נעילה ירוקה בת"א; שטראוס זינקה ב-4.8% אחרי הדוחות

בורסות וול סטריט ננעלו אמש בעליות • שטראוס דיווחה על תוצאות כספיות חיוביות עם שיפור במכירות וברווחים • קמהדע פרסמה דוחות ודיווחה על גידול של 16% במכירות

הבורסה לניירות ערך בתל-אביב / צילום: איל יצהר
הבורסה לניירות ערך בתל-אביב / צילום: איל יצהר

המסחר בבורסה בתל-אביב ננעל היום (ג') בעליות שערים קלות, עם שינויים מינוריים בשני המדדים המובילים וזאת בדומה למגמה שאפיינה את המסחר בזירה המקומית גם אתמול. 

 

שער הדולר היציג נסחר בירידות ועומד על 3.69 שקל, ירידה יומית של כמעט 0.4%. האירו רושם עלייה של 0.15% ועומד על 4.2838 שקל. הליש"ט יורד בכ-0.22% ועומד כעת על 4.7882 שקל.

בסקירת מאקרו שבועית של מערך הייעוץ בהשקעות בבנק לאומי, נכתב, בין השאר, כי "המח"מ המומלץ בתיקים הוא בינוני-קצר, מכיוון שסביבת הריביות העולמית עשויה להוסיף ולעלות בשנים הקרובות. זאת, במידה וההערכות להאטה משמעותית בקצב הצמיחה בעולם, הגלומות במבנה של עקומי האג"ח הנוכחיים, לא יתממשו. בשוק האג"ח הקונצרני, הן בחו"ל והן בישראל, אנו מעדיפים להתמקד באג"ח איכותיות בדירוגים גבוהים חלף הדירוגים הנמוכים, עקב מרווחי הסיכון הנמוכים ששוררים באפיק זה. בתקופה של סביבת ריבית עולה, סביר לצפות לאירועים שבמסגרתם מרווחי הסיכון יפתחו.

"לאור העלייה ההדרגתית בסביבת הריביות ורמות התמחור בשוק המניות העולמי, קיימת עדיפות לבחירת מניות באופן סלקטיבי ולא באמצעות רכישת המדדים הכלליים, הן בישראל והן בחו"ל. בכלל זאת, יש להערכתנו יתרון לענפים (ולחשיפות גיאוגרפיות) שעשויים ליהנות מהמשך הצמיחה הכלכלית, אך רגישים פחות לעליה בסביבת הריביות".

בלאומי הוסיפו כי "הפער בין הריביות המוניטאריות של ארה"ב ושל ישראל צפוי להמשיך ולהתרחב גם בהמשך שנת 2018, מה שמקטין במידה מסויימת את הלחצים הבסיסיים לתיסוף השקל. אנו ממליצים על חשיפה מט"חית משמעותית בתיק ההשקעות, באמצעות החזקות באפיק המנייתי והקונצרני בחו"ל. זאת, בעיקר בשל אופיה הממתן של חשיפה מטבעית על התנודתיות הכוללת בתיקי ההשקעות".

עונת הדוחות בעיצומה, והיום מפרסמות תוצאותיהן הכספיות לרבעון השני של השנה שטראוס , אופקו , אורמת , קמהדע , סאפיינס  ואלוט תקשורת .

חברת גילת  מסכמת את הרבעון השני עם שיפור ברווחיות התפעולית, ועם תוצאות דומות לרבעון המקביל בשורת ההכנסות ובשורת הרווח הנקי. ברבעון השני החברה הציגה הכנסות של 66.5 מיליון דולר, עלייה של 0.4% מהרבעון המקביל וירידה של 1.3% מהרבעון הקודם. במחצית הראשונה ההכנסות הגיעו לכ-134 מיליון דולר, עלייה של 2.9% לעומת התקופה המקבילה.

חברת התוכנה סאפיינס  עקפה את התחזיות ברבעון השני של השנה שפורסמו היום, ובמקביל העלתה את התחזית השנתית. החברה, המספקת תוכנה לתחום הביטוח, רשמה הכנסות של 72.2 מיליון דולר ברבעון, צמיחה של 4.5% ביחס לרבעון המקביל, שבו נפגעה מאובדן לקוח גדול. ההכנסות במחצית הגיעו לכ-143 מיליון דולר, עלייה של 14%.

חברת התרופות קמהדע  פרסמה היום את הדוחות לרבעון השני של 2018, שבו רשמה גידול של 4% בהכנסות לעומת הרבעון המקביל. ההכנסות עמדו על 33.8 מיליון דולר, וההכנסה החצי שנתית עמדה על 51.3 מיליון דולר, גידול של 16% לעומת התקופה המקבילה. תוצאות אלה עשויות לאפשר לחברה לעמוד ביעד שלה לשנת 2018, להכנסות של 116-120 מיליון דולר, ובלבד שתמשיך בקצב צמיחה דומה. עם זאת, מפעל החברה בבית קמה, שמייצר את כל מוצריה, נמצא בימים אלה בשביתה שעלולה להשפיע, אם תתארך, על הביצועים של החברה ברבעון.

קבוצת שטראוס  דיווחה לפני תחילת המסחר. לפי הדוחות, הרווח של הקבוצה צמח ברבעון ב-14% ל-112 מיליון שקל, והמכירות ברבעון צמחו בשיעור של 3% במכירות ברבעון השני.  בלידר שוקי הון ציינו כי התוצאות "ממשיכות להצביע על מומנטום חיובי", והעלו את מחיר היעד שלהם למניה ל-90 שקל בהמלצת "תשואת יתר".

חברת IFF) International Flavors & Fragrances), שנסחרת בבורסות בניו יורק ובפריז, וחברת פרוטרום  תעשיות, שנסחרת בתל אביב ובלונדון, הודיעו כי האסיפה הכללית המיוחדת של בעלי מניות פרוטרום, שהתכנסה אתמול, אישרה את המיזוג בין שתי החברות, בהתאם להסכם שנחתם ביניהן. עם זאת, בעלי המניות לא הסכימו לאשר בונוס חד-פעמי ושמן במיוחד של 20 מיליון דולר לנשיא ומנהל העסקים הראשי של פרוטרום, אורי יהודאי, שמיועד היה לתשלום מיד לפני מועד השלמת המיזוג. 

אלביט מערכות  דיווחה היום כי זכתה בחוזה לאספקת מערכות ללוחמה אלקטרונית (ל"א) שיותקנו על 4 ספינות הקרב סער 6 שיימסרו בשנים הקרובות לחיל הים במסגרת ההגנה על תחום המים הכלכליים של ישראל. תקופת החוזה היא 10 שנים והיקפו כ-85 מיליון דולר.

איש העסקים נתי סיידוף השלים אתמול את רכישת השליטה בחברת התשתיות והבנייה שיכון ובינוי  מידי שרי אריסון. העסקה הושלמה לפי המחיר עליו סוכם בין הצדדים - 1.1 מיליארד שקל עבור ההחזקה של אריסון בקבוצה (46.9% מההון), עסקה ששיקפה בזמן החתימה על ההסכם באמצע חודש יוני דיסקאונט של 14% על מחיר השוק. העסקה, חשוב להזכיר, נחתמה מבלי שסיידוף ביצע בדיקת נאותות לשו"ב.

מאז ההסכם רשמה מניית שו"ב עלייה של כ-3% ושווייה של החברה בבורסה הגיע לכ-2.8 מיליארד שקל כך ששווי ההחזקה של אריסון עומד על כ-1.3 מיליארד שקל.

פרטנר  השלימה רכישה עצמית של מניותיה בסך של 50 מיליון ש'.

חברת קורנית דיגיטל דיווחה הבוקר על צמיחה של 25.5% בהכנסותיה בסיכום הרבעון השני, והיכתה את התחזיות.

חברת כן פייט , המפתחת תרופות למחלות דלקתיות, סרטן ומחלות נוספות, הודיעה אתמול כי חתמה על הסכם שת"פ עם חברת CMS Medical Venture הסינית, במסגרתה תקבל החברה הסינית זכויות בלעדיות לשיווק בסין של מוצריה של כן פייט לטיפול בדלקת מפרקים, פסוריאזיס, סרטן הכבד ומחלת הכבד השומני. אלה הן ההתוויות המובילות של מוצרי החברה.

 אחרי שנתיים של רגיעה והתמתנות בסגירת הסניפים, בנק הפועלים  בוחן בימים אלה התנעת תוכנית חדשה בנושא. ל"גלובס" נודע כי נבחנת האפשרות לסגור עשרות סניפים בשנים הקרובות. התוכנית הסופית תגובש במסגרת הדיונים האסטרטגיים של הבנק שיחלו ברבעון האחרון של השנה.

הנפקת המניות הראשונית של "המכון לחקר האינטרנט" יצאה אתמול (שוב) לדרך, והסתיימה בהצלחה. החברה היפנית ביקשה לגייס בתל-אביב סכום של 20 מיליון שקל לפי שווי של כ-80 מיליון שקל "אחרי הכסף". מדובר בניסיון שני של החברה, שבפברואר האחרון ניסתה לגייס סכום דומה, אך הביקושים להם זכתה היו נמוכים מהמינימום הנדרש.

לפי המתוכנן, גויסו קצת יותר מ-20 מיליון שקל במחיר 1.73 שקל למניה. בדרך לניסיון הגיוס הנוכחי קוצץ שווי החברה מספר פעמים, כשבתחילה ביקשה החברה לגייס 44 מיליון שקל לפי שווי של 220 מיליון שקל.

מניית בלוקצ'יין כריה  המשיכה לצלול אתמול במסחר בבורסת תל-אביב והשלימה ירידה של 80% בתוך שלושה חודשים. שלשום דיווחה החברה, שמפעילה באמצעות חברה בת חוות לכריית מטבעות דיגיטליים בקנדה, כי היא תפרסם בסוף החודש את דוחותיה הכספיים למחצית הראשונה של 2018.

מניית חברת הביטוח הפניקס  עלתה, על רקע הודעת החברה כי זכתה במכרז לשירותי ביטוח סיעודי עבור קופת החולים מכבי. במקביל נודע לחברה כי הצעתה זכתה גם במכרז שקיימה קופת החולים כללית עבור ביטוח סיעודי קבוצתי.

על אף שרשות ההגבלים העסקיים פסלה את המיזוג בין אגוד  ומזרחי טפחות  בעלי השליטה במוסדות לא מרימים ידיים והצדדים הודיעו מוקדם יותר השבוע על גיבוש הסכם חדש, ובמסגרתו גם בוצעה התאמה במחיר העסקה. במקור היה מדובר בעסקת מניות המתבססת על שווי של מכפיל הון 0.6 על בנק אגוד, קרי משקפת לו שווי של כ-1.5 מיליארד שקל. שוויו של בנק אגוד במיזוג נותר כמו שהוא גם בגרסה החדשה של העסקה.