דוח אמון
2019

מזון בחדשות - עמוד 3

סוכן חדשות
 
דוכן פירות וירקות / צילום: שאטרסטוק, א.ס.א.פ קריאייטיב
ה-OECD אומר שמחירי המזון בירידה? יש לנו חדשות בשבילכם
שר הכלכלה התפאר כי "נתוני ה-OECD הם עדות להצלחת מדיניות הממשלה במלחמה ביוקר המחיה" • גורמים בענף הקמעונאות הרימו גבה למשמע המספרים, שכן מדובר על ירידה של 1.2% במשך 3 שנים
  
 
מזון לא מנוצל / צילום: רויטרסגידי כרוך / איור: גיל ג'יבלי
גידי כרוך
הפסח מביא את בזבוז המזון לשיא
מחד אנחנו מצטיידים במזון כשר לפסח, מאידך אנחנו זורקים את המזון הלא כשר
חג הפסח מתקרב בצעדי ענק, ושוב פושטים המוני בית ישראל על הסופרמרקטים ורשתות השיווק השונות, שהרי פסח זה על שום מה? על שום שלא נפסח ע...המשך
  
 
מוצרי חלב, סופרמרקט / צילום: תמר מצפי
הצלחה לכולנו: ירידה של 5% במחירי המזון בשנים 2015-2017
הירידה מגיעה על אף עלייה ריאלית של 3% בשכר העבודה בשנתיים האחרונות • למרות הנתונים החיוביים, מחיר המזון עדיין גבוהים ב-19% לממוצע ב-OECD
  
 
מזון שנזרק/ צילום: ליאור מזרחי
אובדן המזון בישראל עומד על 33% בשווי 19 מיליארד שקל
כך עולה מדוח של ארגון לקט ישראל בשיתוף BDO ■ ומהן הסיבות לאובדן הרב הזה?
  
 
מקררי חלב בסופרמרקט / צילום: שאטרסטוק, א.ס.א.פ קריאייטיב
מתחילת השנה: 20 פסיקות נגד בתי עסק שהפקיעו מחירים
הפקעות אלה התגלו בעיקר במכולות ובמינימרקטים ולרוב באזור המרכז ■ מתחילת השנה הוגשו 30 כתבי אישום חדשים בנושא זה העומדים בפני אפשרות להרשעה פלילית וקנסות מוגדלים – עלייה של כ-100% במספר כתבי האישום לעומת התקופה המקבילה אשתקד
  
 
מוצרי חלב, סופרמרקט / צילום: תמר מצפי
לא רק דיור: בלמ"ס לא מודדים נכון גם את מחירי המזון
למרות שהרשתות מעבירות את המחירים מדי יום למאגר ממשלתי, בלמ"ס ממשיכים להתבסס על סוקרים בחנויות וחשבוניות ■ הלמ"ס בתגובה: "הטענות אינן נכונות"
  
 
מזון לא מנוצל / צילום: רויטרס
מחיר הבזבוז: 1.3 מיליארד טונות של מזון בשנה נזרקים לפח
דוח של ארגון המזון והחקלאות של האו"ם מציג תמונה עגומה: בכל שנה אנו "מאבדים" כשליש מהמזון המיוצר בעולם, אובדן המוערך ב-990 מיליארד דולר ■ במדינות המפותחות מתבזבז בין 95 ק"ג ל-115 ק"ג מזון בשנה פר אדם ■ מספר מדינות סימנו את 2030 כשנת יעד להפחתת כמות הפסולת ב-50% ■ בשיתוף לקט ישראל
  
 
ישי אתר / צילום: יחצ
הבדיקה שתציל חיים: "אנחנו הווייז של הקקי"
ללא צורך במעבדה, המכשיר של אאוטסנס מבטיח גילוי מוקדם של סרטן המעי הגס והמלצות תזונה המבוססות על ניתוח הרכב הצואה
  
 
מוצרי מזון  / צילום: יחצ
משרד הכלכלה מרחיב את בדיקותיו גם לפערי המחירים במזון
בין המוצרים שמחיריהם ייבדקו ביחס למחירים במדינות אחרות: קפה, תה, פסטה ודגני בוקר הנמכרים בעולם ■ בעקבות בקשת היבואנים, נדחה בחודש הצו המחייב את הקמעונאיות לפרסם לצד מחירי המוצרים השוואה למחיריהם בעולם - והם התחייבו להציג דרך להוריד את המחירים
  
 
מנכ״ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב בדיון בוועדת הבריאות /צילום: אייל בסון
שינויים של הרגע האחרון ברפורמת סימון המזון
בין השינויים: ערכים התזונתיים כן יופיעו גם על אריזות קטנות; הקלה לתעשיינים ברמות הסוכר הנדרשות בשנה הראשונה לרפורמה ■ התקנות אושרו סופית, ולא יתאפשר כל שינוי נוסף בהן
  
 
 יעל כהן פארן / צילום באדיבות המחנה הלאומי
האם התעשיינים ניסו להסתיר לוביסטים בדיון על סימון המזון?
הבוקר פנתה ח"כ פארן ללוביסטית של התאחדות התעשיינים: "אני לא מזהה אותך, תענדי את הסרט הכתום" ■ ההתאחדות: "היא משתתפת קבועה ומוכרת, לא היה ניסיון להחביא דבר"
  
 
אלי אללוף
"אם סימון המזון לא יוכרע בשבוע הבא, הרפורמה תתעכב בשנתיים"
בדיון שנערך היום בכנסת שונה הגודל המקסימלי של שוקולדים אישיים שלא יחויבו בסימון בחזית ■ נושא אחר שעלה לוויכוח ולא הוכרע הוא סימון הסוכר בתחליפי מזון לתינוקות
  
 
מתנדבי ארגון לקט ישראל /  / צילום: יחצ
"ערימות של מזון איכותי נזרקות במקום שיגיעו לרעבים"
לפי הצעת חוק שיזמה עמותת "לקט ישראל", תורמי מזון יזכו בפטור מאחריות פלילית ונזיקית, אם תרמו אותו בתום-לב לעמותות המחלקות מזון, וזאת גם אם הסבו נזק בשוגג בגין מזון מקולקל ■ פרופ' אלבשן: "באמצעות הצעת החוק האבסורד הזה יעבור מן העולם" ■ הכתבה בשיתוף "לקט ישראל"
  
 
יעקב ליצמן / צילום: איל יצהר
דוח: רק 16.5% מפריטי המזון יסומנו באדום בשלב ראשון
מהדוח ממשלתי שנערך לבחינת ההשפעה של תקנות סימון המזון המזיק עולה כי רק 2% מהצריכה היומית בגרמים מקורם במזון שיצטרך לשאת מדבקה אדומה ■ כעת הלחץ של היבואנים והיצרנים להחרגת מוצרים שלהם מהרפורמה יעבור מפקידי הממשלה לפוליטיקאים בוועדת הבריאות
  
 
יעקב ליצמן / צילום: אוריה תדמור
ליצמן: "משרד המשפטים סיים את עבודתו על תקנות סימון המזון"
(עדכון) - בימים האחרונים מסייר שר הבריאות במפעלים של חברות שונות, בהן יצרניות חטיפים וממתקים, שהכריזו כי יפחיתו רכיבים כמו סוכר, שומן ומלח ■ גורמים בתעשיית המזון: "ליצמן פתח בבליץ של עשייה וביקורים, ומתקבל רושם שהרפורמה תצא לפועל"
  
 
עפרה שטראוס / צילום: סיון פרג'
טכנולוג המזון של שטראוס: תעשיית המזון משתנה
פרופ' אייל שמעוני, טכנולוג המזון של שטראוס, מכתיר את הרפורמה של ליצמן כמי שהביאה את השיח הבריאותי לחזית, מכריז כי גם אם היא טרם יושמה בשטח - "השיח יצא מהארון", ומודה כי תעשיית המזון משנה את פניה: "זה נהיה לגיטימי לדבר על זה"
  
 

<    123456789101112131415    >

   נמצאו 519 כתבות   |   עמוד 3 מתוך 33