עגלות קפה כבר מזמן הפכו לחלק מהנוף המקומי. אלא שהטרנד שהתחיל בקרון בטבע שמגיש מאפים וסלטים נעשה לחלום קולינרי של ממש. חלק מהעגלות הן היום מוסדות של ממש, עם מנות ייחודיות שלא יביישו שום מסעדה. יצאנו לחפש את המובחרות שבהן, ויש גם בונוס - רובן פתוחות בשבת.
● מחלבה כמו בצרפת ועגלת קפה מושחתת: חוגגים שבועות במושבי השרון
● מרגז מבהיק משומן ושקדי עגל: המסעדה בשדרות עם מנות קסומות
● על שפת הכנרת, מצאנו מסעדה יפנית עם סושי שקיבל טוויסט ישראלי
הרי ירושלים | הטראק של איתיאלה:
מאפה פולנטה ופקורינו וגלידת זעתר
הסיפור מאחורי הגלגלים: במושב מטע שבהרי ירושלים ניצבת המשאית של איתיאלה היאט, זוכת העונה התשיעית של "מאסטר שף", שלאחר הזכייה בחרה, במקום לפתוח מסעדה, לעשות את מה שהיא אוהבת - צמוד לבית. המשאית ממוקמת ליד חממות העסק המשפחתי "ירוק'לה", של הבעל ניסים, שמספק לה עשבים טריים וחיזוק מורלי.

איתיאלה טראק / צילום: באדיבות איתיאלה טראק
מה אוכלים: בפעם היחידה שהצלחתי להגיע מוקדם הזמנתי את כל התפריט. בייגלה ענק ממולא בג'יבנה, זעתר ובצל ירוק; פוגאס עם עשבים; מאפה פולנטה עם ירוקים ופקורינו; מאפה בשמל גראטן עם אנשובי. לקינוח? גלידת יוגורט עם זעתר, שמן זית ומלח ים ועוגת בננה קרמל מלוח מטורפת.
טיפ קטן: המקום פתוח בימי חמישי ושישי בלבד. תגיעו מוקדם. התור משתרך במעלה ההר כמו לוויזה בשגרירות האמריקאית.
אחרי האוכל: יקב נבו במושב מחכה לכם עם סשן לגימות. אם בא לכם להזיז את הרגליים (בשביל האיזון) טיול קצר לחרבת חנות ועין מטע - מסלול מעגלי של קילומטר וחצי, עם עלייה בסוף.
גליל תחתון | עספורה:
טארט פטל-שקדים ועוגת גבינה מפוארת
הסיפור מאחורי הגלגלים: בקיבוץ הרדוף, בתוך הרפת הישנה, תמצאו זולה רחבת ידיים, מוצלת ומעוצבת ברישול נעים, עם ספסלים, פרחי בר באגרטלים יפים, טאבון שמפיק פיצות לוהטות ואווירה כיפית במיוחד. בני הקיבוץ יפעת שפילמן, מרפאה בתזונה, ואביחי רונן, בריסטה מקצוען, הקימו את העגלה כשהרפת פינתה את מקומה.

מאפים בעספורה / צילום: עופר טננבוים
מה אוכלים: לחמים, מאפים, פיצות ובורקסים נהדרים - הכול נאפה במקום. בייגלה שיפון עם שומשום, מטבלים וביצת חופש; בורקס מנגולד ביו־דינאמי מהערוגות של הרדוף; וכריכים מושקעים וגדושים. הקינוחים? יצירתיים, עונתיים ומפתיעים, כמו טארט פטל־שקדים ועוגת גבינה מפוארת.
טיפ קטן: גם חברים שלא אוכלים גלוטן ימצאו כאן אפשרויות מלבד סלט, כמו ראפים מכוסמת ירוקה מונבטת
אחרי האוכל: שוטטות בין שבילי הקיבוץ האנתרופוסופי בעל האופי והאווירה המיוחדת, גלריה שפתוחה בשבת, או שקט בגן האחים, עם ציוצי ציפורים ומים מפכים מבריכת מעיין החיים.
חבל מודיעין | Van’s burger:
המבורגר עם אננס על הגריל, מייפל וחלפיניו
הסיפור מאחורי הגלגלים: חברה טובה הפצירה בי להגיע להמבורגר סודי בלב חורשה ביער בן שמן. עד שהגעתי, הפודטראק כבר עבר לאזור התעשייה בשוהם. במקום יער - מדשאה עם נוף לכביש. אבל ההמבורגר לא השתנה, הוא אותו אחד שעליו אמרה לי "בחיים לא טעמת כזה". יורם אוליאל היה השף של מסעדת דיאבלו, שנסגרה לאחר שהקורונה טרפה את הקלפים. הוא פתח את המשאית הקולינרית שלו - מקום קטן שבו הוא עושה את הדברים בדרך שלו: מנות שף מדויקות, עם ניחוח של מסעדת בוטיק.

המבורגר ב- Van’s burger / צילום: באדיבות Van's Burger
מה אוכלים: המבורגרים מושחתים עם תוספות משוגעות - כבד אווז, ריבת בצל, איולי צ'יפוטלה - בלחמניית בריוש רכה, עם צ'יפס תפוח אדמה ובטטה, מלפפון חמוץ ורטבים בצד. יש גם המבורגר עוף עטוף אנטריקוט, גרסה טבעונית, נקניקיות מצופות פירורי לחם עם רוטב כמהין וכדורי פירה נימוחים.
טיפ קטן: נסו את ההמבורגר עם אננס על הגריל, מייפל וחלפיניו. זו חגיגה קאריבית בפה.
אחרי האוכל: תשע דקות נסיעה ואתם בתל חדיד - תצפית יפה על גוש דן ומסלול ביער.
עמק יזרעאל | בארק'ה:
קלאסיקה ירושלמית על פתיליות
הסיפור מאחורי הגלגלים: בפאתי קיבוץ הזורע, ליד הצומת, עוצר קרון אוכל קטן בשם בארקה, שמדיף ריח מטבח ירושלמי של סבתות. ברק גורן, מסעדן ירושלמי, נשוי לבת הזורע, והחליט שגם לעמק מגיע קובה חמוסטה אמיתי. הקרון התחיל כפתרון לנהגים רעבים, השמועה פשטה והמקום הפך למוקד עלייה לרגל.
מה אוכלים: קובה חמוסטה, קובה סלק, קציצות בשר ברוטב, מטבוחה ביתית, חלה טרייה עם שניצל פריך ועסיסי, חומוס וכדורי פלאפל לוהטים. התפריט מתעדכן לפי מצב הרוח והעונה. בחורף יש גם חמין מטורף ובקיץ הרבה סלטים שהם ארוחה. לקינוח? מלבי משובח.
טיפ קטן: אל תוותרו על האורז עם השעועית, קלאסיקה ירושלמית על פתיליות שלא נס ליחה.
אחרי האוכל: מרפסת שביל מגידו, שנחצב לאחרונה על רכס השופט - תצפית על הקיבוץ, נהלל, כפר יהושע, הר הקפיצה ויקנעם המושבה. שמים בווייז "אורוות האוכף הכפול" והולכים בעקבות סימון שבילים סגול.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.