בורסות עולם | סיקור שוטף

החששות מהאטה חזרו: וול סטריט ננעלה בירידות

דאו ג'ונס נחלש ב-0.6%, S&P 500 ירד ב-0.7% והנאסד"ק איבד 0.8% • הביטקוין השלים עלייה של 2% ביממה האחרונה • נסטלה פיטרה בפתאומיות את המנכ"ל לורן פריקס בעקבות קשר רומנטי עם כפופה לו • טראמפ אמר כי יבקש מבית המשפט העליון "פסיקה מזורזת" לביטול החלטת בית המשפט לערעורים שקבע שרוב המכסים שהטיל אינם חוקיים

וול סטריט / צילום: Shutterstock
וול סטריט / צילום: Shutterstock

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים


23:03

הירידות התמתנו מעט לקראת הנעילה: דאו ג'ונס נחלש ב-0.6%, S&P 500 ירד ב-0.7% והנאסד"ק איבד 0.8%.

מבין ענקיות הטכנולוגיה, אנבידיה סיימה את יום המסחר עם ירידה של 1.9%, אמזון נחלשה ב-1.5% וטסלה איבדה 1.2%.

מוקדם יותר הערב נשיא ארה"ב דונלד טראמפ אמר כי יבקש מבית המשפט העליון "פסיקה מזורזת" לביטול החלטת בית המשפט לערעורים שקבע שרוב המכסים שהטיל אינם חוקיים. "אם יסירו את המכסים, אנחנו עלולים להפוך למדינת עולם שלישי", אמר במסיבת עיתונאים בבית הלבן.

22:00

יציבות במסחר בוול סטריט: דאו ג'ונס יורד ב-0.8%, S&P 500 מאבד 1% והנאסד"ק נחלש ב-1.1%.

תשואות האג"ח הממשלתיות של ארה"ב ממשיכות לטפס: האגרת ל-10 שנים עולה בכ-3 נקודות לתשואה של 4.28%, והאגרת לשנתיים עולה בכ-4 נקודות לתשואה של 3.66%.

20:50

הירידות בוול סטריט התמתנו מעט: דאו ג'ונס נחלש ב-0.8%, S&P 500 מאבד 0.9% והנאסד"ק יורד ב-1.1%.

הביטקוין השלים עלייה של 2% ביממה האחרונה, וכעת ערכו של מטבע אחד עומד על כ-111 אלף דולר. האת'ריום ירד מעט ביממה החולפת וכעת ערכו הוא 4,316 דולר למטבע אחד.

בשוק הסחורות, מחירי הנפט מטפסים: מחירה של חבית נפט מסוג אמריקאי קופץ ב-2.6% ל-65.7 דולר, בעוד מחיר חבית נפט מסוג ברנט עולה ב-1.6% ל-69.2 דולר.

19:52

המסחר בוול סטריט ממשיך להתנהל בירידות: דאו ג'ונס נחלש ב-1.1%, S&P 500 מאבד 1.4% והנאסד"ק נסוג ב-1.7%.

חברות הטכנולוגיה בולטות בירידות: ענקית השבבים אנבידיה צונחת ב-3.2%, מיקרוסופט מאבדת 1%, אפל נחלשת ב-1.9%, אמזון נסוגה ב-2.1% ואלפאבית (חברת האם של גוגל) יורדת ב-2%.

18:40

המסחר באירופה ננעל הערב בירידות: הדאקס נפל בכ-2.1%, הפוטסי ננעל בירידה של 0.9%, והקאק ירד בכ-0.7%.

חברת אבטחת הסייבר ורוניס הודיעה על רכישת חברת SlashNext, להתמודדות עם מתקפות דואר אלקטרוני מבוססות AI. ורוניס לא דיווחה מה היקף הרכישה, אך בבלומברג העריכו אותה בכ-150 מיליון דולר. ורוניס הפחיתה במקביל את תחזיות הרווח למניה כדי לשקף את תוספת העלויות של הרכישה, אולם השאירה ללא שינוי את תחזית התזרים החופשי.

17:49

מניית קראפט היינץ צנחה לשפל יומי לאחר שוורן באפט אמר שהוא "מאוכזב" מהחלטת החברה להתפצל - צעד שמפרק במידה רבה את המיזוג שיזם לפני כעשור. המניה נסחרה לאחרונה בירידה של יותר מ־3%. ברקשייר האת'ווי של באפט היא בעלת המניות הגדולה ביותר בקראפט היינץ, עם אחזקה של 27.5%.

וול סטריט מוסיפה להתנהל בירידות. מדד S&P 500 יורד ב־1%, נאסד"ק נחלש ב־1.3%, והדאו ג'ונס יורד בכ־0.7%.

17:25

מניית אינטל יורדת כעת ב-1.3%, ומניית מיקרוסופט משילה כ-0.3%.

אקטליס , חברה ישראלית המספקת פתרונות רשת לתקשורת מהירה בעולם ה-IoT, זינקה בכ-40% בעקבות חוזה עם רשות התעופה הפדרלית בארה"ב.

באירופה, מניות חברת ההשקעות השווייצרית פרטנרס גרופ זינקו לראש מדד Stoxx 600 לאחר שהחברה דיווחה על רווח חצי־שנתי של 578 מיליון פרנק שווייצרי (720 מיליון דולר), לעומת צפי אנליסטים ל־570 מיליון פרנק שווייצרי, בזכות "עמלות ביצועים גבוהות יותר".

17:15

מניית אנבידיה יורדת כעת ביותר מ-2%, מניית פלנטיר מתקרבת לירידה של כ-1%, וטסלה יורדת אף היא בכ-0.5%.

משקיעי האג"ח דוחפים את התשואות כלפי מעלה, לנוכח האפשרות שארה"ב תידרש להחזיר את המיליארדים שנגבו מהכנסות המכס, מהלך שעלול להחמיר את מצבה הפיסקלי הלחוץ ממילא.

התפתחויות אלו עלולות להעיב על הסנטימנט עם פתיחת חודש מסחר חדש. ספטמבר נחשב היסטורית לחודש הגרוע ביותר עבור מניות, כאשר מדד S&P 500 רשם ירידה ממוצעת של 4.2% בחמש השנים האחרונות, ומעל 2% בממוצע בעשור האחרון.

16:35

המסחר בוול סטריט נפתח בירידות, סביב מניות הטכנולוגיה שנסחרות במחירי שיא והגירעונות התקציביים המתרחבים. נאסד"ק יורד ב-1.8%, הדאו ג'ונס יורד ב-1.2%, וה- S&P 500 יורד גם הוא ב-1.2%.

תשואת האג"ח ל-10 שנים עולה כעת ב-4.27%. תשואת האג"ח לשנתיים עולה ב-3.66%.

מחיר הזהב עלה עד 0.9% לרמה של 3,547 דולר לאונקיה - גבוה מהשיא שנגע בו לרגע הבוקר, והרבה מעל השיא הקודם שנרשם באפריל. המתכת היקרה זינקה ביותר מ־30% מתחילת השנה, מה שהופך אותה לאחת הסחורות המרכזיות בעלות הביצועים הטובים ביותר. העליות האחרונות מונעות מציפיות כי הבנק המרכזי האמריקאי יוריד את הריבית החודש.

בורסות אירופה מוסיפות להתנהל במגמה שלילית: מדד הפוטסי יורד ב-0.7%, הקאק יורד ב--0.5%, והדאקס מוביל את הירידות בכ-1.6%.

15:18

וול סטריט חוזרת מחופשת סוף השבוע הארוך בחששות מחודשים סביב מניות הטכנולוגיה שנסחרות במחירי שיא והגירעונות התקציביים המתרחבים. אג"ח ממשלתיות ברחבי העולם רשמו ירידות חדות, וזהב נגע לרגע בשיא כל הזמנים. בחוזים העתידיים, נאסד"ק יורד ב-1%, S&P 500 ב-0.7% ודאו ג’ונס ב-0.6%.

המשקיעים נערכים לחודש סוער, על רקע הדרמה המשפטית סביב מכסי הנשיא טראמפ והחששות בנוגע לעצמאות הפדרל ריזרב - השבועות הקרובים צפויים לתת לוול סטריט אינדיקציה ברורה אם הראלי האחרון בשוק המניות ימשיך - או שייכנס לבלימה - בתוך 14 ימי מסחר יתפרסמו נתוני התעסוקה, נתוני האינפלציה והחלטת הריבית של הפדרל ריזרב, וזאת בזמן שסוחרים מתמודדים עם חודש שנחשב היסטורית לחלש ביותר בשווקים האמריקאיים.

15:17

מניית נובה יורדת בכב-6% במסחר המוקדם בוול סטריט לאחר שפורסם שהחברה עומדת לגייס אג"ח להמרה.

החברה הודיעה על כוונתה להציע, בכפוף לתנאי השוק וגורמים נוספים, איגרות חוב להמרה בכירות בסכום מצטבר של 500 מיליון דולר, ללא ריבית (0.00%) , לפירעון בשנת 2030 ("האיגרות"), במסגרת הצעה פרטית ("ההצעה") למשקיעים מוסדיים כשירים בהתאם לכלל 144A תחת חוק ניירות הערך של 1933, כנוסחו המתוקן.

בהקשר להצעה, נובה צפויה להעניק לחתמים הראשוניים של האיגרות אופציה לרכוש, בתוך תקופה של 13 ימים שתחל ביום הנפקת האיגרות, איגרות נוספות בהיקף מצטבר של עד 75 מיליון דולר.

13:33

באירופה נמשכות הירידות וגם בוול סטריט החוזים בירידה. בורסת פרנקפורט מובילה את הירידות, 1.2%, הקאק דווקא מתאוששות מהדרמה הפוליטית שהפילה אותו בשבוע שעבר ונסחר ללא שינוי, לונדון יורדת ב-0.4%.

בבלובמרג מציינים שהתשואה על אג"ח ממשלת בריטניה ארוכות טווח זינקה לשיא מאז 1998 והליש"ט נחלשה, מה שמגביר את הלחץ על ממשלתו של ראש הממשלה קיר סטארמר להשיב את אמון המשקיעים החוששים מהמצב הפיסקאלי.

התשואה על אג"ח gilts ל־30 שנה עלתה ביום שלישי בחמש נקודות בסיס ל־5.69% על רקע ירידות גלובליות באג"ח ממשלתיות. הליש"ט צנחה עד 1.3% לרמה של 1.3376 דולר ונחלשה מול כל המטבעות המרכזיים. מדד הפוטסי 100 ירד ב־0.5%.

העלייה בעלויות המימון מאיימת להחמיר את התמונה התקציבית המאתגרת שעומדת בפני שרת האוצר רייצ'ל ריבס לקראת תקציב הסתיו. לפי הערכות של בלומברג אקונומיקס, היא מנסה למצוא מקורות לחיסכון או העלאת מסים כדי לסגור פער תקציבי של 35 מיליארד ליש"ט (כ־46.9 מיליארד דולר). המשימה מורכבת פוליטית במיוחד לאחר שהממשלה נאלצה לסגת מרפורמות ברווחה בעקבות מרד מצד חברי פרלמנט.

11:02

וול סטריט נכנסת לשבועות סוערים, וספטמבר ידוע כחודש הגרוע ביותר בשנה, בינתיים החוזים שם יורדים בעד 0.5%. כמה מהאסטרטגים הבכירים בניו יורק אומרים שזה זמן טוב לגוון. להערכתם, מניות אירופה צפויות לעלות בחודשים הקרובים, כאשר תחזית כלכלית חיובית עשויה לסייע להן לפרוץ את טווח המסחר הצר שבו הן נעות, ולהסיט לשם כספים.

לפי בלומברג, חטיבת התחזיות של גולדמן זאקס מעריכה כי מדד Stoxx Europe 600 יעלה בכ-2% לרמה של כ-560 נקודות עד סוף 2025, הודות לשיפור בצפי הצמיחה, רמות פוזיציה נמוכות ושוויי שוק אטרקטיביים יחסית. הצוות בראשות שרון בל הדגיש גם את "הרצון ההולך וגובר של משקיעים לגוון ולהתרחק מחשיפה לשוק האמריקאי - הן בשל חולשת הדולר והן בשל הריכוזיות במניות הטכנולוגי". האסטרטגים מצפים לעלייה של כ-5% במדד בשנה הקרובה.

10:30

למרות האופטימיות ששררה אתמול, המסחר באירופה נפתח בירידות שערים בהובלת בורסת פרנקפורט שיורדת ב-0.6%, לונדון יורדת ב-0.3% ופריז בינתיים ללא שינוי.

באסיה נרשמה נעילה מעורבת - בורסות טוקיו והודו עלו בכ-0.3%, הונג קונג וסין ירדו בעד 0.5%.

08:56

באסיה הבוקר מגמה מעורבת, בטוקיו מדד ניקיי 225 עולה ב-0.25%, הנג סנג נסוג ב-0.5% לאחר שזינק אתמול במעל 2% ומדד שנגחאי יורד ב-1.1%.

באירופה צפוייה היום תנועה ערה במניית נסטלה השוויצרית, לאחר שזו פיטרה בפתאומיות את המנכ"ל לורן פריקס בעקבות קשר רומנטי עם כפופה לו, וזאת שנה בלבד לאחר שנכנס לתפקיד. העזיבה המפתיעה עלולה להגביר את חוסר היציבות בנסטלה, על רקע סביבה צרכנית מאתגרת והאיום הגלובלי של מכסי סחר.

החוזים העתידיים בוול סטריט מצביעים על ירידות קלות של עד 0.2% במדדים המובילים.

המשקיעים נערכים לחודש סוער, על רקע הדרמה המשפטית סביב מכסי הנשיא טראמפ והחששות בנוגע לעצמאות הפדרל ריזרב - השבועות הקרובים צפויים לתת לוול סטריט אינדיקציה ברורה אם הראלי האחרון בשוק המניות ימשיך - או שייכנס לבלימה - בתוך 14 ימי מסחר יתפרסמו נתוני התעסוקה, נתוני האינפלציה והחלטת הריבית של הפדרל ריזרב, וזאת בזמן שסוחרים מתמודדים עם חודש שנחשב היסטורית לחלש ביותר בשווקים האמריקאיים.

נשיאת הבנק המרכזי של אירופה (ECB), כריסטין לגארד, הזהירה אתמול כי הניסיונות של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ לפגוע בעצמאות הבנק הפדרלי מהווים איום על הכלכלה העולמית. בריאיון בצרפת התייחסה לגארד ללחצים שמפעיל טראמפ על יו"ר הפד, ג'רום פאוול, ולדרישתו לפטר את חברת הפד ליסה קוק. "זו סכנה רצינית מאוד לכלכלת ארה"ב ולכלכלה העולמית".

המסחר היום יתן גם תשובה לגבי איך השוק תופס את הבשורה האחרונה שנחתה על השוק בשישי בלילה - בית המשפט הפדרלי קבע כי מרבית המכסים שהטיל טראמפ אינם חוקיים. הפסיקה צפויה להיכנס לתוקף בעוד כחודש וחצי, ובינתיים מעלה לא מעט סימני שאלה ואי וודאות.

במיטב מעריכים שרמת הסיכון בשוק המניות האמריקאי עלתה וממליצים על חשיפה בינונית אליו, תוך פיזור גאוגרפי רחב יותר. "בחודש האחרון בלטו בארה"ב מדדי המניות הקטנות על רקע הציפיות להורדת ריבית. Russell 2000 ו-S&P Small Cap 600 עלו בכ-5%. מנגד, הנתונים הכלכליים החלשים והספקות שהתחילו להופיע לגבי השיקולים הכלכליים מאחורי זינוק במניות הקשורות ל-AI גרמו לביצועים פחות חזקים במדדי המניות של החברות הגדלות. מדדי נאסד"ק ו-S&P 500 השיגו בחודש האחרון תשואה חיובית, אך לא בולטת בכלל בהשוואה לשוקי המניות האחרים בעולם".

אנבידיה דיווחה על הכנסות שיא של 46.7 מיליארד דולר, עלייה של 56% מהשנה שעברה. מתוך הדוח מתברר ש כמעט 40% מהכנסות אנבידיה ברבעון השני הגיעו משני לקוחות בלבד ולא חשפה את שמותיהם. דייב נובוסל, אנליסט של Gimme Credit, אמר ל־Fortune כי "ריכוזיות ההכנסות בקרב קבוצת לקוחות קטנה מהווה סיכון משמעותי.

ב-RBC Capital ממליצים על מניית פאלו אלטו נטוורקס ,בעקבות הדוח הרבעוני המעודד, מת'יו הדברג מ-RBC חזר על המלצת "קנייה" עם מחיר יעד של 232 דולר ל-12 חודשים, ב-22% מעל מחירה כעת. לדברי הדברג, הדוחות והתחזיות מלמדים כי רכישת סייברארק נעשית מעמדת חוזק ולא מתוך חולשה עסקית. בנוסף, הוא מציין את העובדה שהנהלת החברה הציבה יעד לשנת 2028: יצירת מעל 40% מרווח תזרים מזומנים חופשי עבור החברה הממוזגת עם סייברארק. החברה תיהנה להערכתו מהביקוש הגובר ל-AI ותישאר מבודדת יחסית מהסיכונים שמאפיינים קטגוריות תוכנה.

השבוע הקרוב יביא למשקיעים בארה"ב ארבעה ימי מסחר בלבד, אך גם דוח תעסוקה קריטי שיתפרסם בשישי - הראשון מאז תיקוני יולי הדרמטיים והשינוי הפתאומי בהנהגת לשכת הסטטיסטיקה של משרד העבודה (BLS) שהפתיעו את השווקים. חשיבותו של דוח התעסוקה לחודש אוגוסט נובעת בעיקר מהשפעתו על החלטות הפד ב-17 לחודש. הצפי הוא כי הכלכלה האמריקאית יצרה 73 אלף משרות חדשות באוגוסט, וכי שיעור האבטלה עלה ל- 4.3%.

בנוסף, נתוני מפתח על סקטור הייצור ושירותים ישלימו יומן כלכלי עמוס. בצד הדוחות, יפורסמו תוצאות החברות לולולמון, ברודקום, סיילספורס, מייסי'ס ופיגמה.

בשוק הסחורות, מחיר הביטקוין, שהגיע בחודש שעבר לשיא של מעל 124 אלף דולר, נסחר אתמול במחיר של פחות מ־109 אלף דולר - ירידה של כ־12%. ב־Yahoo Finance צוטט אסטרטג של ג'יי.פי מורגן שאמר שחברות אוצר מחזיקות כבר מעל 6% מהיצע הביטקוין, מה שלהערכתו תורם לירידה בתנודתיות המטבע, והופך אותו לאטרקטיבי יותר למשקיעי ערך. הבוקר מתחזק המטבע בכ-2% ל-110,300 דולר.

הזהב רשם שיא חדש, על רקע הציפיות לקיצוצי ריבית מצד הפדרל ריזרב והחששות הגוברים לגבי עתיד הבנק המרכזי, מה שנתן דחיפה נוספת לראלי המתמשך במתכות היקרות.

מחיר הזהב למסירה מיידית עלה עד 0.9% לרמה של 3,508.73 דולר לאונקיה - מעל השיא הקודם שנרשם באפריל - לפני שמחק חלק מהעליות במהלך המסחר המוקדם באסיה היום. המתכת היקרה זינקה ביותר מ־30% מתחילת השנה, מה שהופך אותה לאחת הסחורות המרכזיות בעלות הביצועים הטובים ביותר. העליות האחרונות מונעות מציפיות כי הבנק המרכזי האמריקאי יוריד את הריבית החודש, לאחר שיו"ר הפד ג'רום פאוול פתח בזהירות את הדלת להפחתה. דוח התעסוקה המרכזי של ארה"ב ביום שישי צפוי להוסיף סימנים להיחלשות מתמשכת בשוק העבודה - מה שמחזק את ההצדקה לקיצוצים. הדבר מגביר את האטרקטיביות של מתכות יקרות, שאינן משלמות ריבית למחזיקים בהן.

במיטב אומרים שנוכח הנסיבות, האינפלציה מאפשרת הורדת ריבית הפד. "בהתחשב במכסים, אינפלציית ה-PCE בארה"ב נותרה יחסית יציבה. היא עומדת ברמה של 2.6% והליבה ב-2.9%. בנוסף, עצם העובדה שהחברות נאלצות לספוג חלק מעליות המחירים צפויה לגרום לשחיקת רווחיות ולמתן עליות מחירים. בנסיבות רגילות האינפלציה הנוכחית לא הייתה תומכת בהורדת ריבית, אך בהתחשב בחולשה בצריכה הפרטית ובכלכלה בכלל הפד צפוי להוריד ריבית בהחלטתו הקרובה".