וול סטריט ננעלה בעליות חדות; רובינהוד זינקה ב-15%, טסלה ב-7%

הנאסד"ק עלה ב-1.4% • מתחזקות ההערכות כי הפדרל ריזרב עשוי להותיר את הריבית ללא שינוי החודש • מחירי הנפט עלו, והברנט חוצה את רף ה-97 דולר לחבית • הביטקוין מעל 80 אלף דולר, מניות הקריפטו זינקו • הין היפני התחזק בכ־2% מול הדולר • לפני דוח התעסוקה מחר, מספר דורשי האבטלה החדשים בארה"ב עלה מעט בשבוע

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer
וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

23:00

וול סטריט ננעלה הלילה בעליות חדות לנוכח הירידה בהסתברות להעלאת ריבית של הפד ולמרות המתיחות הגיאופוליטית - נאסד"ק עלה ב-1.4%, S&P 500 ב-1% ודאו ג'ונס ב-1.2%. את העליות בוול סטריט הובילו מניות הטכנולוגיה (XLK ) ובפרט מניות התוכנה (IGV ) ומניות הפיננסים (XLF ).

מניות חברות התוכנה היו במוקד לאחר שסנואופלייק פרסמה תוצאות טובות מהצפוי, כאשר מנכ"ל החברה ייחס את הביצועים ל אימוץ הגובר של מוצרי ה־AI שלה.

ההסתברות להעלאת ריבית החודש צנחה לכמעט 50%, לפי CME FedWatch, לעומת כ־70% אתמול. השינוי מגיע בעקבות דבריו של מושל הפד כריסטופר וולר, שאמר כי יתמוך בהותרת הריבית ללא שינוי בישיבת הבנק בעוד כשבועיים, אם נתוני האינפלציה באוגוסט ימשיכו להראות שיפור.

תשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב ירדו לאורך כל עקום התשואות. תשואת האג"ח ל־10 שנים עמדה לאחרונה על 4.765%, לאחר שנסוגה משיאי 2026 שנרשמו בימים האחרונים סביב 4.8%. גם תשואת האג"ח לשנתיים, הרגישה במיוחד לציפיות לשינויים בריבית בטווח הקצר, ירדה.

המלחמה באיראן נכנסה לחודש השביעי, והתקיפות המחודשות דחפו השבוע את מחיר הנפט כלפי מעלה. מחיר חבית ברנט נע סביב 97 דולר, מעט מתחת לרמה זו.

הביטקוין זינק בכ-4% ונסחר במעל 80 אלף דולר, במקביל לעליות בוול סטריט, לירידה בתשואות האג"ח הממשלתיות ולחולשה בדולר. בעקבות זאת, גם מניות הקריפטו זינקו, בראשן מניית רובינהוד .

מניות נוספות שריכזו עניין היום.

אנבידיה הסכימה לרכוש את Hugging Face בעסקה בשווי של כ־13 מיליארד דולר. זאת במסגרת מאמציה לפתח מודלי AI בעלי משקלים פתוחים, בניסיון להתמודד עם הדומיננטיות הגוברת של המודלים הסיניים.

מניית טסלה זינקה לקראת הארוע המסקרן בו תחשוף היום באוסטין את גרסת הייצור של ה־Cybercab, הרובוטקסי הייעודי שלה.

ברודקום : מניית יצרנית השבבים ירדה לאחר שהמשקיעים התאכזבו מתחזית ההכנסות לרבעון הרביעי.

קמפבל'ס קומפני - מניית חברת המזון והמשקאות ירדה לאחר שהחברה פרסמה תחזית רווח לשנת הכספים 2027 שנמוכה מהציפיות.

אולטרה-ג'ניקס פארמסוטיקל - צנחה לאחר שהחברה דיווחה כי ניסוי שלב 3 בתרופה לטיפול בתסמונת אנג'למן, הפרעה גנטית נדירה של מערכת העצבים, לא עמד ביעד העיקרי שלו.

22:10

האוצר האמריקאי רכש היום מחדש אג"ח ממשלתיות בהיקף של 12.5 מיליארד דולר , במסגרת תוכנית הרכישות החוזרות שלו. למכרז הוגשו הצעות בהיקף של 28.27 מיליארד דולר, יותר מפי שניים מהסכום שהאוצר ביקש לרכוש. האג"ח שנכללו במבצע הן בעלות מועדי פירעון שבין באוקטובר 2026 לאוגוסט 2028 .

20:40

מניית טסלה מזנקת כעת לקראת הארוע המסקרן בו תחשוף היום באוסטין את גרסת הייצור של ה־Cybercab, הרובוטקסי הייעודי שלה, במהלך שעשוי לסמן נקודת מפנה בשאיפות הנהיגה האוטונומית של החברה.

בתוך כך SpaceX מזנקת בכ-7% וחוזרת מהשפל אל מחיר ההנפקה, 151 דולר.

ה־Cybercab הוא רכב חשמלי בעל שני מושבים, עם דלתות הנפתחות כלפי מעלה, וללא הגה או דוושות. הוא תוכנן לפעול באופן מלא באמצעות תוכנת הנהיגה האוטונומית Full Self-Driving של טסלה. גרסת הייצור צפויה להיות דומה לאבות־הטיפוס שנצפו בחודשים האחרונים במהלך ניסויי נהיגה ברחבי ארה"ב, כולל כמה כלי רכב שנוסעים באוסטין עם נהגי בטיחות.

שאלה מעניינת לקראת האירוע היא האם טסלה תציע גם גרסה עם הגה ודוושות, שתאפשר למכור את הרכב ללקוחות פרטיים. אלא שטסלה עצמה עשויה כבר לצנן את האפשרות הזו, לאחר שחשבון ה־Robotaxi שלה ב־X פרסם את המסר: "אין הגה, אין דוושות" .

אנדרו פרקוקו, אנליסט במורגן סטנלי, כתב ללקוחות כי טסלה מגיעה לאירוע עם "נטיה חיובית" , בין היתר בעקבות נתונים עדכניים של משרד הרישוי של טקסס. לפי הנתונים, טסלה רשמה כ־ 40 רכבי Cybercab נוספים להפעלה מסחרית, מה שלדעתו מעיד כי החברה נערכת להשקה בהיקף רחב יותר.

בתרחיש השורי של מורגן סטנלי, טסלה תשיק באוסטין, יוסטון ודאלאס צי של Cybercab שיבצע נסיעות בתשלום ללא פיקוח אנושי . "אין מספר קסם", כתב פרקוקו, אך להערכתו השוק יצטרך לראות יותר מקומץ כלי רכב - כ־5 עד 10 Cybercab - על הכביש. לדבריו, 25 עד 50 כלי רכב ברחבי טקסס עשויים כבר להספיק כדי לדחוף את מניית טסלה כלפי מעלה.

19:54

הביטקוין חזר להיסחר מעל רף 80 אלף דולר. השאלה כעת היא האם יצליח להישאר מעל הרמה הזו.

המטבע הקריפטוגרפי מזנק בשיעור של עד 4%, במקביל לעליות בוול סטריט, לירידה בתשואות האג"ח הממשלתיות ולחולשה בדולר, לאחר שכריסטופר וולר, מושל הפדרל ריזרב, אותת כי יתמוך בהותרת הריבית ללא שינוי אם האינפלציה תמשיך להתמתן. העלייה מעניקה לביטקוין הזדמנות נוספת להתבסס מעל רף 80 אלף הדולר, רמה שממנה כבר התקשה להתרחק כלפי מעלה באופן יציב.

הזינוק של המטבע מושך איתו את מניות הקריפטו שמזנקות במעל 10%. בראשן סטרטג'י , רובינהוד וקוינבייס .

19:27

וול סטריט כעת: לאחר הפתיחה הרגועה, העליות בוול סטריט מתגברות על רקע הירידה החדה בהסתברות להעלאת ריבית של הפד, המתיחות הגיאופוליטית והמשך הרכישות של אנבידיה - נאסד"ק עולה ב-1.3%, S&P 500 ב-1% ודאו ג'ונס ב-0.9%.

19:00

בשוק המטבע -

הין היפני מתחזק בכ־2% מול הדולר, לאחר חודש של היחלשות הדרגתית, על רקע עלייה בהימורים כי הבנק המרכזי של יפן יעלה את הריבית, ובצל דריכות בשווקים לאפשרות של התערבות ממשלתית נוספת לתמיכה במטבע.

הין התחזק עד 155.52 ין לדולר, והוא בדרך ליום החזק ביותר שלו מאז שטוקיו וושינגטון התערבו בשוק המט"ח כדי לתמוך במטבע לפני מעט יותר מחודש. ההתאוששות החדה, לאחר שהין נחלש בתחילת השבוע עד לרמה של 160 לדולר, משקפת את החשש בשווקים לקראת החלטת הריבית של הבנק המרכזי ב־ 18 בספטמבר, כאשר בשוק מעריכים כי הבנק צפוי להעלות את הריבית.

18:12

אחת המניות הבולטות במסחר היא סנואופלייק , שמנייתה מזנקת לאחר שהחברה פרסמה תוצאות טובות מהצפוי. המנכ"ל ייחס את הביצועים בין היתר לאימוץ הגובר של מוצרי הבינה המלאכותית של החברה.

הזינוק של סנואופלייק משליך על סקטור התוכנה ותעודת הסל IGV עולה כעת ב-3%. שתיים נוספות שבולטות הן סרוויס נאו ופלנטיר .

בשוק השבבים תמונה הפוכה. ברודקום - ענקית השבבים יורדת במעל 3% למרות שהדוחות הכספיים שלה לרבעון עקפו את תחזיות האנליסטים. הירידה מיוחסת לכך שהחברה סיפקה תחזית הכנסות שפספסה במעט את ציפיות האנליסטים. תעודת הסל SOXX , יורדת היום.

17:43

מאקרו בארה"ב -

מספר דורשי האבטלה החדשים בארה״ב עלה מעט בשבוע שהסתיים ב־29 באוגוסט, סימן נוסף להתקררות שוק העבודה, אך כזה שמצביע בינתיים על שוק יציב יחסית . מספר הבקשות לדמי אבטלה עלה ב־2,000 לעומת השבוע הקודם, ל־206 אלף, מעט מעל תחזיות הכלכלנים ל־205 אלף. הממוצע הנע של ארבעת השבועות עלה קלות ל־207,250 בקשות.

גם מספר מקבלי דמי האבטלה המתמשכים, המהווה אינדיקציה למספר האנשים שנותרו מחוץ לשוק העבודה, עלה בשבוע שהסתיים ב־22 באוגוסט ב־8,000, ל־ 1.78 מיליון.

אבל נתוני התעסוקה החשובים יתפרסמו מחר אחר הצהריים. דוח התעסוקה החודשי יראה לפי התחזיות כי המשק האמריקאי הוסיף באוגוסט כ־ 53 אלף משרות , בניכוי השפעות עונתיות. מדובר בשיפור לעומת יולי, שבו נרשמה במפתיע ירידה של 23 אלף משרות, וגם מעל לממוצע של 26 אלף משרות בחודש ב־12 החודשים האחרונים.

הדו"ח יהיה בעל חשיבות מיוחדת לקראת החלטת הריבית הקרובה של הפדרל ריזרב, שתתקבל ב־16 בספטמבר, לאחר ישיבת ה־FOMC שתתקיים ב־15-16 בספטמבר.

17:22

אנבידיה הודיעה היום כי חתמה על הסכם לרכישת Hugging Face תמורת 12.93 מיליארד דולר. מדובר באחת העסקאות הגדולות בתולדות החברה ובעסקה השנייה בגודלה שביצעה, אחרי עסקת Groq שהיקפה הוערך בכ־20 מיליארד דולר.

המהלך מרחיב את פעילותה של אנבידיה מעבר לשבבים ולמרכזי נתונים, ומעניק לה שליטה באחת מנקודות הכניסה החשובות ביותר של מפתחים לעולם הבינה המלאכותית. העסקה דווחה לראשונה בשבוע שעבר ב־The Information, וכעת קיבלה אישור רשמי בפוסט שפרסם מייסד ומנכ"ל אנבידיה ג'נסן הואנג. "יחד נרחיב את הפלטפורמה של Hugging Face, נחזק את התשתיות שלה ונרחיב את הגישה לבינה מלאכותית עבור מפתחים ומוסדות ברחבי העולם", כתב הואנג. לפי דיווחים, השלמת העסקה צפויה ב־2027, בכפוף לקבלת האישורים הרגולטוריים.

16:40

וול סטריט פותחת את יום המסחר בעליות קלות בעוד שתשואות האג"ח הממשלתיות נסוגו, על רקע התחזקות ההערכות כי הפדרל ריזרב עשוי להותיר את הריבית ללא שינוי החודש - - נאסד"ק עולה ב-0.1%, S&P 500 ב-0.3% ודאו ג'ונס ב-0.5%.

תשואת אג"ח ארה"ב ל־10 שנים נסחרת סביב 4.75%, לאחר שירדה בעקבות דבריו של מושל הפדרל ריזרב כריסטופר וולר, שאמר כי יהיה "נוטה לתמוך" בהותרת הריבית ללא שינוי בפגישת ספטמבר, אם נתוני האינפלציה הקרובים לא יפתיעו לרעה. אתמול טיפסה התשואה ל־4.818% - הרמה הגבוהה ביותר מאז נובמבר 2023

מחירי הנפט עולים זה היום הרביעי ברציפות, כאשר המתיחות במזרח התיכון גוברת על דבריו המרגיעים של הנשיא טראמפ, שניסה להמעיט בחומרת סבב הלחימה האחרון. חוזי ברנט קפצו לכ־97 דולר לחבית, ומחקו את הירידות שנרשמו מוקדם יותר, לאחר שטראמפ אמר לכתבים כי הוא אינו צופה שהעימות האחרון בין ארה״ב לאיראן יימשך "זמן רב מדי".

במקביל, הין מתחזק מול הדולר, והשלים עלייה של יותר מ־2% בתוך יומיים. דברים ניציים של חבר במועצת הבנק המרכזי של יפן אתמול העלו את האפשרות להעלאות ריבית גדולות יותר או תכופות יותר, מה שעשוי לתמוך בהמשך התחזקות הין. המשקיעים גם ערוכים לאפשרות של התערבות בשוק המט"ח מצד הרשויות ביפן.

16:30

מניית ג'יי פרוג (JFrog) עלתה מתחילת השנה בכ-47%, ובבנק אוף אמריקה מעריכים שיש עוד מקום לעליות. האנליסטים קוג'י איקדה וג'ורג' מקגרין מהבנק ממליצים על ג'יי פרוג בהמלצת "קנייה" במחיר יעד של 110 דולר, כ-20% מעל מחיר הנעילה האחרון.

ג'יי פרוג מנוהלת על-ידי שלומי בן חיים ומספקת פתרונות לעולם פיתוח התוכנה. בדיקות שערכו האנליסטים תומכות בהערכתם שלחברה יש "חפיר" ושהתפתחות ה-AI יוצרת פוטנציאל לאפסייד לחברה, עם עסקאות גדולות יותר. "הפידבק מלקוחות מגדיל את האמון שלנו בתחזיות הצמיחה", כותבים האנליסטים.

15:57

סנואופלייק מזנקת ב־23% בטרום המסחר לאחר דוחות חזקים ותחזית משופרת: חברת התוכנה דיווחה על הכנסות של 1.55 מיליארד דולר ברבעון, עלייה של 35% לעומת הרבעון המקביל. הכנסות ממוצרי החברה צמחו ב־37% ל־1.49 מיליארד דולר, בעוד שהרווח המתואם עמד על 62 סנט למניה - הרבה מעל תחזית האנליסטים של 45 סנט. ההפסד הנקי לפי GAAP הצטמצם ל־191.7 מיליון דולר, לעומת 297.9 מיליון דולר שנה קודם.

החברה הציגה גם המשך צמיחה בפעילות הבינה המלאכותית: סוכן הקוד CoCo כבר חצה את רף 9,100 החשבונות, לאחר שהוסיף יותר מ־2,000 ברבעון, בעוד CoWork הגיע ל־5,800 חשבונות. סנופלייק הוסיפה 692 לקוחות נטו, והתחייבויות הביצוע שנותרו (RPO) הסתכמו ב־9 מיליארד דולר, עלייה של 30%. שיעור שימור ההכנסות נטו נותר גבוה - 126%. תזרים המזומנים החופשי הסתכם ב־83.8 מיליון דולר.

החברה אף העלתה את תחזית הכנסות המוצרים לשנת הכספים כולה ל־6.07 מיליארד דולר, לעומת 5.84 מיליארד דולר בתחזית הקודמת, סמנכ"ל הכספים בריאן רובינס אמר כי זהו הרבעון השלישי ברציפות שבו קצב צמיחת הכנסות המוצרים מואץ , במקביל לשיפור בשולי הרווח.

סנואופלייק (Snowflake) היא אחת מחברות התוכנה הבולטות בעולם בתחום ענן הנתונים (Data Cloud), ובשנים האחרונות היא מנסה להפוך גם לשחקנית מרכזית בתשתיות ה־AI.

15:15

ב-CNBC מדווחים כי ענקית השבבים אנבידיה הסכימה באופן רשמי לרכוש את פלטפורמת ה-AI בקוד פתוח Hugging Face תמורת 12.9 מיליארד דולר, וכך נעה מעבר לתחום החומרה גבוה יותר בשרשרת הערך של ה-AI. מדובר ברכישה השנייה הגדולה ביותר של אנבידיה אי פעם, לאחר שרכשה את נכסי מפתחת השבבים גרוק בעסקה בגובה 20 מיליארד דולר. המנכ"ל ג'נסן הואנג אמר שהחברה "תישאר פלטפורמה פתוחה לכלל האקוסיסטם של הבינה המלאכותית".

14:55

המסחר בחוזים העתידיים על וול סטריט מצביע על פתיחה מעורבת בארה"ב: לפי שעה, החוזים על ה-S&P 500 עולים בכ-0.1%, החוזים על הנאסד"ק יורדים בכ-0.1% והחוזים על הדאו ג'ונס מטפסים בכ-0.2%.

בין המניות שעושות תנועות משמעותיות במסחר המוקדם:

סנואופלייק - חברת התוכנה ממריאה במסחר המוקדם במעל 20%, לאחר שפרסמה תוצאות כספיות שעקפו את תחזיות האנליסטים והעלתה את תחזית ההכנסות שלה לשנת 2026 המלאה. החברה דיווחה על רווח מתואם של 62 סנט למניה והכנסות בגובה של 1.55 מיליארד דולר; זאת, לעומת צפי האנליסטים לרווח של 45 סנט למניה והכנסות בגובה 1.48 מיליארד דולר. הקפיצה של סנואופלייק מקפיצה גם מניות נוספות בתחום התוכנה, ביניהן דאטה דוג , סרוויס נאו וסיילספורס .

ויקטוריה'ס סיקרט - קמעונאית ההלבשה לנשים צוללת בקרוב ל-20% במסחר המוקדם, לאחר שהחברה פספסה את תחזיות האנליסטים בשורה העליונה. גם התחזית של החברה לרווח התפעולי ברבעון השלישי הייתה נמוכה מהציפיות בשוק, אם כי תחזית ההכנסות שלה לשנה המלאה כן התיישבו עם הצפי.

14:15

שוקי המניות באירופה נסחרים ברובם בטריטוריה הירוקה. את העליות מוביל מדד הדאקס הגרמני עולה ב-0.3%, ה-Stoxx 600 הכלל-אירופי מוסיף 0.3% גם הוא, והפוטסי הבריטי רושם עלייה קלה של 0.1%. מנגד, מדד הקאק הצרפתי בולט בירידה מתונה של 0.1%.

מעבר לאוקיינוס, החוזים העתידיים בניו יורק מצביעים על פתיחה מהוססת ומעורבת: החוזים על מדד הנאסד"ק עולים ב-0.2%, החוזים על הדאו ג'ונס מטפסים ב-0.1%, ואילו החוזים על ה-S&P 500 רושמים ירידה קלה של 0.1%.

בזירת המטבעות, היין היפני ממשיך לרכז עניין ומתחזק בשיעור חד של כ-1.5% לרמה של 156.27 יין לדולר. כלכלני בנק אוף אמריקה (BofA) פרסמו סקירה שורית במיוחד על המטבע, בה הם ממליצים לסוחרים לקנות יין ומציבים יעד של 149 יין לדולר. ב-BofA מסבירים כי הכלכלה היפנית מציגה עודף בחשבון השוטף, וכי השוק מתמחר כעת העלאות ריבית מהירות יותר מצד הבנק המרכזי של יפן - ייתכן שכבר בפגישתו הקרובה ב-18 בספטמבר. בבנק מעריכים כי ריבית היעד ביפן עשויה להגיע ל-2% עד יולי 2027 (לעומת 1% כיום). בנוסף, התערבות הרשויות ביפן וארה"ב בלמה את קריסת המטבע והטילה ספק באסטרטגיית ה"קרי-טרייד" (Carry-trade) הוותיקה, שבה משקיעים ביצעו שורט על היין לטובת נכסים מניבים במדינות אחרות. להערכת BofA, חזרתם של משקיעים יפנים מנכסים זרים לשוק המקומי תחזק את המטבע אף יותר.

בשוק האנרגיה, מחירי הנפט רושמים עליות ומתקרבים לרמות שיא תקופתיות. מחיר חבית נפט מסוג ברנט קופץ ב-1.62% לרמה של 97.18 דולר, ומחיר חבית מסוג WTI מטפס ב-1.81% ונסחר סביב 92.66 דולר.

13:20

היין היפני ממשיך להתחזק ורושם שיא של חודש, כשהוא נסחר סביב 156.35 יין לדולר (עלייה של כ-1.5%). סגן שר האוצר של יפן, אטסושי מימורה, אותת הבוקר כי הרשויות בטוקיו "נמצאות בכוננות גבוהה" וכי הן אינן מרוצות או רגועות מהתנודות החדות בשוק המט"ח. הזינוק ביין נובע מדריכות רבה של הסוחרים לקראת אפשרות של התערבות ממשלתית נוספת, לצד התגברות הציפיות בשוק להעלאות ריבית קרובות מצד הבנק המרכזי של יפן.

פרמיות הסיכון של חברת תשתיות ענן ה-AI קורוויב מטפסות לרמות גבוהות. חוזי ה-CDS (ביטוח מפני חדלות פירעון) ל-5 שנים של החברה חצו שוב את רף ה-800 נקודות - רמה חריגה המשקפת הסתברות של 40%-45% לחדלות פירעון. מדובר בתמחור סיכון גבוה משמעותית מזה שנגזר מדירוג האשראי הרשמי של החברה (B+ ב-S&P), אשר משקף הסתברות כשל של כ-15% בלבד. למרות ירידה קלה בפרמיות הסיכון לאחר פרסום הדוחות באוגוסט, החששות שבו לטפס, ומניית החברה הגיבה בירידה של כ-8% בחמשת ימי המסחר האחרונים, לרמה של כ-80.9 דולר.

13:00

הבורסות באירופה נוטות הבוקר לעליות קלות, מדד ה-Stoxx 600 הכלל-אירופי מטפס ב-0.3%. מדד הדאקס הגרמני והפוטסי הבריטי מוסיפים כ-0.1% כל אחד, לעומת נסיגה קלה של 0.1% במדד הקאק בצרפת.

מעבר לאוקיינוס, החוזים העתידיים בניו יורק מצביעים על מגמה מעורבת לקראת פתיחת המסחר: החוזים על מדד הדאו ג'ונס מתחזקים ב-0.25%, החוזים על ה-S&P 500 ועל הנאסד"ק שומרים על יציבות, ונסחרים סביב רמות הבסיס.

בזירת האנרגיה, מחירי הנפט שינו כיוון ועוברים לעליות שערים. מחיר חבית נפט מסוג ברנט מטפס בכ-0.7% ונסחר סביב 96.3 דולר, בעוד מחיר חבית מסוג WTI עולה בשיעור דומה ונע סביב רמה של 91.7 דולר.

בגזרת האנליסטים בוול סטריט, בית ההשקעות אופנהיימר ישראל העלה את מחיר היעד לענקית הסייבר, פאלו אלטו נטוורקס מ-400 ל-450 דולר, תוך שמירה על המלצת Outperform למרות הירידות של המנייה אמש במסחר בוול סטריט. ההעלאה מגיעה בעקבות דוחות כספיים חזקים לרבעון הרביעי הפיסקלי, במסגרתם הציגה החברה הכנסות של 3.41 מיליארד דולר (צמיחה של 34%), רווח מתואם של 1.02 דולר למניה, וצבר הזמנות שחצה לראשונה את רף ה-20 מיליארד דולר. באופנהיימר מציינים כי פאלו אלטו נהנית מרוח גבית מהותית מתחום ה-AI, שהובילה לזינוק של 63% ב-ARR של מוצרי הדור הבא, ומדגישים לחיוב את התחזית הראשונית של החברה לשנת 2027 הפיסקלית, שעקפה את תחזיות הקונצנזוס בשוק.

12:00

הבורסות באירופה מתנהלות במגמה מעורבת, מדד הדאקס בגרמניה עולה ב-0.1%, ה-Stoxx 600 הכלל-אירופי מוסיף 0.1%, בעוד הפוטסי הבריטי והקאק הצרפתי נסחרים סביב רמות הבסיס. סקטור התקשורת בולט לחיוב באירופה עם עלייה של 0.6%, מנגד, מוצרי הצריכה הבתיים יורדים ב-1.%.

בוול סטריט, החוזים העתידיים מצביעים על פתיחה יציבה ושטוחה (Flatline) עם עליות קלות של עד 0.11%, ברקע נסיגה במחירי הנפט ובתשואות האג"ח.

ברקע המתיחות הגאו-פוליטית העולמית, הבנק המרכזי של הולנד הודיע על העברת כרבע מיתרות הזהב שלו ששכנו בניו יורק ובאוטווה ישירות למרתפי הבנק של אנגליה בלונדון. המהלך נועד לחזק את מוכנות החירום של הבנק, כאשר הזהב בלונדון עומד בתקני המסחר הבינלאומיים המוחמדים ומוגדר כנסחר ביותר בעולם.

מחירי הנפט רושמים ירידות מתונות של כ-0.2%-0.3% (הברנט נסחר סביב 95.37 דולר לחבית וה-WTI סביב 90.81 דולר), ברקע התבטאויותיו של הנשיא טראמפ לפיהן העימות מול איראן לא יימשך זמן רב, לצד הודעתה של שברון על הרחבת הפעילות בוונצואלה.

בזירת המאקרו האמריקאית, המשקיעים דרוכים לקראת פרסום נתוני סחר החוץ (הגירעון הצפוי עומד על כ-90 מיליארד דולר) ודוח מנהלי הרכש של ה-ISM לשירותים לחודש אוגוסט. בנוסף, נאום צפוי של נגיד הפד, כריסטופר ולר עשוי לטרוף את הקלפים סביב ציפיות הריבית, כאשר השווקים מתמחרים כיום הסתברות של כ-60% להעלאת ריבית בהחלטה הקרובה החודש.

10:30

באירופה, יום המסחר נפתח בגישושים ומתנהל סביב רמות הבסיס. מדד הדאקס הגרמני מטפס ב-0.1%, הפוטסי הבריטי והקאק הצרפתי שומרים על יציבות. מדד Stoxx 600 הכלל-אירופי עולה קלות ב-0.1%, כאשר מניות התקשורת רושמות עליות נאות, בעוד סקטור מוצרי הצריכה מכביד על המדדים.

בורסות אסיה נעלו את יום המסחר במגמה מעורבת. הניקיי בטוקיו ירד ב-0.2% וההאנג סנג בהונג קונג איבד 0.5%. מנגד, מדד הקוספי בדרום קוריאה עלה ב-0.3% - בעוד מדד החברות הקטנות, ה-Kosdaq, בלט בירידה של 1.7%, ומדד שנחאי בסין ננעל כמעט ללא שינוי.

החוזים העתידיים בניו יורק מצביעים על פתיחה יציבה ונסחרים בעליות קלות מאוד, החוזים על הדאו ג'ונס, ה-S&P 500 והנאסד"ק מוסיפים כולם כ-0.1% ומטה לערכם.

בזירת המט"ח, היין היפני מזנק הבוקר בכ-1.3% ונסחר סביב 156.6 יין לדולר (שיא של ארבעה חודשים). התחזקות המטבע מגיעה ברקע דריכות המשקיעים להתערבות מצד הבנק המרכזי, ולאחר ששר האוצר האמריקאי, סקוט בסנט, העריך כי יפן תפעל לחיזוק המטבע. כתוצאה מכך, מדד הדולר הכללי נחלש בכ-0.2%.

בשוק איגרות החוב העולמי נרשמת הבוקר רגיעה, לאחר שבימים האחרונים נרשמו שיאים של מספר שנים. תשואת האג"ח האמריקאית ל-10 שנים נסוגה קלות ל-4.776%, לאחר שאתמול כבר חצתה את רף ה-4.8% לראשונה מאז נובמבר 2023. התשואה לשנתיים יורדת ל-4.31%. מגמת הרגיעה ניכרת גם בגרמניה, בבריטניה וביפן - שם התשואה ל-10 שנים ירדה חזרה מתחת לרף ה-3%.

בגזרת הסחורות, לאחר פתיחה יציבה, מחירי הנפט עברו לירידות של כ-1% ברקע הערכות כי ההסלמה במזרח התיכון עשויה להיות קצרה מהצפוי. הנפט מסוג ברנט יורד ל-94.66 דולר לחבית, וה-WTI נסוג ל-90.13 דולר לחבית. במקביל, הזהב מטפס ב-1.2% לרמה של 4,469 דולר לאונקיה, והביטקוין שומר על מגמה חיובית עם עלייה של כ-0.8% לרמה של 77,850 דולר.

7:00

אופטימיות זהירה נרשמת בשווקים הבוקר, כאשר במקביל לעליות הקלות באסיה, שוק האנרגיה מראה סימני רגיעה. הנפט מסוג ברנט עצר ראלי של שלושה ימים ונסוג קלות. הבלימה מגיעה בעקבות התבטאויות של הנשיא דונלד טראמפ, שהעריך כי ההסלמה המחודשת מול איראן לא תארך זמן רב, וחזר על טענתו כי ארה"ב שולטת במצר הורמוז. הנסיגה במחירי הנפט והרגעת החששות מעליית מחירי האנרגיה מפחיתות מעט את הלחץ על שוק האג"ח הממשלתי, ששומר על עליות מהיום הקודם.

מקרון פועל נגד התעשיות הביטחוניות הישראליות. כעת מתגלה למה
האנליסט שמעריך: שווי פאלו אלטו בדרך לנפץ את תקרת הטריליון שקל

במקביל, העיניים נשואות לקראת פסגת הענק הצפויה בוושינגטון בשבועות הקרובים בין טראמפ לנשיא סין, שי ג'ינפינג - פסגה שעשויה להכריע את עתיד סנקציות הענק שמאיים הממשל להטיל על סין כ"מאפשרת" של הכלכלה האיראנית.

אסיה

המסחר באסיה מתנהל במגמה חיובית, בהובלת הקוספי בדרום קוריאה שמזנק ב-1.4%. בשנחאי נרשמת עלייה של כ-0.5%, ההאנג סנג בהונג קונג קופץ בכ-0.3% ובטוקיו, הניקיי מוסיף 0.2%. במקביל, הין היפני מוסיף להתחזק מול הדולר לקראת החלטת הריבית של הבנק המרכזי (BOJ) החודש, וברקע קריאת שר האוצר האמריקאי, סקוט בסנט, לבלום את התנודתיות במטבע ולעגן את ציפיות האינפלציה.

וול סטריט

החוזים העתידיים בוול סטריט נסחרים הבוקר ביציבות עם נטייה לעליות קלות מאוד, כאשר המדדים המובילים, הדאו ג'ונס, ה-S&P 500 והנאסד"ק, מוסיפים פחות מ-0.1% לערכם.

במסחר המאוחר, ברודקום התאוששה מצניחה ראשונית של 5% ונסחרה בירידה קלה של כ-1% במסחר המאוחר, למרות שסיפקה תחזית הכנסות שפספסה במעט את ציפיות האנליסטים. הדוחות הכספיים שלה לרבעון יולי עקפו את תחזיות האנליסטים, עם הכנסות של 29.6 מיליארד דולר (זינוק של 86% לעומת אשתקד) ורווח מתואם של 3.32 דולר למניה. מנכ"ל החברה, הוק טאן, הדגיש את הביקושים החזקים למאיצי AI ייעודיים מותאמים אישית, והעריך כי הכנסות החברה מתחום ה-AI יגיעו ל-115 מיליארד דולר ב-2027 ול-230 מיליארד דולר ב-2028, כאשר חברת Anthropic צפויה להפוך ללקוחה הגדולה ביותר שלה בתחום. התגובה הפושרת של השוק משקפת אכזבה מכך שהתחזית סיפקה אפסייד מוגבל בלבד, ומוסיפה לתסכול המשקיעים לנוכח ביצועי החסר של המניה השנה (עלייה של 6% בלבד) לעומת הזינוק הרחב במדד השבבים.

מי שבלטה לחיוב היא סנואופלייק , שזינקה בלמעלה מ-20% בעקבות דוחות שעקפו את התחזיות. עוד בלטו: פטקו שקפצה בכ-9% לאחר שהציגה שיפור ברווחיות, ו-HPE שירדה ב-4% על רקע תחזיות צמיחה פושרות.

אתמול, וול סטריט ננעלה בירוק ושברה רצף של שלושה ימי מסחר שליליים. מדד ה-S&P 500 טיפס בכ-0.5%, הנאסד"ק מוטה הטכנולוגיה התקדם בכ-0.4% והדאו ג'ונס עלה בכ-0.6% וננעל מעל לרף 53,000 הנקודות.

במבט על הסקטורים השונים ב-S&P 500, את העליות הובילו ענפי חומרי הגלם ושירותי התקשורת, עם עליות של כ-1.6% וכ-1.2%, בהתאמה. כלל הסקטורים סיימו את היום בירוק, למעט סקטור הנדל"ן, שירד בכ-0.8%.

מניית חברת המחשוב דל זינקה בחדות לאחר שפרסמה את תוצאותיה הכספיות והעלתה את תחזיתה השנתית. החברה דיווחה על הכנסות שיא של 47 מיליארד דולר ברבעון השני של שנת הכספים 2027, זינוק של 58% לעומת הרבעון המקביל. הרווח למניה עמד על 6.34 דולר, עלייה של 273%, והרווח המתואם הגיע ל־7.04 דולר למניה, עלייה של 203%. עוד במגזר הטכנולוגיה, עליות בולטות נרשמו במניות אנבידיה , אורקל ומיקרון .

מנגד, מניית חברת הסייבר פאלו אלטו נטוורקס צנחה, על אף שתוצאותיה הכספיות עקפו את תחזיות האנליסטים. הכנסות החברה ברבעון הפיסקאלי הרביעי היו 3.41 מיליארד דולר, לעומת תחזיות האנליסטים שציפו ל-3.35 מיליארד דולר. בשורה התחתונה, נרשם רווח נקי של 1.02 דולר למניה, בהשוואה לתחזית האנליסטים ל-98 סנט. בחלק מכלי התקשורת הכלכליים בחו"ל הירידה במניה יוחסה לתוצאות החברה לפי כללי החשבונאות המקובלים (GAAP), שהיו חלשים יותר: החברה דיווחה על הפסד של 35 סנט למניה, לעומת רווח של 36 סנט למניה שהציגה ברבעון המקביל אשתקד.

נפט / מט"ח

מחירי הנפט נסחרים בתנודתיות סביב שיא של שישה שבועות, כאשר נפט מסוג ברנט נסחר סביב 95 דולר לחבית והנפט האמריקאי (WTI) מתבסס מעל רף ה-90 דולר לחבית. הזינוק מגיע ברקע ההסלמה בעימות הצבאי בין ארה"ב לאיראן, לאחר שצבא ארה"ב תקף יעדים של משמרות המהפכה בעקבות פגיעה במכליות נפט במצר הורמוז, וטהראן הגיבה במתקפות כטב"מים וטילים לעבר בחריין, כווית וירדן.

בקרב האנליסטים, מעריכים כי רמת המחירים הגבוהה תישאר עמנו כל עוד הלחימה נמשכת. אדוארד רוזנברג, ראש תחום תעודות סל ב-Strategy Shares, הסביר ל-CNBC כי "ככל שהמלחמה עם איראן מתארכת, מחירי הנפט יוסיפו להישאר גבוהים ותנודתיים. סנקציות, קיפאון במשא ומתן ואיתותים סותרים לגבי רצונה של איראן בסיום המלחמה מטלטלים את השוק מיום ליום, ולא רק מקבעים מחירים גבוהים".

מנגד, אנתוני סגלימבנה, אסטרטג השווקים הראשי ב-Ameriprise Financial, העריך במארקטוואץ' כי הנפט לא ישוב לרמות השיא של תחילת העימות, שבהן חצה הברנט את רף ה-110 דולר. "במשך רוב הקיץ היינו במפלס אלימות נמוך, אולם כעת עברנו לשלב שבו הפעילות הקינטית עלתה ומשבשת את שרשראות האספקה העולמיות. עם זאת, השוק יתרגל לרעיון של גלי מתיחות עולים ויורדים בעתיד הנראה לעין, אך לא לכדי גלישה לעימות אזורי כולל". מן הזווית הטכנית, פואד רזאקזאדה, אנליסט מאקרו ב-Forex.com, מזהיר במארקטוואץ' כי פריצה ממושכת של רמות ההתנגדות ב-WTI עשויה להוות איתות טכני משמעותי לפתיחתו של גל עליות חד ורחב בהרבה.

אתמול, הדולר נחלש מול המטבע המקומי. שער הדולר הרציף רושם ירידה של כ-0.52% ונסחר סביב רמה של 3.0199 שקלים. היחלשות הדולר בשעות אלו מגיעה לאחר שמוקדם יותר היום נרשמה מגמה הפוכה, בה השקל נגע בשפל של חודש על רקע פערי הריביות (לאחר ההורדה של בנק ישראל), התחזקות הדולר בעולם והמתיחות הגיאופוליטית.

תל אביב

מניות הארביטראז' הדואליות הנסחרות בתל אביב ובניו יורק צפויות לחזור למסחר המקומי עם פער חיובי קל, שיספק רוח גבית זעירה לשוק. בסך הכל, צפויות המניות הללו לתרום עלייה תיאורטית של כ-0.5% למדד ת"א 35, כשהפער הממוצע במדד עומד על כ-0.4% חיובי. בין המניות הבולטות שימשכו את המדד כלפי מעלה נמצאות טבע (פער חיובי של כ-3.1%), אופקו הלת' (4.5%) ואיי.סי.אל (1.05%). מנגד, מי שתכביד על המדד המרכזי היא מניית פאלו אלטו , שתשוב הבוקר לתל אביב עם פער שלילי משמעותי של כ-1.37%- לאחר שרשמה צניחה של כ-9.3% בניו יורק, אמש.

אתמול, יום המסחר בבורסת תל אביב ננעל בעליות שערים, בהמשך לסנטימנט החיובי שהביאה עמה החלטת בנק ישראל מאתמול להוריד את הריבית ובניגוד למגמה הגלובלית. מדד ת"א 35 ננעל בעלייה של כ-1.3% ומדד ת"א 90 טיפס ב-1.6%.

את המגמה הירוקה בנעילה הובילו סקטור הביטוח שזינק בכ-2.2%. סקטור הביטחוניות התחזק לקראת הנעילה וננעל בעלייה של 2.1%. בלטו לחיוב גם מדד מניב חו"ל והפיננסים שטיפסו בכ-2.1% וכ-2% בהתאמה. מנגד, מדד התקשורת היה היחיד שחתם את היום בטריטוריה האדומה, עם ירידה קלה של 0.3%.

עוד משהו שכדאי לדעת

דל ממשיכה למצב את עצמה כאחת המרוויחות המרכזיות מגל ההשקעות בתשתיות בינה מלאכותית, לאחר שפרסמה דוחות כספיים יוצאי דופן לרבעון השני והעלתה בחדות את תחזיותיה לשנת הכספים 2027. החברה צופה כעת הכנסות של 192 מיליארד דולר ורווח מתואם של 25.50 דולר למניה (לעומת תחזיות אנליסטים של 172.67 מיליארד דולר ו-18.92 דולר למניה, בהתאמה), כאשר מנוע הצמיחה המרכזי מגיע מהכנסות משרתי AI, שצפויות לזנק לרף של כ-74 מיליארד דולר.

בעקבות התוצאות, בבנקי ההשקעות סיטי ובנק אוף אמריקה העלו את מחיר היעד למניה ל-600 דולר, אפסייד של מעל 40%, וחזרו על המלצת "קנייה". וואמסי מוהאן, אנליסט בנק אוף אמריקה, הדגיש: "התנאים לקראת שנת 2027 נראים מבטיחים במיוחד על רקע אילוצי האספקה בענף, והתרומה להכנסות מאימוץ פתרונות AI סוכנותיים על ידי ספקי ענן חדשים וארגונים". במקביל, אנליסטית סיטי, אסיה מרצ'נט, ציינה כי "פורטפוליו המוצרים הרחב, היכולות ההנדסיות, מומחיות ההטמעה, היקפי שרשרת האספקה ופתרונות המימון של דל מביאים להגדלת נתח השוק שלה בתחום". ג'ים קריימר, הפרשן הבכיר של CNBC, סיכם את חשיבות התוצאות לסנטימנט הכללי: "זה היה רבעון יוצא דופן. המספרים הנוכחיים חזקים ממה שחשבתי שהחברה תציג אפילו בעוד שנתיים, והם מוכיחים שחברות המעורבות בתשתיות AI מייצרות רווחים ממשיים כבר עכשיו".