בכל שנה לקראת פסח, בקבוקי קוקה-קולה ברחבי העולם עוברים שינוי קטן אך משמעותי - הפקק האדום המסורתי מוחלף בצהוב, וההרכב הכימי חוזר לשורשים: בלי תירס ועם סוכר קנים עתיר פרוקטוז.
המוצר, שנולד כפתרון עבור יהודים שומרי כשרות, הפך בשנים האחרונות ללהיט בקרב לקוחות שאינם יהודים - מאניני טעם ועד חובבי נוסטלגיה שמחפשים את הקולה "עם הטעם האמיתי".
אז מה עומד מאחורי הטרנד הזה, ואיך דווקא חג דתי הפך לרגע שיא בלוח השנה של אוהבי הגזוז והיפסטרים שטוענים שהם שמים לב להבדל בטעם?
הגרסה הכשרה לפסח, שמחזירה את ההרכב הנוסטלגי של המשקה, הפכה לשם דבר בקרב חובבי המשקה "הלא יהודים". הקולה עם הפקק הצהוב הפכה ויראלית, והבשורה הופצה ברשתות החברתיות. לקוחות רבים ברחבי ארה"ב רוכשים בקבוקים לכל השנה. "עכשיו זה הזמן להצטייד בקוקה-קולה", אמר חובב קולה עם סוכר קנים ברשת טיקטוק.
● המתחרים, המחירים ואת מי הם מכנים "עולם תחתון": רמי לוי ויפית אטיאס בראיון חג
● אימון בעשרה שקלים: המהפכה שמשנה את שוק הכושר הישראלי
גם שפים באמריקה וחובבי אוכל אניני טעם החליטו להצטייד בגרסה הכשרה לפסח. אולם אנשי מקצוע מזהירים כי צריכת המשקה עם סוכר הקנים עלולה לגרום לבעיות בריאותיות.
האם כל ההייפ הזה מתרגם לעלייה במכירות? קוקה-קולה עצמה לא סיפקה מידע רשמי על עלייה במכירות של הגרסה הכשרה לפסח, ולא הגיבה לשאלות לגבי הבדלים בטעם בין הגרסאות. עם זאת, נראה כי הביקוש אכן עולה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.