מנכ"ל מליסרון: "עם ישראל מוכיח ברגליים שהוא עם תאב חיים"

אופיר שריד, מנכ"ל מליסרון, התייחס בוועידת ישראל לנדל"ן להתאוששות ולצמיחה בענף הקמעונאות: "הקניונים הוכיחו את עמידותם - זה מוצר חשוב ונדרש בישראל, ואין לו תחליף" • על התוכניות בקניון רמת אביב: "ניקח אותו לכיוון של עוד יותר יוקרה"

אופיר שריד, מנכ''ל מליסרון, בוועידת ישראל לנדל''ן / צילום: תמר מצפי
אופיר שריד, מנכ''ל מליסרון, בוועידת ישראל לנדל''ן / צילום: תמר מצפי

"ברגע שהסתיימה המלחמה של 12 הימים נגד איראן, הגיעו הביקושים הכבושים, ואנחנו כיום בגידול של 20% בפדיונות" - כך אמר היום (ג') אופיר שריד, מנכ"ל מליסרון, בשיחה עם שירה ספיר, כתבת הקמעונאות של גלובס, בוועידת ישראל לנדל"ן של גלובס ובנק לאומי. השאלה שהופנתה לקהל הייתה על השינוי במדד הרכישות בכרטיסי אשראי של מוצרי צריכה, שעלה ב-12% בשנה.

ועידת ישראל לנדל"ן | המרכזים העירוניים נאבקים לשרוד, והרחוב בדרך להפוך למרכז המסחרי הבא
ועידת ישראל לנדל"ן | יעקב אטרקצ'י: "המקום הכי קשה למכור דירות היום הוא בתל אביב. למה? כי רמ"י שיווקה בשדה דב מאסות"
ועידת ישראל לנדל"ן | עו"ד אמיר חן: "יש פה בארץ רוח יזמית לא נורמלית"

שריד תיאר את השנים האחרונות כשנים של קשיים בענף הקמעונאות, שהתחילו עוד ב-2020: "זה התחיל כבר עם הקורונה, הקניונים נסגרו בלי הודעה מתי ישובו, וחשבו שהקניונים יהיו לא רלוונטיים בעתיד".

לדבריו, החשש היה שהצרכנים יעברו לקניות באינטרנט, אך המציאות הייתה שונה. "היינו סגורים 190 יום, אבל כל פעם שפתחנו זה היה בשיא. אנשים רוצים לחזור לקניונים".

לדברי שריד, הקניונים הוכיחו את עמידותם: "זה מוצר שלא רק שלא עבר מהעולם, הוא חשוב ונדרש והכרחי בישראל, ואין לו תחליף".

מבחן נוסף הגיע בעקבות המלחמה: "אחרי ה-7 באוקטובר היו שלושה חודשים קשים מאוד. לא סגרנו ולו ליום אחד, אבל אנשים הדירו את רגליהם מהקניונים, כי למי היה מצב-רוח", אמר שריד. עם זאת, לדבריו, כבר בסוף דצמבר 2023 אנשים חזרו לקנות.

שריד סיפר על רגע דרמטי נוסף בזמן המתקפה האיראנית: "האיראנים יימח שמם שלחו באותו יום 300 כטב"מים והמון טילים, וכולנו התחבאנו, וביום חמישי משעה חמש כולם עזבו. בשעה שבע כולם היו ספונים... מדינה משותקת לחלוטין". אולם ההתאוששות הייתה מהירה ומפתיעה: "למחרת, ביום שישי, במקום 22 אלף איש, הגיעו לקניון רמת אביב 21 אלף איש. זו ההתאוששות של מדינת ישראל".

לדבריו, "2024 הייתה שנת שיא. עם ישראל מוכיח ברגליים שהוא עם תאב חיים, והוא רוצה לצאת ולבלות, והוא אופטימי, ויש יכולת לספוג ולהתאושש מהר".

קניון רמת אביב: עוד יותר יוקרה

שריד הסביר כי יש פער גדול בין החנויות ברחוב לבין הקניונים: "הרחוב לא מנוהל, הקניון כן. הרחוב לא נקי, לא ממוזג, אין בו חניה, הוא ארכאי, ולא דואגים בו לתשתיות. הרחוב שלנו הוא לא אירופה". זאת, לדבריו, לעומת הקיונים, שבהם "יש תמהיל רחב של אופנה, בילוי, ג'ימבורי, חדר כושר... הקניון יכול להציע חנויות גדולות. איפה תמצא ברחוב 3,000 מ"ר של זארה?".

לדברי שריד, התחרות האמיתית היא בכלל בינלאומית: "אנחנו מסתכלים על הסביבה הקרובה, אבל בכרטיס טיסה אנשים יוצאים החוצה. לא כרגע, אבל זה כבר מתחיל לחזור".

על רקע התחרות החדשה מצד ביג גלילות ומתחמים נוספים בפתח תקווה, שריד רואה בתחרות הזדמנות: "תחרות זה דבר מצוין. כשאתה מנהל חברה ורוצה להצליח, אתה צריך שיהיו לך מתחרים ראויים. התחרות גורמת לנו להתחדד".

הוא סיפר כי בקניון רמת אביב מתכננים לא רק קומה נוספת עם הגדלה של הפוד-קורט, אלא הקניון גם יחדד בהרבה את הייחודיות שלו: "אנחנו מתכננים לקחת את קניון רמת אביב לכיוון של עוד יותר יוקרה. יש יוקרה, ויש יוקרה שביוקרה. חתמנו כבר הסכמים עם היוקרה-יוקרה הבינלאומית, וזה ייכנס לפועל בשנה הקרובה. יש צרכנים לזה".

לדבריו, "אנחנו מחליפים 10%-15% מהחנויות בשנה. אנחנו עובדים בשיפור התמהיל".

לגבי התחרות, שריד ציין כי "בגלל שהתחרות היא מול הזירה הבינלאומית, זה שיש עוד מתחרה או פחות מתחרה לידינו, זה לא משנה. יש מקום לכולם".

*** גילוי מלא: הכנס בשיתוף בנק לאומי ובחסות קבוצת מבנה, שיכון ובינוי, סולל בונה ומשרד פישר (FBC&CO)