עוד התקדמות בדרך לפרויקט המטרו: במשרדי האוצר והתחבורה יביאו בפני הממשלה את בחירת מנהלת המועצה המאסדרת, שתפקידה לברור בסכסוכים בין משרדי הממשלה ולפתור חסמים בדרך להקמת פרויקט הענק.
● החזון ל־300 מיליון נוסעים לא יתממש אם רכבת ישראל תמשיך לנהל את עצמה
● פרויקט אגרות הגודש מתקדם: חברות התשתית מסתערות על המכרז
בוועדה המשותפת של משרד התחבורה והאוצר לניהול פרויקט המטרו, הוחלט להמליץ לממשלה על מינויה של סיגל גבאי, ראש אגף תכנון ויזמות במשרד התיירות, לתפקיד יו"ר המועצה המאסדרת. כמו כן, הוחלט להמליץ על משה שטרית, מנהל אגף בכיר רישוי ופיקוח ברשות החשמל, לתפקיד ממלא מקומה של גבאי, לכהונה בת שלוש שנים. נוסף לשניהם, הוועדה תמליץ לממשלה גם על שמואל זכאי, מנהל רשות התעופה האזרחית במשרד התחבורה.
"סיגל גבאי הציגה בפני הוועדה רקע עשיר של שלושה עשורים בשירות הציבורי, כאשר את מרבית שנותיה עשתה במשרד התיירות", נכתב בפרוטוקול הוועדה שהגיע לידי גלובס, "במשך 15 שנה, שימשה בתפקידים בכירים בתחום התכנון הסטטוטורי, בין היתר, כראש אגף הממונה על תחומי שימושי קרקע, תיירות, מלונאות וניהול שטחים פתוחים. סיגל שימשה כחברה בוועדות מחוזיות לתכנון ובניה במשך 12 שנה, והייתה חברה גם במועצה הארצית לתכנון ובנייה".
פרויקט של 200 מיליארד שקל
המועצה המאסדרת היא גוף שהוקם מכוח חוק המטרו, ותפקידה לפתור חסמים המעכבים את קידום הפרויקט. המועצה כוללת נציגים ממשרדי ממשלה שונים, מהרשויות המקומיות, ומגורמים מקצועיים נוספים. תפקידה הוא לפתור בעיות ומחלוקות המתעוררות במהלך הפרויקט, לתאם בין גופים שונים המעורבים בפרויקט, ולוודא שכל הגורמים המעורבים פועלים בהתאם להוראות החוק ולתוכניות המאושרות. נוסף ליושבת הראש העתידית, במועצה יהיו חברים נציגי משרדי התחבורה והאוצר, רשויות מקומיות, נציגי ציבור, נציגי גופים ומשרדים נוספים, לרבות משטרת ישראל.
המועצה תתן אישורים לביצוע פעולות עבור חברת נת"ע, שתקים את הפרויקט, תאשר או תדחה בקשות להארכת מועדים הקבועים בחוק המטרו; בסמכותה בלבד לתת צווי הפסקת עבודה מנהליים, והיא תתאם הליכי הסרת חסמים עם גופי תשתית אחרים.
המועצה הוקמה בחוק כחלק מהפקת הלקחים מהעבודות להקמת הקו האדום בגוש דן, אז במהלך העבודות, רשויות מקומיות הוציאו צווים להפסקת עבודה, כדי "לסחוט" הטבות שונות במסגרת הקמת הפרויקט; גופי התשתית השונים, כמו חברת חשמל, מקורות, נתג"ז וחברות תקשורת פרטיות, לא היו מחויבות ללוחות הזמנים של הפרויקט, שעוכב בשל כך פעמים רבות.
לאחרונה, מסמך פנימי של נת"ע שהגיע לידי גלובס הצביע על דחייה אפשרית של הפרויקט, שאמור היה להתחיל להיפתח בשנת 2034, אל סוף אותו עשור. הפרויקט כולל חפירה של שלושה קווי רכבת תחתית מתחת ל-24 רשויות מקומיות בגוש דן, במנהרות באורך כפול של 150 ק"מ לכל כיוון, כאשר אומדן עלויות הפרויקט עומד על כמעט 200 מיליארד שקלים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.