בורסות עולם | סיקור שוטף

לאחר החלטת הריבית, המדדים בוול סטריט במגמה חיובית; גוגל נופלת ב-8%, פייבר מזנקת ב-7%

בורסות אירופה ננעלו בירידות • סין הודיעה על שיחות עם ארה״ב בנושא המכסים • טבע מזנקת לאחר הדוחות הטובים ומהלך פיטורים דרמטי: תפטר כ-3,000 עובדים • היום צפוי הפד להותיר את הריבית בארה"ב על כנה • וגם: האנליסטים שצופים כי אנבידיה תעלה ב-40% בשנה הקרובה

וול סטריט / צילום: Shutterstock
וול סטריט / צילום: Shutterstock

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

22:01

בתום ישיבה בת יומיים בוושינגטון, החליטו חברי ועדת השוק הפתוח של הפדרל ריזרב, כצפוי, להותיר את הריבית בארה"ב ללא שינוי, 4.5%. החלטת הפד היום (ד') היא הפעם השלישית ברציפות שהוא מותיר את הריבית ולאחר שלוש הורדות ריבית רצופות, החל מספטמבר 2024, שהסתכמו בהורדה של אחוז שלם עד דצמבר, מ-5.5% ל-4.5%.

בשוק בינתיים לא אהבו את החלטה והמגמה הפכה שלילית הירידות נמחקו תוך כדי מסיבת העיתונאים של היו"ר פאוול. נאסד"ק ללא שינוי הדאו ג'ונס עולה ב-0.8% ו-S&P 500 עולה ב-0.2%.

אף אחד לא מופתע - מאז ההחלטה האחרונה, בכירי הפד חזרו והדגישו כי מדיניות המכסים של הנשיא דונלד טראמפ מעלה את רמת אי-הוודאות. למרות זאת, חברי הפד עמדו, ועוד יעמדו בפני דילמות לא פשוטות.

אנשי הפד ציינו לאחר ההחלטה כי חוסר הוודאות לגבי התחזית הכלכלית "התגבר עוד יותר" , אך הכלכלה המשיכה להתרחב "בקצב יציב" למרות תנודות בנתוני הייצוא נטו שהשפיעו על הנתונים במהלך החודשים הראשונים של 2025.

20:50

מעט לפני פרסום החלטת הריבית בארה"ב, המגמה בוול סטריט חיובית, נאסד"ק נסחר ללא שינוי, הדאו ג'ונס ו-S&P 500 עולים ב-0.9% וב-0.4% בהתאמה.

פייבר אינטרנשיונל שמפעילה פלפטפורמה שמחברת בין פרילנסרים ללקוחות פרסמה את הדוח הרבעוני ומזנקת כעת במעל 7%. החברה דיווחה על הכנסות של 107.18 מיליון דולר, עלייה של 14.6% בהשוואה לאותה תקופה אשתקד. הרווח למניה (EPS) עמד על 0.64 דולר, לעומת 0.52 דולר ברבעון המקביל אשתקד.

ההכנסות שדווחו על ידי החברה היו גבוהות מהתחזית שעמדה על 105.53 מיליון דולר, הפתעה חיובית של +1.57%. עם זאת, החברה פספסה את תחזית הרווח למניה בהפרש של -4.48%, כאשר תחזית הרווח למניה הייתה 0.67 דולר.

אך מה שמרשים את המשקיעים היום הם המדדים המרכזיים שנצפים ומנוטרים על ידי אנליסטים בוול סטריט: שיעור עמלה (Take Rate): 27.7% לעומת תחזית ממוצעת של 27.5% על פי שני אנליסטים, קונים פעילים (Active Buyers): 3.54 מיליון לעומת תחזית ממוצעת של 3.57 מיליון על פי שני אנליסטים והוצאה לכל קונה (Spend per Buyer): 309 דולר לעומת תחזית ממוצעת של 290.31 דולר.

19:49

טבע מזנקת כעת במעל 8% בעקבות הדוח הרבעוני וההודעה הדרמתית על פיטורים של כ-3,000 עובדים. היעדים השאפתניים שהציב המנכ"ל פרנסיס, צמיחה, רווחיות תפעולית ויחס חוב משופר מחייבים אותו לקצץ בעלויות. החיסכון הזה אמור גם לפצות על אובדן הרווח של טבע מהתרופה האונקולוגית Revlimid ולהגביר את הביטחון אצל המשקיעים שהיעדים אכן ברי השגה.

מנהלת המחקר בלידר, סבינה לוי, מציינת שההתייעלות בטבע "הייתה באוויר" והנושא של אובדן הכנסות Revlimid ב-2026 היה צפוי, כמו גם יעד הרווחיות התפעולית של 30% ב-2027 (לעומת כ-26% ב-2025). להערכתה, טבע עשתה מאמץ ניכר להגדיל את השקיפות מול השוק.

19:09

אלפאבית (גוגל) יורדת במעל 7% היום ומשילה כ-160 מיליארד דולר משוויה, וזאת לאחר שסגן נשיא בכיר לשירותים באפל, אדי קיו, חשף כי אפל בוחנת אפשרות להוסיף מנועי חיפוש מבוססי בינה מלאכותית כמו Perplexity כדפדפן ברירת מחדל ב-Safari.

דבריו של קיו נאמרו במהלך משפט ההגבלים העסקיים של חברת האם של גוגל, אלפבית, כך על פי דיווח של בלומברג. בשנה שעברה קבע שופט פדרלי כי גוגל שמרה על מונופול לא חוקי בתחום החיפוש. במהלך המשפט נחשף כי גוגל משלמת לאפל 20 מיליארד דולר בשנה כדי לשמור על מנוע החיפוש שלה כברירת מחדל ב-Safari. בעדותו, אמר קיו כי אפל ראתה ירידה במספר החיפושים ב-Safari בחודש שעבר, והסביר זאת בכך שיותר ויותר לקוחות מעדיפים להשתמש באופציות חיפוש מבוססות בינה מלאכותית. אפל כבר מציעה את ChatGPT כאפשרות חיפוש כחלק מפלטפורמת Apple Intelligence שלה.

למרות שקיו אמר כי אפל לא תחליף את גוגל כברירת מחדל, מתוך חשש לאבד את ההכנסות שההסכם מייצר, הוא ציין כי הוא מאמין שאפליקציות חיפוש מבוססות AI יחליפו בסופו של דבר את מנועי החיפוש הסטנדרטיים.

גוגל פועלת במרץ כדי להדביק את הפער מול סטארט-אפים בתחום הבינה המלאכותית כמו OpenAI ו-Perplexity כדי לתפוס נתח שוק בחיפוש מבוסס AI. החברה כבר השיקה את AI Overviews - תגובות מבוססות AI לשאילתות משתמשים - בחיפוש הרגיל של גוגל, וכעת היא בודקת את AI Mode, אשר דומה יותר לאפליקציות כמו ChatGPT ו-Perplexity.

ההסכם הבלעדי של גוגל עם אפל הוא רק אחד מרבים שגוגל קבעה כדי להבטיח שמנוע החיפוש שלה יישאר בראש מעייניהם של המשתמשים ברחבי העולם. החברה גם חתמה על הסכמים עם שותפות כמו סמסונג, שמציעה את האפליקציות של גוגל במכשירי הסמארטפון שלה.

אפל מסתמכת על ההסכם עם גוגל כחלק מהכנסותיה בתחום השירותים. חטיבת השירותים רשמה מכירות של 96.1 מיליארד דולר בשנת 2024, כך שה-20 מיליארד דולר בשנה מההסכם עם גוגל מהווים חלק חשוב מהמגזר הזה.

18:07

המסחר בוול סטריט עבר כעת למגמה מעורבת, נאסד"ק יורד כעת ב-0.4% בהובלת מניית אלפאבית (גוגל) שיורדת בכ-5%, דאו ג'ונס עולה ב-0.4% ו-S&P 500 ללא שינוי.

17:53

בוול סטריט ממתינים המשקיעים להחלטת הריבית ב-21:00 ובעיקר לדבריו של יו"ר הפד ג'רום פאוול, בינתיים נמשכות העליות וזאת בפעם הראשונה השבוע וזאת בעקבות הדיווח על השיחות הצפויות בסוף השבוע בין ארה"ב לסין. נאסד"ק עולה ב-0.5%, דאו ג'ונס ב-0.6% ו-S&P 500 ב-0.4%.

ישראליות בוול סטריט:

התופעה של תחילת מגפת הקורונה חוזרת לוול סטריט: חברות שמפרסמות דוחות ומשעות את התחזית השנתית שלהן, שנמסרה בתחילת השנה. בין היתר מדובר בחברת הפינטק פיוניר , שמנייתה נופלת בכ-10% בעקבות זאת. "על רקע חוסר הוודאות המאקרו-כלכלי, פיוניר משעה את התחזית שמסרה ל-2025", נכתב בהודעת החברה. ברבעון הראשון, הכנסות החברה צמחו ב-16% ל-247 מיליון דולר, הרווח הנקי עלה ב-1% ל-29.3 מיליון דולר וה-EBITDA נותר כמעט ללא שינוי, 65.4 מיליון דולר. חברה נוספת שהשעתה את התחזית היא אבן קיסר .

מניית ולנס סמיקונדקטור נחלשת במסחר במעל 10% אחרי שחברת השבבים פרסמה דוחות לרבעון הראשון, בו רשמה הכנסות של 16.8 מיליון דולר, הפסד נקי של 8.3 מיליון דולר ו-EBITDA מתואם שלילי בסך 4.3 מיליון דולר - תוצאות המשקפות צמיחה בהכנסות לצד צמצום ההפסד. עם זאת, תחזית החברה לרבעון השני נמוכה מתחזיות השוק, כשהיא צופה הכנסות של 16.5-16.8 מיליון דולר ו-EBITDA שלילי של 4.9-4.4 מיליון דולר.

חברת הטכנולוגיה סיוה , ספקית טכנולוגיות למכשירי קצה חכמים, צמחה בהכנסות ועברה לרווח נקי Non-GAAP ברבעון הראשון, אך בשוק ציפו ליותר והמניה נופלת בכ-20%. החברה מהרצליה רשמה ברבעון הראשון הכנסות של 24.2 מיליון דולר, בזכות שיפור בהכנסות מרישוי לצד ירידה בהכנסות מתמלוגים. ההפסד הנקי צומצם ב-39% ל-3.3 מיליון דולר ועל בסיס Non-GAAP נרשם רווח נקי של 1.4 מיליון דולר, שהם 6 סנטים למניה.

16:56

יצרנית שרתי ה-AI סופר מיקרו קמפיוטר נופלת בכ-5% לאחר שהפחיתה את תחזית המכירות שלה, לאחר שחלק מהלקוחות דחו החלטות רכישה בשל אי-ודאות כלכלית. בדוח הרבעון השלישי הפיסקלי שפרסמה החברה ביום שלישי, נמסר כי כעת היא צופה הכנסות שנתיות בטווח של 21.8-22.6 מיליארד דולר, ירידה מהטווח הקודם של 23.5-25.0 מיליארד דולר.

לרבעון הרביעי הפיסקלי, החברה צופה הכנסות של 5.6-6.4 מיליארד דולר ורווח למניה מתואם בטווח של 40-50 סנט - שניהם נמוכים משמעותית מהתחזיות.

מנכ"ל החברה, צ'ארלס ליאנג, אמר כי חלק מהלקוחות דוחים התחייבויות בשל "אי-ודאות כלכלית והשפעות מכסים".

אנליסטים בג'יי.פי.מורגן השאירו את דירוג המניה ב"נייטרלי" אך הורידו את מחיר היעד מ-36 דולר ל-35 דולר. הם ציינו כי ציפו ל"עלייה חדה יותר ברווחים הן דרך ההכנסות והן דרך המרווחים", והוסיפו כי החברה ממשיכה להתמודד עם "רוחות נגדיות הקשורות למלאי בעלות נמוכה יותר".

16:51

חברת הפינטק פאגאיה רושמת רבעון רווחי ראשון מאז שהפכה לחברה ציבורית לפני כשלוש שנים. המעבר לרווח, לפי כללי החשבונאות GAAP, הגיע רבעון מוקדם מהצפוי, כשהחברה רשמה ברבעון הראשון של השנה רווח נקי המיוחס לבעלי המניות בסך 7.4 מיליון דולר, לעומת הפסד של 21.2 מיליון דולר ברבעון המקביל. החברה מצפה לרשום רווח נקי גם ברמה השנתית, והוא יסתכם ב-10-45 מיליון דולר.

פאגאיה, המנוהלת על-ידי גל קרובינר שהקים אותה עם שותפיו אביטל פרדו ויהב יולזרי, עברה לרווח בעיקר על רקע הגידול בנפח הפעילות שלה והעלייה בהכנסות בהלוואות אישיות ובתחום הרכב. החברה פיתחה פתרון שמאפשר לגופים פיננסיים להקצות אשראי בצורה מדויקת יותר, וברבעון הראשון הכנסותיה צמחו ב-18.2% ל-290 מיליון דולר (הכנסות של 283 מיליון דולר מעמלות והיתר מריבית). על בסיס Non-GAAP החברה הייתה רווחית עוד קודם, ובהשוואה לרבעון המקביל הרווח הנקי שלה קפץ כמעט פי 4, ל-53.2 מיליון דולר שהם 69 סנט למניה, בעוד שתחזית האנליסטים הייתה לרווח נקי בגובה 46 סנט למניה. ה-EBITDA המתואם (רווח בנטרול ריבית, מס, פחת והפחתות) גדל פי 2, והסתכם ב-79.6 מיליון דולר.

16:30

המסחר בוול סטריט נפתח אחר הצהריים בעליות בעוד המשקיעים במעקב אחרי ההתפתחויות האחרונות במשא ומתן של ארה"ב וסין וממתינים להכרזת הריבית של הפדרל ריזרב היום ב-21:00 שעון ישראל.

נאסד"ק עולה ב-0.1%, דאו ג'ונס ב-0.4% ו-S&P 500 ב-0.2%.

הבוקר דווח ששר האוצר האמריקאי, סקוט בסנט, וגורם בכיר למסחר, ג'יימיסון גריר, ייפגשו עם עמיתיהם הסינים השבוע בשווייץ."התחושה שלי היא שזה יהיה על הרגעת הרוחות, לא על עסקת הסחר הגדולה", אמר בסנט מאוחר יותר לרשת Fox News. "אבל קודם כל עלינו להרגיע את הרוחות, לפני שנוכל להתקדם."

הפגישה מתרחשת בזמן שהמשקיעים מתכוננים להחלטת הריבית של הפד,חוזי הריבית צופים סבירות של כמעט 97% לכך שהפד ישאיר את שיעור הריבית ללא שינוי.

מניית וולט דיסני מזנקת לאחר שפרסמה רווחים והכנסות חזקים ברבעון השני, כאשר הפארקים המקומיים שלה שגשגו והחברה הוסיפה יותר ממיליון מנויים לשירות הסטרימינג שלה. החברה גם העלתה את תחזיות הרווח שלה לשנה.

בשלושת החודשים שהסתיימו ב-30 במרץ, דיסני הרוויחה 3.28 מיליארד דולר, או 1.81 דולר למניה. בשנה שעברה, החברה מבורבנק, קליפורניה, רשמה הפסד של 20 מיליון דולר, או סנט אחד למניה. לאחר הסרת חיובים או הטבות חד-פעמיות, הרווח עמד על 1.45 דולר למניה - גבוה משמעותית מהתחזיות בוול סטריט, שציפו ל-1.18 דולר למניה.

ההכנסות עלו ב-7% ל-23.62 מיליארד דולר, גם כן מעבר לתחזיות.

ההכנסות מחטיבת דיסני אנטרטיינמנט, הכוללת את אולפני הסרטים והסטרימינג, עלו ב-9%, בעוד שההכנסות מחטיבת החוויות, הכוללת את הפארקים, עלו ב-6%.

אדוונס מיקרו דיוויס , חברת השבבים דיווחה על רווחים טובים מהצפוי ותחזית להכנסות גבוהות יותר ברבעון הנוכחי. מניות החברה עלו לפני פתיחת המסחר.

14:54

חברת טבע בניהולו של ריצ'רד פרנסיס, פרסמה לפני זמן קצר את דוחות הרבעון הראשון. ההכנסות ברבעון הסתכמו ב-3.9 מיליארד דולר, צמיחה של 2% לעומת הרבעון המקביל, והרווח הנקי Non-GAAP למניה הסתכם ב-52 סנט. זאת, בהשוואה לתחזיות האנליסטים שציפו להכנסות של כ-4 מיליארד דולר ורווח של 46 סנט למניה. לפי כללי החשבונאות המקובלים (GAAP), טבע רשמה ברבעון רווח של 214 מיליון דולר, לעומת הפסד ברבעון המקביל.

טבע מעדכנת כלפי מטה את התחזית השנתית שלה בשורת ההכנסות וצופה כי יעמדו על 16.8-17.2 מיליארד דולר לעומת תחזית קודמת שעמדה על 16.8-17.4 מיליארד דולר. עם זאת, תחזית הרווח עלתה כלפי מעלה וטבע צופה כי רווח נקי Non-GAAP יעמוד על 2.45-2.65 דולר למניה (תחזית קודמת עמדה על 2.35-2.65 דולר למניה).

13:43

חברת המלצות התוכן טאבולה עקפה את התחזיות ברבעון הראשון של השנה, ומספקת תחזית דומה לתחזיות האנליסטים לרבעון השני. הכנסות החברה צמחו ב-3% ברבעון ל-427 מיליון דולר, היא צמצמה את ההפסד הנקי ב-67% ל-8.8 מיליון דולר ועל בסיס Non-GAAP הרווח שלה קפץ מ-3.8 מיליון דולר ברבעון המקביל ל-25 מיליון דולר, וה-EBITDA המתואם עלה ב-53% ל-36 מיליון דולר. ברבעון השני טאבולה צופה הכנסות של 438-458 מיליון דולר ורווח נקי Non-GAAP של 26-32 מיליון דולר.

במקביל, חברת אבטחת הסייבר ורוניס פרסמה את הדוחות אתמול (ג') אחרי המסחר, והציגה צמיחה בהכנסות ומעבר לרווח נקי צנוע (Non-GAAP). החברה רשמה הכנסות רבעוניות של 136 מיליון דולר המשקפות צמיחה של 19.6%, ההפסד הנקי GAAP צומצם ב-11.6% ל-35.8 מיליון דולר והרווח על בסיס Non-GAAP היה 668 אלף דולר - סנט אחד למניה, בעוד שהאנליסטים ציפו להפסד.

12:33

ירידות קלות באירופה. הדאקס יורד ב-0.1%, פוטסי משיל מערכו 0.3%, והקאק הצרפתי משיל מערכו 0.6%.

מניית נובו נורדיסק קופצת בכ-7% לאחר שדיווחה כי המכירות של תרופת ההרזיה שלה, Wegovy, צפויות להשתפר במחצית השנייה של השנה. ענקית התרופות הדנית דיווחה ברבעון הראשון על מכירות נמוכות מהצפוי של תרופת הדגל שלה להשמנת יתר וקיצצה את תחזית הגידול במכירות לשנה כולה, שכן גרסאות מתחרות של התרופה הקטינו את נתח השוק שלה בארה"ב.

10:52

יום המסחר באירופה מתנהל לפי שעה במגמה מעורבת. הדאקס עולה ב-0.1%, פוטסי משיל מערכו 0.3%, והקאק הצרפתי יורד ב-0.4%.

פייבר הישראלית עקפה את התחזיות ברבעון הראשון של השנה. החברה, שמפעילה פלטפורמה עבור פרילנסרים, רשמה הכנסות של כ-107 מיליון דולר, צמיחה של 14.6% לעומת הרבעון המקביל. הרווח הנקי היה דומה לרבעון המקביל, כ-0.8 מיליון דולר, ועל בסיס Non-GAAP הרווח הנקי הסתכם ב-25 מיליון דולר שהם 70 סנט למניה, 8 סנטים מעל תחזיות השוק. ה-EBITDA (רווח בנטרול ריבית, מס, פחת והפחתות) צמח ב-21.4% ל-19.4 מיליון דולר.

החברה מעדכנת את התחזית השנתית שלה ומעלה את הרף התחתון של התחזיות הן בהכנסות והן ב-EBITDA. השנה תסתיים עם הכנסות של 425-438 מיליון דולר, צמיחה של 9%-12%, ועם EBITDA של 84-90 מיליון דולר.

09:00

הבוקר דווח כי סין הודיעה רשמית על שיחות עם ארה״ב בנושא המכסים: בכירים מארה"ב ומסין צפויים לפתוח בשיחות השבוע בניסיון להפחית את ההסלמה במלחמת הסחר בין שתי הכלכלות הגדולות בעולם. סגן ראש ממשלת סין, ה לי-פנג, ישתתף בשיחות שיתקיימו בשווייץ בין 9 ל-12 במאי, כך הודיע משרד החוץ הסיני.

בתוך כך, המסחר באסיה מתנהל (ד') במגמה חיובית: הניקיי נסחר סביב רמות הבסיס, שנגחאי הוסיפה 0.6% לערכה, ההנג סנג עולה ב-0.5% והקוספי מוסיף לערכו 0.3%.

גם החוזים העתידיים בארה"ב נסחרים הבוקר במגמה ירוקה על רקע החדשות.

ב-UBS סבורים כי שוק המניות של ארה"ב צפוי להמשיך לזכות לתמיכה. לפיכך, משקיעים יכולים לשקול אסטרטגיות של כניסה הדרגתית לשוק ושימור הון. מארק האפלה, מנהל ההשקעות הראשי בבנק מסביר כי "אף שאנו צופים היחלשות במגמות במהלך החודשים הקרובים, כאשר מוצרי יבוא עם מכסים יקרים יותר יתחילו להופיע על המדפים, אנו מאמינים שהשווקים צפויים להתעלם מהחולשה הכלכלית בטווח הקצר, לנוכח סימנים להתקדמות במשא-ומתן המסחרי. אנו צופים חזרה לצמיחה שנתית בהכנסות בשיעור של 10% בשנת 2026".

אמש (ג'), המסחר בוול סטריט ננעל במגמה שלילית: מדד הנאסד"ק ירד בכ-0.9% הדאו ג'ונס נסוג בכ-1% וה-S&P 500 איבד מערכו כ-0.8%.

מניית חברת הספנות הישראלית צים צנחה בקרוב ל-10%, לאחר הכרזת טראמפ על כך שארה"ב חתמה על הסכם עם החות'ים, במסגרתו ארה"ב תעצור את ההפצצות בתימן, תמורת התחייבות מצדם לעצור את תקיפת ספינות הסחר. המנייה נפלה בעיקר בשל חשש שהחות'ים לא יעמדו בהסכם, ושתקיפת ספינות - בעיקר ישראליות - תגבר, מכיוון שמדובר במטרה עליה הצהירו החות'ים בפומבי. בסך הכל, המנייה נפלה ביותר מ-40% מתחילת השנה.

מניית סולאראדג' זינקה במעל 10%, לאחר ש תוצאותיה הכספיות לרבעון הראשון של 2025 הכו את תחזיות האנליסטים, ולאחר ששיפרה את התחזיות שלה. סולאראדג' רשמה ברבעון הכנסות שהתקרבו ל-220 מיליון דולר, משמעותית מעל תחזיות האנליסטים ל-204 מיליון דולר, וטווח התחזית שהחברה מסרה בעבר בעצמה, 195-215 מיליון דולר.

ריכזה עניין גם מניית חברת התוכנה פלנטיר , שצללה במעל 10%, לאחר פרסום תוצאותיה הכספיות, והיא מסכמת את יום המסחר הגרוע ביותר שלה מזה שנה. זאת, על אף שהכנסות החברה ברבעון הראשון של 2025 עקפו את תחזיות האנליסטים, ועמדו על 884 מיליון דולר, לעומת הצפי שעמד על 863 מיליון דולר. החברה גם הרימה את תחזית ההכנסות שלה לשנה כולה, אך אנליסטים מציינים כי המשקיעים ציפו ליותר, וכן מצביעים על הירידה השנתית של החברה בהכנסות משווקים בין-לאומיים, כגורמים לירידות.

מנכ"ל אנבידיה , ג'נסן הואנג מעריך כי שוק הבינה המלאכותית של סין יגיע ככל הנראה לכ-50 מיליארד דולר בשנתיים-שלוש הקרובות, וכי החמצה שלו תהיה "הפסד אדיר". הואנג אמר שהיכולת למכור לסין תחזיר הכנסות, מסים ו"תיצור הרבה מקומות עבודה כאן בארה"ב". "אנחנו רק צריכים להישאר זריזים", אמר הואנג בראיון ל-CNBC. עוד הוסיף כי "לא משנה מה תהיה המדיניות של הממשל האמריקאי, מה שיהיה לטובת המדינה שלנו, אנחנו נתמוך".

בבנק ההשקעות גולדמן זאקס מעריכים כי הגיע תורן של המניות האירופיות לבלוט על פני המניות בארה"ב, לאחר שנים ארוכות של תשואות עודפות מצד השוק האמריקאי. בגולדמן מציינים כמה סיבות לשינוי: ראשית, אירופה מתחילה ליישם מדיניות פיסקלית מרחיבה יותר; שנית, גוברים הספקות לגבי פוטנציאל הצמיחה העתידי של מניות הטכנולוגיה האמריקאיות הגדולות; שלישית, מלחמות הסחר החדשות אמנם מזיקות לאירופה, אך ככל הנראה מזיקות אף יותר לארה"ב: הן מייצרות אי-ודאות שפוגעת בצמיחה ומגבירות את הלחץ האינפלציוני בארה"ב. באירופה לעומת זאת, ההשפעה על האינפלציה צפויה להיות פחותה.

עיתון פייננשל טיימס דיווח כי סין מתרחקת מאגרות החוב האמריקאיות. נכון להיום, אג"ח אמריקאיות הן בסיס מרכזי של יתרות המט"ח של סין, שמסתכמות בכ-3.2 טריליון דולר. לפי העיתון, "יותר ויותר כלכלנים בכירים בבייג'ין מזהירים שהאמינות של החוב האמריקאי כבר לא מובטחת. טראמפ מערער את אמון המשקיעים כשהוא מאיים על הבנק המרכזי, מחריף מלחמות סחר ומפזר רעיונות כמו 'הסכם מר-א-לאגו' - תרחיש שבו יציע לממשלות (כמו סין) להמיר את אג"חיהן באג"ח ל-100 שנה ללא ריבית, בתמורה להקלות במכסים. כלכלנים סינים רואים בכך למעשה חדלות פירעון מסוכנת, שעלולה לעלות לסין ביוקר".

אג"ח אמריקאיות ל-10 שנים נסחרות הבוקר (ד') בתשואה שנתית של 4.3%. אג"ח לשנתיים עומדת על 3.8%.

לאחר כמה ימים של ירידות, הזהב חזר למומנטום חיובי. המתכת הנוצצת מתקרבת הבוקר ל-3,390 דולר לאונקיה, פחות מ-50 דולר מהשיא.

בשוק הנפט, לאחר ירידה חדה במחירי החביות בפתיחת השבוע בעקבות הכרזת ארגון מדינות הנפט אופ"ק פלוס להגדיל את כמות ההיצע בשוק, המגמה נרגעה. מחיר חבית עולה הבוקר בכ-1%: נפט מסוג ברנט נסחר ב-62 דולר לחבית ונפט גולמי ב-59 דולר לחבית.

במקביל, הביטקוין מתקרר מעט ונסחר הבוקר סביב רמה של 96 אלף דולר מטבע. זאת, לאחר שביום שישי האחרון מחירו כבר הגיע ל-98 אלף דולר.

הפדרל ריזרב צפוי להותיר היום (ד') את הריבית ללא שינוי, אך ייתכן שזהו המפגש האחרון שבו ההחלטה כה צפויה וברורה, כך מעריכים בסוכנות הידיעות רויטרס. "המכסים שהטיל טראמפ מטילים צל של אי-ודאות על התחזית הכלכלית: הם פגעו באמון הצרכנים והעסקים, צמצמו את הייצור וגרמו לזינוק ביבוא שתרם לירידה מפתיעה בתמ"ג האמריקאי ברבעון האחרון (0.3%-). חברות כמו מקדונלדס , ג'נרל מוטורס ו אפל , הזהירו מירידה ברווחים".

ברויטרס מדגישים כי הפד מעריך שהמכסים יובילו גם לאינפלציה וגם לעלייה באבטלה, אך לא ברור באיזו מידה. עם זאת, הנתונים אינם מעידים על קריסת הכלכלה: הצריכה הפרטית עדיין צמחה ב-1.8% ונוספו 177 אלף משרות באפריל, "מעל התחזיות". המשקיעים יעקבו בעיקר אחרי דברי יו"ר הפד ג'רום פאוול במסיבת העיתונאים לאחר הודעת הריבית.

נזכיר כי טראמפ ממשיך לתקוף את פאוול ומגביר את הלחץ הציבורי על הבנק המרכזי להוריד ריבית במהרה. בראיון בתחילת השבוע (א') בתוכנית "Meet the Press" של רשת NBC, כינה טראמפ את פאוול "stiff" - מונח גנאי שמשמעותו אדם נוקשה וחסר גמישות - ואמר כי הוא סבור שפאוול נמנע מהפחתת ריבית ממניעים אישיים: "הוא לא אוהד שלי, הוא פשוט לא מחבב אותי". הקרע בין טראמפ לפאוול אינו חדש. כבר במהלך כהונתו הראשונה של טראמפ, הוא ניסה ללחוץ על הבנק המרכזי להוריד ריבית, ולעתים אף רמז על רצונו לפטר את פאוול - מינוי שלו עצמו מ-2018. אך אז, כמו היום, חוק הפדרל ריזרב מ-1913 אינו מעניק לנשיא סמכות מובהקת להדיח את יו"ר הפד, אלא רק בשל "עילה מוצדקת" - ניסוח שנתון לפרשנות משפטית. עד כה, אף נשיא לא הדיח יו"ר פד מכהן.

שיאו צ'ואי, כלכלנית בכירה בבנק ניהול העושר פיקטה מציינת כי "אנו ממשיכים לצפות שהפד יתחיל להוריד ריבית ביולי, בסך כולל של 100 נקודות בסיס (1.00%) השנה. השווקים מתמחרים באופן מלא הורדה עד יולי ו-79 נקודות בסיס מתומחרות לשנה זו. אף שישיבת ה FOMC- עשויה להיות נטולת אירועים מיוחדים, הנשיא טראמפ עשוי להמשיך ולבקר את הבנק המרכזי, בטענה שפאוול תמיד מאחר בפעולותיו. איננו צופים שטראמפ יפטר את פאוול לפני סיום כהונתו במאי 2026, אף שמועמדים מסוימים לתפקיד יו"ר החלו לאחרונה למתוח ביקורת על פעולות הפד".

במארקטוואצ' ציינו הבוקר מספר מניות שכ-70% מהאנליסטים של FactSet שוריים לגביהן ומעריכים כי הן יש להן פוטנציאל אפסייד ניכר ביחס למחיר היעד הממוצע ב-12 חודשי הבאים.

רוב השמות ברשימה הן מניות מתחום הבינה מלאכותית. גם מניית אנבידיה , מופיעה ברשימה ומדורגת במקום הראשון עם פוטנציאל אפסייד של 40%. אנליסטים רואים פוטנציאל גדול למניה, למרות חששות לגבי תעריפים או קיצוץ אפשרי בהוצאות על בינה מלאכותית. הירידות במניית ענקית השבבים בחודשים האחרונים הובילו לירידה במחיר היעד של האנליסטים שצפו אפסייד של כ-10% בלבד בתחילת נובמבר, אך כעת מחיר היעד עלה בחדות.

מניה נוספת שנמצאת ברשימה היא חברת האם של גוגל, אלפאבית . להערכת FactSet, החברה צברה רווחים יציבים ברבעון הראשון, והראתה חוזק מתמשך בעסקי הפרסום שלה כשהיא ממשיכה לבנות ולהוביל את שטח האחסון בענן, עסק עם רווחים גבוהים. אנליסטים מעריכים כי בממוצע גוגל תעלה בכ-23%.

גם מניית ספקית התוכנה והחומרה טרימבל מופיעה ברשימה. למרות שמניה ירדה לאחרונה ל-64 דולר, אנליסטים של FactSet מאמינים שהיא אמורה להיסחר קרוב יותר ל-85 דולר - אפסייד של כ-33%.