בן 37, מקושר, עם ידע טכנולוגי: הסוחר שמייצר לבעלי איטורו שווי של מיליארדים

התשקיף של פלטפורמת המסחר המשגשגת שופך אור על הרגלי המשתמשים בה, שנכנסים לאפליקציה בממוצע כ־4 פעמים ביום — לכ־12 דקות • הוא גם חושף שורה של משקיעים שיתעשרו בעשרות ובמאות מיליוני דולרים בעקבות ההנפקה • וכיצד מוסברת ירידה ברווח הרבעוני

חברת eToro איטורו / צילום: איל יצהר
חברת eToro איטורו / צילום: איל יצהר

אם הכול יתקדם כמתוכנן, איטורו תהפוך בשבוע הבא לחברה ציבורית בנאסד"ק בשווי של כ־4 מיליארד דולר. החברה פרסמה השבוע את התשקיף המעודכן לקראת ההנפקה - וסיפקה גם נתונים ראשונים מתוצאותיה ברבעון הראשון של השנה.

ההנפקה הישראלית הגדולה מזה שנים: איטורו בדרך לוול סטריט. כמה תמכור משפחת אסיא וכמה משפחת ברקת?
הבכיר במגדל שמשוכנע: "כשמלחמת הסחר תיפתר, יחזרו לשוק המניות"
ניתוח גלובס | רגע לפני שהקפיצו מחירים, החברות שחילקו דיבידנד ענק

איטורו, שהוקמה בשנת 2007 על־ידי האחים יוני (המנכ"ל) ורונן אסיא ודודו רינג, פיתחה פלטפורמת מסחר למשקיעים במגוון נכסים - ממניות ומדדים ועד סחורות ומטבעות קריפטו. החברה צפויה לגייס בהנפקה סכום של 230־250 מיליון דולר (שעשוי לגדול אם החתמים יממשו אופציה לרכוש מניות נוספות), ובעלי מניות בה ימכרו מניות בהיקף דומה.

ענקית ההשקעות בלקרוק היא משקיעת עוגן בהנפקה, וצפויה לרכוש מניות תמורת סכום של 100 מיליון דולר. את ההנפקה מובילים גולדמן זאקס, ג'פריס, UBS וסיטי, יחד עם עוד רשימה מכובדת של חתמי משנה נוספים.

מנתוני הרבעון הראשון עולה כי בניגוד לשתי חברות בולטות שמציעות גם הן פלטפורמת מסחר למשקיעים - רובין הוד ו־Plus500 (הישראלית גם כן), באיטורו נרשמה ברבעון ירידה ב־EBITDA המתואם (רווח בנטרול ריבית, מס, פחת והפחתות) ל־76־80 מיליון דולר, לעומת 87 מיליון דולר ברבעון המקביל. בשורה התחתונה נרשם רווח נקי בטווח של 56־60 מיליון דולר, ירידה מ־64 מיליון דולר ברבעון הראשון ב־2024.

איטורו מספקת הסבר לירידה ברווחים: גידול בהשקעות לטובת צמיחה, בתגובה לתנאים החיוביים בשוק, וזאת במטרה ליהנות מהעניין הגובר ולהאיץ את הגידול במספר המשתמשים. התשקיף מציג דוגמאות מהעבר איך איטורו הצליחה ליהנות מהשקעה כזו: לדוגמה, הוצאות השיווק עבור רכישת המשתמשים ב־2018 היו כ־96 מיליון דולר והם ייצרו לה עמלות ממסחר של 431 מיליון דולר לאורך 7 השנים שמאז - החזר השקעה של פי 4.5 בתקופה זו.

לצד הירידה ברווח, ה־Net Contribution, נתון המשקף את ההכנסות של איטורו מעמלות מסחר, המשיך לצמוח גם ברבעון הראשון ב־2025 והסתכם ב־214־217 מיליון דולר - גידול של כ־7% לעומת הרבעון המקביל. הצמיחה מוסברת בגידול בהיקפי המסחר של משקיעי ריטייל במניות, סחורות ומטבעות, וכן בגידול בהכנסות מריבית.

מי משתמשים וכמה זמן

איטורו מספקת גם נתונים על תרומת כל אפיק השקעה לעמלות המסחר שהיא גובה, והנתון ברבעון הראשון של השנה מצביע על כך שחלק המסחר במניות עלה ביחס לרבעון המקביל, ל־43% מהעמלות לעומת 33% אשתקד. נציין שאיטורו וחברות המפעילות פלטפורמות מסחר דומות, נהנות בדרך כלל מעניין מוגבר וגידול בפעילות בתקופות של תנודתיות בשווקים - כפי שהיה ברבעון הראשון השנה.

המסחר בנכסי קריפטו היווה 37% מהעמלות שהפיקה איטורו ברבעון הראשון, בהשוואה ל־43% ברבעון המקביל. המסחר בסחורות תרם 16% מהעמלות ברבעון לעומת 20% במקביל, והמסחר במטבעות תרם 4%, זהה לחלקו ברבעון המקביל.

בסוף הרבעון הראשון היו לאיטורו 3.58 מיליון משתמשים משלמים, עלייה מ־3.5 מיליון (מ־75 מדינות) בסוף 2024. איטורו מציינת שהגיל הממוצע של משתמש בפלטפורמה שלה הוא 37, ולדבריה מדובר באנשים בעלי ידע טכנולוגי ומקושרים חברתית. משתמש ממוצע נכנס לפלטפורמה כ־4 פעמים ביום, כל פעם לכ־12 דקות. זמן ההחזקה הממוצע היה 255 יום ו־63% מהמשתמשים השקיעו ביותר מאפיק השקעה אחד.

הפלטפורמה בנויה בין היתר על רשת חברתית של משקיעים, שמאפשרת לראות השקעות של אחרים. בין המשתמשים באיטורו יש גם כאלה שזוכים במעמד של "משקיע פופולרי" - קבוצה שעונה על קריטריונים מסוימים ומשקיעים אחרים יכולים לחקות את אסטרטגיות ההשקעה שלהם. איטורו מציינת שהיא מתגמלת את אותם משקיעים, וכי בסוף 2024 היו לה 3,300 משקיעים פופולריים.

מייסדים, משפחה והשר

ולמצעד המרוויחים: בעלי המניות שצפויים לממש חלק מהחזקותיהם במסגרת הצעת מכר שתשולב בהנפקה - כאמור תמורת כרבע מיליארד דולר - כוללים בין היתר את צמד המייסדים, המנכ"ל יוני אסיא ואחיו רונן. בהנחה שהתמחור ייקבע באמצע טווח המחירים המבוקש - 48 דולר למניית איטורו - יוני אסיא ימכור מניות תמורת 26.4 מיליון דולר ורונן ב־12.2 מיליון דולר.

לאחר המכירה יחזיק יוני מניות בשווי כ־339 מיליון דולר, ורונן מניות בשווי של כ־115 מיליון דולר. המייסד הנוסף, דודו רינג, ימכור מניות ב־8 מיליון דולר ולאחר ההנפקה יישאר עם החזקה בשווי 118 מיליון דולר.

גם קרובי משפחה של המייסדים צפויים ליהנות: דיוויד אסיא, אביהם של יוני ורונן ומי שהיה מנכ"ל וממייסדי חברת מג'יק, ימכור מניות ב־3.1 מיליון דולר והחזקתו לאחר ההנפקה תרד ל־45.7 מיליון דולר; iAngels, פלטפורמת השקעות ההון־סיכון של מור אסיא (אשתו של יוני) ושותפתה שלי הוד מויאל תמכור מניות ב־2.3 מיליון דולר, ותחזיק אחרי ההנפקה במניות בשווי 33.1 מיליון דולר.

קבוצת BRM, של האחים אלי וניר ברקת (האחרון שר הכלכלה) ושותפם יובל רכבי, מחזיקה לפני ההנפקה בכ־9% מאיטורו. היא צפויה למכור מניות תמורת 20.1 מיליון דולר ולהישאר עם החזקה בשווי של 296 מיליון דולר.

שני מוכרים נוספים הם חברי דירקטוריון איטורו: איש שוק ההון אדי שלו ימכור מניות ב־5.9 מיליון דולר ולאחר ההנפקה יחזיק במניות בשווי 55.6 מיליון דולר, ואילו אבנר סטפק, מבעלי השליטה בבית ההשקעות מיטב, ימכור מניות ב־409 אלף דולר ויישאר עם מניות בשווי 9.3 מיליון דולר. עו"ד חנינא ברנדס ימכור מניות ב־4.2 מיליון דולר, ויישאר עם החזקה בשווי כ־39 מיליון דולר.