בדיקה טכנולוגית
איך ניתן לשפר שירותים דיגיטליים? אילו מוצרים חדשים יש היום בשוק, ומה איכותם לעומת המתחרים? כיצד פותרים בעיות טכנולוגיות? מדי שבוע המדור ינסה לענות על שאלות אלה ודומות להן. אם נתקלתם בתקלות ואתם זקוקים לעזרה, או שאתם מעוניינים שנסקור מוצרים מסוימים, אתם מוזמנים לפנות למייל: nevo-t@globes.co.il
היום כבר קשה להתכחש לכלי הבינה המלאכותית: לא רק ברמת הארגונית, אלא גם בשימוש היומיומי, בין אם אישי או מקצועי. יותר ויותר אנשים מבינים את הפוטנציאל האדיר שיש בכלים מסוג זה, ומעוניינים לאמץ אותם. אך במה הכי כדאי להשתמש? הרי יש כלים רבים, עם יכולות שונות.
● ראיון | המנכ"לית שפורשת אחרי 16 שנה: "מחיר המניה הוא לא המורשת שלי"
● ראיון | לבכיר מגוגל יש עצה אחת בשבילכם: תלמדו את המקצוע הזה
איך יודעים מה מתאים ביותר עבור טקסטים ומעבר על מסמכים? מה נכון יותר לשימוש וידאו ואודיו? במה כדאי להשתמש כשרוצים לכתוב קוד ולבדוק אותו? כדי שתוכלו לגלות מה מתאים לכם, בחרנו ארבעה צ'אטבוטים מהמובילים בשוק, ובחנו את הגרסה שלהם בתשלום (כלומר, לא את המודל החינמי).
חשוב לומר שמדובר במודלים שמתפתחים ומשתנים, והם גם ידועים בהטיות לעתים או תשובות תלושות מהמציאות. לכן, חשוב תמיד לבדוק את התוצאות שהם נותנים, ולא לקבל אותן כ"תורה מסיני".
ChatGPT: זוכר אתכם, טוב באקסלים
צ'אטבוט הבינה המלאכותית של OpenAI הפך עבור רבים ל"שם שני" ל-AI, ולא במקרה. צ'אט GPT הוא זה שפרץ את הדרך, ויש לו יש כמה יתרונות מובהקים ביחס לאחרים. הבולט מביניהם הוא שהמודל "זוכר" אתכם, וזה עניין משמעותי במיוחד. הרעיון הוא שהצ'אט זוכר מידע עליכם, ויכול להשתמש בו כשאתם מתחילים שיחה חדשה. זה מתאים למי שמעוניין בהמשכיות בשיחות שתוביל לתשובות הכי מתאימות עבורכם.
לצא'ט GPT יש גם את כלי הווידאו סורה ומחולל התמונות DALL-E, וכמו אצל המתחרים, הוא כולל כלי Deep Research (חיפוש מידע מורכב שמנפק תובנות ממקורות שונים ברשת) מהטובים בשוק. אפשר להשתמש בו גם לכתיבת קוד, בדיקתו והרצה שלו. היכולות האלו מאפשרות לבצע מחקרים ראשוניים, לייצר תמונות ולחולל סרטונים בקלות רבה.
צ'אט GPT מוצלח גם בעבודה עם קבצי Excel - המודל יודע לעבד אותם בצורה הטובה ביותר, ולהציג אותם היטב בצורה ויזואלית. לכן, מדובר באחד הכלים היותר יעילים לכל מי שרוצה לעבוד עם נתונים בטבלאות.
מחיר: 20 דולר בחודש, גרסת פלוס.
Claude: העברית והחיבור לגוגל
הכלי שמפותח על ידי Anthropic, בתמיכת ובהשקעת גוגל, הוא מהכלים הפופולריים בשוק, ויש סביבו שיח ועניין רב. הדבר הראשון שעולה לטובת Claude הוא ההצטיינות שלו בעברית. גם המודלים האחרים יודעים עברית, אבל ניתוח הטקסטים שלו והתיקונים שהוא עושה מבוצעים היטב, ולכן הוא הבחירה המובילה של הרבה ישראלים.
מי שעובד הרבה עם טקסטים, כדאי לו לבחון את הכלי הזה. עם זאת, יש לו מגבלת טוקנים (מספר התווים שבהם ניתן להשתמש בשיחה), כך שמסמכים עם עשרות עמודים בעברית יכולים להיתקל במכשולים בשלב מוקדם מאוד.
הכלי הזה היה בין הראשונים שאפשרו להריץ קוד, והוא עושה את זה טוב מאוד. כמו אחרים, גם הוא יודע לספק שירותי Deep Search טובים. בנוסף, אחד הפיצ'רים המעניינים הוא יכולת האינטגרציה לשירותי גוגל, כמו Gmail ו-Drive.
המשמעות היא שאפשר לקבל ניתוחים ותובנות על היומן שלכם, על המיילים שאתם מקבלים, על הקבצים בדרייב שלכם ובכלל. אינטגרציה שהייתה בלעדית רק ל-Gemini של גוגל הופכת רלוונטית גם פה, וזה יכול לסייע לרבים.
מחיר: 17 דולר בחודש, גרסת פרו.
Gemini: היקף השיחות וה-Notebook
כלי הבינה המלאכותית Gemini מגיע מחברת גוגל, שמנסה להתחרות בכל השחקנים הגדולים כדי לא להישאר מאחור - גם אם זה מאיים לה על מנוע החיפוש. אחד המאפיינים החזקים ביותר של ג'מיני הוא גודל הקונטקסט והאורך של הטקסטים והמסמכים. בכך הוא מצליח להתעלות על כולם, כשהוא מאפשר מיליון ויותר טוקנים, בעוד יתר השחקנים מאפשרים עד חצי מיליון טוקנים. המשמעות היא שהמערכת תדע להתמודד עם קבצים גדולים יותר, ועם מאפיינים רבים יותר.
נוסף על כך, אחד היתרונות הבולטים של ג'מיני הוא החיבור ל-Workspace בגוגל, משמע, משתמשים בתשלום יכולים להשתמש בבינה המלאכותית בתוך ה-Gmail שלהם, בדוקס, ביומן ועוד, והיא תסכם, תנתח ותתעדף מיילים וקבצים בכלל השירותים. לכך ניתן להוסיף את החיבור למנוע החיפוש גוגל ואת יכולות החיבור ברשת.
החיבור של ג'מיני ליוטיוב מאפשר ניתוח וידיאו ואודיו בצורה טובה, ועובד גם על קבצים ארוכים. כמו לשאר, גם לגוגל יש את המחקר המעמיק, וניתן לקבל דוח מפורט על נושא מסוים עם מראי מקום.
אחד הפיצ'רים ששווה להכיר הוא NotebookLM - כלי נפרד מ-Gemini, שמאפשר לפתוח מחברת וירטואלית באתר חינמי שפתוח לכולם, ועובד בעברית. אפשר להעלות אליו חומרים שונים, מטקסטים ועד סרטונים ותמונות, ולקבל סקירה - בין אם זה שאלות ותשובות, מסמך הכנה, פודקאסט ועוד. לא בכדי, מדובר בכלי פופולרי מאוד.
מחיר: 19 דולר לחודש, במנוי לשנה.
Grok: אקטואליה וטוויטר
מודל הבינה המלאכותית מבית היוצר של אילון מאסק מתפאר בעיקר בכך שהוא לא כמו השאר: יש בו פחות מגבלות, והוא פחות פוליטיקלי קורקט. זה אמור היה לאפשר הרבה יותר למשתמשים, אבל לא בטוח שזה מספק את המענה הטוב ביותר.
היתרון הבולט של Grok הוא החיבור שלו לרשת החברתית X (טוויטר), שמאפשר לו להצטיין בשני דברים מרכזיים. ראשית, חיבור למידע שמתפרסם בטוויטר, כלומר ההקשר של הרשת החברתית מוזן בו בצורה ישירה. המשמעות היא שגרוק מבין באקטואליה, ויודע להתמודד עם שאילתות על חדשות ואקטואליה.
שנית, אחד הפיצ'רים המרכזיים שיכולים לעזור למשתמשי X הוא היכולת לקבל תקצירים. מה זה אומר? המשתמש יכול ללחוץ על האייקון של Grok בשרשור, ולבקש ממנו לסכם את השרשור או לקבל את הקונטקסט של השירות.
מחיר: 18 דולר לחודש, גרסת הבסיס.
השורה התחתונה: להתנסות ביותר מכלי אחד
כלי הבינה המלאכותית מציפים את השוק ומצליחים להביא בשורות. לכל כלי AI יש יתרונות משלו, ולעיתים היכולות שלהם משלימות אחת את השנייה. "נסו שלא להיצמד לכלי אחד, אלא להשתמש בכלים שונים למשימות שונות", מציע אורי אליאבייב, יועץ בתחום הבינה המלאכותית ומנהל קהילת Machine and Deep Learning Israel.
לדבריו, "זה מה שאני עושה: אני לא נאמן רק לכלי אחד, אלא קופץ ומזגזג לפי הצורך. אפשר לבדוק כמה כלים לאותה שאילתא, ולראות מי מספק את התוצאה הטובה ביותר. כדאי גם לשלב ולראות מה הכי מתאים לכם". עם זאת, נציין שהמודלים מתקדמים ומשתפרים, ולכן גם אם אתם משתמשים קבועים באחד מהם, שווה תמיד לבחון כלים נוספים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.