לפני ההנפקה: הפרויקט החדש של קבוצת אמפא

חברת אמפא תקים את פרויקט Ampa Tower - קומפלקס עירוב שימושים חדשני בלב הרצליה פיתוח, בהשקעה של 1.1 מיליארד שקל • המסעדנית רותי ברודו מגיעה לדיון בכנסת ומאשימה את נציג האוצר באפליה: "התחושה היא כאילו אנחנו מסחטה" • אירועים ומינויים

הדמיה של פרויקט אמפא טאואר / צילום: הדמיה ישר אדריכלים
הדמיה של פרויקט אמפא טאואר / צילום: הדמיה ישר אדריכלים

1 לפני ההנפקה: הפרויקט החדש של קבוצת אמפא

חברת אמפא מניבים, זרוע הנדל"ן המניב של קבוצת אמפא, תקים את פרויקט Ampa Tower - קומפלקס עירוב שימושים חדשני בלב הרצליה פיתוח, בהשקעה של 1.1 מיליארד שקל.

אירועים ומינויים | בהשקעה של 3.5 מיליון שקל: אורבניקה השיקה סניף חדש
אירועים ומינויים | נפרדים ממורגן פרימן: כמה השקיעו בתדיראן במהלך החדש?

הפרויקט צפוי להיבנות במקום בית קורקס שאמפא רכשה לפני יותר מ-15 שנה, והוא יכלול 30 קומות המתנשאות לגובה של 120 מטר, בשטח בנוי כולל של כ-65 אלף מ"ר. הקונספט הוא "עיר בתוך בניין", כלומר שילוב של שטחי תעסוקה, מסחר, יחידות דיור ומלון בוטיק תחת קורת גג אחת. הפרויקט מיועד להשכרה בלבד, תוך שליטה וניהול של קבוצת אמפא.

כ-45 אלף מ"ר יוקצו לטובת שטחי משרדים, המיועדים בעיקר לחברות גדולות וקמפוסים. כ-4,700 מ"ר מתוכם יוקצו לשטחי מסחר שיכללו אולמות תצוגה עם חזית לכביש החוף, המיועדים, בין השאר, לחברות וסוכנויות רכבים, וכן מסעדות, מרכזי בריאות, לייף סטייל ועוד.

מעבר לשימושים המסחריים, באמפא מניבים בוחנים את האפשרות לפתוח במקום Hub טכנולוגי קהילתי, שיצע קורסים והכשרות בתחומים כמו בינה מלאכותית, סייבר וחדשנות עסקית; מרכז כנסים ואירועים שיאפשר אירועי נטוורקינג לקהילה העסקית באזור; ושלוחה אקדמית בשיתוף פעולה עם אחת האוניברסיטאות וחברות ההייטק באזור.

נוסף על אלה, הפרויקט יכלול 134 יחידות דיור בשטח של כ-50 מ"ר כולל מרפסת. יחידות הדיור מיועדות לשכירות עבור סטודנטים, עובדי מרכז ההייטק בהרצליה פיתוח ומשפחות צעירות. כמו כן ייפתח מלון בוטיק בן 117 חדרים, המיועד בעיקר למגזר העסקי ולאורחים מחו"ל המגיעים לאזור הרצליה פיתוח. על תכנון הפרויקט הופקד משרד ישר אדריכלים, העבודות צפויות להתחיל בתוך כשלושה חודשים, והאכלוס צפוי בתחילת שנת 2030.

אמפא, של האחים נקש ושלומי פוגל, עוסקת בנדל"ן ומימון חוץ בנקאי, ומנהלת משרדים ושטחי מסחר, מבנים תעשייתיים ולוגיסטיים ועוד. ההכרזה על הפרויקט מגיעה בסמוך לשאיפת החברה לבצע הנפקה בבורסה, ולגייס כמיליארד שקל לפי שווי של כ־3.5 מיליארד שקל, כפי שפורסם בפברואר האחרון.

2 מסעדנות

בין המשתתפים בדיון ועדת העובדים הזרים של הכנסת הייתה גם המסעדנית רותי ברודו, שהתייחסה לאפליה בתשלום האגרות. "איזו צרעת יש לנו שאנחנו נאלצים לשלם יותר?", שאלה בדיון, ופנתה לנציג האוצר: "יקר לנו כי אתם לא סופרים אותנו. התחושה היא כאילו אנחנו מסחטה, בואו נמצוץ להם את הדם. האוזניים ערלות, ואין מי שמקשיב לנו".

3 יחסי מסחר

שר החוץ גדעון סער ושר החוץ של אתיופיה ד"ר גדיון תמיותיאוס השיקו פורום עסקים משותף לשתי המדינות. ההשקה נערכה באירוע שבו לקחו חלק כ-200 משתתפים, מהם כ-30 מנכ"לים ואנשי עסקים ישראלים שהצטרפו לביקורו המדיני של סער באתיופיה. מטרת הפורום תהיה להביא לקפיצת מדרגה בשיתוף הפעולה הכלכלי והעסקי בין המדינות.

שר החוץ גדעון סער ושר החוץ של אתיופיה / צילום: שלומי אמסלם
 שר החוץ גדעון סער ושר החוץ של אתיופיה / צילום: שלומי אמסלם

בשנה האחרונה מקדמת אתיופיה מדיניות פרו-עסקית שבמסגרתה היא פועלת להכפלת ייצור החשמל, פתיחת המדינה לשוק הרכב החשמלי, קידום יוזמות חדשנות בחברות ממשלתיות, הטמעת טכנולוגיות בתעשייה והתחייבות לפיתוח אגרו-טכנולוגיה מתקדמת. לפי משרד החוץ, עבור חברות ישראליות מדובר בחלון הזדמנויות לפעול בשוק המציע גידול חד בצריכה, פתיחות לטכנולוגיה זרה ותמיכה ממשלתית בהשקעות.

4 אמנות

מוזיאון ארץ ישראל וחברת Go Media One מעלים תצוגה נודדת של התערוכה "ונגליס קיריס: רוקם באור", שתתפרס על צדם האחורי של כ־400 אוטובוסים ציבוריים ברחבי הארץ. כך, מסבירים היוזמים, הקהל ייחשף ליצירות האמנות תוך כדי תנועה ברחובות, בכבישים ובתחנות. עד ה-27 במאי.

התערוכה הנודדת / צילום: נבו אטיאס
 התערוכה הנודדת / צילום: נבו אטיאס

5 מינויים חדשים

קרן אושר מונתה למנכ"לית Manpower Care, המתמחה בגיל השלישי ובבעלי צרכים מיוחדים, ולחברת הנהלה ב-ManpowerGroup ישראל. קודם לכן כיהנה בתפקידים בכירים בדנאל סיעוד.

קרן אושר / צילום: תמונה פרטית
 קרן אושר / צילום: תמונה פרטית

קבוצת ARGANIA, שרכשה לאחרונה את רשת סטודיו פאשה, ממנה את לירן כהן לסמנכ"ל ומנהל פעילות סטודיו פאשה, ג'ולי הלל תשמש כמנהלת הרשת והמנהלת המסחרית בקבוצה, וקרן קרקז תשמש כמנהלת המכירות של סטודיו פאשה.

מספר היום

13 אלף
מספר הכרטיסים שהוזמנו לטיסות "חילוץ" (חד כיווניות לישראל) של אל על בתוך יומיים