חמשת הבנקים מציגים: שיתוף-פעולה נדיר לקבלת פטור מהסדר כובל

הבנקים פנו לבית הדין לתחרות, באמצעות משרד עוה"ד מיתר, בבקשה לאשר את המשך הפטור מהסדר כובל במרכז הסליקה הבנקאי • המרכז מפעיל את מערכת העברת התשלומים בישראל ונמצא בבעלות חמשת הבנקים הגדולים • בתחילת 2025 יסתיים הפטור מהסדר כובל שניתן למס"ב ע"י הממונה, ורשות התחרות הודיעה באפריל האחרון כי אין לה כוונה להאריכו

הבנקים בישראל
הבנקים בישראל

חמשת הבנקים הגדולים פנו אתמול (ב') לבית הדין לתחרות בבקשה לאשר את המשך הפטור מהסדר כובל במרכז הסליקה הבנקאי (מס"ב), המפעיל את מערכת העברת התשלומים בישראל ונמצא בבעלותם. הבקשה הוגשה באמצעות משרד עורכי הדין מיתר.

לפי החוק, מי שרואה את עצמו נפגע מההסדר הכובל יכול להגיש התנגדות, והממונה על התחרות, הצפויה להתנגד, תגיד את עמדתה. 

תביעת המיליונים והפשרה שכמעט הייתה: למה נוחי דנקנר נסוג?
ישראכרט תשלם להפניקס 9 מיליון שקל במסגרת הסכם פשרה

בתחילת 2025 יסתיים הפטור מהסדר כובל שניתן למס"ב על-ידי הממונה, ורשות התחרות הודיעה לחברה באפריל 2024 כי אין לה כוונה להאריכו נוכח השינויים בשוק והרצון להגביר את התחרות. הכוונה היא לכניסתם של נותני שירותי תשלום חדשים, שאינם הבנקים, לשוק, והתחרות בין שב"א, מערכת התשלומים של כרטיסי האשראי, ובין מס"ב המוחזקת על-ידי הבנקים.

המשמעות היא שהבנקים יידרשו למכור את חלקם במס"ב אם לא יקבלו אישור מבית הדין. רשות התחרות צפויה להתנגד לבקשה.

מס"ב נשלטת כאמור על-ידי חמשת הבנקים הגדולים. הפועלים, לאומי ודיסקונט מחזיקים ב-75% ממניותיה. מס"ב מספקת את הרוב המוחלט של הפעילות הקמעונאית במשק. כמעט כל העברה בנקאית שמבוצעת בישראל עוברת במערכות שלה - משכורות, פנסיות, תשלום לספקים ועוד.