בנק ההשקעות שמצטרף כמשקיע ליוניקורן הסייבר הישראלי

ג'יי.פי מורגן נכנס להשקעה בחברת איילנד, זאת במסגרת סבב גיוס של 250 מיליון דולר לפי שווי של 5 מיליארד דולר • איילנד פיתחה דפדפן ארגוני מאובטח, כשבין הלקוחות שלה שמונה מהבנקים הגדולים בארה"ב

מייק פיי ודן אמיגה, מייסדי איילנד / צילום: Antonio Delucci
מייק פיי ודן אמיגה, מייסדי איילנד / צילום: Antonio Delucci

זרוע ההשקעות ג'יי.פי מורגן מצטרפת כמשקיעה אסטרטגית ביוניקורן הסייבר הישראלי איילנד (Island), זאת במסגרת סבב גיוס מתקדם שבוצע בחודש מרץ האחרון.

הסבב, בהיקף של 250 מיליון דולר, בוצע לפי שווי של כ-5 מיליארד דולר והובל בידי קרן קוטו מנג'מנט (Coatue Management). לפי הערכות, כעת הגדיל הבנק את ההשקעה, כך שבסך הכול היא עומדת על 30-40 מיליון דולר.

מנכ"ל אנבידיה בטוח: הבינה המלאכותית דווקא תייצר משרות חדשות
הסיבה שבגללה מספר דורשי העבודה בהייטק הכפיל את עצמו

ההשקעה של ג'יי.פי מורגן, מהשחקנים המוסדיים הגדולים בעולם, מצטרפת לרשימת משקיעים בולטים נוספים, ובהם סקויה, אינסייט פרטנרס וקרן סייברסטארטס של גילי רענן. מאז הקמתה, גייסה איילנד כ-730 מיליון דולר.

דפדפן ייעודי לארגונים

איילנד פיתחה דפדפן ייעודי לארגונים, שמחליף את הדפדפנים הרגילים שבהם עובדים משתמשים, כמו לדוגמה כרום, ובעצם מאפשר שליטה מלאה על מה שקורה בתוך סביבת העבודה הדיגיטלית. באמצעות הדפדפן, ארגונים יכולים לנהל בצורה מאובטחת את הגישה של עובדים, ספקים ואורחים למערכות פנימיות, ולעקוב אחרי המידע שנכנס ויוצא. המוצר כולל גם כלים לניהול מערכות המידע ולשיפור יעילות העבודה.

לפי איילנד, הדפדפן שלה מותקן כיום בלמעלה מ-450 ארגונים ברחבי העולם, בהם כאמור שמונה מהבנקים הגדולים בארה"ב, לצד בתי חולים, חברות תעופה, רשתות קמעונאות ועוד.

כיום איילנד פועלת מתל אביב ומדאלאס, ומעסיקה כ-500 עובדים, מתוכם כ-200 במרכז הפיתוח בישראל. החברה הוקמה בשנת 2020 על-ידי דן אמיגה, יזם בתחום הסייבר, ומייק פיי.