שילוב של בינה מלאכותית בפרסומות טלוויזיה בישראל עדיין נמצא בחיתוליו, אבל טיפין טיפין עולות דוגמאות על המסך. אחת מהן שייכת לבזק, שגייסה את "דדי דדון" (אסי כהן) לצד הפרזנטורית עדי אשכנזי, כדי לקדם מערכת תיקון תקלות חדשה מבוססת AI, שתוטמע בנתבים החכמים של החברה.
● משרד הפרסום של טורנדו: "שגינו. הטעות נעשתה בתום לב"
● התחרות של המותגים היא על 6 שעות מדיה ביום. כך הם יוכלו לנצח
"ה-AI יצבע סוסים בשלל צבעי הקשת", שר דדון-כהן בפרסומת על רקע מנגינת "הלוואי" של בועז שרעבי, ממש כמו בימים הטובים של "מתוקה מהחיים". גם אם הצופה לא בדיוק מבין בסיום מה הבשורה של בזק, סיכוי סביר שיש לו חיוך על הפנים. הפרסומת מתברגת במקום הראשון בזכירות והשני באהדה. כהן, אגב, מככב בפרסומת נוספת שמתברגת השבוע במדד - של קופת החולים מאוחדת.

לפי נתוני יפעת בקרת פרסום, מבין המפרסמים בכלל ערוצי הטלוויזיה, בזק היא גם הגוף המפרסם שהשקיע השבוע את התקציב הגדול ביותר - כ-3 מיליון שקל.
ההשקעה השנייה בגודלה, כ-2.1 מיליון שקל, שייכת לשירותי בריאות כללית וקמפיין המסלול המהיר. הפרזנטורים יעל בר זוהר וגיא זו-ארץ תקועים בפקק, ומדמיינים איך היו נראים החיים אילו בכל מקום היה מסלול מהיר שלא דורש המתנה ארוכה (סלבס עומדים בתור?!?), ממש כמו בקופת החולים שלהם. הפרסומת מתברגת במקום השישי בזכירות.
ההשקעה השלישית בגודלה, כ-1.9 מיליון שקל, שייכת לחברת המזגנים טורנדו עם קמפיין "ביקור טכנאי בתוך יום" - שמתברג במקום השני בזכירות. ביום שלישי השבוע עלתה החברה עם פרסומת חדשה, אחרת, שבה לצד הפרזנטורית הקבועה נעמי לבוב מככבים עוד ארבעה: טל ברודי, ונסה וידל אביטן, ננסי ברנדס ואליהו יוסיאן. האחרון התפרסם במהלך המלחמה כפרשן לענייני איראן, שעמדותיו נתפסו על ידי חלק מהציבור כקיצוניות.

קמפיין טורנדו / צילום: צילום מסך מתוך הקמפיין
הפרסומת החדשה אינה רלוונטית לדירוג הנוכחי, אולם יהיה מעניין לעקוב אחר ביצועיה בשבוע הבא. למרות קריאות רבות להוריד אותה מהאוויר, מנכ"ל טורנדו רונן בזזי אומר כי עמדתו בנושא "לא השתנתה. אין סיבה, צילמנו סרט נהדר".
הפרסומת האהובה ביותר השבוע, בפעם הרביעית, שייכת להוט - עם החתונה של גדליה ודבורה מ"שבאבניקים", שמנקזת אליה רבים מכוכבי הפקות המקור של החברה, מ"זגורי אימפריה" ועד "גולדסטאר", ושלרגל יום העצמאות קיבלה סיומת מעט שונה ואיחולי "חג עצמאות שמח".

קמפיין הוט / צילום: צילום מסך מתוך הקמפיין
את ההצלחה של הפרסומת אפשר לזקוף לא רק לכמות הגדולה של דמויות מוכרות ואהובות, אלא גם לשחקן החיזוק ששון שאולוב, ולאחד השירים הפופולריים ביותר בישראל בשנה האחרונה, "תמיד אוהב אותי" (בגרסה הנוכחית: "עוד יותר הוט"). עם זאת, שיעור האהדה השבוע עומד על 16.6%, נמוך מהממוצע השנתי של 23%.
משקיעים יותר
ההשקעה בפרסום עולה מ־44 מיליון שקל בשבוע שעבר ל־47 מיליון שקל השבוע
המשרד האהוב
המשרדים האחראים לשלוש הפרסומות האהובות ביותר הם גיתם BBDO (הוט), אדלר חומסקי & ורשבסקי (בזק) ו־LEAD (קופת חולים מאוחדת)
המדור, המתפרסם כאן מדי שבוע ב־20 השנים האחרונות, מתבסס על דירוג של חברת גיאוקרטוגרפיה ושם דגש על ניתוח מגמות ושינויים, קריאיטיב ייחודי, צעדים משלימים בדיגיטל ועוד. דירוג הפרסומות הזכורות והאהובות כולל את כלל האוכלוסייה במדינת ישראל לרבות החברה הערבית.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.