ג'ף הורינג, ממייסדי קרן ההשקעות הגלובלית אינסייט פרטנרס, הגיע השבוע לביקור בישראל להיפגש בין היתר עם יזמים, משקיעים ובכירים בתעשייה. הקרן, שמנהלת נכסים בשווי של מעל 90 מיליארד דולר, הפכה בעשור האחרון לאחת המשקיעות הבולטות באקוסיסטם המקומי - עם יותר מ-125 השקעות בישראל והיקף כולל של מעל 5.8 מיליארד דולר. בין ההשקעות הבולטות שלה, wiz, שאינסייט הייתה בין המשקיעות הראשונות שלה, סנטינל וואן , מאנדיי , כמו גם חברת Run:AI שנרכשה בשנה שעברה על ידי אנבידיה. אתמול ערכה הקרן מפגש עם עיתונאים.
● הרגיעה של טראמפ עם החות'ים היא הכנה להסכם גרעין עם איראן
● חבר מושבעים הכריע: NSO תשלם 167 מיליון דולר למטא
● "המניות הללו יהפכו אותך למיליונר": מטא לא מצליחה לבלום את גל ההונאות
"ישראל היא גרסה טובה יותר של עמק הסיליקון"
"היזמים הישראלים הם היזמים הכי איכותיים בעולם. נקודה", אמר הורינג במפגש. "יש פה שילוב נדיר של יושרה, מוסר עבודה, חוכמה וחריצות. התחושה שלנו כמשקיעים היא של ביטחון עמוק ביזמים המקומיים - תחושה שאין כמעט באף מקום אחר". הורינג התייחס לחוזקה המקומית הידועה, הלוא היא הסייבר, ואמר כי ״במדיניות שלנו, כמעט תמיד ישראל היא ראשונה כשמדובר בסייבר. זה לא אומר שלא נשקיע במקומות אחרים - אבל אתם פשוט בניתם פה תרבות יוצאת דופן. בכל פרמטר, זו גרסה משודרגת של עמק הסיליקון״.
גם בתחום הבינה המלאכותית אינסייט שומרת על פעילות אינטנסיבית, גם אם זהירה. בשנים האחרונות השקיעה הקרן בין 10 ל-15 חברות AI ישראליות. "אנחנו לא נכנסנו למרוץ על מודלי הבסיס״ אמר, "אבל אנחנו משקיעים בעשרות חברות שמשתמשות ב-AI לפתרון בעיות אמיתיות. ראינו מקרים של חברות שהגיעו מעשית מאפס ל-10 מיליון דולר הכנסות בפחות משנה - משהו שלא היינו רואים בעבר״.
הוא התייחס גם לשוק ההנפקות הנוכחי ואמר שהיום- חלון ההזדמנויות לצאת להנפקה קטן בהרבה מבעבר. "הנפקה הפכה למסע לא פשוט. גם אם הצלחת לעבור את החלון, אתה עלול להיתקע עם מניות שלא ניתן למכור. השוק הציבורי היום פשוט לא ערוך לגל גדול של הנפקות חדשות - במיוחד לא לחברות ששוויין מתחת נגיד ל-10 מיליארד דולר״.
"עודף יזמות, לפעמים בלי מספיק עומק"
לצד ההערכה הגבוהה, הורינג גם שיתף בקשיים שהוא מזהה באקוסיסטם: "לפעמים יש פשוט יותר מדי יזמים באותו פלח שוק. ארבע חברות שנראות טוב - אבל אין סיכוי שכולן יצליחו. יש עודף יזמות, אבל פחות מדי בנייה עמוקה מאחוריה".
בשיחה עם גלובס התייחס הורינג לסכומי העתק שגורפות חברות חדשות שקמות בעולם הבינה המלאכותית, ביניהן למשל SSI של איליה סוצקובר- שפתחה משרדים גם בישראל. חברות שמגייסות לפי שווי של מיליארדים - בטרם שיש להן מוצר וללא מודל עסקי. "איליה (סוצקובר) גם הקים חברה - יש לכם פה שתי חברות. אולי איליה שיש לו שווי גבוה וגייס הרבה כסף יוכל לאתגר את החברות הגדולות, ולחלוטין יש לו את המוניטין שהוא בנה מוצר ספקטקולרי. אבל זה הולך להיות סבב גיוס - שמהסיבות שכבר קבענו אנחנו לא נשחק במרוץ הזה".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.