מניית ורינט מדשדשת כבר תקופה ארוכה, ומאז השיא שרשמה ב-2022 היא איבדה כ-67% מערכה. כעת, בשווי צנוע של 1.1 מיליארד דולר, נראה שהחברה הוותיקה מחפשת רוכש.
אתמול (ג') פורסם באתר החדשות Semafor שהחברה שכרה בנקאי השקעות במטרה למצוא רוכש. הידיעה פורסמה במהלך יום המסחר, אך מניית ורינט נסחרה במגמה שלילית. עם זאת, לאחר שבבלומברג פורסם שקרן ההשקעות Thoma Bravo נמצאת במגעים לרכישת ורינט, המניה עלתה במסחר המאוחר ב-15%.
ורינט, המנוהלת על-ידי דן בודנר כבר כשלושה עשורים, מספקת פתרונות למוקדי שירות, המשלבים אנליטיקה ו-AI ומטרתם לשפר את חווית המשתמש. החברה היא אמריקאית אך יש לה גם עובדים בישראל (בהרצליה). לפני כ-4 שנים פוצלה מוורינט חברת קוגנייט, ספקית פתרונות לתחום הביטחוני. לפני אותו פיצול, שווי השוק של החברה עמד על 3.7 מיליארד דולר. ורינט עצמה פוצלה בעבר מחברת קומברס טכנולוג'י.
ברבעון הראשון של השנה, ורינט רשמה ירידה של 9.6% בהכנסות ל-208 מיליון דולר, והרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות התכווץ ב-89.4% ל-1.6 מיליון דולר. על בסיס Non-GAAP, בנטרול סעיפים חשבונאיים שונים, הרווח הנקי היה 18.4 מיליון דולר, לעומת 42.6 מיליון דולר ברבעון המקביל. עם פרסום הדוחות בודנר אמר שהוא מרוצה מהגידול בפייפליין ומהמומנטום החיובי של מוצרי ה-AI של ורינט. באתר Semafor שחשף את האפשרות שוורינט תימכר נכתב עם זאת כי מכירה אפשרית של החברה תתן אינדיקציה לשאלה עד כמה AI משבש תעשיות מבוססות. במקרה זה, הכוונה לכניסת סוכני AI שמחליפים נציגי שירות אנושיים.
לפי נתוני Yahoo Finance, יש 7 גופים המסקרים את מניית ורינט, מתוכם 4 חיוביים ו-3 נייטרליים. מחיר היעד הממוצע למניה הוא 28 דולר, גבוה ב-50.6% ממחיר הנעילה אתמול וב-30.7% מהמחיר במסחר המאוחר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.