שידורי הרדיו של תאגיד השידור יחלו מהגן הטכנולוגי בירושלים

גם מועצת תאגיד השידור וההנהלה שלו יפעלו באופן זמני מהבניין, עד למעבר ביולי 2017 למבנה הקבע בגבעת שאול ■ ראש עיריית ירושלים, ניר ברקת: "נעמיק את שיתוף-הפעולה עם התאגיד"

תאגיד השידור הציבורי ("כאן") שכר בניין ב"גן הטכנולוגי" בהר חוצבים בירושלים, שממנו יחלו שידורי הרדיו שלו עם עלייתו לאוויר. בנוסף, בבניין זה ישבו, באופן זמני, גם מועצת התאגיד וההנהלה שלו.

בתאגיד השידור מקווים לעלות לאוויר כבר בינואר 2017, כפי שמאפשר להם התיקון בחוק שהוכנס באוגוסט השנה. בתאריך זה אמורים שידורי הטלוויזיה של התאגיד להתנהל מהאולפנים במודיעין בהם היה ממוקם עד לאחרונה ערוץ 9.

שידור הרדיו יחלו לפעול כבר מהיום הראשון מירושלים, ואתמול (ב'), במהלך פגישה בין ראשי התאגיד לראש עיריית ירושלים, ניר ברקת, ובכירים אחרים בעירייה, סוכם כי אלה ייעשו מהגן הטכנולוגי בהר חוצבים, כששם גם יתכנסו ישיבות המועצה וההנהלה. 

הסידור הזה אמור להימשך כחצי שנה - בהנחה שהתאגיד אכן יעלה לשידור כבר בתחילת 2017, מכיוון שהחל מיולי 2017 אמורים רוב עובדי התאגיד לעבור לבניין הקבע שלו בירושלים, שנמצא בגבעת שאול. מדובר בבניין ברחוב כנפי נשרים בעיר ששטחו הכולל הוא כ-7,200 מ"ר, שנרכש על-ידי התאגיד בסכום של 88 מיליון שקל, וכעת מתבצעות במבנה התאמות, בהשקעה שעומדת על-פי נתוני התאגיד על כ-40 מיליון שקל.

החל מיולי 2017 יעבור למקום גם רוב שידורי הטלוויזיה של התאגיד החדש, כשעד יוני 2018 יפעל התאגיד כולו מהבירה. 

בפגישה אתמול בין בכירי התאגיד לבכירי העירייה הזמין מנכ"ל התאגיד, אלדד קובלנץ, את ראש העיר ברקת לטקס קביעת השלט במבנה הקבע בירושלים ועדכן אותו כיצד מתקדמות העבודות באתר המיועד לאכלס את אולפני התאגיד, חטיבת החדשות והמטה. בפגישה סוכם על קידום שיתופי-פעולה בנושאי תוכן הקשורים בירושלים ואפשרויות לשילוב סטודנטים הלומדים בירושלים בפרויקטים והכשרות של התאגיד. 

ברקת עצמו מסר בסיום הפגישה כי בעיריית ירושלים מתכוונים להעמיק את שיתוף-הפעולה עם התאגיד. "יש יתרון לגוף שגם יושב וגם משדר מירושלים, וככל שתכירו יותר את העיר והמתרחש בה - כך תרוויחו איכות ורייטינג", אמר. 

כזכור, במסגרת סאגת תיקוני החקיקה בעניין תאגיד השידור ביולי השנה, אחד הנושאים המרכזיים שעמד על הפרק היה פעילותו של התאגיד מירושלים. עד לתיקונים לחוק אושר לתאגיד לעבור לירושלים רק ביוני 2018, ובמהלך הדיונים על תיקון החוק, לאחר שהוסכם על הקדמת המעבר, אף נקבע בלחץ חברי כנסת מהליכוד כי אם התאגיד לא יעמוד בלוח הזמנים החדש שנקבע, תהיה אפשרות "לקנוס" אותו, כלומר לעכב חלק מהתקציבים הממשלתיים שמיועדים לו.

לגבי מועד תחילת פעילותו של התאגיד החדש, אז גם תחדל רשות השידור הוותיקה מלהתקיים, הוסכם כי התאגיד יוכל לעלות לשידור כבר בינואר 2017, בכפוף לאישורם של שר התקשורת ושר האוצר. גם אם אישור כזה לא יינתן בינואר, או שהתאגיד לא יהיה ערוך לכך, פעילותו אמורה להתחיל לא יאוחר מ-30 באפריל 2017.

מצטרפים לארגון העיתונאים 

בתוך כך, אתמול הודיע ארגון העיתונאים להנהלת תאגיד השידור הציבורי כי יותר משליש מהעיתונאים בארגון הצטרפו לשורותיו. בכך עומד הארגון בדרישת החוק ליציגות, ומעתה גם העיתונאים בגוף החדש יהיו מיוצגים במסגרת ההסתדרות. 

במכתב ששלחו חברי ועד הפעולה הזמני לעיתונאי התאגיד, הם כתבו: "לדעתנו, ההתאגדות בעת הזאת חשובה לא רק כדי שנוכל לפעול יחד לשיפור תנאי ההעסקה שלנו, אלא גם כדי להעביר לכולם (ובעיקר לעיתונאים שמתלבטים אם להגיע) את המסר שאנחנו כאן כדי להישאר וכדי לעשות שידור ציבורי עצמאי ואיכותי". 

עם חברי הוועד הזמני נמנים אוריה אלקיים, איציק יושע, הדר פרנקנטל, נדב רוזנצוויג, עינב חלבי, ערן מור-סיקורל ושרון חזן.

ההודעה של ארגון העיתונאים מגיעה לאחר שלפני כשבועיים הודיעו גם עובדי המינהל וההנדסה בתאגיד החדש על כך שהתאגדו במסגרת ההסתדרות, לאחר שיותר מ-60% מהם חתמו על טפסי הצטרפות לארגון. העובדים השייכים למגזר זה בתאגיד מונים כיום כ-80 איש, ועל-פי ההודעה, עם העובדים שהתאגדו נמנים, בין היתר, עובדי הנדסה, כספים, תפעול, אדמיניסטרציה ומשאבי אנוש.