם מאז 2023, ועבור מדד נאסד"ק זה השבוע הכי טוב מאז 2022 - בסיכום שבועי S&P 500 עלה ב-5.7%, מדד הדאו עלה ב-5%, בזמן שמדד נאסד"ק זינק ב-7.3% ועדיין, מתחילת 2025 ירד S&P 500 ב-8.8%, הדאו ירד ב-5.5% ונאסד"ק צנח ב-13.4%.

כזכור, טראמפ הטיל בתחילת החודש מכסים של 145% על מוצרים מסין, צעד שעמד להשפיע על חברות טכנולוגיה כמו אפל, שמייצרת את מכשירי האייפון שלה ואת רוב מוצריה האחרים בסין. סין, הגיבה עם מכסים של 84% על סחורות אמריקאיות. המלחמה החריפה אף יותר בהשוואה למדיניות האמריקאית מול שאר העולם, כשבלילה שבין רביעי לחמישי הנשיא טראמפ הוריד את המכסים על חלק ממדינות העולם ל-10% והודיע על הקפאה של 90 ימים בהחלתם.

משקיעי טכנולוגיה חגגו לרגע כאשר הודעה שפורסמה מאוחר ביום שישי על ידי רשות המכס והגנת הגבולות של ארה״ב ציינה שמחשבים, טאבלטים, שעוני אפל, מסכי מחשב, ציוד למוליכים למחצה ואלקטרוניקה אחרת פטורים ממכסים רבים על מוצרים סיניים.

אך כשנשאל על כך מאוחר יותר בשבת, אמר הנשיא טראמפ לעיתונאים שהוא יפרט על כך ביום שני, והוסיף: "נהיה מאוד ספציפיים". אחר כך כתב "לא הוכרז שום פטור ממכס ביום שישי," בפלטפורמת Truth Social והוסיף כי המוצרים הללו ייכללו בקבוצת מכסים נפרדת יחד עם המוליכים למחצה.

בכירים בממשל, כולל מזכיר המסחר הווארד לוטניק, אמרו כי המוצרים הטכנולוגיים שזכו לפטור ממכסים מסוימים, יעמדו בפני היטלים נפרדים בעוד חודש או חודשיים כחלק מחקירת סחר בנושא מוליכים למחצה. יועץ הסחר של הבית הלבן, פיטר נבארו, הצהיר ביום ראשון כי המדיניות הרשמית היא "אין פטורים, אין יוצאים מן הכלל".

אתמול פורסם בבלומברג שממשלת סין הודיעה כי החלטת ארה"ב לפטור מוצרי אלקטרוניקה צרכנית מסוימים מהמכסים ההדדיים, כפי שהם מכונים, היא צעד קטן בכיוון של תיקון עוולותיה - וקראה לוושינגטון לעשות יותר כדי לבטל את ההיטלים באופן מלא. "זהו צעד קטן מצד ארה"ב לתיקון הצעד השגוי של הטלת מכסים חד-צדדיים במסגרת 'הדדיות'," נמסר בהצהרה שפרסם משרד המסחר הסיני.

אפל הצליחה להתחמק - לפחות לעת עתה - מהמשבר הגדול ביותר שלה מאז תקופת המגפה. "ללא הפטור היא הייתה מגיעה למשבר", כתבו בבלומברג. "מכסי מגזר" נמוכים יותר על מוצרים אלקטרוניקה הם הקלה משמעותית עבור אפל ותעשיית האלקטרוניקה הצרכנית כולה, שעדיין תלויה במידה רבה בייצור בסין. "המכסים עלולים היו לגרום לעלייה מהותית בעלויות הייצור", כתב ביום שבת אנליסט חברת Evercore ISI, אמית דריאנאני. הוא צופה שמניית אפל תזנק היום לאחר ירידה של 11% החודש.

עונת הדוחות לרבעון הראשון נמשכת, כשמשקיעים יצפו להבין יותר על השפעות מדיניות המכסים על תחזיות החברות. בין אלו שיפרסמו דוחות בשבוע הבא: הבנקים גולדמן זאקס , בנק אוף אמריקה , מורגן סטנלי וסיטיגרופ , חברות השבבים ASML ו־TSMC , חברת התרופות ומוצרי הצריכה ג'ונסון אנד ג'ונסון וחברת הסטרימינג נטפליקס שתפרסם את הדוח הרבעוני בחמישי לאחר נעילת המסחר.

סילביה יבלונסקי מנכ"לית ומנהלת השקעות ראשית בחברת ההשקעות האמריקאית Defiance טוענת ש"אי-הוודאות תשלוט גם בעונת הדוחות. החברות צפויות להביע אי-ודאות באשר לתחזיות להמשך, וזאת על רקע ההשלכות של מדיניות הממשל על המגזר העסקי".

בשישי, בשל יום שישי הטוב (Good Friday) שלפני חג הפסחא, לא יערך מסחר בוול סטריט.

2. שוק האג"ח

בבורסה בתל אביב, מדדי איגרות החוב הבולטים הגיבו בחיוב להודעת טראמפ מרביעי, כשגם מדדי תל גוב של האג"ח הממשלתיות וגם מדדי תל בונד של האג"ח הקונצרניות נסחרו במגמה חיובית.

בארה"ב, הסערה בשוק האג"ח האמריקאי עלתה על זו שהתחוללה בשוק המניות, ובניגוד לבעבר, בעוד מדדי המניות יורדים, גם מחירי האג"ח ירדו והמשקיעים שלחו מסר ברור לבית הלבן מסר ברור: אי אפשר עוד לקחת כמובן מאליו את האמון באג"ח הממשלתיות של ארה"ב. הדעה בשוק שמה שגרם לטראמפ לדחות רבים מהמכסים ל-90 יום היא העלייה בתשואות האג"ח. ארה"ב זקוקה לגייס חוב כדי לממן את הגרעון הענק שלה בתקציב. מסוכן לזעזע את משקיעי האג"ח.

תשואת האג"ח ל-10 שנים זינקה מ־4.20% ל־4.43% תוך ארבעה ימים - הקפיצה הכי מהירה מאז 2008. התשואה ל-30 שנה רשמה את הזינוק החד ביותר בשלושה ימים מאז 1982, עידן הנשיא רונלד רייגן.

לזינוק בתשואות האג"ח האמריקאיות יש מספר סיבות שחברו יחד - המתחים הגוברים במלחמת הסחר ערערו את אמון וביטחון המשקיעים, וגרם לבריחה מאג"ח אמריקאיות שעד לא מזמן נחשבו ל"נכס חסר סיכון". ירידה בביקוש של משקיעים זרים לאג"ח,
המשקיעים הזרים מחזיקים ביותר מ-8 טריליון דולר באג"ח אמריקאיות, סין ויפן הן שתי המדינות שמחזיקות הכי הרבה אג"ח אמריקאיות.

אל זה צריך להוסיף גם את הירידה החדה בשער הדולר מול המטבעות בעולם, הדולר רשם את השבוע הגרוע ביותר שלו מאז 2022 - ירידה של מעל 8% מתחילת השנה, וכאשר הדולר נחלש, השקעה באג"ח אמריקאיות נהיית פחות משתלמת עבור משקיעים זרים, את חשש לאינפלציה וחולשה כלכלית, הציפיות לאינפלציה של הציבור זינקו לשיא של 40 שנה, ובמקביל נרשמה ירידה חדה באמון הצרכנים, השילוב הזה הגביר את הפחד מהאטה כלכלית או מיתון - ולכן המשקיעים דורשים פרמיית סיכון גבוהה יותר,

סיבה נוספת לזינוק בתשואות היא פירוק עסקאות ממונפות מסוג "basis trade" - עסקאות שמנסות להרוויח מהפרשי תמחור בין חוזים עתידיים לאג"ח ממשלתיות.

3. שוקי הסחורות והמטבעות

השקל נחלש בשבוע החולף ביחס לדולר ולאירו, ושער הדולר אף חצה לראשונה זה 8 חודשים את רף 3.8 שקלים. בשישי חלה תפנית, והשקל הצטרף ליתר המטבעות והתחזק במעל 1%, 3.71 שקלים. הבוקר מוסיף השקל ומתחזק ב-0.3% ל-3.7 שקלים לדולר ול-4.2 שקלים לאירו.

תשואות גבוהות בארה"ב אמורות לחזק את הדולר מול סל המטבעות. כאמור, זה ממש לא מה שקרה. הוא נחלש ב-2.8% השבוע, וירד ב-7.7% מתחילת השנה. הבוקר מדד הדולר מוסיף להיחלש מול סל המטבעות ב-0.5% ועומד על 99.6 נקודות.

הדולר, שבדרך כלל נחשב לנכס מפלט בטוח בזמני לחץ בשווקים, נחלש - והירידה המתמשכת שלו מתחילת השנה מצביעה על בעיה עמוקה יותר בכל הנוגע לנכסים אמריקאיים. ביום שישי, ירד מדד הדולר אל מתחת ל-100 והשלים ירידה של 9% מתחילת השנה על רקע המשך התנודתיות בשווקים הפיננסיים בארה"ב שנגרמת מהמתחים סביב המכסים.

במצב שבו הנכס העולמי העיקרי שעד כה נחשב ל"ללא סיכון" (אג"ח אמריקאיות) כבר לא נתפס כך - פנו המשקיעים לזהב. מחיר הזהב זינק ביום שישי לשיא חדש של יותר מ-3,200 דולר לאונקיה, מה שחיזק את מעמדו כנכס מפלט בעתות משבר. המחירים זינקו ביום שישי בשיעור של עד 2.1% לרמה של 3,244.15 דולר לאונקיה - מעבר לשיא הקודם שנרשם רק יום קודם לכן, ביום חמישי.

"עלייתו החדה של הזהב לשיא חדש שידרה מסר שמשהו אינו כשורה," אמר אולה הנסן, ראש תחום אסטרטגיית סחורות בבנק סאקסו. "העוצמה המתמשכת שלו מרמזת כי למרות ההשהיה בהטלת המכסים, החששות העמוקים נותרו בעינם - מתחים גאו-פוליטיים וכלכליים, חוב ממשלתי הולך ותופח, והמשך הביקושים מצד בנקים מרכזיים".

כמו אפיקים אחרים, גם הביטקוין נסחר בתנודתיות רבה בימים האחרונים. מתחילת השנה הוא איבד כ־12.5% למחיר של פחות מ־82 אלף דולר. בראיון ל־CNBC, העריך השבוע יזם הקריפטו האמריקאי, צ'רלס הוסקינסון, שעוד השנה הביטקוין יכול להגיע ל־250 אלף דולר. להערכתו, ענקיות טכנולוגיה כמו מיקרוסופט ואפל ייכנסו לתעשיית מטבעות הקריפטו. לדבריו, השווקים יתייצבו, המשקיעים יתרגלו ל"נורמלי החדש" והפד יפחית את הריבית - והתוצאה תהיה הרבה כסף זמין שיזרום לקריפטו.

4. מאקרו

בנק ישראל הותיר השבוע כצפוי את הריבית במשק ללא שינוי (4.5%) והוריד את שיעור הצמיחה הצפוי השנה מ־4% ל־3.5%. מחר יתפרסם מדד המחירים לצרכן לחודש מרץ. בהחלטת הריבית השבוע, בנק ישראל העריך שמדד המחירים השנה יעלה בשיעור של 2.6%.

הציפייה המרכזית בשוק היא להמשך מגמת ההתמתנות של האינפלציה. הכלכלנים חלוקים בשאלה עד כמה תיחלש רמת המחירים מהקצב הנוכחי (3.4%). התחזיות בשוק נעות כעת בין 3.1% ל-3.3% במדד הקרוב. מודי שפריר, אסטרטג ראשי לשווקים פיננסיים בבנק הפועלים, מציין כי מספר רכיבים עונתיים תומכים בעלייה במדד: "סעיף הדיור צפוי לתרום כ-0.2% לעלייה, בעקבות התייקרות של 0.7% במחירי השכירות; סעיף ההלבשה וההנעלה צפוי לזנק בכ-3.5%".

לדבריו, הפתעה אפשרית טמונה דווקא בסעיף "חינוך, תרבות ובידור", שעשוי לעלות ב-1.3%, כמעט כפול מהעלייה העונתית הממוצעת, זאת בשל עליית מחירי החופשות, המסיבות והאירועים. "כמו כן, רכיב החינוך יושפע גם מביטול סבסוד מעונות היום לאברכים" הוסיף שפריר.

בין נתוני המאקרו שיתפרסמו בשבוע הבא בעולם: שיעור האבטלה ומדד המחירים לצרכן בבריטניה; מדד המחירים לצרכן, הייצור התעשייתי והסנטימנט הכלכלי בגוש האירו; והמכירות הקמעונאיות בארה"ב שיתפרסמו ברביעי - מדד חשוב לניטור הוצאות הצרכנים. הדוח צפוי להראות עלייה של 1.4% במכירות - עלייה חדה לעומת עלייה של 0.2% בלבד שנרשמה בחודש הקודם. כאשר מנכים מהנתונים את רכישות הרכב והדלק, שהן תנודתיות במיוחד, ההערכה היא שמכירות הקמעונאיות עלו ב-0.4%.

"הוצאות גדולות במרץ ובאפריל עשויות לזנק כאשר צרכנים מקדימים רכישות כאלה לפני שהמכסים ינשכו באופן משמעותי," כתב צוות הכלכלנים של וולס פארגו בראשות ג'יי ברייסון בהודעה ללקוחות ביום שישי. "אולם לאחר מכן, סביר להניח שנראה ביצוע חלש של הוצאות הצרכנים במחצית השנייה של השנה".

5. תחזית

הכאוס סביב סוגיית המכסים ממשיך לזעזע את שוקי המניות העולמיים, כאשר חששות מעלויות גבוהות יותר ודאגות מהאטה כלכלית אפשרית שוחקים את תחושת הביטחון של המשקיעים.

עם זאת, הירידות שחלו במניות מסוימות בעקבות האתגרים הללו פתחו הזדמנויות לרכוש מניות אטרקטיביות במחירים מפתים. אנליסטים בכירים בוול סטריט מזהים מניות שיכולות לנווט דרך הרוח הנגדית בטווח הקצר ולהניב תשואות חזקות בטווח הארוך.

להלן שלוש מניות שמומלצות על ידי אנליסטים מדורגים גבוה בפלטפורמת TipRanks , שמדרגת אנליסטים לפי ביצועיהם בעבר:

1. אפירם ( Affirm Holdings)

פלטפורמת "קנה עכשיו, שלם אחר כך" (BNPL), שסיימה את 2024 עם 21 מיליון לקוחות פעילים ו-337 אלף סוחרים פעילים.

האנליסט משה אורנבוך מ-TD Cowen העניק למניית אפירם דירוג "קנייה" ויעד מחיר של 50 דולר, המשקף מכפיל של כ-23 על רווח למניה בשנת 2026 ועלייה של 20% ממחיר המניה הנוכחי, 40 דולר.

לדבריו, אפירם היא מהשחקניות הבולטות בתחום ה-BNPL בארה"ב, עם פתרונות מתקדמים לנקודת מכירה וגישות פרו-צרכניות מובהקות. החברה נהנית משותפויות אסטרטגיות עם ענקיות כמו אמזון ושופיפיי , ויש לה תוכנית מימון חזקה שמאפשרת לה תנאים מועדפים בשווקים הפיננסיים.

2. טי.ג'יי.אקס (TJX Companies)

טי.ג'יי.אקס קמעונאית מוזלת בינלאומית שמפעילה יותר מ-5,000 חנויות ברחבי העולם, כולל TJ Maxx ,Marshalls ,HomeGoods, ו-Sierra.

האנליסט קורי טרלו מג'פריס חידש לאחרונה את המלצתו החיובית על המניה עם יעד מחיר של 150 דולר, 18% מעל מחירה הנוכחי. לדבריו, טי.ג'יי.אקס נמצאת בעמדה הטובה ביותר להרוויח מעודפי מלאי בשוק, בזכות צוות קניינים עצום של יותר מ-1,300 אנשים, שעובדים עם כ-21 אלף ספקים ב-100 מדינות. הוא גם מציין מגמות חיוביות בהתרחבות החברה לתחום מוצרי הבית ובשווקים בינלאומיים, כמו גם פוטנציאל להשתלטות על נתח שוק נוסף מהקמעונאים המסורתיים.

3. סייברארק (CyberArk Software)

סייברארק היא חברת סייבר ישראלית המתמחה בפתרונות אבטחת זהויות. היא צפויה לפרסם את תוצאות הרבעון הראשון ב-13 במאי.

האנליסט שאול אייל מ-TD Cowen חידש את דירוג ה"קנייה" שלו עם יעד מחיר של 450 דולר, כ-30% מעל מחירה הנוכחי, תוך שהוא מציין ביקושים חזקים לשירותי החברה. סייברארק ממשיכה להתרחב מעבר לליבת הפעילות שלה בתחום ניהול הגישה המועדפת (PAM) - כולל רכישות אסטרטגיות של חברות כמו Zilla (ממשל זהויות) ו- Venafi (זהויות מכונה).

אייל מציין שגם מול התמודדויות מקרו-כלכליות גלובליות, סייברארק לא חווה ירידה בקצב ההזמנות. הוא צופה כי החברה עשויה לעדכן את תחזית ההכנסות השנתית שלה כלפי מעלה במהלך השנה. הוא גם רואה פוטנציאל עצום לחברה בשוק ה-AI ה"אג'נטי" (Agentic AI).