מתכננים לנסוע לניו יורק בקיץ? מחירי הטיסות כבר קפצו בשיעור דו-ספרתי

בעקבות פגיעת הטיל מתימן בנתב"ג, דלתא ויונייטד האמריקאיות האריכו את ביטול הטיסות בכשבועיים • למרות שבינתיים טרם הודיעו על שינויים בחודשי הקיץ, המחירים לניו יורק כבר מזנקים • וגם: בריטיש עוצרת את כל טיסותיה לישראל עד ה-14 ביוני

ניו יורק / צילום: Shutterstock
ניו יורק / צילום: Shutterstock

הטיל מתימן שהתפוצץ בסמוך לנתב"ג ממשיך לגרור את ענף התעופה לכאוס וחוסר ודאות. חברות התעופה האמריקאיות דלתא ויונייטד הודיעו כי ימשיכו להשעות את טיסותיהן לישראל עד 19 במאי, בין המועדים המאוחרים שנקבע עד כה על ידי חברות תעופה זרות. דלתא אף חסמה את האפשרות להזמין טיסות עד 21 במאי, כך מדווחים סוכני נסיעות. שתי החברות, שבתחילה נקטו בביטולים קצרי טווח של ימים ספורים בלבד, עוברות כעת למדיניות זהירה וממושכת יותר.

זו חברת התעופה שמאריכה את הביטולים לטווח הזמן הארוך מכולן
כל הסימנים מעידים: משבר התעופה הגדול עוד לפנינו
ארקיע מוסיפה עצירת ביניים בטיסות לניו יורק, וזאת הסיבה

מבדיקת גלובס עולה כי ההשפעה של היעלמותן של חברות התעופה האמריקאיות ניכרת במחירי הכרטיסים. לפי נתוני lastminute.co.il, חלה עלייה של 37% במחירי הכרטיסים לניו יורק בטיסות שיצאו בשבוע האחרון, ביחס לטיסות שיצאו בשבוע שעבר. במבט הלאה אל חודשי הקיץ (יולי־אוגוסט), באופיר טורס מדווחים על עלייה משמעותית במחירי הכרטיסים: בדלתא הם זינקו ב־25%, ביונייטד ואל על ב־15% ובארקיע ב־11%.

"עלייה ממוצעת של כ־15% בטיסות לניו יורק"

עם תחילת גל הביטולים באל על הכריזו על מדיניות מחירי גג, החלה בין היתר על הטיסות לניו יורק, של עד 799 דולר לכרטיס בכיוון אחד. נכון לכתיבת שורות אלו, לא נותרו כרטיסים באל על עד 17 במאי, תאריך תוקף המדיניות שעוד עשויה להתארך. בארקיע לא הודיעו על מדיניות דומה, אך זמינות המושבים בטיסותיה גבוהה יותר בטווח הקצר.

בענף התיירות מסבירים כי המתיחות הביטחונית מאלצת את ענף התיירות להתמודד עם עלויות גוברות ושינויים באסטרטגיות ההפעלה, אדרבא כאשר מדובר בטיסות לארה"ב. "נפילת הטיל סמוך לנתב"ג יצרה חוסר ודאות שגרר עלייה ממוצעת של כ־15% במחירי הטיסות לניו יורק בכל חברות התעופה", אומר דביר פז, סמנכ"ל מכירות באופיר טורס. "השילוב בין המתיחות הביטחונית והביקושים הגבוהים לקראת הקיץ דוחף את המחירים עוד יותר למעלה. ייתכן ונראה התמתנות המחירים ככל שהחברות התעופה יחזרו לפעול בצורה מלאה".

הבור שנפער בנתב''ג בעקבות פגיעת הטיל החותי / צילום: ap, Ohad Zwigenberg
 הבור שנפער בנתב''ג בעקבות פגיעת הטיל החותי / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

סימן עובדיה, מנכ"ל חברות התיירות קרוז תור ובשביל הזהב, מסביר כי אף שחלה התייצבות במהלך החודשים האחרונים, בענף חששו מפני גל ביטולים נוסף ולכן בסוכנויות העדיפו לרכוש כרטיסים מחברות ישראליות בלבד. אבל לדבריו, יש לכך מחיר: "בסוף השנה שעברה החלטנו שאנו נערכים כך שכל הטיולים שלנו יוצאים רק עם חברות תעופה ישראליות. ההחלטה הזו אמנם יקרה את עלויות הטיסה שלנו בכ־15%־20%, אבל היא מוכיחה את עצמה בימים אלה".

ההסכם של טראמפ עם החות'ים מבשר על הסכם קרוב עם איראן | פרשנות

בישראל הופתעו מהחלטת נשיא ארה"ב דונלד טראמפ להגיע להסכם להפסקת אש עם המורדים החות'ים בתימן, אך זו הפתעה - על אין הפתעה. נשיא ארה"ב הוא נשיא ארה"ב. כתובתו בשדרות פנסילבניה 1600 בוושינגטון, ולא ברחוב הנשיא 3 בירושלים. תפקידו הוא לדאוג לאינטרס של ארה"ב, ולא של ישראל. 

אם אלו נשזרים האחד בשני דיינו, אבל אם לא - לא נורא. בדיוק כפי שמשתקף בהסכם הפסקת האש עם החות'ים, שעשוי להתגלות בקרוב לקדימון להסכם גרעין שני עם ארה"ב.

טראמפ נבחר לקדנציה שנייה, בראש ובראשונה, על בסיס מצע MAGA: Make America Great Again. תומכי MAGA היו אלו שביקרו את האפשרות של הצטרפות אמריקאית לתקיפה ישראלית באיראן. על כן, אין סיבה של ממש לפליאה רבתי שניכרת ממדיניות טראמפ מול איראן ושלוחותיה. הסיבה שבגינה נשיא ארה"ב הגביר את התקיפות האמריקאיות בתימן אינה ביטחון ישראל, כי אם ביטחון השיט.

החות'ים שיבשו מאז נובמבר 2023 את השיט בים האדום, שבו חצו כ־14% מהסחר העולמי. זה הביא להארכת והתייקרות שרשראות האספקה, באופן שבהכרח התגלגל לצרכנים, כולל אלו האמריקאים. ברגע שענקיות הספנות ישובו לים האדום, טראמפ יוכל לבוא לבסיס קהל המצביעים שלו בארה"ב, ולהגיד: "חברים, תראו, אני אומר ועושה. מפסיק מלחמות, ומקטין עלויות".

טראמפ אוהב כוח (וגם שקט)

מנגד, ישראל לא משרתת את המצע שלו של הפסקת מלחמות והבאת פתרונות, אלא מעמיקה את המלחמה בעזה. וכך, נשיא ארה"ב יגיע כפרי בשל אל הסעודים בשבוע הבא. בזירה התימנית, הסעודים עברו תהליך. ממעורבות ישירה במלחמת האזרחים בתימן בעשור הקודם, כעת הם מעוניינים בפתרונות דיפלומטיים. בכירי ריאד אף לא מנסים להסתיר זאת: שר ההגנה חאלד בן סלמאן הגיע בחודש שעבר לביקור חריג בטהרן, והרמטכ"ל פיאד א־רווילי הגיע בעצמו לרפובליקה האסלאמית בנובמבר.

מחד גיסא, טראמפ אוהב כוח. מאידך גיסא, הוא אוהב שקט. הסעודים, שבעצמם רוצים שקט כי הם מתחילים "להיחנק" מרוב הוצאות על חזון 2030 של נסיך הכתר מוחמד בן סלמאן, מספקים בכך לטראמפ את המענה האולטימטיבי. זה אותו מענה שהוא לא מקבל לאינטרסים שלו מישראל, שבמלחמת חרבות ברזל השיבה את ההרתעה, אך לא הגיעה להכרעה: לא בהיבט החטופים ולא בהיבט חמאס.

אותו חיבור בין אהבת הכוח לבין אהבת השקט משתקף גם בנושא האיראני. טראמפ משדר לעצמו ולאנשיו כי הוא דחק את האיראנים ואת החות'ים לפינה. עם זאת, שקרן נותר שקרן ומשטר רצחני ומחרחר מזימות נותר רצחני ומחרחר מזימות. גם אם במקום פקחים של סבא"א, במעין "JCPOA 2.0" יהיו פקחים של ארה"ב. הדרך להצליח מול האויב הוא להעריך אותו, ואת האיראנים צריך להעריך על ערמומיותם.

טראמפ חושב שאם יגיע איתם להסכם, אז הוא יוכל לשבת בוושינגטון בנוחות - ולהשיג שקט במזרח התיכון ובביתו. זה מזכיר את טעויות העבר האמריקאיות. אפאטיות אמריקאית, מובילת העולם המערבי, הביאה אותם לפרל הרבור ול־9/11. קיצו  של הסכם גרעין שני של ארה"ב עם איראן עלול להיות מתקפה על ארה"ב, שבמקום יפנים או מחבלים מאל־קאעידה - יבצעו טרוריסטים שיעים. ואז, כשארה"ב תתעורר, את איראן היא לא תתקוף, כי עשוי להימצא בידיה כבר נשק גרעיני. בדיוק כמו קוריאה הצפונית, שאת הטילים שלה היא מסוגלת לשגר עם ראשי קרב גרעיניים עד לאמריקה - ומעבר לה.

דין שמואל אלמס

היעדר אלטרנטיבות בקו הפופולרי

מלוח הטיסות של נתב"ג נמחקו בסך הכול 21 טיסות שבועיות לארה"ב לאחר נפילת הטיל, ירידה משמעותית בהיצע. כעת, אל על היא החברה הדומיננטית ביותר בקו תל אביב־ניו יורק, עם 52 טיסות שבועיות, מתוכן כ־30 טיסות ישירות ליעד.

חברת ארקיע, שהצטרפה לאחרונה עם שלוש טיסות שבועיות בלבד, מציעה אמנם חלופה אך היא רחוקה מלייצר תחרות של ממש שתוכל להשפיע על המחירים. מדובר במספר זניח ביחס לעשרות הטיסות שהפעילו בעבר יונייטד, דלתא ואמריקן (שלא שבה עד כה לישראל, וגם לא צפויה לשוב בקרוב), שיחד עם אל על הגיעה ל־98 טיסות שבועיות בסך הכול.

בנוסף, לארקיע קיימים חסרונות משמעותיים לעומת אל על: אין לה הסכמי קוד־שייר עם חברות זרות ואין לה מועדון נאמנות המאפשר צבירת נקודות והטבות בטיסות המשך. חסרון נוסף של ארקיע מול אל על מתבטא בכך שחברת התעופה חוכרת מטוסים מחברה זרה בקו לניו יורק. ביום ד' ארקיע הודיעה על שינוי זמני במסלול טיסותיה בקו תל אביב־ניו יורק בעקבות "אילוץ תפעולי", וככל הנראה מתייחס לסירוב של צוותים זרים ללון בארץ. עד ל־14 במאי חלק מהטיסות בקו יכללו עצירה תפעולית באתונה ולא יבוצעו כטיסות ישירות. חסרונות אלה הופכים אותה לפחות אטרקטיבית בשלב זה בעיני נוסעים ולקוחות עסקיים ומשאירים את אל על כאלטרנטיבה המרכזית ביותר.

בתוך כך, חברת התעופה בריטיש אירוויז הודיעה על ביטול כל טיסותיה לישראל עד ה-14 ביוני - המועד המאוחר ביותר מבין כל החברות