השקעה במניות ה-IT הישראליות הנסחרות בבורסה בתל אביב הוכיחה עצמה כמשתלמת מתחילת השנה, כשמניות ארבע החברות הגדולות בתחום הציגו תשואות של 31%-49% - גבוה ממדד ת"א 125 שבו הן נכללות. בחמש השנים האחרונות, מציגה וואן טכנולוגיות את התשואה הטובה בענף, עם עלייה של 336%, כשלפי נתוני הבורסה, בהסתכלות על שני העשורים האחרונים וואן וחילן הן בין המניות הטובות ביותר בבורסה, עם תשואות מצטברות של עשרות אלפי אחוזים.
● המוסדיים קנו מניות במיליארדי שקלים מבעלי שליטה: "בהמשך יגיעו גם הנפקות"
● וול סטריט או בורסות אירופה: איפה עדיף להשקיע כיום?
למרות העליות האחרונות, באי.בי.אי מעריכים שיש למניות ה-IT (טכנולוגיית מידע) עוד מקום לעליות. בסיקור ראשון של מניות החברות הגדולות בענף - מטריקס , חילן , וואן טכנולוגיות ומלם תים , ממליץ בית ההשקעות על כולן ב"תשואת יתר".
אנליסט ה-IT בבית ההשקעות, ליאור שילה, מוצא שהאפסייד הגבוה ביותר נמצא במלם תים, "בשל תמחור החסר המובהק". עם זאת לדבריו, בהשוואה לסביבת המכפילים הגלובלית, החברות המקומיות אינן זולות.

ליאור שילה / צילום: יח''צ
חברות ה-IT מספקות שירותים דוגמת תשתיות מחשוב, פתרונות תוכנה ועוד. כולן צמחו לאורך השנים, גם באמצעות מיזוגים ורכישות, כשמיזוג גדול עומד כיום על הפרק: מטריקס, החברה הגדולה בשוק, הודיעה על מיזוג עם החברה-האחות מג'יק בעסקת מניות. המיזוג טרם הושלם, ובאי.בי.אי עוד לא מתמחרים אותו בהמלצה על מטריקס, אך שילה מציין כי "אנו סבורים שלמיזוג קיים פוטנציאל, שעשוי לבוא לידי ביטוי בסינרגיות ובצמיחה בשוקי היעד, שקשה לחשב בשלב הנוכחי". הוא מוסיף כי מיזוג שיגביר את הסבירות לכניסת מניית מטריקס למדד ת"א 35, עשוי להציף לחברה ערך נוסף בעתיד.
באופן כללי שילה מציין כי "חברות ה-IT מהוות רובד מרכזי בהתפתחות הטכנולוגית עבור הסקטור העסקי והציבורי בישראל. זאת, שכן הן מספקות פתרונות, שירותים ומוצרים טכנולוגיים שמאפשרים להאיץ, לשפר ולייעל את הפעילות השוטפת של הלקוחות, וכנגזרת להרחיב פעילות עסקית".
לדבריו, הצמיחה של החברות בתחום נגזרת מפעילות המשק הכללית, לצד מגמות ואימוץ חידושים טכנולוגיים (כדוגמת AI, ענן ועוד). בהקשר של המאקרו, הוא מציין שהכלכלה העולמית נתונה בחוסר ודאות לגבי השפעת מדיניות המכסים של ממשל טראמפ על האינפלציה והצמיחה, אך השווקים הפיננסיים מתמחרים הורדת ריבית בהמשך השנה. בישראל, האינפלציה עדיין מעל היעד, אולם הירידה בפרמיית הסיכון לאחר המלחמה יצרה פתח לאפשרות של הורדת ריבית. הסיכון העיקרי לחברות ה-IT הוא מיתון, בו חברות נוטות לצמצם תקציבים ולהקפיא פרויקטים.
"קצב הצמיחה המשוקלל של החברות המסוקרות גבוה לרוב משיעור הצמיחה של התמ"ג העסקי", אומר שילה, ומסביר זאת במעבר לענן, הצורך בחיזוק אבטחת סייבר, התפתחות טכנולוגית מואצת וכן מיזוגים ורכישות. הוא מעריך גם ש-AI, השקעה בתשתיות והמשך המעבר לענן, לצד סיכוני הסייבר הגוברים, חיוביים עבור חברות ה-IT, כש"ה-AI צפויה להמשיך לתמוך בשיעורי הצמיחה המרשימים שנראו בשנים האחרונות". שילה מציין שחברת STKI העוסקת בתחום, מעריכה שצמיחת שוק ה-IT בישראל ב-2025 תהיה נמוכה ביחס לשנים קודמות, כ-2%, אך תגדל בהמשך ל-8%-13%.

מטריקס: "לפני אבן דרך משמעותית"
מטריקס, בניהולו של מוטי גוטמן, פועלת בתחומי ה-IT השונים וכן בייעוץ הנדסי. באי.בי.אי, שממליצים על המניה בפרמיה של 20% על מחיר השוק, מציינים כי "מטריקס היא בעלת היקף ההכנסות והרווחים הגבוהים בתעשייה המקומית, עם מרווחים מרשימים ותשואת תזרים מזומנים הגבוהה מבין החברות".
לדברי שילה, בשנים האחרונות מטריקס רכשה חברות ב-200 מיליון שקל, אך "עם כל הכבוד לרכישות האחרונות, הדיווח על המיזוג עם מג'יק מייצר אמירה חזקה, כשהפוטנציאל של החברה הממוזגת גבוה הרבה יותר". מג'יק, כמו מטריקס, נמצאת בשליטת פורמולה, והשתיים הודיעו על מיזוג שצפוי להיסגר בסוף השנה בכפוף לקבלת אישורים.
לדברי שילה, בין היתרונות של מג'יק למטריקס: נוכחות גלובלית, אינטגרציה מוצרית, מרווחים גבוהים יותר ומבנה פיננסי גמיש שמקטין את החוב הפיננסי נטו של מטריקס. "חיבור החברות מייצר חברה בשווי 10.7 מיליארד שקל, שמקנה לה מעמד מרשים בקרב חברות ה-IT הגלובליות, עם EBITDA בהיקף 800 מיליון שקל", הוא מוסיף.
לפי אי.בי.אי, "מטריקס נמצאת לפני אבן דרך משמעותית שעשויה להפוך אותה מחברת ה-IT הגדולה בישראל לשחקנית משמעותית באירופה במונחי שווי שוק, ועם פריסה גלובלית רחבה".
מלם תים: יעד לשיפור הרווחיות
מלם תים מנוהלת על-ידי המנכ"לים המשותפים אילן טוקר ושי בסון והיו"ר שלמה איזנברג, ומלבד פעילות IT "קלאסית" היא פיתחה זרוע השקעות בחברות טכנולוגיה (בהן 4CAST). לדברי שילה, ההשקעות עדיין הפסדיות "ולמעשה מדובר על מגזר עם פוטנציאל בינארי".
באי.בי.אי מציינים שתחום התשתיות והענן מהווה 55% מהכנסות החברה ו-44% מהרווח התפעולי שלה. בין היתר, היא אחראית על תקשוב פרויקט "אופק רחב" של משרד הביטחון. בתחום התוכנה, הפרויקטים והפתרונות העסקיים, שילה מציין שהמרווח התפעולי של מלם תים נמוך משל המתחרות בשל סוג הפרויקטים, אך היא הציבה יעד לשיפור הרווחיות. במקביל, החברה מעוניינת להתרחב בחו"ל.
ב-2024 החברה הודיעה שלא תחלק דיבידנד כדי לצמצם את החוב הפיננסי, שהכביד על הרווח ומסביר חלק מהפערים בשיעורי הרווח הנקי מול המתחרים. עוד סיבות לפערים - הפעילויות ההפסדיות שלה, שהן תפעול הגמל והפנסיה וההשקעה בחברות הזנק.
מחיר היעד שמציבים באי.בי.אי למניית מלם תים גבוה ב-34% ממחיר השוק: "ברגע שיחל שינוי במספר גורמים - התרחבות הפעילות בחו"ל מעבר למצופה, צמצום ההפסד של פעילות הגמל והפנסיה, והמשך צמצום החוב - המכפילים בהם היא נסחרת צפויים להדביק את הפער מהמתחרות. סביר כי אם החברה תכריז על חזרה לחלוקת דיבידנד, השוק יגיב בחיוב".
חילן: "המרווחים המרשימים בענף"
חילן, בניהולו של המנכ"ל אלי זיברט והיו"ר ובעל השליטה אבי באום, היא החברה השנייה בגודלה, ומובילת שוק השכר ומשאבי האנוש. לדברי שילה, "חילן היא בעלת המרווחים המרשימים ביותר בענף, על אף הצמיחה המהירה וגודלה". בשנים האחרונות החברה ביצעה שורת רכישות ולדבריו, "המבנה הפיננסי שלה ועודפי המזומנים מאפשרים גמישות ומהירות תגובה בעת מציאת הזדמנויות רכישה". הוא צופה שהחברה תיהנה מהמשך ביקושים בסקטור הביטחוני.
בשורה התחתונה מציבים לה באי.בי.אי מחיר יעד המשקף פרמיה של 12%: "חילן מציגה בשנים האחרונות שיעורי צמיחה נאים לצד שיעורי רווחיות מהגבוהים בענף, בשל מיקוד במגזרים רווחיים, רכישות איכותיות ומיצוי סינרגיות". להערכתם, חילן שואפת להמשיך לגדול בחו"ל לאור ההבנה שהצמיחה בישראל מוגבלת.
וואן טכנולוגיות: מתרחבת במיקור חוץ
וואן טכנולוגיות, בניהולו של בעל השליטה עדי אייל, מתמקדת בשוק ה-VAS, פתרונות ושירותים טכנולוגיים, והיא מציגה את שיעורי הצמיחה הגבוהים בקרב החברות הגדולות בשנים האחרונות. לאחרונה רכשה את בזק אונליין, שתרחיב את פעילותה בשוק מיקור החוץ ותוסיף לה, להערכת שילה, הכנסות שנתיות של מעל 200 מיליון שקל.
מניית החברה מומלצת בפרמיה של 10%: "וואן חרתה על דגלה להוביל את שוק ה-IT המסורתי בדרך הצמיחה מבלי לפגוע ברווחיות, עם מנוף תפעולי מרשים, וזאת בשילוב צמיחה תזרימית וחלוקת דיבידנד עקבית. רכישת בזק אונליין צפויה למצב אותה כשחקנית מובילה בעולם מוקדי השירות מבוססי AI".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.