סבב קיצוצים עולמי: אפלייד מטריאלס תפטר כ-100 עובדים בישראל

במסגרת סבב קיצוצים עולמי, ענקית ייצור מכונות הבדיקה צפויה לפטר יותר מ-1,400 עובדים בעולם, בהם גם במרכז הפיתוח ברחובות • ע"פ ההערכות, כ-100 עובדים יפוטרו בישראל • כמה זה יעלה לחברה?

קמפוס אפלייד מטיריאלס, קריית המדע ברחובות / צילום: אפלייד מטיריאלס
קמפוס אפלייד מטיריאלס, קריית המדע ברחובות / צילום: אפלייד מטיריאלס

ענקית ייצור מכונות הבדיקה אפלייד מטריאלס (Applied Materials) האמריקאית יוצאת בסבב קיצוצים עולמי, וצפויה לפטר סך הכל יותר מ־1,400 עובדים בעולם, בהם גם במרכז הפיתוח והייצור בפארק המדע ברחובות. על פי ההערכה יפוטרו במסגרת המהלך כמאה עובדים בישראל. החברה הודיעה על המהלך העולמי בדיווח לבורסה בניו יורק וכתבה כי הכוונה היא להפוך את מבנה החברה ל"תחרותי ויעיל יותר".

מנכ"ל אינטל הפתיע בשיחת המשקיעים: זה השוק החדש שאליו תיכנס החברה
נסטלה העולמית הודיעה על פיטורי 16 אלף עובדים

מדובר בפיטורים של כ־4% מכח העבודה בחברה, שמעסיקה 36,100 איש, מהם כ- 2,400 בישראל. המהלך בוצע בסוף השנה הפיסקלית של אפלייד מטריאלס, ולאחר שהוחמר הפיקוח על ייצוא מכונות הבדיקה שלה לסין.

אפלייד פעילה בישראל מאז רכשה את החברות אופאל ואורבוט עוד בסוף שנות התשעים, והיא מפתחת ומייצרת כאן מכונות לייצור שבבים ובדיקה של איכות הייצור, וכן של מסכים מתקדמים. למרות הבשורות על הגבלות הייצוא, מניית החברה דווקא טיפסה מאז תחילת השנה ביותר מ- 40%, וביום שישי, כאשר הודיעה על סבב הפיטורים - מחיר המנייה אף עלה במקצת. החברה מעריכה כי גל הפיטורים יעלה לה 160-180 מיליון דולר בתשלום פיצויים לעובדים המפוטרים.