סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים
23:00
נעילה אדומה בוול סטריט, על רקע האיומים של טראמפ לפטר את יו"ר הפד ג'רום פאוול, ההסלמה במלחמת הסחר בין ארה"ב לסין, וכן היעדר ההתקדמות בעסקאות מסחר עם שותפותיה של ארה"ב. מדדי הנאסד"ק והדאו ג'ונס איבדו שניהם כ-2.5%, בעוד ה-S&P 500 השיל מערכו כ-2.4%.
נוסף על כך, הדולר נסחר מול המטבעות הזרים ברמתו הנמוכה מזה שלוש שנים, ותשואת האג"ח הממשלתיות לעשר שנים עלתה לרמה של כ-4.1%. בוול סטריט ג'ורנל ציינו כי לפי נתונים היסטוריים, הזמן היחיד במהלכו הדולר, ה-S&P 500 ומחיר האג"ח הממשלתיות האמריקאיות לעשר שנים היו נמוכים במקביל בתקופה זו של השנה, הוא ב-2008, אז פרץ משבר הסאב-פריים בארה"ב.
בפוסט שפרסם ברשת החברתית שלו, Truth Social, הנשיא טראמפ עלה למתקפה נוספת וחריפה יותר נגד יו"ר הפד ג'רום פאוול. טראמפ כינה את פאוול "לוזר גדול" והזהיר כי כלכלת ארה"ב עלולה להאט אם הריבית לא תרד באופן מיידי. טראמפ טען כי "אין אינפלציה ממשית" בארה"ב, וכי מחירי האנרגיה "ורוב הדברים האחרים", נמצאים בירידה. "כשהמחירים יורדים כל כך יפה מטה, כפי שצפיתי שיקרה, כמעט שלא יכולה להיות אינפלציה, אבל יכולה להיות האטה של הכלכלה, אלא אם מר מאוחר מדי, לוזר גדול, יפחית את רמת הריבית, עכשיו", כתב טראמפ.
בין ההתפתחויות המשמעותיות שנרשמו בגזרת מלחמת הסחר: משרד המסחר הסיני איים כי ינקוט באמצעי־נגד נחרצים נגד מדינות שישתפו פעולה עם ארה"ב; וענקית המשלוחים DHL הודיעה כי היא משהה משלוחים של חבילות שערכן מעל 800 דולר, בשל עיכובים הנגרמים ממדיניות המכסים החדשה.
ענקיות הטכנולוגיה הידועות כ"שבע המופלאות", אנבידיה , טסלה , אמזון , מטא , אלפאבית , מיקרוסופט ואפל , הובילו את הירידות. כך, אנבידיה משלימה ירידה של מעל 15% בשלושת ימי המסחר האחרונים. ככלל, החולשה בסקטור השבבים נמשכה משבוע שעבר, לאחר שאנבידיה דיווחה כי מגבלה חדשה של ממשל ארה"ב על יצוא שבבים לסין, צפויה לגרום לה לפגיעה בהיקף של 5.5 מיליארד דולר ברבעון. גם TSMC , ברודקום , ASML , סופר מיקרו קמפיוטר ו-AMD סיימו את המסחר בטריטוריה שלילית.
גם החולשה בסקטור ביטוח הבריאות נמשכה, עם ירידות במניית יונייטד הלת' , יוניברסל הלת' סרוויסס , הומנה וסי.וי.אס הלת' . ביום חמישי האחרון, מניית יונייטד הלת' התרסקה בכ-23%, ומחקה איתה בדרך למטה עשרות מיליארדי דולרים משווי השוק של החברה, לאחר שפרסמה דוחות רבעוניים מאכזבים. ענקית ביטוחי הבריאות, שנחשבת לאחת החברות החזקות בארה"ב, גררה איתה למטה באותו היום גם את מדד הדאו ג'ונס, ומניות ביטוח בריאות גדולות נוספות, ביניהן הומנה וסי.וי.אס הלת' . ב-CNBC אף דווח כי קרן הסל iShares US Healthcare Providers, העוקבת אחר מניות בתחום ביטוח הבריאות, נפלה באותו יום בכ-6.8%, ורשמה את היום הגרוע ביותר שלה מאז 2020.
22:30
בשעה זו, מדד הנאסד"ק יורד בכ-3.3%, ה-S&P 500 נסוג בכ-3% והדאו ג'ונס נופל גם הוא בכ-3%.
תשואת האג"ח הממשלתיות לעשר שנים מוסיפה לעלות. התשואה עולה כעת בכ-8 נקודות בסיס ועומדת על קרוב ל-4.1%.
21:30
הירידות החדות בוול סטריט נמשכות: הנאסד"ק נופל בכ-3.5%, ה-S&P 500 נסוג בכ-3.3% והדאו ג'ונס נחלש בכ-3.2%.
בשוק החוב האמריקאי, תשואת האג"ח הממשלתיות לעשר שנים עולה כעת בכ-7 נקודות בסיס ועומדת על קרוב ל-4.4%; מנגד, התשואה לשנתיים יורדת בכ-6 נקודות בסיס ועומדת על כ-3.74%.
ב-9 באפריל, אז השהה הנשיא טראמפ את תוכנית המכסים שלו ל-90 יום (למעט על סין), תשואת האג"ח הממשלתית לעשר שנים הגיעה לכ-4.5%; לפי הערכות, מכירת האג"ח המשמעותית היא בין הגורמים שהובילו את טראמפ להכריז על השהיית המכסים, והוא בעצמו התייחס לכך שסוחרי האג"ח "נהיו קצת מפוחדים".
20:50
הירידות החדות בוול סטריט מחריפות: הנאסד"ק נופל בכ-3.5%, ה-S&P 500 נסוג בכ-3.3% והדאו ג'ונס נחלש בכ-3.1%. גם מדד המניות הקטנות ראסל 200 נופל בקרוב ל-3%.
בוול סטריט ג'ורנל ציינו כי לפי נתונים היסטוריים, הזמן היחיד במהלכו הדולר, ה-S&P 500 ומחיר האג"ח הממשלתיות האמריקאיות לעשר שנים היו נמוכים במקביל בתקופה זו של השנה, הוא ב-2008, אז פרץ משבר הסאב-פריים בארה"ב.
ועדת המסחר הפדרלית הגישה היום תביעה נגד חברת התחבורה והמשלוחים אובר , בטענה להונאות בתהליכי הגבייה והביטולים, בהקשר לשירות המנויים של החברה. הוועדה טוענת כי החברה הפרה את החוק בכך שסיפקה מידע מטעה באשר לשירות המנויים שלה, Uber One, נכשלה לספק דרך פשוטה למשתמשים לבטל את המנוי שלהם, וגבתה מהם כספים ללא הסכמתם. המניה יורדת כעת בכ-4.5%.
20:20
מוקדם יותר, מחיר הביטקוין נע סביב 88 אלף דולר, ונסחר ברמתו הגבוה ביותר מזה כשלושה חודשים. ב-MarketWatch דווח כי אנליסט בוול סטריט אמר שמדובר ביום בעל הביצועים הטובים ביותר מאז ה-2 באפריל, אז טראמפ חשף את תוכנית המכסים שלו.
סטפן אינס, שותף בחברת הפיננסים SPI Asset Management, ציין כי "לרוב, נפילה בדולר מסמנת כאוס עבור הקריפטו. אבל הפעם? מחיר הביטקוין זינק במעל 2,000 דולר, עם המהלך הגדול ביותר שלו מאז 'יום השחרור'. הקורלציה בין הביטקוין לדולר? נשברה כמו זרד יבש".
עם זאת, מחיר הביטקוין עדיין רחוק משמעותית מהשיא שנרשם בסוף ינואר, אז הוא עמד על כ-109 אלף דולר.
20:00
בשעה זו, הנאסד"ק יורד בכ-3.4%, ה-S&P 500 נופל בכ-3.1% והדאו ג'ונס נחלש בכ-2.9%.
נכון לאמצע יום המסחר, יותר מ-95% ממניות ה-S&P 500 נסחרו בטריטוריה שלילית. מניית יוניברסל הלת' סרוויסס מובילה את הירידות, ומאבדת מעל 8%. אחריה, בלטו לשלילה מניות בלקסטון וטסלה . הירידה החדה של יוניברסל הלת', שבין היתר, משווקת ביטוחי בריאות, באה לאחר שבסוף השבוע שעבר, סקטור ביטוח הבריאות שנחשב דווקא לדפנסיבי וליותר חסין מפני טלטלות בשווקים - חטף זעזוע משמעותי.
מניית יונייטד הלת' התרסקה בכ-23% ביום חמישי האחרון, ומחקה איתה בדרך למטה עשרות מיליארדי דולרים משווי השוק של החברה, לאחר שפרסמה דוחות רבעוניים מאכזבים. ענקית ביטוחי הבריאות, שנחשבת לאחת החברות החזקות בארה"ב, גררה איתה למטה באותו היום גם את מדד הדאו ג'ונס, ומניות ביטוח בריאות גדולות נוספות, ביניהן הומנה וסי.וי.אס הלת' . ב-CNBC אף דווח כי קרן הסל iShares US Healthcare Providers, העוקבת אחר מניות בתחום ביטוח הבריאות, נפלה בכ-6.8%, ורשמה את היום הגרוע ביותר שלה מאז 2020.
19:30
מניית טסלה נופלת כעת בכ-7%, לקראת פרסום הדוחות הרבעוניים שלה מחר (ג'), לאחר נעילת המסחר. המניה ירדה ביותר מ-40% מתחילת השנה, לאחר שסיכמה את הרבעון הגרוע ביותר מבחינת מכירות מאז מרץ 2022. ברקע הירידה, עבודתו השנויה במחלוקת של מנכ"ל טסלה, אילון מאסק, כראש מחלקת ההתייעלות בממשל טראמפ. כמו כן, מדיניות המכסים של טראמפ עלולה ליצור בעיות עבור טסלה, מכיוון שהחברה מסתמכת על ספקים במקסיקו ובסין לצורך הפקת המכוניות שלה. ברויטרס דווח כי טסלה נאלצה לעכב משלוחי חלקים מסין עבור משאיות החשמל שלה והרכב האוטונומי שלה, הסייברקאב (Cybercab), מה שעלול לדחות את השקתם.
הירידה במניה באה גם בעקבות ההחלטה של בנק ההשקעות ברקליס לחתוך היום את מחיר היעד של המניה מ-325 דולר ל-275 דולר. הבנק הזהיר כי מאסק יצר "מצב קוד אדום" בעבור יצרנית הרכב, וציין כי יהיה לה קשה למכור יותר רכבים ב-2025 מאשר הכמות שהיא מכרה ב-2024. בין היתר, צוין בהחלטה כי "מרווח הרווחיות בתחום הרכב צפוי להגיע לשפל חדש". במקביל, אנליסטים נוספים צפו כי מכירות טסלה יצנחו ב-9% בשנת 2025 כולה, אך חלקם כתבו כי שנת 2026 תהיה שנת התאוששות - עם צמיחה של 35% בהקיף המשלוחים, זאת בעקבות התאוששות המותג, עלייה מחודשת בביקוש לרכב חשמלי והשקת דגם זול יותר של טסלה.
19:00
הירידות בוול סטריט ממשיכות להתחזק: הנאסד"ק נופל בכ-3.3%, ה-S&P 500 נסוג בכ-3% והדאו ג'ונס נחלש בכ-2.8%.
אדם קריסאפולי, מחברת הפיננסים Vital Knowledge, ציין כי המשקיעים מתמודדים עם "מקור חדש של חרדת מאקרו - איומי טראמפ על עצמאות הפד". לדבריו, "האיום הזה קשור למלחמת הסחר של טראמפ, בעוד פאוול ועמיתיו נדרשים להישאר על הגדר, בשל האפשרות של עלייה חדה באינפלציה בעקבות המכסים בחודשים הקרובים; זאת, על אף התנודתיות בשוק והסיכונים הגוברים של ירידה בצמיחה. הירידה במניות, בדולר ובאג"ח במקביל, מצביעה על כך שמלחמת הסחר של טראמפ הובילה ליציאה המונית מנכסים פיננסיים אמריקאים שאף כמות של משא ומתן לא תוכל לתקן".
בשוק החוב האמריקאי, תשואת האג"ח הממשלתיות לעשר שנים עולה כעת בכ-3 נקודות בסיס לרמה של כ-4.36%; תשואת האג"ח הממשלתיות לשנתיים יורדת בכ-5 נקודות בסיס לרמה של כ-3.74%.
ב-CNBC פורסם כי הירידה במניית נורווג'יאן קרוז ליין הולדינגס הפכה להזדמנות קנייה - כך לפי חברת הפיננסים Loop Capital. החברה שדרגה את ההמלצה שלה למניה ל-buy, והותירה את מחיר היעד של 25 דולר על כנו - מה שמשקף אפסייד של 53% ממחיר המניה בעת נעילת המסחר ביום חמישי האחרון.
האנליסטית לאורה שמפיין צופה מגמה חיובית שתבוא לידי ביטוי בדוחות שתפרסם החברה ב-30 באפריל: "אנחנו רואים שמטיילים נודדים באופן הולך וגובר לערך שמגולם בהפלגות. אנחנו חושבים שנופשים מעריכים את הקלות של תקצוב הנסיעה שלהם, כאשר ניתן לכסות באמצעות פעולה אחת את עלויות התחבורה, הלינה, האוכל והבידור. אנחנו סקפטיים שצרכנים יוותרו על חופשות, והפלגות נראות כמו אופציית ערך טובה, אם תקציבי הצרכנים לחופשות ייחתכו". המניה ירדה בכ-36% מתחילת השנה.
18:25
נמשכות הירידות החדות בוול סטריט: מדד הנאסד"ק נופל בכ-2.9%, בעוד ה-S&P 500 והדאו ג'ונס מאבדים שניהם כ-2.5%.
מניית הרץ נופלת כעת בכ-12%, לאחר ראלי של 112% שפתחה בשבוע שעבר, לאחר שביל אקמן חשף כי קרן הגידור שלו, פרשינג סקוור, הגדילה את הפוזיציה שלה בחברה ל-19.8%.
מניית מיקרו-סטרטג'י עולה כעת, על רקע ההתאוששות במחיר הביטקוין, שעולה כעת בכ-4.5%, ונסחר סביב 88 אלף דולר. הביטקוין עומד כעת על רמתו הגבוהה ביותר מאז תחילת מרץ.
קרן הסל העוקבת אחר "שבע המופלאות", Roundhill Magnificent Seven ETF (MAGS), יורדת כעת בכ-3.9%, בדרך ליום הרביעי ברציפות שבו היא רושמת הפסדים.
17:50
ירידות חדות בוול סטריט: מדד הנאסד"ק נופל בכ-2.6%, ה-S&P 500 נחלש בכ-2.2% והדאו ג'ונס מאבד מערכו גם הוא כ-2.2%. בין המניות הבודדות שבולטות כעת לחיוב: ענקית הסטרימינג נטפליקס, שתוצאותיה הכספיות לרבעון הראשון של 2025 עקפו את תחזיות האנליסטים.
● עבור נטפליקס, תרחיש האימים של הכלכלה עשוי להיות בשורה טובה
17:00
הירידות בוול סטריט מתחזקות, לאחר שטראמפ החריף את הטון כלפי יו"ר הפד ג'רום פאוול: הנאסד"ק נופל בכ-2.4%, ה-S&P נחלש בכ-1.8% והדאו ג'ונס מאבד מערכו כ-1.7%.
החולשה בסקטור השבבים נמשכת: אנבידיה נופלת בכ-5%, כאשר ברודקום , TSMC , אינטל , סופר מיקרו קמפיוטר ו-ASML נמצאות כולן בטריטוריה שלילית.
כזכור, בשבוע שעבר, אנבידיה דיווחה כי מגבלה חדשה של ממשל ארה"ב על יצוא שבבים לסין, צפויה לגרום לה לפגיעה בהיקף של 5.5 מיליארד דולר ברבעון. בעקבות הדיווח, המניה השלימה ירידה של יותר מ-10% ביומיים. חדשות רעות למשקיעים באו גם מצד חברות שבבים נוספות: AMD דיווחה כי גם היא צופה פגיעה כספית משמעותית בעקבות ההגבלות החדשות מצד ארה"ב, והתוצאות הכספיות שפרסמה ענקית השבבים הדנית ASML פספסו את תחזיות האנליסטים. יצרנית השבבים הגדולה בעולם, TSMC , אמנם עקפה את התחזיות, אך לא תמחרה בהן את מדיניות המכסים החדשה.
בפוסט שפרסם ברשת החברתית שלו, Truth Social, הנשיא טראמפ עולה היום למתקפה נוספת וחריפה יותר נגד יו"ר הפד ג'רום פאוול. טראמפ כינה את פאוול "לוזר גדול" והזהיר כי כלכלת ארה"ב עלולה להאט אם הריבית לא תרד באופן מיידי.
טראמפ טען כי "אין אינפלציה ממשית" בארה"ב, וכי מחירי האנרגיה "ורוב הדברים האחרים", נמצאים בירידה. "כשהמחירים יורדים כל כך יפה מטה, כפי שצפיתי שיקרה, כמעט שלא יכולה להיות אינפלציה, אבל יכולה להיות האטה של הכלכלה, אלא אם מר מאוחר מדי, לוזר גדול, יפחית את רמת הריבית, עכשיו", כתב טראמפ.
16:30
פתיחה אדומה בוול סטריט: הנאסד"ק נופל בכ-1.5%, ה-S&P נחלש בכ-1% והדאו ג'ונס נסוג בכ-0.7%. הירידות בשווקים מתרחשות על רקע חששות המשקיעים מפני ההסלמה במלחמת הסחר, וכן סביב איומי הנשיא טראמפ לפטר את יו"ר הפד, ג'רום פאוול.
ענקיות הטכנולוגיה פתחו את יום המסחר בירידות: אנבידיה , אפל , אלפאבית (גוגל) , מטא ואמזון , עם ירידות של כ-2% ויותר. מיקרוסופט יורדת בכ-1% וטסלה מאבדת כעת כ-4.5%.
בשוק החוב האמריקאי, תשואת האג"ח לעשר שנים עולה כעת בכ-5 נקודות בסיס לרמה של 4.37%. תשואת האג"ח לשנתיים יורדת בכ-3 נקודות בסיס לרמה של 3.76%.
15:26
דומה שאנחנו בפתחו של שבוע נוסף של אי ודאות ותנודתיות בוול סטריט - החששות מהסלמה במלחמת הסחר, בריחת המשקיעים מהדולר ומהאג"ח האמריקאי, וביקורת מצד הנשיא דונלד טראמפ על הבנק הפדרלי, כל אלה מעיקים על המשקיעים, וכעת החוזים העתידיים יורדים בעד 1%. גם באסיה הבוקר היה די קשה כשבורסת טוקיו השילה כ-1%. בנוסף, משרד המסחר הסיני איים הלילה כי ינקוט בצעדים קשים נגד מדינות שישתפו פעולה עם ארה"ב.
הירידות בחוזים בניו יורק מגיעות לאחר שכל אחד משלושת המדדים המרכזיים בארה"ב רשם ירידה שבועית שלישית מתוך ארבעת שבועות המסחר האחרונים. למרות שמדד S&P 500 סיים את המסחר ביום חמישי בעלייה, הוא סגר את השבוע המקוצר בירידה של 1.5%. מדדי דאו ג’ונס ונאסד"ק רשמו שלושה ימי ירידות רצופים, וכל אחד מהם סיים את השבוע בירידה של למעלה מ-2% במהלך ארבעת ימי המסחר.
מכירת חיסול משמעותית במניית חברת הביטוח יונייטד הלת' הכבידה על מדד דאו ביום חמישי, כשהמניה צנחה ביותר מ-22% לאחר שהחברה עדכנה כלפי מטה את התחזית השנתית שלה ודיווחה על תוצאות רבעוניות מאכזבות.
מדד הדאו ג'ונס נמצא כעת קרוב מאד ל"צלב מוות" - ימים ספורים לאחר שמדד S&P 500 כבר היה שם. "צלב מוות" (Death Cross) אומר שהממוצע הנע ל-50 יום של נכס או מדד חוצה כלפי מטה את הממוצע הנע ל-200 יום. אנליסטים טכניים רואים בכך אות לכך שתיקון שוק עלול להתפתח למגמה דובית ממושכת. דאו לא חווה "צלב מוות" מאז נובמבר 2023 , על פי נתוני Dow Jones, לעומת זאת, ה-S&P 500 רשם בשבוע שעבר את ה"צלב מוות" הראשון שלו בשלוש השנים האחרונות.
הגורם המרכזי לירידות נותר חוסר הוודאות סביב מדיניות המכסים, כאשר מגבלות יצוא חדשות על שבבים לסין הפעילו לחץ על חברות שבבים אמריקאיות, ובראשן אנבידיה. בטווח הקצר, נראה כי השווקים ימשיכו להגיב לדינמיקה סביב נושא המכסים - בין איומים בהסלמה לבין תקווה להסכמי סחר עתידיים. אגב, בסופ"ש טראמפ הספיק לצייץ כי "יש שיחות טובות עם סין", ואף הוסיף כי "זה ממש טוב". בינתיים, אף אחד לא משתכנע.
12:54
הבורסות באירופה סגורות היום לרגל חג הפסחא. בניו יורק, החוזים העתידיים מצביעים על פתיחה אדומה לשבוע המסחר בוול סטריט. נאסד"ק יורד ב-1.1%, S&P 500 ב-1.2% ו-דאו ג'ונס ב-0.8%.
מדד הדאו ג'ונס נמצא כעת קרוב מאד ל"צלב מוות" - ימים ספורים לאחר שמדד S&P 500 כבר היה שם. "צלב מוות" (Death Cross) אומר שהממוצע הנע ל-50 יום של נכס או מדד חוצה כלפי מטה את הממוצע הנע ל-200 יום. אנליסטים טכניים רואים בכך אות לכך שתיקון שוק עלול להתפתח למגמה דובית ממושכת. דאו לא חווה "צלב מוות" מאז נובמבר 2023 , על פי נתוני Dow Jones, לעומת זאת, ה-S&P 500 רשם בשבוע שעבר את ה"צלב מוות" הראשון שלו בשלוש השנים האחרונות.
בשוק המט"ח, הדולר האמריקאי שנחלש בכ-10% מתחילת השנה מוסיף ונחלש היום בכ-1% לרמתו הנמוכה ביותר מזה שלוש שנים, מדד הדולר, DXY נסחר הבוקר ב-98.3 נקודות. הפרנק השוויצרי בשיא של 14 שנים מול הדולר, האירו מזנק הבוקר בכ-1% מול הדולר, 1.15 דולר לאירו.
לפי רויטרס הבוקר, תאגידים אמריקאים רב-לאומיים מאריכים את תקופות הגידור המטבעי שלהם כדי להגן על תזרימי המזומנים שלהם מפני תנודתיות אפשרית בשערי החליפין, שנגרמת כתוצאה ממדיניות המכסים של ממשל טראמפ.
11:11
מחיר זהב מזנק הבוקר במעל 2% וחצה לראשונה אי פעם את רף ה-3,400 דולר. וזאת בעקבות חולשה מחודשת של הדולר האמריקאי, ביקורת מצד הנשיא דונלד טראמפ על הבנק הפדרלי, והמשך החששות ממלחמת הסחר שגורמת יציאה של כספים מארה"ב ומעבר לאפיקים נוספים. שווי השוק של המתכת הצהובה מעורך כעת בכ-22.87 טריליון דולר.
הביקוש למתכת היקרה כמפלט בטוח הפך את הבנקים המובילים לאופטימיים יותר לגבי תחזית מחיר הזהב, ככל שהראלי במתכת היקרה השנה נמשך. בין היתר, קבוצת גולדמן זאקס צופה כי מחיר הזהב עשוי להגיע ל-4,000 דולר לאונקיה עד אמצע השנה הבאה. גם הבנקים המרכזיים מוסיפים את המתכת לרזרבות שלהם, מה שתומך בביקוש העולמי החזק.
10:25
המסחר באסיה ננעל הבוקר במגמה מעורבת - בורסת טוקיו השילה 1.3% אך זו של שנגחאי עלתה ב-0.4%. בקוריאה הדרומית, מדד הקוספי עלה ב-0.17%. השווקים באוסטרליה ובהונג קונג סגורים בשל חופשת הפסחא.
08:45
בשוק המט"ח, הדולר האמריקאי שנחלש בכ-10% מתחילת השנה מוסיף ונחלש היום בכ-1% לרמתו הנמוכה ביותר מזה שלוש שנים, מדד הדולר, DXY נסחר הבוקר ב-98.3 נקודות. הפרנק השוויצרי בשיא של 14 שנים מול הדולר, האירו מזנק הבוקר בכ-1% מול הדולר, 1.15 דולר לאירו.
לפי רויטרס הבוקר, תאגידים אמריקאים רב-לאומיים מאריכים את תקופות הגידור המטבעי שלהם כדי להגן על תזרימי המזומנים שלהם מפני תנודתיות אפשרית בשערי החליפין, שנגרמת כתוצאה ממדיניות המכסים של ממשל טראמפ.
השינוי במשך הגידור משקף את חוסר הוודאות הגובר עבור חברות אלו בנוף הסחר הגלובלי המשתנה במהירות, במיוחד על רקע חששות ממיתון והיחלשות הדולר. גם חברות שהתמודדו באופן יחסי היטב עם העלייה בתנודתיות החלו להאריך את תקופות הגידור שלהן. "ראינו בשבוע האחרון קבוצת לקוחות שדוחפת את הגידורים שלה עד לאורך המרבי האפשרי, בניסיון לנעול הגנה ולשרוד את חוסר היציבות בטווח הקצר," אמר אריק האטמן, מנכ"ל MillTechFX.
08:26
השווקים באסיה נסחרים הבוקר במגמה מעורבת, כאשר הבנק המרכזי של סין הותיר את הריביות ללא שינוי, מדד שנגחאי עולה ב-0.3% והניקיי יורד בכ-1%. בקוריאה הדרומית, מדד הקוספי עלה ב-0.17%. השווקים באוסטרליה ובהונג קונג סגורים בשל חופשת הפסחא.
בוול סטריט דומה שאנחנו בפתחו של שבוע נוסף של אי ודאות ותנודתיות - החששות מהסלמה במלחמת הסחר, ההחלשות הבוקר של הדולר האמריקאי, וביקורת מצד הנשיא דונלד טראמפ על הבנק הפדרלי, כל אלה מעיקים על המשקיעים, והבוקר החוזים העתידיים יורדים בעד 0.9%.
הירידות מגיעות לאחר שכל אחד משלושת המדדים המרכזיים בארה"ב רשם ירידה שבועית שלישית מתוך ארבעת שבועות המסחר האחרונים. למרות שמדד S&P 500 סיים את המסחר ביום חמישי בעלייה, הוא סגר את השבוע המקוצר בירידה של 1.5%. מדדי דאו ג’ונס ונאסד"ק רשמו שלושה ימי ירידות רצופים, וכל אחד מהם סיים את השבוע בירידה של למעלה מ-2% במהלך ארבעת ימי המסחר.
מכירת חיסול משמעותית במניית חברת הביטוח יונייטד הלת' הכבידה על מדד דאו ביום חמישי, כשהמניה צנחה ביותר מ-22% לאחר שהחברה עדכנה כלפי מטה את התחזית השנתית שלה ודיווחה על תוצאות רבעוניות מאכזבות.
מדד הדאו ג'ונס נמצא כעת קרוב מאד ל"צלב מוות" - ימים ספורים לאחר שמדד S&P 500 כבר היה שם. "צלב מוות" (Death Cross) אומר שהממוצע הנע ל-50 יום של נכס או מדד חוצה כלפי מטה את הממוצע הנע ל-200 יום. אנליסטים טכניים רואים בכך אות לכך שתיקון שוק עלול להתפתח למגמה דובית ממושכת. דאו לא חווה "צלב מוות" מאז נובמבר 2023 , על פי נתוני Dow Jones, לעומת זאת, ה-S&P 500 רשם בשבוע שעבר את ה"צלב מוות" הראשון שלו בשלוש השנים האחרונות.
הגורם המרכזי לירידות נותר חוסר הוודאות סביב מדיניות המכסים, כאשר מגבלות יצוא חדשות על שבבים לסין הפעילו לחץ על חברות שבבים אמריקאיות, ובראשן אנבידיה . בטווח הקצר, נראה כי השווקים ימשיכו להגיב לדינמיקה סביב נושא המכסים - בין איומים בהסלמה לבין תקווה להסכמי סחר עתידיים. אגב, בסופ"ש טראמפ הספיק לצייץ כי "יש שיחות טובות עם סין", ואף הוסיף כי "זה ממש טוב". בינתיים, אף אחד לא משתכנע.
בנוסף, חזית חדשה נפתחה בתוך ארה"ב, בין טרמאפ ליו"ר הבנק המרכזי פאוול. לאחר שיו"ר הפד ג'רום פאוול הדגיש כי הפד צפוי להמשיך לנקוט בגישה סבלנית בנוגע להפחתת ריבית, לנוכח האפשרות שהמכסים יובילו לאינפלציה גבוהה יותר ולצמיחה איטית יותר.
דבריו של פאוול, הקפיצו את טראמפ על רגליו. "סיום כהונתו לא יהיה מהיר מדי", הוא שידר בחשבון המדיה החברתית שלו. נזכיר ששום נשיא לא פיטר נגיד, מאז קם הבנק המרכזי, ב-1913. פאוול עצמו אמר לא אחת, שהוא ייאבק על כהונתו, אם טראמפ ינסה להדיח אותו. כהונתו של פאוול תסתיים בעוד שנה. נשיא הפד של שיקגו, אוסטין גולסבי אמר אתמול שהוא מקווה שארה"ב אינה צועדת לכיוון שבו עצמאותו של הבנק המרכזי עומדת בספק בשל לחצים פוליטיים.
● ניתוח | התמחור הזול מזה שנתיים: האם מסתתרת הזדמנות במניות הכי גדולות בוול סטריט?
עונת הדו"חות לרבעון הראשון של השנה יצאה לדרך, כש-12% מהחברות במדד S&P500 כבר הספיקו לדווח תוצאות. בשבוע הקרוב צפויות בין היתר לדווח אלפאבית (גוגל) , טסלה ואינטל .
שוק האג"ח האמריקאי ריכז לאחרונה לא מעט כותרות על רקע תנודתיות גבוהה במיוחד ועלייה חדה בתשואות. בין הגורמים האפשריים, מונה מתן שטרית, הכלכלן הראשי של הפניקס "מהלכים של קרנות גידור (Basis Trade), או דיווחים על אחזקות משמעותיות של סין באג"ח אמריקאי שעוררו פאניקה בקרב המשקיעים. עם זאת, נראה שהתנודתיות פחתה מעט בשבוע האחרון ונרשמה ירידת תשואות לאורך העקום, כאשר התשואה ל-10 שנים ירדה בכ-14 נ"ב לרמה של 4.34%".
בבית ההשקעות לידר מציינים כי "קיים חשש אמיתי שמדינות רבות יתחילו למכור אג"ח של ממשלת ארה"ב על רקע חוסר אמון במדיניות הכלכלית של הממשל ורצון לפזר יותר אחזקות בנכסים חלופיים או באג"ח של מדינות אחרות (אירופיות בעיקר)". ברקע ניצבת העובדה שארה"ב תצטרך למחזר בשנה הקרובה חוב של תשעה טריליון דולר. שיאניות ההחזקה הן יפן (1.1 טריליון דולר) וסין (784 מיליארד דולר). בלידר מעריכים כי "נדמה שהחשש ממכירת אג"ח בהיקף משמעותי מהווה סיכון לעליית תשואות כלפי מעלה, זאת למרות החשש מהתמתנות בפעילות הכלכלית".
הדולר האמריקאי נחלש בכ-10% מתחילת השנה מוסיף ונחלש היום בכ-1% לרמתו הנמוכה ביותר מזה שלוש שנים, מדד הדולר, DXY נסחר הבוקר ב-98.3 נקודות. הפרנק השוויצרי בשיא של 14 שנים מול הדולר. מול השקל הוא נסחר הבוקר ביציבות, 3.68 שקלים לדולר אחד אך נחלש ב-1.2% מול האירו, 4.23 שקלים לאירו.
מחירי הנפט התאוששו חלקית בסוף השבוע שעבר - 64.68 דולר לחבית נפט אמריקאי ו-67.9 לחבית מסוג ברנט, הבוקר שוב ירידה של כ-1% ל-63 דולר לחבית. במהלך אפריל חוו מחירי הנפט תנודתיות משמעותית, כאשר מחירי הברנט ירדו מתחת ל-60 דולר לחבית לראשונה מאז פברואר 2021, והגיעו לשפל של 58.46 דולר ב-9 באפריל. הירידה נבעה מחששות להאטה בביקוש העולמי בעקבות מתחים גאו-פוליטיים ומלחמות סחר. בנוסף, החלטת שמונה יצרניות נפט מרכזיות ב-OPEC+, כולל סעודיה ורוסיה, להגדיל את התפוקה תרמה ללחץ כלפי מטה על המחירים. התחזיות מצביעות על המשך תנודתיות, עם השפעות אפשריות מהתפתחויות גאו-פוליטיות ומדיניות כלכלית עולמית.
הזהב זינק הבוקר לשיא חדש של 3,380 דולר לאונקיה, הביקוש למתכת היקרה כמפלט בטוח הפך את הבנקים המובילים לאופטימיים יותר לגבי תחזית מחיר הזהב, ככל שהראלי במתכת היקרה השנה נמשך. בין היתר, קבוצת גולדמן זאקס צופה כי מחיר הזהב עשוי להגיע ל-4,000 דולר לאונקיה עד אמצע השנה הבאה.
לנוכח הערפל הכבד ששורר בוול סטריט, אנליסטים מובילים בוול סטריט מצאו שלוש מניות אנרגיה מומלצות שאף מחלקות דיבידנדים. מניות שמחלקות דיבידנדים יכולות לעזור לייצב את תיקי ההשקעות של המשקיעים, מה גם שהן יכולות לעמוד באתגרים קצרי טווח ולהניב תזרים מזומנים יציב. נתונים מפלטפורמת TipRanks, המדורגת את ביצועי האנליסטים לפי הצלחות עבר.
1. אנרג'י טרנספר
חברת האנרגיה התשתיתית Energy Transfer מחזיקה בפורטפוליו מגוון של נכסי אנרגיה בארה"ב, עם למעלה מ-130,000 מיילים של צינורות תשתית ומתקנים נלווים.
בפברואר, החברה חילקה דיבידנד רבעוני של 32 סנט למניה, עלייה של 3.2% לעומת השנה הקודמת. מניית החברה מציעה תשואת דיבידנד של 7.5%.
החברה צפויה לפרסם את תוצאות הרבעון הראשון שלה ב-6 במאי. בסקירה המקדימה שלה לרבעון הראשון בתחום התשתיות האנרגטיות בארה"ב, אנליסטית RBC Capital, אלוירה סקוטו, ציינה שהירידות האחרונות במניות בתחום זה נראות מופרזות בהתחשב באופי העסקי של החברות - מבוסס חוזים ארוכי טווח ודמי שימוש.
סקוטו אופטימית לגבי החברה בזכות מקורות תזרים המזומנים המגוונים שלה, הכוללים כמויות משמעותיות של הכנסות מבוססות עמלות. היא צופה גידול בתזרים המזומנים של החברה, יחד עם מאזן יציב, שיביאו להחזרי מזומן גבוהים לבעלי המניות. לדבריה, המניה נסחרת בשווי אטרקטיבי עם סיכון ירידה מוגבל. בסיכום, היא אישרה דירוג "קנייה" למניה, אך הפחיתה מעט את מחיר היעד מ-23 ל-22 דולר בשל חוסר הוודאות בשוק. ועדיין, ב-30% יותר ממחירה כעת.
2. וויליאמס
חברת אנרגיה נוספת בתחום התשתיות שסקוטו אופטימית לגביה היא וויליאמס . החברה צפויה לפרסם את תוצאות הרבעון הראשון לשנת 2025 ב-5 במאי. לאחרונה, החברה העלתה את הדיבידנד השנתי שלה ב-5.3% ל-2.00 דולר לשנת 2025. המניה מציעה תשואת דיבידנד של 3.4%.
לקראת פרסום התוצאות, סקוטו ציינה מספר מנועים פוטנציאליים עיקריים לצמיחת מניית החברה, ביניהם: הזדמנויות צמיחה ארוכות טווח בתחום הבינה המלאכותית ומרכזי הנתונים, פעילות בשדות גז טבעי "יבשים" (Dry Gas Basins), ולוחות הזמנים לכניסת פרויקטים חדשים לפעולה.
"אנחנו סבורים שמשקיעים מעדיפים כיום את פעילות וויליאמס הממוקדת בגז טבעי, מכיוון שהביקוש לגז טבעי מושפע פחות מאשר לנפט גולמי בתקופות של האטה כלכלית, בזכות תמיכה בביקוש מצד יצוא גז טבעי נוזלי (LNG) ומרכזי נתונים/בינה מלאכותית," אמרה סקוטו.
סקוטו חידשה את המלצת ה"קנייה" על מניית החברה עם מחיר יעד של 63 דולר, 9% מעל מחירה כעת. היא צופה המשך נפחי פעילות חזקים במרבית מגזרי החברה, אם כי ייתכן שיימשכו אתגרים מסוימים בנפחים באזור צפון-מזרח ארה"ב.
3. דיימונד בק אנרג'י
דיימונד בק אנרג'י (סימול: FANG) מתמקדת ברזרבות נפט וגז טבעי באדמות ארה"ב, בעיקר באגן פרמיאן (Permian Basin). בפברואר, החברה הודיעה על העלאה של 11% בדיבידנד השנתי הבסיסי שלה, לרמה של 4 דולרים למניה. המניה מציעה תשואת דיבידנד של 4.5%.
לקראת פרסום תוצאות הרבעון הראשון, הצפוי בתחילת מאי, האנליסט ארון ג'איאראם מבנק ג'יי.פי.מורגן חידש את המלצת ה"קנייה" שלו על המניה, תוך הפחתה קלה של מחיר היעד מ-167 ל-166 דולר, זינוק של כ-20%. הוא מעריך שהתוצאות לרבעון הראשון של 2025 יהיו בקירוב בהתאם לציפיות השוק. ג'איאראם צופה תזרים מזומנים למניה (CFPS) של 8.12 דולר, לעומת תחזיות השוק שעומדות על 8.09 דולר.
ג'איאראם צופה כי החברה תייצר תזרים מזומנים חופשי (FCF) של כ-1.4 מיליארד דולר, שיכלול 90 סנט למניה בדיבידנד רבעוני ורכישת מניות חוזרת בהיקף של 437 מיליון דולר.
לדבריו, "החברה מובילה בתחום היעילות ההונית מבין חברות החיפוש וההפקה (E&P), ויש לה אחת מנקודות האיזון הנמוכות ביותר בתחום מבחינת תזרים מזומנים חופשי."
בסיטיגרופ מאמינים שסקטור הפרסום הזה נשאר אטרקטיבי למרות הפגיעה בצריכה שנובעת מהמכסים החדשים. חברת הברוקראז' חידשה את הסיקור על ענקיות הפרסום האמריקאיות אומניקום גרופ ואינטרפאבליק גרופ עם דירוגי "קנייה".
לפי סיטי, ההוצאה על פרסום בארה"ב צפויה להיות כ-6% נמוכה מההערכות המקוריות (לפני הטלת המכסים) בשנת 2025, ו-5% נמוכה יותר בשנת 2026. החברה הורידה את תחזיות ההכנסות לשתי החברות ב-3%, וכעת צופה צמיחה אורגנית של 1% בלבד ל-לאומניקום, וירידה של 3.5% לאינטרפבליק בשנת 2025 - מתחת להנחיות שהחברות עצמן פרסמו וגם מתחת להערכות השוק.
לפני כחודשיים, בעלי מניות של אינטרפבליק אישרו את המיזוג עם אומניקום וסיטי טוענת כי, למרות התחזית, החברה המאוחדת לאחר המיזוג נסחרת מתחת לשוויה האמיתי. "אומניקום נסחרת כיום לפי מכפיל של כ-9 על רווחי 2026 - רמה שנראתה בעבר רק בתקופת המשבר הפיננסי של 2008". האנליסטים מוסיפים כי הם מצפים שהמכפיל יעלה, מכיוון שהחברה המאוחדת תהיה בעמדה טובה יותר לשרת לקוחות, בזכות שיפור בהיקף וביכולות הטכנולוגיות שלה.
למרות הפגיעה הצפויה של המכסים בצריכה בארה"ב ובפרסום כתוצאה מירידה בעושר נטו של משקי בית, סיטיגרופ מציינת כי לשתי החברות יש נתח הכנסות משמעותי מחו"ל - מה שמסייע לרכך את המכה.
בנוסף, החברה צופה כי הישות המאוחדת תיהנה מהיקף פעילות גדול יותר ויכולות משופרות בתחומים כמו דאטה, פלטפורמות דיגיטליות וטכנולוגיות שיווק.
סיטי צופה כי השילוב בין השתיים יניב רווח מתואם של 8.26 דולר למניה בשנת 2026, שיגדל ל-9.42 דולר בשנת 2027, בהסתמך על חיסכון מזוהה של כ-750 מיליון דולר בעלויות. החברה שמרה על מחיר יעד של 103 דולר למניית אומניקום ו-35 דולר למניית אינטרפבליק, זינוק של מעל 40% בשתיהן.
06:43
שבוע המסחר באסיה נפתח הבוקר (ב') במגמה מעורבת בצל מלחמת הסחר. בטוקיו נרשמות ירידות שערים של למעלה מאחוז, בדרום קוריאה נרשמות עליות שערים קלות. בבורסות בהונג קונג ואוסטרליה סגורות לרגל חג הפסחא.
● ניתוח | התמחור הזול מזה שנתיים: האם מסתתרת הזדמנות במניות הכי גדולות בוול סטריט?
● "פגישות? בזבוז זמן": מנכ"ל ג'יי.פי מורגן חושף את עקרונות הניהול שלו
בסין נרשמות עליות שערים קלות. משרד המסחר הסיני איים הלילה כי ינקוט בצעדים קשים נגד מדינות שישתפו פעולה עם ארה"ב.
וול סטריט חוזרת מחופשת סופ״ש ארוכה במגמה אדומה. החוזים העתידים מבטאים ירידות של 0.8 אחוז. המסחר ביום חמישי האחרון (ביום שישי לא התקיים מסחר) התנהל בצל מכירה גדולה במניות UnitedHealth שהכבידה על מדד הדאו. המניה צנחה ביותר מ-22% לאחר שחברת הביטוח חתכה את התחזית לשנה כולה ופרסמה תוצאות רבעוניות מאכזבות.
השוק גם נכנס ללחץ כתוצאה מהפסד של כמעט 3% במניות אנבידיה . יקירת הבינה המלאכותית חשפה ביום שלישי כי תרשום הפסד רבעוני של כ-5.5 מיליארד דולר כתוצאה מהגבלות על יצוא יחידות העיבוד הגרפיות H20 שלה לסין וליעדים אחרים.
ברקע, תוכנית המכסים של הנשיא דונלד טראמפ ממשיכה להכביד על השווקים. במהלך סוף השבוע, נשיא הפדרל ריזרב של שיקגו, אמר בראיון ל-CBS כי המכסים עלולים להוביל לנפילה בפעילות הכלכלית של ארה״ב. יו"ר הפד, ג'רום פאוול, הביע אף הוא דאגה ביום רביעי שהמכסים יקשרו על הבנק המרכזי לשלוט באינפלציה ולדרבן צמיחה כלכלית.