ממקלחת יער ועד מדיטציית מים: ארבע תחנות להורדת הדופק

נביעה סודית שאפשר לצוף בה, סדנת ריפוי באמצעות עצים, התמסרות למים וקונצרט ייחודי • רגע אחרי הריצה למקלט, אלה המקומות שיעזרו לכם לנשום מחדש • חגית אברון תופרת יום 

יער האפשרויות / צילום: אנה בורשטיין
יער האפשרויות / צילום: אנה בורשטיין

שנתיים של מלחמה, חודשים של חוסר ודאות, שבועיים של טילים מאיראן - ואנחנו מנסים להמשיך הלאה. אבל הגוף, כמו מרחב שנכבש, לא משחרר כל כך מהר. השרירים דרוכים, הלילות טרופים והקורטיזול מופרש בקצב מבהיל. השבועות האחרונים הוכיחו לנו שאין לאן לברוח, אבל החדשות הטובות הן שבישראל למודת הסטרס יש אינספור מיזמי ריפוי. תפרתי לכם ארבע הצעות לעצירת נשימה.

היקב עם המיתוג המוזר שמוכר 10,000 בקבוקים בשנה
טיול מרפא, יקב בוטיק ומאפייה מושחתת: כך תעבירו יום למרגלות התבור
מנות שף מהוקצעות והמבורגר שחיתות: הפודטראקס שלקחו את הטרנד לקצה

בריכת מעיין הסוסים | גליל תחתון

עין יבקע, הידוע גם כמעיין הסוסים בגליל התחתון, הוא אחת משלוש הנביעות העיקריות המזינות את נחל ציפורי, נחל איתן הזורם מהרי נצרת לנחל קישון. ביום שבו ביקרתי במקום כבר החלו נחילי ילדים ומשפחות לפקוד את הבריכה הגדולה, שמימיה ירקרקים, צלולים ונעימים. זה משאב זמין של הטבע, חינם אין כסף, פתוח כל השנה 24 שעות ביממה, אך מומלץ לבוא מוקדם בבוקר.

מה עושים: מצטיידים בגלגל או במזרן וצפים במים כמו היפופוטם מרוצה. אם אין מצוף אפשר סתם לצוף על הגב ולתרגל שקט פנימי.

מה מרגישים: אם באמת מתמסרים לשלווה, בתוך כמה דקות הקצב הפנימי מאט. המים עוטפים כמו חיבוק נעים של הטבע.

מה נשאר בגוף: תחושת נינוחות פשוטה. הגוף נזכר איך זה לא להחזיק, ואיתו עולה תחושה של נוכחות שקטה.

יער האפשרויות | פתח תקווה

באזור התעשייה של פתח תקווה יש יער, המשתרע על פני 40 דונם של איקליפטוסים. עם פרוץ המלחמה הפך המקום למשאב טיפולי נגיש לכולם, מתוך ההבנה שכולנו זקוקים להחלמה ולהתאוששות. הפעילויות בו הוכחו מדעית כמחוללות ריפוי לגוף ולנפש, משפרות שינה, מחזקות המערכת החיסונית ומפחיתות סטרס.

מה עושים: ביער מוצעות סדנאות הליכה בליווי מדריכי "רפואת יער" שהוכשרו במיוחד לכך. במהלכן פוסעים ביער, מדברים על תופעות טבע שמקבלות משמעות חדשה ומעלים שאלות. אין תשובות, רק הקשבה לציפורים, לעצים ולגוף. הסדנה אורכת כמה שעות.

מה מרגישים: בתוך כמה דקות העיניים מתרגלות לרזולוציה אחרת. פתאום קצה ענף מזכיר חבר ילדות, אוושת עלה מרקידה את מיתרי הלב, הנפש מקבלת רשות להיות בכאן ועכשיו, ואין מענג ומרגיע מכך.

מה נשאר בגוף: מקלחת של דופמין, ציוצי ציפורים ותחושה של ריחוף, התחלה של שיחה עם משהו פנימי שנשכח.

המרכז לצלילים מרפאים | הררית

בסטודיו נסתר בהררית - יישוב שבהגדרה מוריד דופק - אפשר למצוא רצפת עץ, קערות טיבטיות, גונגים, פעמוני קושי ועוד כלים שמעולם לא שמעתי את שמם. על כל אלה מנצח שיר סופר, מוזיקאי ומטפל שקולו וצליליו העיפו אותי למרחבים מחוץ לזמן.

המרכז לצלילים מרפאים בהררית
 המרכז לצלילים מרפאים בהררית

מה עושים: משילים נעליים ושכבות של ציניות, שוכבים בעיניים עצומות ומתמסרים למנעד צלילים שאת חלקם לא ידעתי שבן אנוש יכול להפיק. אחרי קונצרט כלים וצלילים עושים מדיטציה מסוג מיוחד במינו.

מה מרגישים: חוויה רב־חושית, כמעט חוץ־גופית. מתעוררת תחושת קיום אחרת - פחות במחשבות, יותר בגוף. הצלילים עוקפי mind, וכבר נצפו כאלה שפרצו בבכי בתום הסשן.

מה נשאר בגוף: רטטים שמרקדים בגוף, הד פנימי, כוונון עדין של מערכת העצבים.

עינות בר - חוויות במים | גבעות בר

ביישוב הקהילתי גבעות בר שוכן מתחם לטיפולי מים ובו גם סוויטות אירוח, בריכה ופינות זולה יפות שפונות לנוף מדברי. רק הבהייה בו מחיה נפשות. המרכז, שהקימה עינת צרפתי לפני שנים, הוא כיום אחד המפורסמים בעולם ללימוד מקצועות הטיפול במים.

טיפול בעינות בר / צילום: עינת צרפתי כהן
 טיפול בעינות בר / צילום: עינת צרפתי כהן

מה עושים: המים עושים את העבודה, לא צריך לעשות מאום. כל שצריך הוא להתמסר בלב ובגוף חפץ. מתקפלים למצב אצה ונותנים לידיים הטובות של המטפלת לעשות את העבודה. הגוף שוכב במים החמים, והיא מניעה אותו בתנועות מעגליות.

מה מרגישים: הזמן נעלם. התחושה היא של חזרה אל מצב ראשוני - רחם, שינה עמוקה, ריחוף.

מה נשאר בגוף: תחושת ביטחון, תחושת "היה מישהו שם בשבילי", רפיון שנשאר הרבה זמן אחרי ובעיקר רצון לחזור על החוויה שוב ושוב.
תופרת יום לריפוי הנפש