דלק אנרגיה מוכרת חלקה בקידוח בוייטנאם תמורת 84 מיליון ד'

התמורה עבור חלקה - 25% - תתקבל במזומן ■ הרוכשת - פרמייר נפט האוסטרלית, שותפתה במיזם, וממשלת וייטנאם שתממש אופציות שברשותה ■ הרווח: 1.5 מיליון שקל ■ מדוע נופלת המניה ב-8% בבורסה?

יצחק תשובה מעדיף להתמקד במרבצי הגז הטבעי שנמצאו בישראל ומפחית הפעילות בחו"ל. דלק אנרגיה , אשר קבוצת דלק מחזיקה ב-88.9% ממניותיה בשרשור (באמצעות החברה הבת בבעלות מלאה, דלק השקעות ונכסים), מוכרת את הזכויות שלה בקידוחי הנפט והגז בווייטנאם. את הקידוחים מחזיקה דלק אנרגיה באמצעות דלק אנרגיה וייטנאם שבבעלותה המלאה, אותם תמכור לשותפה קבוצת פרמייר נפט האוסטרלית (סימול: PMO.L בבורסה הראשית בלונדון).

דלק אנרגיה מחזיקה ב-25% מהפרוייקט, הממוקם בבלוק 12W בוייטנאם. העסקה תבוצע תמורת 83.9 מיליון דולר במזומן, והחברה תרשום רווח של 1.5 מיליון שקל. תמורת המכירה מורכבת מ-72 מיליון דולר, והיתרה נובעת ממימוש אופציית רכש (Call) ל-15% מהפרוייקט על-ידי חברת הנפט הלאומית של וייטנאם, פטרו וייטנאם (סימול: PGS:VN בבורסה בהו צ'י מין סיטי).

במקרה זה, מדובר בסכום הכולל החזר ההשקעה על חלק זה שביצעה דלק וייטנאם החל מאפריל האחרון. נזכיר, כי באפריל ביקשה החברה הממשלתית לממש את האופציות שבידיה לאחר שנודע לה כי האחרון הוגדר כמסחרי. הזכויות של החברה הממשלתית נובעות מהסכם ההשתתפות בהפקה (PSC) של הקידוח.

אם תצליח פרמייר להפיק נפט בקנה-מידה מסחרי מכל שדה בבלוק, תשלם החברה האוסטרלית סכום נוסף של 7 מיליון דולר אמריקני כעבור שנה להפקה, אלא אם כן מדובר בשדות Dua ו-Chim Sao.

המניה צונחת ב-8% ובמחזור כספי גבוה מהממוצע בבורסה בתל-אביב, שם נמנית דלק אנרגיה על מניות היתר. שווי-השוק של דלק אנרגיה הוא 2.97 מיליארד שקל - גבוה למדי עבור מניית היתר, מה שנובע מהאחזקה המצומקת של הציבור במניה (10.9%) ומזינוק של 492.5% בשער המניה מתחילת השנה.

ייתכן והסיבה לירידה בשערה היא העובדה שהמניה נסחרת במכפיל הון עצום - פי 41.24 מהונה העצמי, שהסתכם בסוף מארס ב-72 מיליון שקל בלבד, כשהיום, כאמור, מדווחת היא על מימוש נכסים ברווח השווה לכמחצית האחוז מסך התמורה. סיבה אחרת נובעת מהורדת ההמלצות ליחידות ההשתפות בשותפות הקידוח על-ידי בית ההשקעות כלל פיננסים. זאת, היות והחברה מחזיקה ב-38.1% משותפות הקידוח אבנר ומ-49.8% מהשותפות דלק קידוחים .

גדעון תדמור, המשמש כמנכ"ל דלק אנרגיה וכמנכ"ל שותפות הקידוח אבנר , מסר כי השלמת העסקה תשפר באופן משמעותי את תזרים המזומנים של החברה. "ההחלטה על מכירת פרויקט וייטנאם הינה החלטה אסטרטגית הנובעת מהצלחתנו בישראל, ומהרצון להשקיע את מיטב מרצנו ומשאבינו בפיתוח תגליות 'תמר' ו'דלית' - וכן בקידום פעולות האקספלורציה הנרחבות באגן הגז החדש אותו גילינו בים מול חופי ישראל. אנו מבקשים להודות לבנק HSBC אשר סייע בידינו להשלים הליך מכירה מאוד מוצלח, בתקופה מאתגרת זו בשוק העולמי". HSBC, כידוע, מממן גם מקטעים אחרים בפעילותו העסקית של יצחק תשובה - כמו למשל את עסקי הנדל"ן המרוכזים בקבוצת אלעד הפרטית.

דלק אנרגיה