ענקית הסטרימינג נטפליקס ממשיכה להראות איך משתקמים ביעילות: אמש (ה') היא פרסמה דוחות כספיים מעולים, עקפה את התחזיות והציגה צמיחה דו־ספרתית של 13% בהכנסות. לצד זאת, החברה הציגה רווחיות איכותית - גם רווחיות טובה וגם תחזית קדימה של 15% בהכנסות. בנוסף, נטפליקס אמרה כי היא ממשיכה לחזות הכנסות לשנת 2025 בטווח שבין 43.5 מיליארד דולר ל־44.5 מיליארד דולר. זה מגיע לאחר עליית המחירים בכמה דולרים שנטפליקס הובילה במספר מדינות בחודש ינואר (אשר עתידה להגיע למדינות נוספות בהמשך).
● "לא מתקבל על הדעת": המנכ"ל התאכזב מהדוח, והענקית הזו צוללת ב־20%
● ביל אקמן חשף פוזיציה - והמניה החבוטה קפצה ביותר מ־50% ביום
גרג פיטרס, מנכ"ל משותף של נטפליקס, אמר בשיחת הרווחים: "בהתבסס על מה שאנחנו רואים בעצם הפעלת העסק כרגע, אין שום דבר משמעותי באמת לציין". הוא הוסיף כי "אנחנו מתנחמים בכך שהבידור מבחינה היסטורית די גמיש בזמנים כלכליים קשים יותר. לא ראינו שום השפעות משמעותיות בתקופות הקשות האלה".
במסחר המאוחר, מניית נטפליקס עלתה בכמה אחוזים בודדים, מה שמראה שוול סטריט תומכת במה שהיא רואה.
להלן 4 הערות על דוחות נטפליקס מאמש.
1הפסקת פרסום מספר המנויים
בדוחות הקודמים, נטפליקס דיווחה על כך שחצתה את רף ה־300 מיליון מנויים בפלטפורמה. אך ברבעונים האחרונים, נטפליקס התריעה כי תפסיק לדווח על מספר המנויים שיש לה בכל רבעון - בטענה כי יש נתונים שמייצגים בצורה טובה יותר את הפעילות העסקית של החברה, כמו תזרים מזומנים חופשי או נתוני רווחיות. זה, כמובן, מגיע לאחר פעילות מאומצת של כמה רבעונים כדי לפתור את בעיית שיתוף הסיסמאות, מה שאפשר ברבעון הקודם לדווח על תוספת של כמעט 20 מיליון מנויים - הרבה יותר ממה שציפו בוול סטריט.
אלי גולדברג, אנליסט בבית ההשקעות אופנהיימר, מסביר לגלובס כי הסיבה לכך ברורה - קצב הצמיחה הוא הרבה יותר נמוך. "צפי הקונצזוס היום הוא תוספת של 4 מיליון מנויים. לצורך ההשוואה, ברבעון הקודם עמדנו על מספר דו־ספרתי, אז הפתיעו ממש. הם רוצים לטשטש את הבגרות של החברה, שתוספת המנויים לא יכולה להיות באותה היקף כמו בעבר, ולכן רוצים לשים דגש יותר על הרווחיות ועל נתונים אחרים".
2הדגש ל־2025: הפרסום
בדוח, נטפליקס כתבה כי היא נשענת על פרסום, כשהיא מבקשת לרכך את האטת צמיחת המנויים, ואמרה כי "מוקד מרכזי לשנת 2025 - שיפור היכולות שלנו עבור המפרסמים". מבחינת מספר המנויים, נטפליקס אומנם לא מפרסמת את המספר, אבל בחברה אמרו כי בזכות מסלול הפרסומות ובצל עליית המחירים, הם בעיקר הופתעו לטובה מבחינת מספר המנויים. העובדה שלאחר עליית המחירים עדיין הצליחו לעקוף את הקונצנזוס, מראה כי בנטפליקס העריכו שיעורים נטישה גבוהים יותר. זה מצביע על כוח תמחור מאוד גבוה שיש לחברה.
אבל בכל מה שקשור למסלול מבוסס פרסומות של נטפליקס, מדובר בקטליזטור משמעותי לנטפליקס, כך מסבירים האנליסטים, ומציינים כי יש ביקוש חזק למסלול הזה. אבל המטרה של נטפליקס בשנה הנוכחית היא להתאים את התשתיות - יש פה אמון שצריך לבנות בין המפרסמים לצופים. ולא רק תשתית עבור המפרסמים, אלא גם להשיק את מסלול הפרסומות בעוד מדינות - כמו ישראל.
3התחרות על התוכן: יותר שידורים חיים
התחרות על התוכן ממשיכה להיות קשה, ככל שענקיות הסטרימינג נאבקות על התכנים הטובים ביותר. יתרה מכך, ענקיות הסטרימינג מתחרות על תכנים בשידור חי, וזה מגיע בשני רבדים לצרכנים: ראשית, ככל שיש לך תוכן חי שהוא בלעדי באותו השירות, חייבים לעשות מנוי כדי לצרוך אותו. החברות מבינות את זה ופועלות בהתאם.
שנית, נטפליקס מבינה את זה - ככל שיש לה יותר שידור חי, היא יכולה לשלב פרסומות בצורה טובה ביותר. ולכן, כדי שהחברה תוכן לפרסם, היא חייבת להשתמש באירועים חיים שהמפרסמים אוהבים במיוחד ומוכנים לשלם אף יותר כדי להשתלב בהם. צריך לומר כי פה בישראל השוק רווי במיוחד, ולכן כניסה של שחקן כזה לישראל יכולה להוות בעיה.
לפי ה"וול סטריט ג'ורנל", נטפליקס מכוונת לכמה יעדים פיננסיים משמעותיים - כמו הכפלת ההכנסות עד שנת 2030 והגעה להערכת שווי של טריליון דולר, וכיום החברה עומדת על 416 מיליארד דולר במונחי שווי שוק.
4מיתון? מעולה לנטפליקס
נטפליקס מספקת שירותים ולא מוצרים פיזיים, ולכן אין לה חשיפה משמעותית למכסים או למלחמת הסחר ולהשפעות מהותיות של מיתון.
לפי אופנהיימר, החשיפה המועטה לסיכון והעמידות היחסית לחששות ממיתון מציבות את נטפליקס באופן ייחודי לעומת חברות אחרות. לפי נתוני עבר שנאספו על־ידי אופנהיימר מתקופות מיתון, ישנה עלייה בזמן הממוצע שצופים הקדישו לטלוויזיה: במשבר של 2008, זמן המסך עלה ל־2.8 שעות ביום, לעומת 2.6 שעות בשנים שלפני. דוגמה נוספת היא תקופת המיתון באירופה ב־2012, אז זינק מספר המנויים פי שלושה ל־4.3 מיליון לעומת 1.3 מיליון בשנת 2011.
המשמעות היא שדווקא נתונים אלה יכולים להוות הזדמנות טובה לנטפליקס לעלייה בצפייה בזמן המסך. לפי גולדברג מאופנהיימר, "בתקופה של חששות למיתון, עצם זה שהם השאירו את תחזיות ההכנסות לשנה הנוכחית באותם המספרים, מראה על הביטחון של ההנהלה ועל חוסן עסקי חזק מאוד".
"המניה של נטפליקס החזיקה יפה את כל הירידות. היא לא ירדה באופן משמעותי כמו שאר ענקיות הטכנולוגיה, והיא מקבלת פרמיה על הייצוב שלה", מסביר גולדברג.
באופנהיימר מעריכים כי מחיר היעד למניית נטפליקס עומד על 1,150 דולר - מכפיל רווח של 29 לשנת 2026. "כבר היום, החברה מקבלת תמחור פרימיום לחברות אחרות, והיא בהמלצת Outperform", אומר גולדברג.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.